רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
יש אתר שעושה את זה? לא מוצא בשום מקום...
הודעה אחרונה מאת jenia7188, -
טויוטה הוציאה לאחרונה קריאת שירות ל1.5 מיליון רכבים בגין תקלה במשאבת הדלק. כמות זו מצטרפת לרשימת רכבים שהוצאה להם קריאה, ובסה"כ 3.34 מיליון כלי רכב (נכון להיום). התקלה מקיפה מגוון רכבי טויוטה ולקסוס בין השנים 2013-2020: Lexus vehicles 2013-2015 LS 460 2013-2015; 2017 – 2019 GS 350 2014 IS F 2015 NX 200t 2015 RC 350 2017 IS 200t 2017 GS 200t 2017 RC 200t 2017-2020 RX 350 2018-2019 IS 300; IS 350 2018-2019 GS 300 2018-2019 GX 460 2018-2019 LS 500h 2018-2019 NX 300 …
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
במסגרת שיתוף הפעולה עם car-pad הפעם סקירה על הקיה נירו פלאג אין. אתחיל מהסוף, הרחבה שלא קיימת אצלי באתר, הרכב נבחן אצלי באוגוסט השנה. הבחינה היתה אחרי שקיבלתי תמחור טוב בעסקת ליסינג, ואחרי בחינה מעמיקה של השפעת הרכב על השכר. לנירו פלאג אין שני יתרונות גדולים מאוד - צריכת דלק נמוכה עד אפסית אם מקפידים להטעין אותו והטבה משמעותית בשווי השימוש. הנירו פלאג אין הוא הרכב שישנה הרגלי שימוש בקרב לקוחות שלא חשבו מעולם להטעין את הרכב, ורכב חשמלי רחוק מהם כמו המרחק בין טראמפ לביידן. פתאום, יש להם רכב חסכוני, שאם יחברו אותו לשקע החשמל הביתי, הם יקבלו רכב אולטרא חסכוני. לקוחות שעד היום לא ידעו שיש כזה דבר עמדת טעינה לרכב, מתקשרים לברר מה הם צריכים כדי להת…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 480 צפיות
התוודעתי היום לסוג הצמיגים הזה שאמור להיות מוגן בפני פנצ'ר, ובעצם פתרון טוב לרכבים ללא גלגל ספייר. מעניין לשמוע אם יש מי שניסה? משתמש? ויכול לשפוך אור על יתרונות וחסרונות ומה שביניהם. תודה.
הודעה אחרונה מאת David@M, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 533 צפיות
אני רוצה לקנות בקרוב את הרכב הראשון שלי. עושים ביטוח לרכב על פי הסוג שלו אבל אני לא יודע מה אני בסוף אקנה ואי אפשר לצאת עם הרכב מאיפה שאני אקנה ללא ביטוח לפחות חובה.. אז איך אני אמור לרכוש ביטוח כשאני לא יודע מה אני אקנה או מתי בפועל אני אקנה אותו?
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני נהג חדש חדש בן 24 + אני אוכל לשכור רכב בחו"ל?? אשמח לשמוע מניסיון של אנשים תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. לאחרונה התחלתי לעסוק מפעם לפעם במכירת מכוניות, בעיקר משומשות. לצורך כך אני צריך 'תו סוחר'. השאלה שלי היא מה הפרוצדורה הנדרשת לביצוע כדי להוציא 'תו סוחר'. אני מדגיש שמדובר בעיסוק משני שלי וממש לא בהיקף גדול, ולכן אשמח לכל פרוצדורה/בירוקרטיה שתוכל להיחסך ממני. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לעיתים אני רואה משאיות או רכבים ששמו סמרטוט על לוחית הרישוי, בעת חניה, על מנת להסתירה וזה מסקרן אותי האם לפקח מותר לגעת בזה. בבודפשט למשל, אם ירד שלג, לפקח החנייה אסור לפנות את השלג מהחלון, בשביל להניח את הדו"ח. כיוצא מזה, כביכול אסור לפקח לגעת ברכב (שלא לגרום נזק) ולכן לא מחלק דוחות לרכבים מכוסים בשלג. להוציא את נושא השלג, מה המצב בארץ?.
