רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה כל אחד שותה בשנתונים של 2011/2012 והאם המאזדה 3 שותה באמת כזה יותר בהפרש? ואיך ה2 סדאן האם שווה לקנות אותו?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 932 צפיות
אני רוצה להכנס יותר ברצינות לתחום האופניים. תמיד הרגשתי שהמתקן האחורי שמרכיבים על תא המטען מסורבל, לא הכי בטיחותי והרבה פעמים הסתבכתי איתו. מאיפה אני מתחיל? הבנתי שאני צריך גגון לרכב ועליו לשים מתקן גג לאופניים.
הודעה אחרונה מאת elik0, -
נחשפה BRZ החדשה 1 2
מאת AsafRS-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מה שמעניין את כולם - אין טורבו, מנוע 2.4 אטמוספרי עם 228 כ"ס, 25 קג"מ, אין כמעט בור מומנט, אותו משקל בערך. https://www.subaru.com/2022-brz
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הוצאתי דוח ממרכז הסליקה של חברות הביטוח לרכב שאני מתעניין ברכישתו. העבר הביטוחי נראה נקי אך רשום כי בוצע שינוי מספר רישוי, איך ולמה משנים מספר רישוי לרכב ? והאם יש ממה לחשוש? מצ"ב הדוח. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אם גם אתם נרתעתם מהעיצוב האגרסיבי של הסיוויק הנוכחית, אתם לא לבד. מרגע הצגתה מהצגתה של הסיוויק הנוכחית, לפני 5 שנים, ספגה הונדה ביקורות רבות על העיצוב המוחצן והאגרסיבי למכונית המשפחתית הוותיקה שלה, ביקורות שככל הנראה התבטאו גם בירידה במספר המסירות. דבר זה יכול להסביר את העובדה כי הונדה הודיעה היום על השקת דור חדש, לסיוויק, 11 במספר. על אף התבססות על הדגם היוצא, הסיוויק הבאה זוכה לעיצוב קליל ומעודן יותר, עיצוב פנים חדש ושיפורים בחזית הטכנולוגיה והבטיחות שיאפשרו לה ליישר קו עם ההיצע העכשוי. המטרה שעמדה בפני המעצבים של הונדה היתה לרכך את העיצוב החיצוני של הסיוויק מספיק על מנת לפנות לקהל רחב יותר. על מנת להשיג את המטרה בוצעו מספר שינויים לע…
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
מה הוא אמור להחליף, אם בכלל? איפה הוא אמור להיכנס? ולמה בכלל הוא פה? על כל השאלות ועוד ניסיתי (כרגיל, לא בהצלחה יתרה) לענות בנהיגה הראשונה שלנו בקיה סלטוס. צילום: רונן טופלברג
הודעה אחרונה מאת coavi, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המשך שיתוף הפעולה עם אתר car-pad של יואב פולס, את הטויוטה היילקס לא באמת צריך להציג. נהגתי על דגמים שלו בעבר, ואהבתי מאוד. את דגם 2016 בחנתי לעומק השטח במבחן שתוכלו לקרוא בקישור המצורף. אם אתם קצרים בזמן, אסכם לכם כבר עכשיו. ההיילקס תמיד היה הבנצ'מארק לסגמנט. 'איך XXX בהשוואה להיילקס? מה היית לוקח את YYY או את ההיילקס?' עכשיו קחו היילקס שימו בו מנוע חזק יותר, עצבו מחדש את החזית כך שתיראה אגרסיבית, פזרו מעט כרום מה קיבלתם? היילקס חזק יותר ומעוצב יותר. היה הסמן הימני של הסגמנט, ולקח את זה עוד קצת לקצה. ההמשך הוא עוד שני עמודים שמרחיבים את מה שרשום בפסקה הזו. עברו ארבע שנים, ההיילקס עודכן עיצובית וטכנולוגית, ולאחרונה קיבל מנוע משודרג. טויוטה שתלו בתא…
הודעה אחרונה מאת shais01, -
-
אני נדרש להתקין רק מערכת״ עלוקה ״, פוינטר/ איתורן. שאלתי היא כמה זה אמור לעלות כאדם פרטי? בבקשה רק תשובות מניסיון / ידע ולא הערכות
מאת Maroon5-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש למישהו תשובה וודאית לגבי סכום
הודעה אחרונה מאת שוקהביט, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
למה באמת המזגן משפיע על צריכת הדלק? סתם כמו עוד משהו שעובד או שמזגן משפיע הרבה יותר? זה באמת משפיע משמעותית? זה תלוי בעוצמת האורור? סירקולציה פנימית? A/C?
