Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה - איזה מנועים יכנסו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל הכבוד לגיא פרילינג הפיאסטות המשופרות נבנו ע"י גיא ב. ***עריכה - השם המלא שמור במערכת ***

אם אתה מעוניין בפרטים של גיא ב. צור איתי קשר בפרטי.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עם כל הכבוד לגיא פרילינג הפיאסטות המשופרות נבנו ע"י גיא ב.

גם גיא פרילינג בנה פיאסטה חזקה מאוד (אם אני לא טועה, צהובה). בזמנו, זה היה הרכב האישי שלו.

פורסם
גם גיא פרילינג בנה פיאסטה חזקה מאוד (אם אני לא טועה, צהובה). בזמנו, זה היה הרכב האישי שלו.

לא! זה גיא ב.

אני בונה אצלו את הפיאסטה שלי וראיתי את הפיאסטה הצהובה שאתה מדבר עליה. זה לא גיא פרילינג.

פורסם

לגדוש קרבורטורים זה עסק לא פשוט בכלל, יש לי אופל מנטה מוגדשת וזה רק צרות.

האוטו נוסע מעט מאוד (זאת מנטה שמחכה למסלול שיוקם אם ירצה השם בקרוב) ובינתיים משמש רק לסופי שבוע יפים. גם עם הנסיעה הרגועה הזאת (פעם פעמיים בחודש) אני כל הזמן משפץ את הווברים שמשפריצים דלק מכל כיוון וקורעים כל אטם שקיים בהם. ופעם אחת גם ביקעתי סעפת יניקה, אבל זה באשמתי:-P .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
צבי, הצדק עם colchao, הפיאסטה הצהובה אכן נבנתה ע"י גיא ב. ולא פרילינג... לפרילינג הייתה את הסיירה הצהובה שנמכרה בזמנו לחזי אם אני זוכר ובאמת אל תשאל אותי איך אני זוכר אחרי כמה שנים טובות שזה בכלל לא עבר לי בראש, בכל אופן, יש סיכוי שאתה מתבלבל עם הסיירה.

גרשון, אני לא רוצה להיות זה שהורס את המסיבה, אבל את גיא ב. ואת הפיאסטה האמורה יצא לי להכיר על בסיס אישי כבר לפני כמה שנים טובות, מעולם לא נהגתי על הרכב אבל נסעתי בו כמה וכמה פעמים, השלדה לא קרובה אפילו לעמוד בעומס שהמנוע מייצר, הרכב מתעוות וגם לא ממש מצליח ליסוע ישר כשהרגל בריצפה (חפש מידע על TORQUE STEER, תופעה נפוצה למדי ברכבי הנעה קדמית עם יותר מדי כוח)... בקיצור, הרכב אכן מהיר בתאוצה בקו ישר - עד כמה ישר שאתה מצליח להחזיק אותו, אבל ממש לא מכונית לנהג.

עצתי לך, אם אתה מחפש לשים הון קטן לתוך אוטו ולהנות ממנו, BMW סדרה 3 ישנה עם טורבו תהיה להיט, אני מכיר פה 318 אחת שנת 87 או 88 עם טורבו והדבר הזה הוא טיל בליסטי עם תעודות, נכון שהקנייה של הרכב עצמו תהיה יותר יקרה בהפרש, לא שיש לי מושג כמה מכוניות עולות בארץ בשנתונים ובדגמים האלה (אבל כמה יקר אוטו כזה יכול להיות?), אבל הפלטפורמה ההתחלתית יותר חשובה מהכל כמעט מתי שאתה בא לבנות אוטו כיף, ואיזה 318-320 מטורבתת ללא ספק עונה על המתכון, עדיפות לאחת בלי סאנרוף.

אגב, איזה טורבו יש לך כבר שאתה מתכנן להשתמש בו?

מוטי.

פורסם

מוטי, אם אני לא טועה, גרשון מעוניין בפרוייקט על פיאסטה משום שכבר יש לו את הרכב (בחתימה שלו יש פיאסטה למכירה...).