בחור אחד מהעבודה לא מבין שום דבר במכוניות. לפני שנה הוא החליט לקנות לעצמו טויטה יאריס חדשה, הוא בחר דווקא את הדגם הזה רק בגלל שהעיצוב נראה לו נחמד. הוא אפילו לא ידע שטויטה זה יצרן יפני... הוא ניגש לסניף והתעניין בדגמי היאריס השונים. הנציג הסביר לו שיש שני דגמים, היברידי ורגיל, כמעט ולא היה בינהם הפרש במחיר. הבחור שאל מה ההבדל בין הדגמים ומה עדיף לבחור לנסיעות שהן רוב הזמן עירוניות והדגיש שצריכת הדלק חשובה לו. נציג המכירות הסביר שמבחינת צריכת הדלק הדגם ההיברידי לא מתאים לעיר ומתאים בעיקר לאנשים שנוהגים הרבה מחוץ לעיר ודווקא דגם הבנזין הרבה יותר יעיל וחסכוני בסביבה עירונית!!!! לפי דעתי זה פשוט בושה שנציגי המכירות מנצלים את החוסר ידע של האנשים כ…
איש נחמד, נקרא לו אבנר קונה רכב חדש במייטב כספו. בקניה קיבל צ'ופר מהיבואן - חיישני רוורס. בהתקנת חיישני רוורס שוברים לו כמה קליפסים והפלסטיק רועד וגורם לצרצור קל שאף אחד לא יכול לאתר. לא קריטי. וגם קודחים חור קטן להשחיל את החוטים פנימה. אבנר קנה אוטו חדש בשביל לא לפתוח את מכסה המנוע, אין מה לחפש שם באוטו חדש. זה עניין של טיפול פעם בשנה וזהו. הוא נוהג רגיל ורגוע אבל כל בוקר בדרך לעבודה קצת מאחר ונותן גז יפה ברמזורים, דקה אחרי שהניע את המנוע. המנוע והגיר אוכלים אותה עקב עבודה במאמץ עם שמן קר, אבל בקטנה. אחרי הכל האוטו חדש. אחרי שנה אשר במהלכה לא פתח את מכסה המנוע פעם אחת, מגיע לטיפול עם חוסר של ליטר שמן. עדיין לא ירד מהמינימום, הכל תקין. רק השמן שחו…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 648 צפיות
מילין לפידות - מלאה נתונים מספריים שאולי יעניינו פה. העתקתי כמה מהם. הכתבה המלאה - https://www.yl-invest.co.il/?CategoryID=673&ArticleID=814&utm_campaign=cars2&utm_medium=linkedin&utm_source=
הודעה אחרונה מאת motior, -
המפתח שיש לי קצת שבור השלט המובנה שלו וגם הקפיץ שתופס את המפתח מדלדל כזה. בכל אופן רוצה לקנות חדש ולהעביר את האלקטרוניקה שיש בו לחדש כולל המפתח. מה לקנות? https://www.aliexpress.com/item/32912669693.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.165e15f8NsosUb&algo_pvid=6cb81eb1-bad6-4edc-8dbf-7de7891b2288&algo_expid=6cb81eb1-bad6-4edc-8dbf-7de7891b2288-9&btsid=2100bddf16043333029552548ef4e1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ עוד שאלה, אפשר לקנות במחיר שפוי שלט לרכב הזה שיהיה לי שלט נוסף? https://www.amazon.com/Keyless-Entry-Remote-Volvo-LQNP2T-APU/dp/B06Y2DY3Q3/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=VOLVO+S60+KEY&qid=16043…
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 728 צפיות
לאחרונה נתקלתי ביוטיוב בתוכנית קנדית בשם Canada's worst driver. כשמה היא תוכנית שכל עונה בוחרת את הנהגים הגרועים במדינה ומעבירה אותם מספר אתגרים בכל פרק. בסיום כל פרק נבחר הנהג הכי פחות גרוע או זה שעבר את השיפור הכי משמעותי מבחינת נהיגה. בסיום העונה, כמו שניחשתם, מי שנשאר אחרון זוכה בתואר המפוקפק. בנימה אישית נדהמתי לראות איזה אנשים נוהגים בכבישי קנדה (לא שאצלינו יותר טוב). אז יאללה, להכין פופקורן!
