Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן, זה לא דבר חדש שהצהרות אופטימיות, [מדי], לגבי תצרוכת דלק חסכונית, יחד עם נתונים של נפחי מנוע קטנים בקטלוגים, ובאתרי הרכב, יוצרים אשלייה של רכבים מהירים, עם נתוני ביצועים טובים, יחד עם צריכת דלק מצויינת.

אז בשטח, המצב ממש לא כך.

יצא לי לנהוג לאחרונה ב-3 רכבי פנאי קטנים, {סיאט ארונה 1 ליטר, אופל גרנדלנד 1.2, ופגיו 3008 1.2}.

הנסיעה הייתה כ-75 ק"ם, בשטח עירוני, קצת מאומצת, {עליות של אילת, בקטנה..]עם מזגן, עם נוסע לידי, באותם דרכים ואותם מהירויות. השתדלתי לא להגיע, או לעבור את ה-4000 סל"ד. במנועים הללו אין צורך בכך, כי רוב הכוח מגיע מוקדם מאוד. עם נסיעה בכביש סלול בלבד.

התוצאות היו רחוקות מהצהרות היצרן. כמה רחוקות? 

דוגמאות:

סיאט ארונה:  עירוני, יצרן: 17.5. בפועל יצא 11.6.

פגיו 3008: עירוני, יצרן: 16.4. בפועל יצא 10.2

אופל גרנדלנד: עירוני, יצרן: 16.4. בפועל יצא 7.

מה שמפליא אותי בכל העניין, שהפגיו והאופל, הציגו הבדלים משמעותיים בצריכת הדלק, למרות נתוני מנוע, גיר, הספק, שהם זהים לחלוטין.

פורסם

אני חושב שמסלול של 75 ק"מ לא יכול להיות מייצג - יותר מדי גורמים יכולים להשפיע על צריכת דלק בצורה קיצונית. חייבים לנהוג לפחות 200-300 ק"מ על מנת לקבל נתונים ברי השווה.

פורסם

גם לדעתי הבדיקה הזאת לא אומרת הרבה ואני מניח שהסתמכת על נתונים של מחשב הדרך אז זה עוד יותר תיאורטי.

פורסם

יצא לי לקרוא שגם ביאריס החדשה , בדגם ההיברידי הצריכה האמיתית רחוקה מאד מנתוני היצרן:
צריכה משולבת של 18.5 קמ"ל
.
https://m.ynet.co.il/Articles/58308660

איך נוסעת: היחידה ההברידית מורכבת כאן ממנוע שלושה צילינדרים בנפח 1.5 ליטר (92 כ"ס) ומנוע חשמלי (79 כ"ס), המעבירים יחדיו 116 כ"ס לגלגלים הקדמיים דרך תיבת הילוכים רציפה. הביצועים טובים משמעותית מבעבר: 0 ל-100 ב-9.7 שניות (2.3 שניות פחות), תאוצות ביניים זריזות משמעותית ושיוט מהיר ללא תחושת מאמץ כלשהי. 
היחידה החדשה שמאפשרת שימוש מוגבר במנוע החשמלי לטובת ההנעה, הפעלת מערכות וכתוצאה מכך צריכת דלק, מעמידה נתון של 18.5 ק"מ לליטר בממוצע המבחן. זו תוצאה נאה למדי, אבל כדאי להתעכב עליה ולהעמידה בפרופורציות.
היאריס משווקת בישראל על-ידי טויוטה עם נתון צריכה משולבת של 33.3 ק"מ לליטר. הפער בין ההבטחה למציאות - המבחן שערכנו לרכב היה בעיקר מחוץ לעיר ובנהיגה רגועה - לא פחות מעצום. גם אם זונחים את נתוני טויוטה לפי תקן NEDC הישן, ובודקים מול 27 ק"מ לליטר לפי תקן WLTP העדכני שמתפרסם באירופה וייכנס לתוקפו בישראל ב-1.1.2021, הפער לא פחות מענק. קחו זאת בחשבון

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

פורסם
לפני 35 דקות, Mike808 כתב:

גם לדעתי הבדיקה הזאת לא אומרת הרבה ואני מניח שהסתמכת על נתונים של מחשב הדרך אז זה עוד יותר תיאורטי.

דווקא הנתונים במחשבי הרכבים היו אופטימיים מדי. 

הבדיקה הייתה בתדלוק. באותה תחנה. בקפיצה הראשונה של אקדח. פעם לפני הנסיעה, ופעם אחרי.

