רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
אז ככה.. זה קרה אתמול בלילה ואני לא מצליחה להירגע מאז אני חייבת שתרגיעו אותי. נתחיל מזה שיש לי רישיון כבר המון שנים, בערך 10, אבל בתל אביב לא יוצא לי כל כך לנהוג.. משהו גם נורא מלחיץ אותי לנהוג בעיר הזו. אז זה היה בערך ב10 בלילה, יצאתי מחניון גן העיר (כיכר רבין) ופניתי ימינה ברמזור ובעצם נסעתי על רחוב אבן גבירול. ואז הוויז הראה לי שאני צריכה לפנות בפניה הראשונה שיש לי שמאלה. אז עמדתי בנתיב השמאלי וחיכיתי לרמזור שיתחלף לירוק.. ואז הוא התחלף, התחלתי לפנות שמאלה, ותוך כדי שאני פונה שמאלה אני פתאום קולטת שאין לי לאן לפנות שמאלה!! משהו שם באותו הרגע לא היה לי ברור בכלל.. השילוב של החושך, של פניה מוזרה שמאלה, כל זה גרם לי באותו הרגע לחשוב שטעיתי ו…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 737 צפיות
נהגתם בכביש 5 המחודש היום? עם כל השינוי והוספת נתיב תחבורה ציבורית, נראה ששכחו להוסיף ניקוז נורמלי. לאורך הכביש המחודש נראה שיש בעיית ניקוז מים לצידי הדרך או בכלל בנקודות בהן יש פתחי ביוב שנועדו למי גשמים הם נמצאים בשיפוע עקום של אספלט. שמתי לב שבאופן מובהק הבעיה העיקרית בצומת הכפר הירוק לכיוון תל אביב, מרגיש לי שחיפפו בביצוע של הכביש על מנת לחנוך אותו. אני מגזים או שכל בסדר וגם אתם חוויתם את הדבר הזה?
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום הבנתי מדוע מחיר הביטוח חובה שאני רואה באתר השוואת המחירים אף פעם לא תואם להצעות הטלפוניות - הכל בגלל רישום שגוי ברשיון הרכב. ברישיון מופיע שלא קיימת בקרת יציבות (ESP) אך המערכת קיימת (לחצן, כולל חיווי בלוח השעונים). השאלה היא - איך ניתן לתקן טעות זו ? מדובר בפאסאט V6 שנת 2005
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 662 צפיות
שלום לכולם מישהו יודע איך ניתן לבצע חיבור AUX בטנדר מיצובישי טריטון מודל 2019? אשמח לדעת היכן להתחבר או מק"ט צמה מתאימה. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת gilcom, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
נתקלתי בזה בפורום אחר. שמעתי על מלא קומבינות אבל פעם ראשונה שאני שומע על זה. "...סוחרי רכב קונים מכוניות לאחר תאונה. כאלו שכריות האוויר התנפחו בהן והעלות להחלפתן נושקת ל40000 ש"ח. ממלאים במקומן ספוג מוקצף, את הכיסוי שלהן מדביקים ומחליקים כך שלא יהיה ניתן לראות שהוא נקרע בעבר. את הנפץ מחליפים בנגד כך שמחשב כריות האוויר לא יזהה שאין מולו כרית. לגבי רישום האירוע במחשב כריות האוויר, אז או שפונים למומחה שיודע לסדר את המחשב ולמחוק את זה, או שבכלל זורקים את המחשב, ואת נורת כרית האוויר בלוח השעונים מחברים במקביל לנורת לחץ השמן..." אין גבול לרמת התעוזה. השרשור המקורי: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/118203-ספוג-…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 53 עוקבים
- 190 תגובות
- 26.4 אלף צפיות
שלום לכולם אז אני פותח את השרשור הזה כשרשור עדכונים, תיקונים, עלויות אחזקה וכו'... להונדה S2000 שלי כבר כמה חודשים שאני מחפש רכב מאוד ספציפי: ספורטיבי ו*מיוחד*- המטרה של הרכב היא נסיעות בסופש לכיף (הוא לא ישמש כדיילי). מיוחד-פוסל את כל האיביזות, לאונים וכו' הנעה אחורית וידני- מקסימום פאן, שוב הרכב לא הולך להיות דיילי לכן הפחד מפקקים אינו שיקול. והנעה אחורית פוסל את ההוט הצ'ים. לא גדול- בדרך כלל נוסע לבד\בת זוג (g37 נפסלו) אפשרות לעבודה עצמית עליו-לא רכב עם מיליון מערכות, רגשים, ועוד דברים שיכולים להתקלקל. עדיפות ליפני שנה: לא יותר מבוגרת ממני (24) 1996 ומעלה👨🦳 ותקציב עד 100 בסופו של דבר זה התנקז למספר מאוד מצומצם של אופציות: MX5, E36, G37, ברור…
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבל שלא שמו קצת יותר https://www.facebook.com/israelpolice/videos/870658153686922
