Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק את הנאמר, אצלי ברכב (פיג'ו 208), שילוב להילוך ראשון לפני שילוב להילוך רוורס פתר לחלוטין את "המכה" הלא נעימה שקיבלתי בהתחלה שהעברתי ישירות לרוורס וגרם לפעולה חלקה ובלתי מורגשת. 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה שפחות "לרכב" על הקלאץ'.(בהשאלה מאנגלית-riding the clutch)

הכוונה לתת גז בזמן שהקלאץ' עוד חצי לחוץ, זה שוחק את המצמד בצורה הכי חזקה. להשתדל להרים כמה שיותר מהר.

Suzuki Alto GLX 1.0 2011 

פורסם
בתאריך 1.11.2020 בשעה 11:01, Buki כתב:

זה לא מדוייק, לא כל היצרנים אימצו את זה. יש עד היום מכוניות ידניות שמניעות בניוטרל בלי לחיצה על המצמד. 

כל היצרנים שמוכרים בארה"ב אימצו את הפטנט הזה, כי זו דרישה של התקינה האמריקאית. ברכב ידני חובה ללחוץ על המצמד כדי להניע, באוטומטי חובה ללחוץ על הבלמים.

פורסם (נערך)

כל חיי היו לי רכבים ידניים, כולם אירופאיים - פיאטים, פיג'ואים, סיטרואנים פולקסווגן וסיאט אחת, הותיקה בהן שנת 1997 והצעירה 2017, ובאף אחת מהן לא היה חייב ללחוץ על המצמד כדי להניע.

לגבי השאלות של פות"ש, אני אישית משתדל להיות בהילוך "הנכון" מבחינת יכולת האצה בעת הצורך. 

פעם הלכתי לראות רכב והבחור השוויץ בפניי שהוא מעביר הילוכים ללא שילוב מצמד, אני באמת לא יודע האם מבחינה טכנית זה מזיק לגיר, אבל די ירד לי מקניית הרכב(בסוף היו ריג'קטים גדולים יותר שמנעו ממני סופית את קניית הרכב) אני מעביר הילוכים תמיד עם שילוב מצמד.

לגבי העברות הילוכים, זה תלוי באופי הנסיעה, אבל בגדול צריך להרגיש, אין מספר סיבובים מוחלט שמתאים לכל הרכבים, זה גם תלוי האם הרכב מטורבת או לא מניסיוני

אבל יוצא לי לא מעט לדלג על הילוכים, אם למשל אני במהירות נמוכה ומאיץ מהר כדי למשל לעקוף שיירת משאיות איטית ואני מגיע ל-100+ בהילוך רביעי אני לא רואה צורך בהעברה להילוך חמישי ומעביר ישר לשישי. וגם להיפך, אם אני בכביש מהיר ופתאום יש האטה מהירה וירדתי ל70 פתאום, אני מעביר ישירות לרביעי. וכך גם בהילוכים נמוכים יותר.

פעם הייתי מחנה תמיד בהילוך ראשון יחד עם בלם היד, אבל שמעתי ממישהו שאמר שאם הרכב מקבל מכה חזקה מדי בהילוך זה עלול לפגוע בגיר, לא יודע אם זה נכון אבל מאז אני חונה בניוטרל, לא יצא לי לחנות במקומות שהרגשתי שבלם היד לא מספיק חזק כדי לשמור על הרכב במקום.

ולגבי אמברקס, זה כמעט מילה, אם תוסיף ר' זה הופך ללגיטימי = ארמ-ברקס.

ובלי קשר, אוהב שרשורים על גיר ידני, משמח אותי שיש עוד הרבה כמוני שלא מוותרים על זה כל עוד אפשר

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם כבר זה הנד ברייק (בלם יד). משום מה כאן זה עלה לדרגת בלם זרוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, GR8Day כתב:

מה ההסבר הטכני בזה?

הגיר מסתובב, גם אם הוא לא משולב (מהאינרציה, תראה קצת סרטונים איך נראה גיר מבפנים)
ההכנסה לראשון עוצרת אותו.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

אני כבר 3.5 שנים עם ידני ומרוצה מכל רגע, למרות שהקלאץ' אצלי קצת קשה וכבד, אחרי כמה דדליפטים בחד"כ מתרגלים 😛 (צוחק).

תחשוב על הגיר כמנגנון מכני מתבלה במיוחד הקלאץ', כמה שפחות רצוי ללחוץ אותו / להשאיר לחוץ / להשאיר חצי לחוץ עם אקסטרה גז תוספת (מלבד בהאצה ראשונים ברמזור או מיציאה ממקום, שדרוש בו להרים קלאץ' מעט ולשלב טיפה גז כדי לשחרר מהמקום).

לקראת רמזור אדום / האטה בתנועה אני תמיד כמובן מוריד רגל מהגז ונותן לרכב להתגלגל, במידה ואני רואה שאין מצב של חילוף קרוב או תנועה אני פשוט מוריד הילוכים רגיל (בצורת hill-toe או בצורה רגילה), לרוב אני מאט עד שהסל"ד יורד למצב נמוך ומתאים את ההילוך, במקרים מסויימים אפשר להמשיך להתגלגל כך עד שהרמזור מתחלף אם אתה רחוק מספיק ולחסוך עוד קצת בלאי.

לגבי חניה בהילוך - אם אתה מספיק סומך על עצמך שלא תשכח להחליף לניוטראל כשאתה משחרר את הקלאץ בהתנעה שלא תעוף קדימה - אז זה אחלה.

אני כמעט נכנסתי בגדר בכלל שחניתי בעליה בהילוך ראשון, ואצלי מתניעים עם רגל על הקלאץ, הנעתי את הרכב והורדתי רגל מהקלאץ כהרגלי והרכב נכבה לא לפני ש"עף" קדימה מעט, מזל שבלם היד היה מורם, מאז אני משתדל שלא לעשות זאת אלא אם אין ברירה.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...