הודעה אחרונה מאת trademark, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אוסף הודעות פרסומיות למשיכה לאתר אחר / יבואן. יש סיבה נסתרת שהם ממשיכים להכות?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
היי. חיפשתי פה שרשורים דומים ורובם האמת לא ענו על השאלות שלי, לכן אני פותח שרשור חדש בנושא. איך בעצם שומרים על גיר ידני? הרי יש מיליון דרכים להרוס אותו בלי לשים לב אפילו. אתן כמה דוגמאות שבהן אני לא בטוח לגבי מה לעשות, ואשמח אם תוכלו לענות. 1. התקרבות לרמזור כשאני על הילוך 5. ראיתי את הרמזור נהפך לאדום, כלומר יש זמן עד שיהיה ירוק שוב, ובנוסף, אני לבד על הכביש. אין אף אחד בטווח של הכמה קילומטרים (בכוונה מקצין). האם אני נשאר בהילוך 5 עד שהאוטו מגיע ל20-30 קמש ואז מכניס קלאץ'? האם אני מעביר לניוטרל כבר מ50 קמש (הרי היפותטית אני לא צריך כוח זמין)? 2. מעבר לניוטרל. לא משנה מאיזה הילוך. ללחוץ על הקלאץ, להעביר לניוטרל, ואז להרים? או…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אם ניסיתם את הגולף GTI הרגילה אך היא לא הייתה מספיק ספורטיבית, חדה ומהירה בשבילכם, וה-R כפולת ההנעה נראית לכם סתמית מדי מנותקת מדי ויקרה מדי, אולי כדאי לכם לבדוק את הGTI קלאבספורט. הקלאב ספורט נועדה להיות גרסה קלה יותר וממוקדת מסלול של ההאצ'בק החמה. המנוע נשאר שני ליטר טורבו, אולם ההספק מזנק מ-245 כ"ס ו-37 קג"מ ל-296 כ"ס ו-40 קג"מ, תוספת של יותר מ-45 כ"ס בהשוואה ל-GTI הרגילה. על מנת להבדיל אותה מהגולף R, ההנעה נשארת קדמית ותיבת ההילוכים היא תיבה רובוטית כפולת מצמדים עם שבעה הילוכים בלבד. עליית ההספק מאפשרת לקלאב ספורט לזנק ל-100 קמ"ש בפחות משש שניות והמהירות המרבית מוגבלת אלקטרונית ל-250 קמ"ש. על מנת לשפר את התנהגות הכביש,…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
2 התלבטויות יש לי ברכישת הרכב הבא. ההתלבטות השניה (ה1 בפעם אחרת) האם ה4×4 של סובארו פורסטר נותן לו באמת יתרון ע"פ רכבי 2×4 כמו מאזדה cx5 טויוטה ראב , וולבו cx קיה ספורטג ודומים, או שזה קצת גימיק ?? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, אז רכשתי את ה-3008 דיזל שלי והאמת שאני מבסוט עד הגג, אבל עדיין לא הבנתי אותה לחלוטין בחלוף יומיים בלבד... נושא ששמתי לב אליו ולא ראיתי הרבה אזכור לגביו הוא רעשי הרוח שמגיעים החל מ120 קמ"ש לערך, יכול להיות, די בטוח אפילו, שבגלל שהרכב כ"כ שקט במהירויות נמוכות יותר זה מרגיש לי קצת מוזר.. משיטוט קצר ראיתי שקיימים פתרונות שונים של גומיות לאיטום אבל מרגיש לי שזה רלוונטי לרכבים ישנים יותר שהטיפול מגיע עקב הבלאי בעיקר... אני צודק? יש עוד שותפים להרגשה שלי או שהגזמתי? מאמין שזה לגמרי בר הסתגלות וכנראה יעבור לי עוד שבוע, אבל תמיד טוב לשמוע עצה תודה!
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
פיגו 208 החדשה רק הגיעה לארץ, ואיך לומר המתחרות החדשות לא בדיוק ערכו קבלת פנים חמימה, להפך, צריך ממש להתבלט על מנת להיות סופר מיני טובה מאחרות, ובטח להיות מצטיינת. האם הפיגו אשר משווקת עם תג מחיר לא זול בכלל, יכולה להראות שלמרות שהיא החדשה בשכונה, היא לא פריירית בכלל? יצאתי לבדוק. שלום לך פיגו החדשה נראית מעולה, גם בכחול ובמיוחד באדום ברמת אבזור הגבוהה GT-LINE שעמדה בסוכנות. היא נראית מודרנית מאוד, ספורטיבית. כניסה לתא הנוסעים המרשים ממשיכה את הרושם החיובי, תא נוסעים ניראה מצוין, ובעל איכות חומרים טובה בשני רמות האבזור, לחיוב אפשר לציין את משענת היד בין המושבים בעלת ריפוד עבה אשר נוחה מאוד. אהבתי שיש תא אחסו…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 476 צפיות
דבר שמסקרן אותי. ראיתי סידרה על טנק ארבהמס של ארה"ב ומסתבר שהמנוע שלו יכול לעבוד על בנזין, על דיזל, על גז ועל דלק סילוני גם כן. (אני בכלל חשבתי שהמנוע שלו הוא מנוע סילוני ולא רגיל). אני יודע שגם אוניות, יש מנועים שיכולים לעבוד על כל אחד מהאפשרויות האלה. מצד אחד בנזין עובד על חשמל ומצד שני דיזל עובד על חום דחיסה, אז איך מנוע אחד עובד על שניהם?. האם יש רכב אזרחי שיכול לעבוד כך?.
