Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע שעובד על דיזל\בנזין וגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר שמסקרן אותי.

ראיתי סידרה על טנק ארבהמס של ארה"ב ומסתבר שהמנוע שלו יכול לעבוד על בנזין, על דיזל, על גז ועל דלק סילוני גם כן.

(אני בכלל חשבתי שהמנוע שלו הוא מנוע סילוני ולא רגיל).

אני יודע שגם אוניות, יש מנועים שיכולים לעבוד על כל אחד מהאפשרויות האלה.

מצד אחד בנזין עובד על חשמל ומצד שני דיזל עובד על חום דחיסה, אז איך מנוע אחד עובד על שניהם?.

האם יש רכב אזרחי שיכול לעבוד כך?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

מנוע אברמס הוא מנוע טורבינה (הגדרה יותר מדויקת מסילון). המנוע בנוי על הזרקה של דלק לתא שריפה שאליו מגיע מבחוץ אויר דחוס ממדחס ייעודי (צירי במטוסים, לרוב צנטרופוגלי לשימושים קרקעיים) ושניהם מזינים בעירה קבועה (לאחר ההתנעה הראשונית). בשל המבנה הזה של המנוע, אפשר לכוונן אותו לסוגים שונים של דלק.

מנועי בעירה פנימית של אוניות לא יכולות לעבוד על בנזין (כי הוא דורש מצת ומערכת הצתה שאין לסוגי דלק אחרים), אבל כן יכולים לעבוד על דלק כבד (דיזל או נפט). לחלק מספינות צבאיות בנוסף למנועי בעירה פנימית (שמשמשים לשיוט ולטווחים ארוכים) יש מנועי טורבינה שמאפשרים מהירויות גבוהות במחיר של צריכת דלק. בשל דליקות שלו מאוד לא מקובל לשאת בנזין בספינות, במיוחד שצריך לאפסן אותו בנפרד ולכן אני מופתע מהאמירה שלך שיש מנועי אוניות שעובדים על בנזין (במילים אחרות - לא שמעתי מאודי שיש משהו שמונע בנזין על אוניות גדולות, ברמה שיש כלים אחרים על הספינה שחייבים להשתמש בדלק כבד כי פשוט אין בנזין).

מיותר לציין שאין כל אפשרות להתאים מנוע של רכב לעבוד גם על בנזין וגם על דלק כבד.

עריכה אחרונה על ידי ליסינג בצער
  • אהבתי 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

• תוכן חדש...