בקשר לפיאסטה הצהובה של גיא, אני מסכים שהשלדה לא עומדת בעומס, אבל בוא אל נשכח שהרכב עומד על יותר מ 250 כ"ס

(אפילו מתקרב ל 300) וזה על רכב הנעה קדמית ששוקל 800 ק"ג. לא פילא שהשלדה לא עומדת בעומס.

עם זאת, אני לא חושב שגרשון יצליח להגיע להספקים קרובים אפילו עם הפרוייקט טורבו שעלה בראשו על קרבורטור. ואם כן, הוא

יצטרך לחזק כ"כ הרבה חלקים במנוע שבאמת יהיה שווה לו לקנות BMW.

אני מאמין שגרשון חושב על 150-170 כ"ס ועם כמות כזאת של סוסים השילדה של הפיאסטה תחזיק מעמד ללא בעיות.

פורסם

colchao, יש לי את ההרגשה שלך ולי יש שתי הגדרות שונות ל"השילדה של הפיאסטה תחזיק מעמד ללא בעיות".

אם להחזיק מעמד אומר שהחלק הקדמי לא ייגזר משאר הרכב וימשיך לבד אז כן, זה באמת לא יקרה, אבל כשאני הכרתי את אותה הפיאסטה הצהובה לא היו לה 250 סוסים ובטח שלא 300, הערכה זהירה שלי תעמוד על תחום ה-200 עד 220 וזכור לי שגם גיא בעצמו העריך אותה באיזור הזה... גם אז הרכב התנהג בצורה זוועתית למדי מה שאולי שעשע את גיא כי הוא נהג לא רע בכלל אבל ממש לא היית רוצה לקחת את האוטו לנסיעת כיף בהרים.

אני באמת לא רוצה לצאת כמו איזה אהבל מכל העניין הזה כי שמתי לב שאתה בדיוק משפר כרגע פיאסטה ואם זה לא מספיק אז העבודה נעשית אצל גיא :wink:... זכור שאין לי שום אינטרסים כאן ושום עניין שלילי עם גיא, להפך - אני עוד זוכר ערבים שישבתי אצלו בבית לעשות מנגל עם כל החבר'ה שלנו של אז ככה שממש לא בא לי לצאת כאילו אני מלכלך פה או משהו, אני פשוט לא חושב שהפיאסטה היא פלטפורמה טובה לשיפורים.

מדובר בשילדה שמעולם לא נחשבה למוצלחת במיוחד, גם לא ביום שהיא יצאה לשוק, מיתלים שתוכננו להסעת סטודנטים בזול ולא להתחרעות עם 200 סוסים... פורד עצמם מעולם לא טרחו לייצר גירסה עצבנית למכונית למרות שבשנות השמונים פורד הוציאה מעל פס הייצור כמה וכמה מכוניות פרועות במיוחד... אני לא מחשיב את ה-XR2 למשהו עצבני, השוואה פשוטה לשאר הסופר-מיני החמות של אז תגלה רכב אנמי למדי בלי שום יכולות דינאמיות ראויות לציון.

כל מה שאני מנסה להגיד הוא שלשפוך כסף אפשר על כל אוטו, פשוט צריך לבחון את האפשרויות לעומת התמורה ולעשות כל אחד את ההחלטות שלו.

מוטי.

פורסם

מוטי, אני קורא פה בפורום מספיק זמן בשביל לדעת שהדבר היחיד שאתה מנסה לעשות זה לעזור.

יכול להיות שההערכה שלפיאסטה הצהובה יש קרוב ל 300 כ"ס מוגזמת מעט, אבל נכון לשבוע שעבר ההערכה של גיא הייתה גבוהה מ 250 כ"ס.

בנוגע לשילדה של הפיאסטה, אני מסכים שהרכב לא בנוי לכ"כ הרבה כ"ס. לכן אני בונה פיאסטה בסגנון XR2 ולא משהו מפלצתי עם מעל 180 כ"ס כי באמת צריך להיות נהג טוב בשביל רכב כזה עם כ"כ הרבה כוח.

אני ציינתי "השילדה של הפיאסטה תחזיק מעמד ללא בעיות" עם 150-170 כ"ס, לא התקרבתי אפילו ל 200 כי זה ברור שהרכב לא יחזיק כ"כ הרבה כ"ס עם השילדה הזאת.

