Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, ח חזקי כתב:

יש גיר שההילוכים שלו עוברים יותר בקלות ויש גיר שאתה צריך להפעיל קצת יותר כח כמו כן בקלאץ יש קלאץ קצר ויש יותר ארוך

מסכים מאד, רק שזה לא משפיע על מה שכתבת, שזה הוצאה מהילוך ללא קלאץ' ההתנגדות הזאת לא מגיעה מהמנגנון של הידית (שהוא זה שמשפיע על הקושי להעביר הילוכים) אלא מגלגלי השיניים בתוך הגיר.
הקלאץ' בכלל לא קשור לסיפור.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, Igalz כתב:

אם הידית נעה ללא התנגדות כלל, אין בעיה להוציא לניוטראל ללא קלאץ׳. 

יש מספר מצבים כאלו, כאשר המכנה המשותף לכולם הוא שהמנוע לא מפעיל שום כח על הגלגלים, לא בלימה ולא האצה (שיווי משקל). אישית אני משתמש בזה הרבה בנהיגה שלי. סתם הרגל שנדבק בי. 

תסריט אחד הוא בזמן בלימת מנוע, נגיעה קלה בגז מביאה את המנוע למצב של ״שיווי משקל״ והידית מחליקה לניוטראל בקלות. תסריט שני הוא בהאצה, בזמן עזיבת דוושת הגז, ישנה נקודה של שיווי משקל שבה הידית תחליק החוצה בקלות. תסריט שלישי הוא זה שתיארת, שבו הרכב מתגלגל ללא גז בדיוק במהירות שהמנוע נמצא בסרק. 

זה תאור מאוד נכון, העברה לניוטרל ללא קלאץ'  אפשרית כשהגיר מעביר 0 מומנט. 

אבל די קשה לתפוס את הנקודה הזו. אם אתה מפספס ממש מעט, העברה לניוטרל מלווה בסוג של נקישה בידית, נקישה שאנחנו לא רוצים להרגיש. נסיתי את התרגיל הזה, זה לרוב מצליח אבל לא תמיד אז עזבתי. מעביר רק  עם קלאץ'.  

פורסם

לא רואה סיבה להוריד הילוכים כאשר אני עוצר. בעבר היה מקובל להוריד הילוכים בכדי להיעזר בבלימת מנוע כיוון שמערכת הבלימה ברכבים לא הייתה מתוגברת כפי שהיא היום וכל עזרה בבלימת הרכב הייתה עוזרת.

אם אני בהילוך 5 ואני רוצה לרדת למחלף, במידה והוא לא עמוס ואין צורך להוריד מהירות ולהאיץ בהמשך, אני נשאר על הילוך 5 עד שהסלד יורד לאיזור 1200 ולאחר מכן מעביר לניוטרל. החסרון, הוא שאם יהיה צורך בהאצה פתאומית מהירה, ברור שלא יהיה ניתן כאשר אתה בהילוך 5 על מהירות של 30 קמ"ש. אך כמה זה סביר שאצטרך להאיץ בצורה חדה כאשר 30 מטר ניצב רמזור אדום או צומת? 

חלק מהעניין בגיר ידני הוא לקרוא כל הזמן את הכביש ולהתאים את עצמך, כי בהחלט יש מצבים שאני מרגיש שאני צריך כוח זמין בכל רגע נתון ואז אני בהחלט אפעל בטכניקה של הורדת הילוכים כדי שאם תבוא צרה כלשהי אוכל להתחמק בקלות וביעילות, אך ברוב המוחלט של המקרים כשאני לקראת עצירה זה לא המצב. 

הבלמים נועדו לבלום את הרכב, הם זולים מאד להחלפה ואין לי בעיה להפעיל עליהם כמה עומס שצריך. מנגד הגיר והקלאץ' הרבה יותר יקרים לתחזוקה והחלפה, ולכן עדיף להמנע מלהשתמש בהם כדי לבלום את הרכב. 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
לפני 34 דקות, Buki כתב:

אבל די קשה לתפוס את הנקודה הזו.

לא יודע למה נדבק בי ההרגל הזה, אבל אני דווקא מוצא את זה מאוד איטואיטיבי. לא יודע אם זה בגלל מבנה הגיר, או התרגול, אבל ממש קל לי לעשות את זה ברכב שלי.
היום כל הוצאה שלי לניוטראל שלא בזמן בלימה (רגל ימין פנוייה), מתבצעת בלי קלאץ'. וב99% מהזמן אני עושה את זה חלק מאוד מבלי להרגיש. לפעמים אפילו בזמן בלימה מתונה, כשיש מספיק מרחק, אני מעביר את הרגל לרגע לגז, מוציא לניוטראל וחוזר לבלום. כניראה שמרוב שאני עושה את זה, זה פשוט הפך לטבע שני

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 23 שעות, iEminem כתב:

מעבר לניוטרל. לא משנה מאיזה הילוך. ללחוץ על הקלאץ, להעביר לניוטרל, ואז להרים? או פשוט נותן מכה לידית בלי ללחוץ על הקלאץ? (מצד אחד, מכה לידית תחסוך לי לחיצה על הקלאץ. מצד שני, אולי יש איזהשהם שיניים במנגנון הידית שאני פוגע בהם כשהקלאץ לא לחוץ?)

