Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה - איזה מנועים יכנסו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה מחקר קטן אילו מנועים יכולים להיכנס בפיאסטה דור 2, כל המנועים שהם לא הזרקה (הזרקה מכנית הולך).

יש את הפיאסטה ה"רגילה" עם המנוע 1100 סמ"ק, ואני יודע על גירסת ה-XR2 שהייתה עם מנוע 1600 (כמה קרב' ? איזה סוג\גודל ?). איזה עוד גירסאות היו ?

בקיצור איזה מנוע גדול (גדול = מעל 1300) שהוא לא הזרקה אלקטרונית מתאים ?

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מנועים שהיו בפיאסטה MK2

957 45 כ"ס

1117 50 כ"ס

1298 69 כ"ס

1392 75 כ"ס

1597 95 כ"ס

1608 54 כ"ס דיזל

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עזוב אותך מהמנוע הענתיקה של ה XR2, קח מנוע ZETEC 1600. זרוק את כל ההזרקה לים. תקע עליו איזה שני וובר כפולים (40 או 45 אם תצליח להשיג) ואתה בעולם אחר. 115 כ"ס בפיאסטה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עזוב אותך מהמנוע הענתיקה של ה XR2, קח מנוע ZETEC 1600. זרוק את כל ההזרקה לים. תקע עליו איזה שני וובר כפולים (40 או 45 אם תצליח להשיג) ואתה בעולם אחר. 115 כ"ס בפיאסטה.
אתה יכול להרכיב 2 ווברים כפולים על המנוע ה"מיושן" של ה XR2 ולהגיע להספקים יפים מאוד.

חבר שלי באמצע כזה פרוייקט עם מנוע משופר מעט והתכנון הוא בסביבות 130-140 כ"ס.

אם זה לא מספיק לך, אתה תמיד יכול להביא מנוע 1.6 של RS טורבו עם הזרקה חד נקודתים (זה קיים בדגמים הישנים). המנוע מקורי מוציא 130 כ"ס ללא שיפורים בכלל.

אני מכיר 2 פיאסטות עם מנועים כאלה עם יותר מ 250 כ"ס.

ואם אתה מתעקש על קרבורטור, אתה יכול לשים על המנוע של ה RS טורבו קרבורטור במקום ההזרקה החד נקודתית.

לגבי תושבות, הן זהות. המנוע והגיר יושבים על התושבות המקוריות ללא התאמות מיוחדות.

כמובן שאם מתבצעת החלפה מ 1100 ל 1600 יש להחליף את כל המכלולים הקשורים (רדיאטור, סטרטר, צנרת מים, משאבת מים, אלטרנטור...).

רצוי להביא גיר יותר חזק מהגיר הרגיל... אפשר להביא גיר של XR3 שהוא מעט יותר ארוך ומתאים להספקים האלה.

בהצלחה...

ערן.

פורסם

תודה רבה לעונים !

הרעיון הוא לקחת מנוע גדול, להכניס את הממזר בפיאסטה תמימה ולבנות עליו טורבו.

הזרקה אלקטרונית זה גדול עלי, חוששני שאני לא אסתדר עם כל החשמל. הזרקה מכנית זה בסדר...

טורבו כבר יש לי...

מה לגבי מידות צמיגים ? אפשר לאשר מידות של XR2 שאני מניח שהיו לה מן הסתם צמיגים במידה ראויה ?? (איזה צמיגים היו לה מישהו יודע ?)

עוד רעיונות יתקבלו בברכה.

יום נעים !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
תודה רבה לעונים !

הרעיון הוא לקחת מנוע גדול, להכניס את הממזר בפיאסטה תמימה ולבנות עליו טורבו.

הזרקה אלקטרונית זה גדול עלי, חוששני שאני לא אסתדר עם כל החשמל. הזרקה מכנית זה בסדר...

טורבו כבר יש לי...

מה לגבי מידות צמיגים ? אפשר לאשר מידות של XR2 שאני מניח שהיו לה מן הסתם צמיגים במידה ראויה ?? (איזה צמיגים היו לה מישהו יודע ?)

עוד רעיונות יתקבלו בברכה.

יום נעים !

גרשון. הרעיון נחמד, אבל אני לא חושב שמישהו יאשר לך דבר כזה בארץ.

צמיגי XR2 אם אני לא טועה:185/60-13.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

יש כמה פיאסטות מושתלות בדברים שונים ומשונים. יש מוגדשות יש עם ווברים ויש סתם עם מנועי 1.6. במקרה רובן חונות ומטופלות אצל אותו בן אדם.

