רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 525 צפיות
שלום שמי אוראל אני מחפש כמה אנשים שרוצים לנסוע ולטיל בארץ עם רכבים לא יותר מידי חזקים כמו IMC ודברים כאלו יותר לכיון מזדה 3 או פורד פוקוס סיאט דברים כאלו שרוצים ואוהבים לנהוג עם עוד אנשים יש כמה קטעי נהיגה ממש טובים בארץ ואני יותר מאשמח עם תצטרפו אלי
הודעה אחרונה מאת orelel1, -
אז אני החלטתי למכור את הקורולה ולעבור לרכב ליסינג מהעבודה. בעבודה הציעו לי באותו טווח מחירים בערך קורולה, אוריס סטיישן, איוניק ונירו, כאשר האיוניק יוצאת הכי משתלמת מהן (בהפרש של משהו כמו 100 שקל מהנירו ו250 מהאוריס/קורולה. היום הלכתי לעשות נסיעת מבחן באיוניק, ואלה הרשמים שלי: באתי ברגשות מעורבים. ציפיתי שאתאכזב כבר באולם, ומשם הדרך לעוד קורולה תהיה קצרה. האמת שהתאכזבתי במובן של ציפיתי להתאכזב, אבל זה לא קרה, אז, א) ישיבה ואיבזור נוחות. אני לא אדם קטן, אבל לא הייתה לי בעיה למצוא תנוחת ישיבה מתאימה. בערך כמו כל רכב - למטה ואחורה עד הסוף (בקורולה זה אפילו לא עד הסוף), רק הפעם היה גם נוח. המושב היה רך יחסית (משהו בין יפני לגרמני). החומרים בתא הנוסעים …
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שאלה לי אנשים יקרים. מי שמכיר סובארו פורסטר. כמה אפשרי/מעשי או לא, פירוק והוצאת המושבים האחוריים, לגמרי. הכוונה האם ניתן לנסוע לסופ"ש בפורסטר, להוציא פיזית מהרכב את המושבים האחוריים, להכניס מזרון ו .. ללכת לישון בפנים לילה ?? תודה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אני סוחר רכבים מתחיל. מכרתי מס' רכבים לאחרונה, ומקווה ב"ה להמשיך ולהתפתח. אחד מאמצעי הפרסום שחשבתי עליהם הוא הדבקת מדבקה ממותגת לאורך לוחית הרישוי (קדמית + אחורית) על כל רכב שמכרתי, כך שכל נהג שנוסע מאחורי רכב שמכרתי יוכל לראות המותג שלי וליצור איתי קשר. האם יש מישהו שיודע כמה זה אמור לעלות?, וכמובן איזה איכויות קיימות?. כמו"כ האם מישהו ממליץ על בית עסק מסויים אמין והוגן שמתמחה בכך?. ואולי בכלל יש אפשרות להזמין מאתרים בחו"ל?. תודה רבה מראש לכולם ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי לכולם ביד 2 מופיע שהדגם 320i קיים בגרסא ידנית משנות ה80' עד 2017 אז למה כלכך קשה למצוא אחת? מחפש כבר זמן מה bmw 320i גרסא ידנית 5 דלתות מהשנים 2012-2017, איפה עוד לחפש חוץ מיד2? ולגבי הרכב, מישהו יכול להוסיף לגבי יתרונות חסרונות של הדגם הנ"ל? תודה
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
מתיחת הפנים של טויוטה לנד קרוזר מגיעה לישראל עם ביצועים משופרים, מערכות בטיחות אקטיביות וסוף סוף גם שיקוף לטלפונים. שלכם החל מ-314,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
את @נמרוד רחמימוב נתן למצוא בקהילת מועדון-ה-5 לבד מעיסוקו ככירורג-אורטופד. לכתבה ב-Yנט
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
העונה התחילה ויש אפילו כתוביות בעברית באחד מאתרי התרגומים. פרק די חלש לטעמי.
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 622 צפיות
ראיתי היום אדם שנראה מבוגר, לומד נהיגה, ונזכרתי שפעם היה שינוי בנושא הנקודות ואם נהג מגיע ל-X נקודות הוא הולך לנהיגה מונעת. אם הוא מגיע ל-Y נקודות יש משהו ואם מגיע ל-Z נקודות אז הרשיון נלקח והוא צריך לעשות תיאוריה וטסט מחדש. האם הדבר הזה עדיין קיים?. האם אתם מכירים מישהו שזה קרה לו?.
הודעה אחרונה מאת TsachiE, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 467 צפיות
מחפש לרכוש גגון מקורי לסיטרואן C5 משנת 2014. המחיר בחברה קרוב ל-1,500 ש"ח, באמזון ראיתי מחירים נמוכים מאד יחסית אך לא מצאתי מישהו עם מלאי זמין. מישהו יכול להמליץ איך מוצאים אחד כזה מחוץ ליבואן? גם אצל היבואן המליצו לי לחפש בעצמי מתוך הבנה שהמחיר המקורי די גבוה. תודה !