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מתוכן מסמכי משרד התחבורה עולה כי הקונה והמוכר יתבקשו לדווח את מחיר העסקה במעמד העברת הבעלות. דיווח המחיר ורישומו במערכת יהיה תלוי בהסכמת הקונה והמוכר. הדיווח יבוצע בדואר ישראל, באזור האישי באתר האינטרנט הממשלתי או במעמד בו חברת ליסינג מבצעת קובץ של העברות בעלות, כלומר מעבירה בבת אחת בעלות על כמה עשרות מכוניות. המידע עצמו, כך עולה ממסמכי משרד התחבורה, יוצג באתר ייעודי אשר יכלול חיפוש לפי פרמטרים של דגם, טווח מחיר, שנת יצור ומספר בעלויות. מסמכי משרד התחבורה מדגישים כי בניגוד לדברי השרה, לפיהם תישקל חובת דיווח בחוק, בפועל הקונה והמוכר לא יהיו חייבים בדיווח. זהותם תישאר אנונימית והם ידווחו "מתוך מודעות צרכנית". עוד מצוין בדף המידע של משרד התחבור…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש איזשהו חלק לא סטנדרטי לרכב שלי, ורואה שבמלאי החלפים של טלקאר יש מלאי לחלק. המחיר שלו (500 ש"ח) גורם לי לתהות אם להזמין אותו מחו"ל (230 ש"ח) ולהמתין. ואז עלתה לי תהיה. הרכב שלי לא נפוץ בכלל, והחלק אותו אני מחפש הוא חלק פנים של הרכב, שהסבירות שימכרו אותו די נמוכה כבר. מאמין שחוץ מהחלק הזה, יש עוד לא מעט פריטים של הרכב שלי ורכבים אחרים, שעומדים במחסן ומעלים אבק, ובאיזשהו שלב אמורים להגיע ל'פינוי' כלשהו. מה עושים עם המלאי הזה? מחזירים אותו ליצרן? מוכרים בזול לחנויות חלפים? מישהו יודע לענות על השאלות האלו? באמת מסקרן אותי.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
שלום, מעוניין לרכוש פוקוס St line. קראתי באחת הכתבות שמודל 2021 הרכב יגיע עם מתלה אחורי רב חיבורי, גם באתרים בחול קראתי שזה אחד השינויים שיוכנסו ברכב. בדלק מוטורס נציג מכירות אמר לי שיש להם דגמי 2020 עם מתלה רב חיבורי, האם זה יכול להיות או שסתם מחרטטים אותי?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
בהרבה מאוד מודעות מכירת רכב ברשת מופעיות תמונות שמיד מורידות כל חשק להתקשר למפרסם או להמשיך לקרוא את המודעה. תמונות חצויות, חשוכות, לא מפוקסות, תמונות בהן רואים עצמים כמו עמוד חשמל או פח זבל שתופסים 50% משטח התמונה, תמונות שצולמו ממרחק מטר בין מכוניות חונות כאשר מהמרחק הזה אי אפשר להכניס את כל האוטו לפריים, תמונת של מכוניות מלוכלכות, תמונות בהן מופעיות כמה מכוניות ולך תדע איזו מהן מוצעת למכירה ועד שורה ארוכה של טעויות בצילום שגורמות למודעה להיראות רע. תמונות טובות מהוות 90% מהצלחת המודעה. אנשים מסתכלים בתמונות ורק אם התמונות נראות להם, עוברים לקריאת המודעה. ריכזתי פה מספר המלצות לצילום רכב למודעת מכירה. הדוגמנית נמכרה מזמן. …