באופל למשל, ביצעתי איפוס במחשב הצריכה, לפני הנסיעה. ולבסוף הוא הראה 9.1 ליטר ל-100 ק"ם. שזה יוצה סביב 10 ק"ם לליטר. הצריכה בפועל הייתה כמובן יותר גבוהה בהרבה.

פורסם

אי אפשר לסמוך על בדיקה כזו שערכת, מרחק של 75 ק"מ אינו אומר כלום. הפרש של 200 cc שיכול בהחלט להיות בין משאבה אחת לאחרת בזמן קפיצת האוטומט, נסיעה בתנאים שונים, אפילו בשעה שונה ובתנאי תנועה, עצירה ונסיעה משתנים, כל אלו יחד וגם כל אחד לחוד יכולים בקלות לארגן הפרשים כאלו למרחק שציינת. רוצה לבדוק ברצינות, סע עד שתאורת חיווי המינימום אצלך ברכב נדלקת, מלא עד קפיצת האוטומט ואפס את מד המרחק, סע עד שתידלק שוב, מלא שוב ורצוי באותה המשאבה ואז חלק את הקילומטראז' שעברת במספר הליטרים שנוספו ותקבל צריכת דלק אמינה, שאף היא רלבנטית לתנאי הנסיעה שעבר הרכב.

פורסם

לא אמור להיות הפרש כזה בין הגנדלנד ל-3008, מצד שני נסיעה עירונית זה תחום בו מאוד קשה להשוות צריכת דלק על טווח קצר כזה. 

פורסם

ההבדל בין פיג'ו לאופל יכול להיות ממשקל או כיוון שונה של המנוע.

מנועי טורבו חסכוניים לפי בדיקות רישמיות של צריכת דלק.

שאתה מושך הילוכים ומשתולל עם האוטו, הם פחות חסכוניים מאותו רכב בלי טורבו.

זה הכל שקר כלשהו בשביל לעבור את התקן המוגזם של זיהום אוויר.

הוא מנסה להסביר את הנושא

• אהבתי 1

אייל

פורסם

למרות המעבר לתקן wltp,  עדיין יש פער משמעותי בין הצהרות היצרן לצריכה בפועל.

גם עם הפער הזה, מנועי טורבו צנועי נפח בעיקר עם תיבת הילוכים כפולת מצמד מסייעים לצריכת דחק טובה.

נהגתי 3 שנים ו-120k ק"מ באוקטביה 1.2 בעיקר בתוואי י-ם - ת"א וחזרה (בית - עבודה - בית) וצריכת הדךק הממוצעת עמדה על 16 ק"מ לליטר, מדובר ברכב חברה עם דלקן ונהגתי בצורה לא הכי חסכונית. זו צריכת דלק סבירה מאטד ואני מאמין שאם הייתי נוהג באופן חסכוני יותר הייתי גם מגיע ל-17 ק"מ לליטר.

קצת לפני הקורונה האוקטביה 1.2 הוחלפה באוקטביה 1.5. בכמה שבועות בנסיעות בית עבודה היא השיגה צריכת דחק ממוצעת של 14.5 ק"מ לליטר (המנוע עדיין לא נפתח), בחודשים האחרונים אני נוהג בעיקר נסיעות קצרות בי-ם וצריכת הדחק הממוצעת היא 12 ק"מ לליטר סבירים בהחלט.

בספטמבר נסעתי מי-ם לאילת וחזרה וצריכת הדחק הממוצעת עמדה על 19 ק"מ לליטר לא רעים.

השילוב של מנוע טורבו ותיבה כפולת נצמד הוא הנועדף עליי ולץמניב צריכת דלק לא רעה.

פורסם

אני עם פולו 1.2 ואני יכול להעיד שבנסיעה בינעירונית אני יכול להגיע ל1 ל18 בנסיעה רגועה ובתוך העיר יוצא לי סביב ה1 ל14 שזה מעולה

פורסם

אני עם 308SW עם אותו מנוע 1.2 טורבו, בנסיעות עירוניות נטו(בתוך תל אביב) עם מזגן כשאני נוסע לבד ברכב צריכת הדלק לא עולה על 8.3 ליטר ל100 ק"מ, כלומר זה יוצא 1 ל - 12.

אגב צריכה של 9.1 ליטר ל100 ק"מ = 10.9 ק"מ לליטר.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

צריכה במחשב הדרך או במשאבה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...