מה שאני מנסה להגיד זה שהרכב יכול להיות מאוד מהנה לנהג הממוצע עם 150 כ"ס.

משהו נוסף לחיזוק דבריך, מוטי, הוא שגיא בעצמו אמר שהוא הוסיף את הספויילר הענק (הממש לא יפה לדעתי) בשביל לתת לרכב אחיזה. מטרת הספויילר להדביק את התחת של הרכב לריצפה בגלל שהוא היה נזרק מצד לצד.

בקיצור גרשון, אם אתה מעוניין לשפר פיאסטה, אין טעם לבזבז הון על טורבו, שפר מנוע 1.6 עם פורטינג, יחס דחיסה וזוג ווברים כפולים, תקבל בסביבות 140 כ"ס ותהנה מהרכב.

אם בא לך לבזבז הון, תשמע בעצת מוטי ותביא רכב שהוא פלטפורמה עדיפה כי הרבה מעל 150 כ"ס אין לאן ללכת עם פיאסטה.

פורסם

טוב קראתי את כל הדיון בנושא והרשו לי לציין שניתן להכניס גם מנוע ZTECH 2.0 לתוך האוטו וראיתי דברים כאלה שנעשו כמובן לא בארץ בנוסף ניתן לעשות כמעט הכל בפיאסטה השאלה היא בתקציב בנוסף ישנה חברה בחו"ל שמוכרת חבילות שיפור לפיאסטות שכוללות הכל בוכנות ראשים ושאר המצרכים החבילות הנ"ל אינם יקרות יחסית כיוון שהם מגיעות מארה"ב ולכן זה עדיף מאשר לקנות באנגליה אגב החבילות מתאימות למנועי הOVH שיש בפיאסטה ולא ל CVH ליותר פרטים ניתן ליצור איתי קשר בה"פ

דבר נוסף בהקשר להספקים שדובר עליהם כאן הם נראים לי מעט הזויים אולם אני לא מתכוון לפגוע באף אחד ולפי מירב ניסיוני להוציא 250+ כ"ס ממנוע של rs טורבו זה לא נושא טרוויאלי של העלאת גדישה וצי'פ ולכן עד שאני לא רואה פלט של דיינו כל אחד יכול להצהיר שיש לו כמה שהוא רוצה

פורסם

גם לקחת פורשה 928 מהמקום עם רכב הנעה קדמית על צמיגים של אופניים זה לא בדיוק עניין של מה בכך ובכל זאת אני זוכר היטב את הפיאסטה המדוברת עושה את זה כמה פעמים ברצף באותה שבת אחרי הצהריים כשנסענו לקרטינג בנחשונים... הפיאסטה המדוברת רחוקה מאוד מאיזה צ'יפ ואגזוז, נעשו בה המון שינויים בשביל להביא אותה למקום בו היא נמצאת... ואגב RS טורבו, האסקורט האדומה היפה, עדיין בחיים? אחד החברים הכי טובים שלי בעולם הוא זה שבנה אותה.

מוטי.

פורסם
ואגב RS טורבו, האסקורט האדומה היפה, עדיין בחיים? אחד החברים הכי טובים שלי בעולם הוא זה שבנה אותה.

מוטי.

היא בחיים , עכשיו אתה יכול לישון בשקט.... :wink:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ה xrs של עמית בחיים , אצל בחור בשם מיקו . היא נכנסת לשידרוג קטן .

אצלי זו לא RS , זו 1.3 ברזיל שאוטוטו אני שם לה מנוע בנפח 1.4 !

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
גם לקחת פורשה 928 מהמקום עם רכב הנעה קדמית על צמיגים של אופניים

צמיגים של אופניים?

אני יודע שהיא נסעה על סליקס די רחבים איזה תקופה.

ובאופן כללי - אנא המנעו למלמסור פרטים על אנשים שעורכים שיפורים לא חוקיים במכוניות.

גיא פרילינג הוא בעל עסק לגיטימי ומוכר, אז אין בעיה עם אזכור שמו. אבל מי שמכיר את אופי העסק של גיא ב. יכול להבין שייתכן והוא יעדיף לא למשוך אש בפרסום ציבורי בפורום.

• תוכן חדש...