הודעה אחרונה מאת SchnitzelLova, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכל הנוכחים, אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאתם מכירים את ה MG ZS EV, הגירסה החשמלית המלאה לג'יפון המקסים ה MG ZS. ה MG ZS EV הוא הרכב החשמלי הנמכר ביותר בישראל ב 2020, וכעת ניתן לרכוש אותו בהוזלה של 10,000 ש"ח, כך שמחירו יעמוד על 128,888 ש"ח לרמת הגימור NET S. רוכשי הרכב עוד ב 2020 יקבלו בנוסף להנחה גם עמדת טעינה ביתית עם התקנה בסיסית על חשבוננו. רוצים מימון? קיבלתם. עד 100% מימון ללא ריבית וללא הצמדה. זה כמובן בנוסף להוזלה ולעמדת ההטענה. מתעניינים - מוזמנים ליצור קשר עימנו בטלפון 4989* מוזמנים להתרשם מהרכב גם באתר האינטרנט בקישור mg-israel להשתמע, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום. לקראת קנית רכב, בדקתי רנו פלואנס 2012 עם מנוע בנזין 2000 סמ"ק, ובסה"כ התרשמתי לטובה,גם בדקתי אותה במכון ובסה"כ תוצאות טובות,שאלתי את הבוחן אם מד החום במצב נורמלי(קו אחד מעל החצי)והוא אמר שהוא לא רואה חריגה. לבעלי נסיון עם פלואנס האם מחוג מד חום מנוע אמור להיות קו אחד מעל החצי בטמפרטורת עבודה ? בעל הרכב אומר שזה נורמלי, אצלי ברכב הקודם(אופטרה) המחוג קצת מתחת לחצי בטמפרטורת עבודה,אז קצת חושד, אבל אולי ככה זה באמת בפלואנס!
הודעה אחרונה מאת שרון רפאל, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
תוהה לעצמי, מדוע יצרני הרכב לא מספקים עדכונים OTA לתוכנה לרכבים? קניתי אתמול מוצר סיני ב190 שקל ויש לו עדכוני תוכנה. אז תוהה לעצמי מדוע לא לשים ברכב מקלט רשת בכמה דולרים שיהיה נגיד אפשר לחבר לWIFI או הוטספוט מהטלפון ומחשב הרכב יבצע עדכוני תוכנה (למשל תוכנה של המנוע, גיר, עדכונים למערכות בטיחות, תיקון באגים, עדכון למערכות מולטימדיה מובנות וכו'). חוץ מהנושא של אפשרות לפריצה / גניבה שאפשר לנטרל ע"י פרוטוקולי אבטחה מסוימים בהתקן לא מבין למה היצרנים לא מספקים את האפשרות הזאת? בהחלט מעניין מי היצרנית שתרים את הכפפה ראשונה.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאלה שמכירים את מבחני אתר iCar שמעלים ליו טיוב, לאחרונה תהיתי: יש בדר"כ במבחן קטע שהם יוצאים מחוץ לעיר ונוסעים על כביש פסטורלי שנראה ממש נחמד לנהיגה. מישהו יודע או מכיר במקרה איזה כביש זה? ברוב הזמן אין סממנים מזהים לכביש, אבל יש קטע שעוברים מפעל (מצ"ב תצלום מסך שאולי יכול לעזור בזיהוי) תודה!
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הערה חשובה: מאחר ולפי החוק הישראלי, שינוי בתאורת הרכב לא לחלוטין מותרת, סקירה זאת מתייחסת לטכנולוגיה בלבד והתאמתה לכלי רכב, ואינה ממליצה לאיש להתקין או לרכוש נורות אלו. קיצור תולדות האור. משחר האנושות, אנשים חיפשו דרך להאיר את החשכה. אז נכון, כשישבנו במערה, המדורה היתה מעל ומעבר (בהנחה שלא נחנקנו מהעשן) וכשהלכנו ברגל הלפיד סיפק את כל מה שהיינו צריכים, אבל כשהתחלנו להשתמש בבהמות ככלי רכב ולאחר מכן בכרכרות ובמכוניות שנעו במהירות (יחסית) גבוהה, הסתבר שיש צורך ממשי בתאורה שתגיע רחוק יותר כדי לפצות על מרחק הגדול שהרכבים עוברים בשניה, ואם אפשר, שתהיה גם חזקה יותר כדי להאיר כמה שיותר פרטים מהדרך. ההתחלה היתה נר, כמו זה שמדליקים בחנוכה, עם רפלקטור מא…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,671 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- Itzik-b
- שימי 85
- AviorXD
- tan tan
- giacomo72
- outnex
- הדיין
- avargel
- falou
- גולדן191
- נהג מופרע