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
-
- אחראי פורום
- 52 עוקבים
- 282 תגובות
- 42.1 אלף צפיות
בשבוע שעבר נרשמה במשרד הרישוי סנונית ראשונה לדגמי ה-208 החדשה. מדובר על דגם עם מנוע 1199 סמ"ק 100 כ"ס ברמת גימור Premium - סביר להניח שמדובר בדגם שאינו הבסיסי, אבל גם לא הבכיר (שסביר שיגיע עם מנוע 130 כ"ס) הוא יגיע עם מערכות בטיחות מקוריות: בקרת סטיה מנתיב אקטיבית, ובלימה אוטונומית, זיהוי הולכי רגל, זיהוי תמרורי תנועה, ומצלמת רוורס. המחיר לא זול ועומד על 112990 ש"ח. כפי שציינתי צפויים להגיע דגמים זולים יותר לציי רכב (ומנויי מפעל הפיס?) ונקווה שגם דגמים מאובזרים יותר עם זיהוי בשטח מת, בקרת שיוט אדפטיבית, וחניה אוטומטית. האם גם ב-208 תהיה לנו גירסת GT-Line? ימים יגידו וכמובן סביר להניח שגם הגירסה החשמלית תגיע…
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
-
אז מה זה? היום יצא לי לראות את הפרסום, אלינו אני מתאר לעצמי שזה לא יגיע, אבל שיקוץ מוזר, https://www.cardivision.com/renault/renault-sandero-rs-common-urban-model
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 38 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני עושה מחקר קטן אילו מנועים יכולים להיכנס בפיאסטה דור 2, כל המנועים שהם לא הזרקה (הזרקה מכנית הולך). יש את הפיאסטה ה"רגילה" עם המנוע 1100 סמ"ק, ואני יודע על גירסת ה-XR2 שהייתה עם מנוע 1600 (כמה קרב' ? איזה סוג\גודל ?). איזה עוד גירסאות היו ? בקיצור איזה מנוע גדול (גדול = מעל 1300) שהוא לא הזרקה אלקטרונית מתאים ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 437 צפיות
שלום הטסט של הרכב הישן בתחילת דצמבר ,אני מקבל בטרייד אין מהסוכנות רכב חדש . האם אני מקבל החזר על הרשיון של הרכב הישן שיהיה תקף ל 11 חודשים במעמד הטריידאין ? או שהלך הכסף
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מבקש לדעת מה משמעות הנתונים על גבי לוחיות הרישוי. לדוגמא: 4827 18 09 מ.ת. 5559
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 28 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מדובר על המדבקה לשמשה שמקבלים אחרי הטסט עם השנה הבאה. גם ככה לא חובה להדביק אותה, כל שוטר מחובר היום למחשב ויכול לבדוק רישוי בעלים, וביטוח ובכלל לא חובה לנהוג עם הביטוח עלייך או הרישון בכלל. אז למה ממשיכים עם זה? לא מיותר? שישימו חותמת על הרישון וזה. זאת דעתי לפחות.
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני רוצה לשכור רכב כזה לכמה ימים ובאף חברה לא יכולים להבטיח סוג רכב. מכירים במקרה חברת השכרה שמחזיקה את הרכב הזה להשכרה זמינה? ראיתי כמה כאלו בליסינג אבל לא להשכרה תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם.. יש לי רנו קליאו ידנית 2015 טורבו ונפלה לי הדלת של הדלק (בצבע כחול) איך ניתן להשיג כזו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע איך מחליפים מנורת אור לוחית רישוי לI25 2016 ? לא מוצא סרטון על זה מישהו יכול לסיייע?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 900 צפיות
אני גר בסמוך למקטע הצפוני של "כביש 6", שבין מחלף אליקים לתל קשיש (קרי, יקנעם) - אני כותב כביש 6 במרכאות, כי בעוד שרובו של כביש 6 הוא תלת נתיבי, המקטע המדובר נמצא בתהליכי שדרוג, מה שאומר שמיד אחרי מחלף אליקים הכביש מצטמצם לשני נתיבים צרים בלבד, ללא שוליים. בכיוון ההפוך המצב קצת יותר טוב עם שלושה נתיבים, אבל גם הם צרים, ללא שוליים ובשני קטעים הם עושים מין זיגזג בצורת חצי S שגורם כמעט תמיד לנהגים שלא שמים לב לגלוש לנתיב הסמוך. מכיוון שמדובר בעורק תנועה ראשי במדינה, הנתיב הימני כמעט תמיד מלא במשאיות כבדות, מה שמשאיר לרכבים פרטיים נתיב אחד בלבד, עם אפס מרווח לטעות. בכל פעם שיש תאונה בקטע הכביש המדובר, נוצרים פקקי ענק שמתחילים לפעמים במחלף עירון מדרום (!) או במחלף העמ…
הודעה אחרונה מאת Anatoli999, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 428 צפיות
אני מעוניין לדעת אם ניתן לקבל מידע לגבי כמה רכבים מסוג X נמכרו בשנת XYZA או בכלל - כלומר רכבים שנעים בארץ יש מקור מידע כזה? ברור לי שיש השאלה אם זה זמין ונגיש לכל אזרח
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, קניתי אוטו ביום שישי ולאחר מכן עשיתי העברת בעלות , האם אני יכול לגשת לדואר ולהוציא משם את רישיון הרכב על שמי? אם כן זה עולה כסף?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 429 צפיות
היי לכל מי שניסה/התחיל לרכוש מנוי ולא סיים את התהליך. מבט ב"מאחורה" של המערכת מראה שהופקו די הרבה חשבוניות (הן מופקות כשלוחצים על כפתור ה"את זה" בדף המנויים, ולא מחייבות אתכם בכלום כמובן, אם תהיתם), אבל אחוז קטן יחסית מושלם לכדי רכישה. אז באופן טבעי מעניין אותי לדעת - האם הלחיצות הן מתוך סקרנות גרידא (שזה בסדר לחלוטין), או שמא משהו בתהליך הרכישה גורם לכם לעשות אחורה פנה?