מכה לידית כדי להעביר לניוטרל? סיריוסלי? ואוו.

איזה מתכון להריסת הגיר

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

המון תודה לכולם על התגובות. מקווה שכל מי שקונה רכב ידני יוכל להעשיר את הידע שלו מהשרשור הזה כי לי הוא עזר מאוד. :) 

יובל, פחות הבנתי למה אתה מתכוון. אם אתה מתכוון לניסוח הלקוי שלי, הכוונה מן הסתם לא הייתה מכה לידית כמו שפעם היית נותן כאפות למסך טלויזיה כדי שיחזור לשדר בצבע. אלא העברת (או אולי משיכת? גרירת? הוצאת?) הידית - מהילוך כלשהו לניוטרל.

או שאתה מתכוון לאפשרות של להעביר לניוטרל בלי קלאץ', אך חלק פה הגיבו שיש נקודה ממש מסוימת בה שום דבר לא נפגע.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 11 שעות, Eily כתב:

עוד לפני שהתחיל הדיון על אפשרות התנעה בסרק מבלי ללחוץ מצמד:

אני חושב שלאמץ הרגל להתניע תמיד בלחיצה על המצמד זה הרגל טוב, מונע סיכונים ובנוסף מפחית מהעומס על המתנע (וההרגל ישמר גם אם הרכב כבה לפתע ברמזור למשל).

אנחנו וותיקים בפורום ואני בטוח שהיינו בדיון הזה איזה פעם - פעימיים - חמש פעמים :-)

יש יתרונות לזה ולזה, כמו שאתה מאמץ הרגל ללחוץ אל המצמד, אתה מאמץ הרגל לוודא ניוטרל בגיר על ידי ניענוע הידית מצד לצד ולא לוחץ על המצמד. 

• אהבתי 1

פורסם

אענה על 3 מהנסיון שלי כי על כל היתר כבר היה דיון שלם... (שלא קראתי, מודה.)

אצלי ההבדל בין הלוך 5 ל6 זניח כך שאני מוצא את עצמי הרבה פעמים מאיץ למהירות שיוט של 85 90 ברביעי וישר מקפיץ לשישי ומפעיל קרוז.

ההעברה לחמישי מיותרת מאוד לטעמי במצב הזה.

פורסם

אני אוהב את הרכב שלי אבל לעיתים כמעט מתחרט שקיים בו גיר ידני כשכואבת לי רגל שמאל בסוף היום, והשילוב לרוורס לא תמיד נכנס חלק, והכי מביך זה הצופר שמקבלים כשנכבה ברמזור.

אני מקפיד לבדוק שמן גיר,

מעביר ל-N בגלישה לרמזור אדום

ומשתדל לא לעבור את 4k סל"ד.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

תוכל לפרט את עניין השילוב לרוורס?

גם אצלי (איביזה 09) ב95 אחוז מהמקרים השילוב להילוך אחורי מלווה ברעש חיכוך לא נעים של גלגלי שיניים (היה ככה מההתחלה כשהרכב היה חדש וננהג על ידי בעלי ניסיון בנהיגה על גיר רגיל).

פורסם

אצלי אין רעש אבל צריך להפעיל קצת כוח פיזי.. אולי בגלל שהרכב ישן מאוד.

יש רכבים בהם צריך ללחוץ על הידית בעת השילוב לרוורס.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אין סנכרונייזר ברוורס ברוב הגירים, לכן הוא נכנס 'קשה' ולפעמים צריך להעביר לראשון, ואז להחזיר לרוורס.

פורסם

נהגתי פעם ברכב שהיה קשה להכניס לרוורס.

גיליתי שהיה קל יותר כשעשיתי 'דאבל קלאצ'' - מכניס קלאצ', מעביר לניוטרל, מוציא קלאצ', מכניס שוב ומעביר לרוורס.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני שעתיים, ofir1000 כתב:

תוכל לפרט את עניין השילוב לרוורס?

גם אצלי (איביזה 09) ב95 אחוז מהמקרים השילוב להילוך אחורי מלווה ברעש חיכוך לא נעים של גלגלי שיניים (היה ככה מההתחלה כשהרכב היה חדש וננהג על ידי בעלי ניסיון בנהיגה על גיר רגיל).

נסה לעבור בהילוך הראשון או השני לפני ויש מצב שתראה שפתאום הרעש נעלם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...