אם אתה רציני, דבר עם יאשה והפצפוצים. הוא יודע במה מדובר, הוא יוכל לתת לך פה מיד הערכה של כמה יעלה כל פרוייקט ופרוייקט עד רמת מחירי גוז'ונים מחוזקים...

פורסם
.

הזרקה אלקטרונית זה גדול עלי, חוששני שאני לא אסתדר עם כל החשמל. הזרקה מכנית זה בסדר.

אל תטעה לחשוב שהזרקה מיכנית היא כל - כך פשוטה:

אמנם נוח יחסית להגדיש עם סוג כזה של הזנת דלק, אולם המערכת דיי מסובכת ומורכבת.

לדעתי - עדיפה לפרוייקט שלך הזרקה אלק' רגילה.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

מניסיון, לא יאשרו לך מנוע 1600 בדרכים המקובלות משוםשהמחלקה הטכנית של פורד התחלפה בסוף

שנות ה 90 (ב 98 אם אני לא טועה...) והם לא מוכנים לקחתאחריות על שינוי כזה כי לטענתם אין להם

את המידע הנחוץ במחלקה הטכנית לאשר כזה דבר.

כמו כן, לא תוכל לאשר טורבו על הרכב גם אם יאשרו לך אתהמנוע 1.6 ככה שזה לא ממש משנה...

אם אתה מעוניין בפרויקט טורבו, אני ממליץ שתיקח את הכולבחשבון. זו תהיה עלות לא קטנה.

זה מתחיל ממנוע וכל הדברים הנלווים (סטרטר, אלטרנטור, רדיאטור, צנרת מים, צנרת דלק, משאבת מים

וכו'...) משום שהדברים הנ"ל לא יתאימו לך מהמנוע 1100 שישלך כרגע בפיאסטה.

בנוסף תצטרך להביא סעפת של RS טורבו (אם היא מתאימה... צריךלראות איזה דגם מנוע יש ל RS

טורבו. אם זה CHV לא צריכה להיות בעיה...), צנרת לטורבו, אינטרקולר ולעשות התאמה לקרבורטור

כדי שיתאים לגדישה או להביא קרבורטור מיוחד לטורבו.

וכמובן שאתה לא יכול להזניח את החיזוק שלדה, בלמים, בולמים (אל תשכח להנמיך את הרכב. הוא

גבוה יחסית) וצמיגים (במידה היא 185/60/13 כמו שאמר דני-בוי).

אלה כמובן הדברים הדרושים לטורבו STAGE 1. אם אתה מעוניין ביותר מ 130-140 כ"ס, אני מציע לך

לקחת עוד המון דברים בחשבון כגון חיזורי מנוע וכו', אבל זה כבר סיפור אחר.

מבחינת עלויות וכיוונים, יהיה לך יותר זול ופשוט להביא מנוע 1.6 של RS טורבו עם כל הדברים הנלווים (סעפות, צמת מנוע, מחשב...).

בהצלחה.

פורסם
1600 טורבו על פיאסטה? ועוד עם קרבורטורים ?,זה ים של מומנט איך השלדה תחזיק?!,מקומם ,אכן מקומם :-P
לשילדה עצמה לא אמורה להיות בעיה עם המנוע הזה, זה מנוע שהגיע כסטנדרט בפיאסטות (בארצות נכר מעבר לים, אנחנו קיבלנו את הבררה). כמובן שצריך שיפורי בולמים בלמים ושאר ירקות.

בקשר לטורבו, הייתי יורד מזה. תנסה לאשר 1600, ואם תצליח (או שתצליח לקנות את אחת מ 2-3 XR2 שמסתובבות בארץ) תשפר את המנוע ל STAGE 2, טיל בליסטי ולא צריך שום טורבו שיסבך את העניינים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לאשר ? מי מאשר דברים כאלה בארץ :shock:

לא חשבתי על זה אפילו :evil:

לגבי הפיאסטות המצ'ופרות, אני יודע על הבחור הזה (אם אני לא טועה קוראים לו גיא, נכון ?)

שוב תודה.

אכן גיא, גיא פרילינג.

היה לו גם פרויקט של פורד סיירה.

חפש את הפרטים שלו באתר שלו (תעשה חיפוש, אני לא זוכר את הכתובת).

אל תשכח לצלם.

בהצלחה,

צבי

• תוכן חדש...