רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 795 צפיות
אהלן, אני מחפש מחזיק לטלפון ושקע טעינה למצת. באיזה חנויות ניתן לרכוש מוצרים טובים, מה מחיר סביר לכל אחד? מה התקנות לגבי מחזיק טלפון? היכן אסור להתקין? האם מותר ליסוע עם מסך וויז פתוח- (ניווט הוגדר לפי יציאה לדרך)? אלף תודות!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 613 צפיות
מתלבט אם לקנות רכב חדש מיונדאי עכשיו או לחכות קצת שיורידו מחירים לקראת סוף שנה. האם יורידו מחירים לקראת סוף שנה ? מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ג׳נסיס, מותג היוקרה לבית יונדאי, אמור לעלות ארצה (ולאירופה בכלל) בשנה הבא, כך שחדשות ועדכונים מכיוונם בהחלט הפכו עתה לרלוונטיות לנו. ה-G70 זו הבייבי סדאן שלהם, המכונית הקטנה בהיצע ומתחרה במרצדס C קלאס, ב-מ-וו סדרה 3 וכו׳. ועם אורך של 4,685 מ"מ, רוחב של 1,850 מ"מ, ובסיס גלגלים של 2,835 מ"מ היא גם די דומה להן במימדים. ליצרן שני דגמי סדאן גדולים יותר שמתחרים בסדרה 5 ו-E קלאס, וסדרה 7 ו-S קלאס (שנקראות G80 ו-G90 במקרה ולא ניחשתם לבד), בנוסף לקרוסאובר היוקרתי שלהם ה-GV80 שמתחרה באאודי Q7 וחבריו. ה-G70 הוצגה ב-2017 כדגם 2018 (לאחר פיתוח של כמה שנים טובות) וזוכה כעת למה שנקרא מתיחת פנים של אמצע החיים. הדגם היוצא: דגם 2021: …
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 615 צפיות
צופה ב"שעת נעילה" ועל החלון של הרכב יש מדבקה מאוד מוכרת לי. אני חושב שהיא היתה גם על החיפושית 76 שלנו. מישהו מזהה את המדבקה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
אירוע סיטרואן בלובינסקי הפיל קורבנות תמימים. בסיום האירוע נכנסתי לריו, וברמזור נעמד לידי רועי מנהל המותג שאירח אותנו. חייך אלי וזרק "נו, אתה עוד תיסע הרבה זמן עם הריו?" ולא ידע שהתפרץ לדלת פתוחה. אישרתי לו למסור את הטלפון שלי לאיש מכירות, וכך ביום ראשון קיבלתי טלפון והעסקה החלה להתגלגל. עברנו כמה מהמורות בדרך, וזה הזמן לומר בהגינות שאלמלא רועי לא הייתי נוסע היום עם קקטוס. הקקטוס המכונה צוברי מונע דיזל blueHDI עם מיכל אוריאה. כבר בקילומטרים הראשונים אני מגלה כמה אני גרופי של מומנט, ולצוברי יש הרבה ממנו. הצבע לבן, מהמון סיבות, אבל מה שהכריע את הכף סופית היה שילוב הצבעים הפנימי ברכב - אפור עם נגיעות של סגול עדין. יפהפה לטעמי. הרכב נמסר לידי אחה"צ היום בסוכנות בת"…
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
המותג האייקוני שנולד מדרישה אזרחית לכלי הרכב הצבאי המיתולוגי, ה-HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) אותו אתם בטח מכירים אותו בכינוי החיבה שלו - Humvee, עושה קאמבק בתור תת מותג ייעודי לרכבי שטח חשמליים תחת מותג GMC של ג'נרל מוטורס. ההאמר החדש מציג עיצוב מודרני ועגלגל יותר בהשוואה להאמר 1H , אבל קווי הדמיון נשארו ברורים ולא ישאירו ספק כי מדובר ביורש לרכב השטח המוכר. פנסי לד קדמיים בצורת האות H אשר תוחמים פס לד ארוך המחולק לשבעה חלקים, כמחווה לגריל האייקוני המזוהה עם רכבי ההאמר לדורותיו. שם המותג מצוין בגאווה על פס הלד, כאשר כל אות נמצאת על חלק אחר. ההאמר החשמלי יוצע כסטנדרט עם פנלי גג פריקים, הניתנים לאחס…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 486 צפיות