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אחרי שלוש עשרה שנים ארוכות מאוד, רנו מציגה דור חדש למסחרית הקטנה שלה, עם עיצוב חדש, טכנולוגיה חדשה וחלוקה לשני גרסאות נפרדות, הקנגו והאקספרס. בעוד הקנגו מיועד לשוק האירופאי, הוא יציג פנים איכותי יותר ואבזור עדיף ולעומתו האקספרס אמור להיות פשוט ונגיש יותר. שתיהן יציעו גרסה לנוסעים וגרסה מסחרית. בגרסאות המסחריות, נפח המטען נע בין 3.3 ל-4.9 קוב, כתלות בבסיס הגלגלים הנבחר, ארוך או קצר. הקנגו מציג חידוש מבחינת נגישות למטען, כאשר רנו הסירו את קורה B בצד הנוסע, ובכך יצרו לטענתם את מפתן ההעמסה הצדדי הגדול ביותר קטגוריה, ברוחב של 141.6 ס"מ, כמעט פי שתיים מהדגם היוצא. הקנגו זוכה לעיצוב מחדש, הפרונט חדש לגמרי ומציג סבכ…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
מאמר: יונדאי i20N 1 2
מאת In Flames- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
משהו מוזר קורה לאחרונה בתחום הסופר מיני – הוט האץ'. אם עד לאחרונה חובב נהיגה שרצה סופר מיני ספורטיבית, היה בודק בעיקר בקרב היצרניות האירופאיות. אבל (!!) רנו ייצרו בדור הלפני אחרון קליאו RS רובוטית בלבד ובדור הנוכחי לא תהיה כלל, פיג'ו את ה-208 החדשה ישאירו בגרסאות חשמליות וסטנדרטיות ועל סיאט\קופרה איביזה בכלל לא שמענו. לוואקום שנוצר נכנסו טויוטה ויונדאי. 2 היצרניות מהמזרח הרחוק התחילו (או חזרו) להתחרות ב-WRC כאשר יונדאי החתימו אפילו את סבסטיאן לואב הצרפתי, אלוף העולם 9 פעמים שמזוהה מאוד עם קבוצות פיג'ו-סיטרואן. ההצלחה לא איחרה לבוא ויונדאי הם אלופי היצרנים בעונת 2019 ב-WRC. אם לא די בכך, יונדאי יצרו לא מזמן מכונה שזכתה להרבה שבחים בשם i30N וכעת, עם הצגת דור ח…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הציעו לי לקנות מכשיר קטן שמתחבר לרכב ודרך אפליקציה ייעודית אפשר לעשות הרבה דברים: להניע ולכבות את הרכב להרים ולהוריד שמשות לנעול לפתוח דלתות מעקב gps וכול מיני נתונים על הרכב. זה עולה באזור ה3500 שקל. לדעתכם המחיר סביר לדבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת innvision, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 627 צפיות
אשמח מאוד לייעוץ וטיפים בבעיה שיש לאשתי. היא כרגע מרעננת נהיגה לאחר שנים רבות שלא נהגה, ולא מצליחה לחשבן טוב את הצד השמאלי של הרכב, כך שהיא משאירה לעצמה יותר מידי מקום מצד שמאל (נהג) ונצמדת מידי למדרכה מצד ימין. (נוסע) אשמח לשמוע עיצות לפתרון הבעיה
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רציתי לשאול האם יש פה בעלים של הרכב הזה בדגם בנזין ויכולים להגיד מהי צריכת הדלק של הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת alexb74, -
-
לאון / סקאלה 1 2
מאת Leonroy1- 8 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ברשותי סיאט לאון fr 2019 מהחברה וחשבתי להחליף לסקודה סקאלה דגם ספורט מה דעתכם ? מבחינה חיצונית
הודעה אחרונה מאת Leonroy1, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 448 צפיות
אם אני קונה ספרי של צבע זה יתקן את השפשוף? או צריך צבע מיוחד לפי קוד?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
תודה לעונים Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,512 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- NAPOLEON
- amirtoar
- DubelBoom
- itzik123
- chrono
- SlowRide
- falou
- yoni2sh
- GTאי
- פינדר
- Night Driver
- Ghost93