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרכב הגיע עם המערכת הזאת מותקנת על ידי היבואן כלול במחיר הרכב. יש מפתח חכם ואין קודן וחברת הביטוח לא דורשת מיגון נוסף. האם יש איזה יתרון או תועלת בתשלום 28 ש"ח כל חודש עבור השרות הזה ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ב-13 ביולי הכריזה פורד על תחילת ייצור הגרסא המחודשת של פורד ברונקו. לא. לא התבלבלתם. הכותרת של הידיעה היא על ג'יפ רנגלר. אז למה לפתוח עם פורד ברונקו - המתחרה הישיר? כי ג'יפ, באקט ממלכתי (בהשראת הבית הלבן כנראה), הציגה באותו היום ממש את הרנגלר 392 קונספט - דגם תצוגה של רנגלר עם מנוע שמונה צילינדרים. באמריקה, שמונה צילינדרים הם הרבה מעבר לסתם תצורת מנוע. הם MAKE AMERICA GREAT AGAIN אם תרצו, ורנגלר (אייקון אמריקאי בפני עצמו) עם מנוע V8 הוא משהו שרבים ציפו לו הרבה מאוד זמן. לכן, אף אחד לא הופתע היום (17.11.20) כשג'יפ הודיעו כי הקונספט הופך למציאות והרנגלר 392 יכנס ליצור סדרתי. רנגלר 392 ייוצר ממש כשם שהוצ…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כשעשיתי כיוון פרונט ברכב הגלגלים הקדמיים שלי הועברו אחורה ולהיפך, כשביקרתי במוסך מורשה מאזדה לטיפול הם החזירו את הגלגלים לאיך שהיו לפני. יש לי מאזדה 3 ספיריט 2011. האם באמת יש הבדל?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
סוזוקי ישראל משיקה את מתיחת הפנים של הסוויפט, ובמקום להתמקד בכל החידושים הרבים שהיא קיבלה, הם העדיפו לשים את הדגש על זה שהיא "הייבריד". זאת לא פעם ראשונה, והפעם כבר לא יכולתי לשתוק.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
ייבוא בולמים
מאת Guy.- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 462 צפיות
היי. רציתי לשאול מה התהליך של ייבוא בולמים לדוגמא סט קוני שאין אותו בארץ? אשמח לפירוט על מיסים/מכס ותהליך מול משרד התחבורה ואם זה אפשרי בכלל. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Guy., -
אימפרזה 2006, לקחו את הדוד וגם את הממיר השאירו את הברגים, כמה תעלה מערכת אגזוז חדשה? אי אפשר עם הבדואים האלה יותר Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אם חניתי באדום לבן כי לא היה ברירה כי לא הייתה חנייה כמה קנס נותנים עם פקח בודק?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 561 צפיות
שלום רב, אבא שלי עם נכות מעל 90% ורוצה לרכוש רכב מליסינג תפעולי, רציתי לשאול איך ניתן לממש את הטבות הנכה? (תו נכה, הנחה באגרת רישוי וכו') מקריאה ברשת נראה שזה עניין לא פשוט, האם כך? אשמח לעצות, תודה. Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Dark Crystal, -
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שלום חברים! מחפש לרכוש כבלים לרכב גם איכותיים מאוד, שהידית לא תשאר לי ביד עוד שנתיים, וגם עבים שמתאימים למצברים גדולים וכדו'. אשמח לקישורים בארץ או בחו"ל או להמלצה על חברה מסוימת, רק אם יש לכם נסיון רב בבקשה (דהיינו לא אם זה סתם בבגאז'). תודה!
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
היום בתחנת דלק ראיתי מונית קופרה.. הייתי חייב לצלם ולהעלות. השאלה מה האינטרס של בעל המונית לקנות כזה רכב? (במידה וזה קופרה אמיתית..)
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 447 צפיות
לילה טוב ומבורך לכל חברי הפאנל היקרים קניתי לפני כמה חודשים איביזה 2011 וקיבלתי מהמוכר זיכוי של 800 שקל שחילקו לכל בעלי הרכבים מאותו שנתון בהסדר פשרה של בית המשפט בעקבות בעיות בשרשרת התזמון השם שרשום על השובר זה הבעלים הקודמים, התקשרתי לצ'מפיונס והם אמרו לי שרק הבעלים הקודמים יכול להשתמש בזה למרות שהיום הרכב בבעלותי האם אני יכול לבוא ולהשתמש ולהגיד שאני הבעלים הקודמים? כשמשתמשים בשובר צריך להציג ת.ז.? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
דלק מוטורס, יבואנית פורד לישראל, החלה בשיווק גרסה מאובזרת חדשה של טנדר הפול סייז שלה F - Series (פורד F250 ו-F350). דגם King Ranch קרוי על שמה של חווה ידועה בדרום טקסס המשתרעת על פני 3338.8 ק"מ רבועים, או כ-3.3 מיליון (כן, מיליון) דונם. לצורך השוואה, שטחו של גוש דן הוא כ-1500 ק"מ רבועים. הגרסה הזו ממוצבת מעל גרסת Lariat (שהיתה המאובזרת ביותר עד כה) ומוסיפה סעיפים רבים לרשימת האבזור הארוכה מלכתחילה של הטנדר. בין היתר מציע הקינג ראנצ': צביעה דו גוונית למרכב מדרגות צד נשלפות חשמלית דיפוני עור עם לוגו King Ranch מערכת שמע של B&O עם תשעה רמקולים וסאב וופר ועוד... הנתונים המכניים זהים לשאר גרסאות האבזור וכוללים…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
מבחן דרך: מרצדס EQC 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מרצדס EQC הוא רכב מעולה, הוא אפילו נותן טווח מספיק ארוך כדי לשמש כרכב העיקרי של הבית. אבל אני עדיין לא יכול להמליץ לאף אחד לקנות אותו.