אשמח לדעת האם בחישוב נפח תא מטען לרכבי 5 דלתות , מודדים את הגובה עד לתקרת הרכב או עד למכסה המובנה. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן! מחפש המלצה על שטיפת רכב מומלצת באיזור.. מה דעתכם? והאם יש עכשיו שטיפה פנימית?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 499 צפיות
דעתכם על ההאמר החדש?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 519 צפיות
התלבטתי אם לרשום את זה בשרשור הפורמולה 1 היעודי, אבל בעיניי מרוצי GT לא קשורים לשם, וחוץ מזה, 24 שעות רצופות של מרוצים על הקצה ראויים לשרשור משל עצמם. רצה הגודל ושעון החורף (כמו גם שינה לא-סדירה) גרם לילדים להתעורר בשלוש (!), וכך יצא שראיתי חלק ניכר מהמרוץ בלילה. תראו, פורמולה 1 זה באמת הטופ, אבל אי אפשר שלא להתפעל מקרבות שנערכים בחושך, בגשם, ועוד על מסלול כמו ספא בבלגיה. אני כבר מזמן הפסקתי לעקוב אחרי F1 והעברתי את מירב ההתעניינות ל-GT מודרניים, שיש ממש הבדלים בין המכוניות והנהגים בעלי יכולות מדהימות- ועל טווח יותר ארוך משעה וחצי של מרוץ. נכון לכתיבת פוסט זה, יש עוד כעשר שעות לסיום המירוץ. בכל אופן, הנה: מי שיחפש, יש O…
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 454 צפיות
מדובר על מצלמות א'-3 שהיו מותקנות דרומית למחלף אולגה, לשני הכיוונים. ככל הנראה עקב עבודות ההרחבה של הכביש.
הודעה אחרונה מאת seeker, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אודה לקבלת פרטים על מורות לנהיגה (נשים) בחיפה. רצוי על אוטומט ולא ידני. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 591 צפיות
האם להשקיע בגגון יקר? או שמספיק אונברסלי ב400 שח . הרכב קיה נירו . שימוש לא משהו קבוע ולא כבד מדי .
הודעה אחרונה מאת nadavmiler, -
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
סוף סוף, אחרי אינספור עיכובים, וכמעט שנתיים אחרי שני המתחרים העיקריים שלו, הקרוסאובר החשמלי של מרצדס נוחת בישראל. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת bobi, -
צהריים טובים, היום הייתי בסוכנות רכב גדולה בחיפושים אחר רכב מסוים - סיאט איביזה 2017 עם 80 אלף ק''מ כשיד 00 הינה מליסינג. הנציג מכירות שיש מולי טוען שהפחתה על ליסינג הינה בגדר המלצה בלבד ונתון לשיקול דעתה של החברה. במקרה הנ''ל הוריד לי 3 אלף מהמחיר הרגיל ולמרות שכאמור הרכב מליסינג. כמובן שבאותו רגע קמתי ויצאתי משם. רציתי לדעת האם הדבר נכון? שאלה נוספת ברשותכם- כמה מפחיתים על ליסינג. למיטה הבנתי באפליקציה של יצחק לוי בין 15-20 אחוזים? תודה
הודעה אחרונה מאת tepic, -
מכיוון שעזרתם לי באופן שהפתיע אותי במהירותו ודיוקו, אנסה את מזלי בבקשה לזהות גם את הדגמים של כלי הרכב המסומנים בעיגולים צבעוניים. מבחינתי זה לא שעשועון אלא מידע חשוב ואני ודה מראש לכל העזרה. דוד
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3861890,00.html?ref=ynet ואני שואל - אז מה? זה מוטיב שחוזר פה גם בויכוחים בפורום. רכב שעומד שנה וחצי - לפי חלק מהאנשים - זהו. זה סופו. הגומי מתייבש. הצמיגים נהרסים. הלך הצבע. עכשיו, על הצמיגים, אני מבין. עומדים על נקודה אחת וכו' - למרות שבופעל אני בספק אם מהרכבים האלה מישהו ירגיש בעיה בצמיג. לגבי שאר הדברים. רכב שנרכש חודש אחרי ייצורו ועולה לכביש סובל חיים הרבה יותר קשים מרכב שעומד שנה וחצי. החום - אותו חום. אפילו יותר כי יש לנו בערך 100 מעלות מתחת למכסה מנוע שמבשלות את כל הגומי שם. הוא סובל מכל תחלואי הכביש ועוד. אני לא חושב שגומי שעובד מתייבש פחות מגומי שנח. אולי ההפך. …
