Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש איזשהו חלק לא סטנדרטי לרכב שלי, ורואה שבמלאי החלפים של טלקאר יש מלאי לחלק.

המחיר שלו (500 ש"ח) גורם לי לתהות אם להזמין אותו מחו"ל (230 ש"ח) ולהמתין.

ואז עלתה לי תהיה.

הרכב שלי לא נפוץ בכלל, והחלק אותו אני מחפש הוא חלק פנים של הרכב, שהסבירות שימכרו אותו די נמוכה כבר.

מאמין שחוץ מהחלק הזה, יש עוד לא מעט פריטים של הרכב שלי ורכבים אחרים, שעומדים במחסן ומעלים אבק, ובאיזשהו שלב אמורים להגיע ל'פינוי' כלשהו.

מה עושים עם המלאי הזה?

מחזירים אותו ליצרן? מוכרים בזול לחנויות חלפים? 

מישהו יודע לענות על השאלות האלו? באמת מסקרן אותי.

פורסם

במקרים כמו שאתה מתאר אתה יכול לקבל הנחה של עשרות אחוזים על החלק, מנסיון עבר מול 2 יבואנים.

מול מי בדקת את המלאי? ביקשת הנחה?

פורסם

משאירים על המדף עד שמחליטים שאין בו יותר צורך וזורקים לפח.

אתה תופתע מכמות החומר שזורקים לפח בשביל לא להתעסק עם לוגיסטיקה של מכירה ואחסנה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

פעם אחת קניתי חלק ממלאי מת של מוסך יבואן בהנחה של 90%, 500 שח במקום 5000.

פעם אחרת קיבלתי בווטסאפ רשימה של חלקים לbmw קלאסיות שדלק מוטורס הולכים לזרוק לפח. הבעתי התעניינות ברכישת 2 חלקים, לא יצא מזה כלום. ככל הנראה הם אכן נזרקו.

בכל מקרה המקור העיקרי שלי לחלקי חילוף הוא לא בארץ, אבל אם תופסים הזדמנות אז למה לא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מעדכן שלגבי החלק הספציפי הגעתי דרך אדם ג' ליבואן והצלחתי להשיג אותו בהנחה (שמתקזזת מתוכה 'עמלה' לבחור שעזר לי) של 25 אחוז, קצת פחות מ400 שקל, כבר קרוב למה שהיה עולה להזמין אותו מחו"ל. 

פורסם

קצת פחות מ400 זה לא קרוב ל230.

שיחנקו עם החלק שלהם

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 שעות, amosbmw כתב:

קצת פחות מ400 זה לא קרוב ל230.

הפרש זניח בשביל חלק שמגיע לי עד דלת הבית מחר אחה"צ לעומת אלוהים יודע מתי, והסיכון שיתפס במכס ויחליטו שלוקחים לי עליו כסף.

פורסם

לרוב הם יעדיפו לזרוק מאשר למכור במחיר נורמלי (הכוונה למחיר זול עבורם ונורמלי מבחינתך). מכיוון שאני מחזיק ברכבים די ישנים אז נתקלתי בתופעה הזו לא פעם ולא פעמיים.

למה? ככה. האופי הישראלי של "אם אני לא נהנה אז אף אחד לא".

יכול להיות שיש יבואנים שהן יחידי סגולה, אני אישית לא נתקלתי בזה. כן נתקלתי ביבואנים שהחזיקו מלאי לרכבים ישנים (10 שנים פלוס, לפעמים גם 20) והעדיפו לא למכור מאשר למכור במחיר מוזל. מהניסיון שלי, אך לא עם רכבים שלי:

1. עבור MX5 מאמצע הניינטיז של חבר - רצה איזה חלק קוסמטי שלהפתעתנו היה אצל הייבואן אך המחיר נשאר מופרך. היו עוד מלאים של חלקים למאזדות מה-90. לאחר זמן מה המלאי "התרענן", בשפה פשוטה: אין כסף/מקום להחזיק אותו אז נזרוק.

2. אותו סיפור לגבי סיוויק 93' רק ששמה זה היה מחשב דרך + חלק מסוים בקונסולה. לזכותם של "מאיר" ייבואני הונדה ייאמר שהם באמת ניסו לעזור.

דווקא בחניות פרטיות נתקלתי בחיסולי מלאי ישנים במחיר נמוך

פורסם

לכל פריט (לא רק בתחום הרכב) יש חיי מדף ושווי בספרים של החברה כך שאני מניח שאם תיכנס לרכוש פריט שמוגדר כמלאי מת-הכוונה שאין עליו תנועה, תקבל הפחתה עד לשווי המופחת של הפריט ובמקרה חריג גם מעבר.

לאחר מכן הפריטים ככל הנראה יוצאו להשמדה מהסיבה שלכל פריט יש עלות אחסון ולארגון אין הצדקה להמשיך להחזיק בו. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

יצא לי לרכוש חלק חדש לפיג'ו 106 שלי מפירוקיה. לטענת הבעלים בזמנ, הם קונים במשקל את החלפים 

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...