הודעה אחרונה מאת ldti, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 525 צפיות
שלום שמי אוראל אני מחפש כמה אנשים שרוצים לנסוע ולטיל בארץ עם רכבים לא יותר מידי חזקים כמו IMC ודברים כאלו יותר לכיון מזדה 3 או פורד פוקוס סיאט דברים כאלו שרוצים ואוהבים לנהוג עם עוד אנשים יש כמה קטעי נהיגה ממש טובים בארץ ואני יותר מאשמח עם תצטרפו אלי
הודעה אחרונה מאת orelel1, -
אז אני החלטתי למכור את הקורולה ולעבור לרכב ליסינג מהעבודה. בעבודה הציעו לי באותו טווח מחירים בערך קורולה, אוריס סטיישן, איוניק ונירו, כאשר האיוניק יוצאת הכי משתלמת מהן (בהפרש של משהו כמו 100 שקל מהנירו ו250 מהאוריס/קורולה. היום הלכתי לעשות נסיעת מבחן באיוניק, ואלה הרשמים שלי: באתי ברגשות מעורבים. ציפיתי שאתאכזב כבר באולם, ומשם הדרך לעוד קורולה תהיה קצרה. האמת שהתאכזבתי במובן של ציפיתי להתאכזב, אבל זה לא קרה, אז, א) ישיבה ואיבזור נוחות. אני לא אדם קטן, אבל לא הייתה לי בעיה למצוא תנוחת ישיבה מתאימה. בערך כמו כל רכב - למטה ואחורה עד הסוף (בקורולה זה אפילו לא עד הסוף), רק הפעם היה גם נוח. המושב היה רך יחסית (משהו בין יפני לגרמני). החומרים בתא הנוסעים …
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שאלה לי אנשים יקרים. מי שמכיר סובארו פורסטר. כמה אפשרי/מעשי או לא, פירוק והוצאת המושבים האחוריים, לגמרי. הכוונה האם ניתן לנסוע לסופ"ש בפורסטר, להוציא פיזית מהרכב את המושבים האחוריים, להכניס מזרון ו .. ללכת לישון בפנים לילה ?? תודה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אני סוחר רכבים מתחיל. מכרתי מס' רכבים לאחרונה, ומקווה ב"ה להמשיך ולהתפתח. אחד מאמצעי הפרסום שחשבתי עליהם הוא הדבקת מדבקה ממותגת לאורך לוחית הרישוי (קדמית + אחורית) על כל רכב שמכרתי, כך שכל נהג שנוסע מאחורי רכב שמכרתי יוכל לראות המותג שלי וליצור איתי קשר. האם יש מישהו שיודע כמה זה אמור לעלות?, וכמובן איזה איכויות קיימות?. כמו"כ האם מישהו ממליץ על בית עסק מסויים אמין והוגן שמתמחה בכך?. ואולי בכלל יש אפשרות להזמין מאתרים בחו"ל?. תודה רבה מראש לכולם ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי לכולם ביד 2 מופיע שהדגם 320i קיים בגרסא ידנית משנות ה80' עד 2017 אז למה כלכך קשה למצוא אחת? מחפש כבר זמן מה bmw 320i גרסא ידנית 5 דלתות מהשנים 2012-2017, איפה עוד לחפש חוץ מיד2? ולגבי הרכב, מישהו יכול להוסיף לגבי יתרונות חסרונות של הדגם הנ"ל? תודה
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
מתיחת הפנים של טויוטה לנד קרוזר מגיעה לישראל עם ביצועים משופרים, מערכות בטיחות אקטיביות וסוף סוף גם שיקוף לטלפונים. שלכם החל מ-314,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
את @נמרוד רחמימוב נתן למצוא בקהילת מועדון-ה-5 לבד מעיסוקו ככירורג-אורטופד. לכתבה ב-Yנט
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
העונה התחילה ויש אפילו כתוביות בעברית באחד מאתרי התרגומים. פרק די חלש לטעמי.
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 622 צפיות
ראיתי היום אדם שנראה מבוגר, לומד נהיגה, ונזכרתי שפעם היה שינוי בנושא הנקודות ואם נהג מגיע ל-X נקודות הוא הולך לנהיגה מונעת. אם הוא מגיע ל-Y נקודות יש משהו ואם מגיע ל-Z נקודות אז הרשיון נלקח והוא צריך לעשות תיאוריה וטסט מחדש. האם הדבר הזה עדיין קיים?. האם אתם מכירים מישהו שזה קרה לו?.
הודעה אחרונה מאת TsachiE,