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
מאגר רכבי סולר 1 2
מאת PASHUT-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום צלצלה אליי נציגה מטלפון חסוי ומציעה לי לעשות הוראת קבע לסולר מוזל ללא עלות ואקבל כרטיס מגנטי. שאלות: 1. איך יודעת את פרטיי האישיים, לא רק שאני בעל רכב דיזל אלא גם הטלפון האישי. 2. האם זה עוקץ או שאפשר לסמוך עליהם, האם מישהו כאן התנסה בעבר?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
שלום רב לכל החברים! לנוכח מחירי הדלק הגואים, ולאור העובדה שחלק בלתי מבוטל מן הרכבים החדשים נמכר עם ערכה לתיקון פנצ'רים, במקום הגלגל הרזרבי.רציתי לשמוע מה דעתכם בעניין הסרת הגלגל הרזרבי,הג'ק וכו מן הרכב, ולשים במקום זה ערכה לתיקון פנצ'רים. ברור שיש לא מעט חסרונות אבל לפי דעתי יש גם יתרונות לא מבוטלים, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
דאצ'יה, מותג הלואו קוסט מבית רנו, מצטרף לטרנד החם ביותר בעולם הרכב ומציגה את הסנונית הראשונה בעולם הלואו קוסט החשמלי, הספרינג. העיצוב החיצוני נותר כמעט זהה לרכב התצוגה שהושק במרץ וכן לרנו KZE המשווק בסין. הגריל הקדמי אשר מסתיר בתוכו את שקע הטעינה, תחום על ידי פנסי הלד צרים המאפיינים את קו העיצוב החדש של דאצ'יה. הספרינג הוא רכב קומפקטי, עם אורך של 373 ס"מ ורוחב של 162 ס"מ , הוא מעט גדול יותר משלישיית הואגיות הקטנה (אפ, סיטיגו ומי) אך עדיין קטן יותר מהסופרמיני הממוצעת. הספרינג נהנה גם ממרווח גחון של 15 ס"מ ורדיוס סיבוב קטן של 4.8 מטר, מה שצפוי להפוך את התמרון והחנייה בערים הצפופות לפשוטים וקלים יותר. דאצ'יה טוענ…
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 486 צפיות
הורדתי רכב יונדאי גטס 2005 מהכביש עכשיו נגמר הטסט לפני שבועיים ואני להחזיר אותה לכביש זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טוב, אני ירוק מקנאה. מקנא באבא. מקנא בילדה. נ.ב לפני שהבנתי שהילדה כבר עשתה 250 הקפות ושהוא בעלים של חברה שמשכירה רכבים ברינג, התחשק לי להציע לו להתקין כפתור Mute לילדה כדי לא להתרסק (מה שבטוח היה קורה לי אחרי צעקת ה"אבא תראה" הראשונה), אחרי שהבנתי את הקונטקסט זה חמוד ומעורר הערצה (בעיניי לפחות)
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
הוספת יד ברכב מירושה 1 2
מאת tinoki- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שבוע טוב. אבי ז"ל נפטר. רכבו היה אצלי בשנים האחרונות, והולך להשאר אצלי ככל הנראה. יכול להעביר אותו על שם אימי או על שמי או שם אשתי. אימי יכולה להעביר על שמה ללא הוספת יד (וללא תשלום העברת בעלות) במשרד הרישוי עם צו קיום צוואה בפרוצדורה פשוטה. השאלה האם אימי יכולה לבקש שהבעלות תעבור אלי או לאשתי במקום אליה ללא הוספת יד. אינני מעוניין בתוספת יד ברישיון. הנציגים הטלפוניים לא ידעו לענות לי. https://www.gov.il/he/service/modification_registration_vehicle_following_death