הודעה אחרונה מאת iziatg, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה כל אחד שותה בשנתונים של 2011/2012 והאם המאזדה 3 שותה באמת כזה יותר בהפרש? ואיך ה2 סדאן האם שווה לקנות אותו?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 933 צפיות
אני רוצה להכנס יותר ברצינות לתחום האופניים. תמיד הרגשתי שהמתקן האחורי שמרכיבים על תא המטען מסורבל, לא הכי בטיחותי והרבה פעמים הסתבכתי איתו. מאיפה אני מתחיל? הבנתי שאני צריך גגון לרכב ועליו לשים מתקן גג לאופניים.
הודעה אחרונה מאת elik0, -
נחשפה BRZ החדשה 1 2
מאת AsafRS-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מה שמעניין את כולם - אין טורבו, מנוע 2.4 אטמוספרי עם 228 כ"ס, 25 קג"מ, אין כמעט בור מומנט, אותו משקל בערך. https://www.subaru.com/2022-brz
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הוצאתי דוח ממרכז הסליקה של חברות הביטוח לרכב שאני מתעניין ברכישתו. העבר הביטוחי נראה נקי אך רשום כי בוצע שינוי מספר רישוי, איך ולמה משנים מספר רישוי לרכב ? והאם יש ממה לחשוש? מצ"ב הדוח. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אם גם אתם נרתעתם מהעיצוב האגרסיבי של הסיוויק הנוכחית, אתם לא לבד. מרגע הצגתה מהצגתה של הסיוויק הנוכחית, לפני 5 שנים, ספגה הונדה ביקורות רבות על העיצוב המוחצן והאגרסיבי למכונית המשפחתית הוותיקה שלה, ביקורות שככל הנראה התבטאו גם בירידה במספר המסירות. דבר זה יכול להסביר את העובדה כי הונדה הודיעה היום על השקת דור חדש, לסיוויק, 11 במספר. על אף התבססות על הדגם היוצא, הסיוויק הבאה זוכה לעיצוב קליל ומעודן יותר, עיצוב פנים חדש ושיפורים בחזית הטכנולוגיה והבטיחות שיאפשרו לה ליישר קו עם ההיצע העכשוי. המטרה שעמדה בפני המעצבים של הונדה היתה לרכך את העיצוב החיצוני של הסיוויק מספיק על מנת לפנות לקהל רחב יותר. על מנת להשיג את המטרה בוצעו מספר שינויים לע…
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
מה הוא אמור להחליף, אם בכלל? איפה הוא אמור להיכנס? ולמה בכלל הוא פה? על כל השאלות ועוד ניסיתי (כרגיל, לא בהצלחה יתרה) לענות בנהיגה הראשונה שלנו בקיה סלטוס. צילום: רונן טופלברג
הודעה אחרונה מאת coavi, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המשך שיתוף הפעולה עם אתר car-pad של יואב פולס, את הטויוטה היילקס לא באמת צריך להציג. נהגתי על דגמים שלו בעבר, ואהבתי מאוד. את דגם 2016 בחנתי לעומק השטח במבחן שתוכלו לקרוא בקישור המצורף. אם אתם קצרים בזמן, אסכם לכם כבר עכשיו. ההיילקס תמיד היה הבנצ'מארק לסגמנט. 'איך XXX בהשוואה להיילקס? מה היית לוקח את YYY או את ההיילקס?' עכשיו קחו היילקס שימו בו מנוע חזק יותר, עצבו מחדש את החזית כך שתיראה אגרסיבית, פזרו מעט כרום מה קיבלתם? היילקס חזק יותר ומעוצב יותר. היה הסמן הימני של הסגמנט, ולקח את זה עוד קצת לקצה. ההמשך הוא עוד שני עמודים שמרחיבים את מה שרשום בפסקה הזו. עברו ארבע שנים, ההיילקס עודכן עיצובית וטכנולוגית, ולאחרונה קיבל מנוע משודרג. טויוטה שתלו בתא…
הודעה אחרונה מאת shais01, -
-
אני נדרש להתקין רק מערכת״ עלוקה ״, פוינטר/ איתורן. שאלתי היא כמה זה אמור לעלות כאדם פרטי? בבקשה רק תשובות מניסיון / ידע ולא הערכות
מאת Maroon5-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש למישהו תשובה וודאית לגבי סכום
הודעה אחרונה מאת שוקהביט, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
למה באמת המזגן משפיע על צריכת הדלק? סתם כמו עוד משהו שעובד או שמזגן משפיע הרבה יותר? זה באמת משפיע משמעותית? זה תלוי בעוצמת האורור? סירקולציה פנימית? A/C?