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ובכן, זה לא דבר חדש שהצהרות אופטימיות, [מדי], לגבי תצרוכת דלק חסכונית, יחד עם נתונים של נפחי מנוע קטנים בקטלוגים, ובאתרי הרכב, יוצרים אשלייה של רכבים מהירים, עם נתוני ביצועים טובים, יחד עם צריכת דלק מצויינת. אז בשטח, המצב ממש לא כך. יצא לי לנהוג לאחרונה ב-3 רכבי פנאי קטנים, {סיאט ארונה 1 ליטר, אופל גרנדלנד 1.2, ופגיו 3008 1.2}. הנסיעה הייתה כ-75 ק"ם, בשטח עירוני, קצת מאומצת, {עליות של אילת, בקטנה..]עם מזגן, עם נוסע לידי, באותם דרכים ואותם מהירויות. השתדלתי לא להגיע, או לעבור את ה-4000 סל"ד. במנועים הללו אין צורך בכך, כי רוב הכוח מגיע מוקדם מאוד. עם נסיעה בכביש סלול בלבד. התוצאות היו רחוקות מהצהרות היצרן. כמה רחוקות? דוגמאות: סיאט ארונה: עיר…
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
אנטנה לאוטו
מאת ניסנוט-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבוע שעבר עשיתי ווקס לרכב. והם כנראה הורידו לי את האנטנה. הלכתי אליהם היום והם מתכחשים לעניין. עכשיו, מישו יודע כמה עולה אנטנה? שווה לי לריב איתם בשביל זה?
הודעה אחרונה מאת ניסנוט, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן. משתף אתכם בסאגת הסבל שאני עובר בחצי שנה האחרונה. למרות שהאשכול יכול להתאים לפורום אספנות, אני מבקש מהצנהלים להשאיר פה, שיגיע לחשיפה גבוהה יותר ואולי יהיה מי שיוכל לסייע לי מהמשתמשים בפורום. כידוע לחלקכם יש ברשותי 204 שנת 72. מידת הצמיגים הרשומה ברישיון היא 145-14 (145-80-14 כיום) מידה כזו לא נמצאת כיום בכלל אצל שום יבואן צמיגים ושום פנצריה. עד כדי כך שאפילו לפני עשור כשהחליפו לרכב הזה צמיגים, שמו 155-80-14. משיחה עם בעלי רכב דומה, המידה העדכנית והרחבה יותר שמתאימה לרכב כיום היא 165-70-14. זו המידה ששמים בארצות אחרות וגם מאושרת ברשיון של 2 בעלי 204 בארצנו. למי שלא יודע, הנוסחא מחשבת את גובה הצמיג כאחוז מהרוחב. כלומר 80 אחוז מ14…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
הציעו לי לעושת דרכם ב1400 שח, כולל אחריות לשנה והתקנה מישהו שמע על החברה? המלצה לדבר אחר ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 478 צפיות
האם תבוא?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 861 צפיות
היי לכולם , אני חדש פה, אני בן16 ועוד מעט מוציא רישיון,אני חסכתי קצת כסף לרכבים שיש בכותרת, רוב המודעות אומרות שזה רכב מטופל ושמור, מה זה אומר? זה טוב לקנות רכב מהשנה הזו? וגם אם כן , אני רוצה לקחת את הרכב למוסך ולשנות אותו, ממש לשנות אותו, אם זה לקנות כנף , פנסים , לשנות את רוב המראה החיצוני אם זה פגוש (באמפר) וכל מיני, אני לא יודע איפה קונים דברים כאלה, וגם שיפורים למנוע, איפה קונים דברים כאלה? לשנות באדי קיט וכל מיני. להכניס לו עוד כוחות סוס, לשפר מנוע והכל, עכשיו אני לא יודע אם שווה להשקיע ברכבים כאלה כי עבר 20 שנה מאז הייצור שלהם, זה משנה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 869 צפיות
איך אינפיניטי g37 שנת 2013 מבחינת אמינות? ואיך היא בהשוואה ל q50 היברידית?
הודעה אחרונה מאת The Ferrari Guy,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,052 אורחים (הצג רשימה מלאה)