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
-
- אחראי פורום
- 52 עוקבים
- 282 תגובות
- 42.1 אלף צפיות
בשבוע שעבר נרשמה במשרד הרישוי סנונית ראשונה לדגמי ה-208 החדשה. מדובר על דגם עם מנוע 1199 סמ"ק 100 כ"ס ברמת גימור Premium - סביר להניח שמדובר בדגם שאינו הבסיסי, אבל גם לא הבכיר (שסביר שיגיע עם מנוע 130 כ"ס) הוא יגיע עם מערכות בטיחות מקוריות: בקרת סטיה מנתיב אקטיבית, ובלימה אוטונומית, זיהוי הולכי רגל, זיהוי תמרורי תנועה, ומצלמת רוורס. המחיר לא זול ועומד על 112990 ש"ח. כפי שציינתי צפויים להגיע דגמים זולים יותר לציי רכב (ומנויי מפעל הפיס?) ונקווה שגם דגמים מאובזרים יותר עם זיהוי בשטח מת, בקרת שיוט אדפטיבית, וחניה אוטומטית. האם גם ב-208 תהיה לנו גירסת GT-Line? ימים יגידו וכמובן סביר להניח שגם הגירסה החשמלית תגיע…
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
-
אז מה זה? היום יצא לי לראות את הפרסום, אלינו אני מתאר לעצמי שזה לא יגיע, אבל שיקוץ מוזר, https://www.cardivision.com/renault/renault-sandero-rs-common-urban-model
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 38 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני עושה מחקר קטן אילו מנועים יכולים להיכנס בפיאסטה דור 2, כל המנועים שהם לא הזרקה (הזרקה מכנית הולך). יש את הפיאסטה ה"רגילה" עם המנוע 1100 סמ"ק, ואני יודע על גירסת ה-XR2 שהייתה עם מנוע 1600 (כמה קרב' ? איזה סוג\גודל ?). איזה עוד גירסאות היו ? בקיצור איזה מנוע גדול (גדול = מעל 1300) שהוא לא הזרקה אלקטרונית מתאים ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 438 צפיות
שלום הטסט של הרכב הישן בתחילת דצמבר ,אני מקבל בטרייד אין מהסוכנות רכב חדש . האם אני מקבל החזר על הרשיון של הרכב הישן שיהיה תקף ל 11 חודשים במעמד הטריידאין ? או שהלך הכסף
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מבקש לדעת מה משמעות הנתונים על גבי לוחיות הרישוי. לדוגמא: 4827 18 09 מ.ת. 5559
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 28 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מדובר על המדבקה לשמשה שמקבלים אחרי הטסט עם השנה הבאה. גם ככה לא חובה להדביק אותה, כל שוטר מחובר היום למחשב ויכול לבדוק רישוי בעלים, וביטוח ובכלל לא חובה לנהוג עם הביטוח עלייך או הרישון בכלל. אז למה ממשיכים עם זה? לא מיותר? שישימו חותמת על הרישון וזה. זאת דעתי לפחות.
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני רוצה לשכור רכב כזה לכמה ימים ובאף חברה לא יכולים להבטיח סוג רכב. מכירים במקרה חברת השכרה שמחזיקה את הרכב הזה להשכרה זמינה? ראיתי כמה כאלו בליסינג אבל לא להשכרה תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם.. יש לי רנו קליאו ידנית 2015 טורבו ונפלה לי הדלת של הדלק (בצבע כחול) איך ניתן להשיג כזו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע איך מחליפים מנורת אור לוחית רישוי לI25 2016 ? לא מוצא סרטון על זה מישהו יכול לסיייע?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 900 צפיות
אני גר בסמוך למקטע הצפוני של "כביש 6", שבין מחלף אליקים לתל קשיש (קרי, יקנעם) - אני כותב כביש 6 במרכאות, כי בעוד שרובו של כביש 6 הוא תלת נתיבי, המקטע המדובר נמצא בתהליכי שדרוג, מה שאומר שמיד אחרי מחלף אליקים הכביש מצטמצם לשני נתיבים צרים בלבד, ללא שוליים. בכיוון ההפוך המצב קצת יותר טוב עם שלושה נתיבים, אבל גם הם צרים, ללא שוליים ובשני קטעים הם עושים מין זיגזג בצורת חצי S שגורם כמעט תמיד לנהגים שלא שמים לב לגלוש לנתיב הסמוך. מכיוון שמדובר בעורק תנועה ראשי במדינה, הנתיב הימני כמעט תמיד מלא במשאיות כבדות, מה שמשאיר לרכבים פרטיים נתיב אחד בלבד, עם אפס מרווח לטעות. בכל פעם שיש תאונה בקטע הכביש המדובר, נוצרים פקקי ענק שמתחילים לפעמים במחלף עירון מדרום (!) או במחלף העמ…
הודעה אחרונה מאת Anatoli999, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 428 צפיות
אני מעוניין לדעת אם ניתן לקבל מידע לגבי כמה רכבים מסוג X נמכרו בשנת XYZA או בכלל - כלומר רכבים שנעים בארץ יש מקור מידע כזה? ברור לי שיש השאלה אם זה זמין ונגיש לכל אזרח
הודעה אחרונה מאת PriceDevil,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 385 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- yor2
- יוס123
- flytomars
- הדיין
- bjlb
- Aviv.h
- פינקו
- Avia
- המגיב
- Lt. Dan
- אביעד