Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בסמוך למקטע הצפוני של "כביש 6", שבין מחלף אליקים לתל קשיש (קרי, יקנעם) - אני כותב כביש 6 במרכאות, כי בעוד שרובו של כביש 6 הוא תלת נתיבי, המקטע המדובר נמצא בתהליכי שדרוג, מה שאומר שמיד אחרי מחלף אליקים הכביש מצטמצם לשני נתיבים צרים בלבד, ללא שוליים. בכיוון ההפוך המצב קצת יותר טוב עם שלושה נתיבים, אבל גם הם צרים, ללא שוליים ובשני קטעים הם עושים מין זיגזג בצורת חצי S שגורם כמעט תמיד לנהגים שלא שמים לב לגלוש לנתיב הסמוך.

מכיוון שמדובר בעורק תנועה ראשי במדינה, הנתיב הימני כמעט תמיד מלא במשאיות כבדות, מה שמשאיר לרכבים פרטיים נתיב אחד בלבד, עם אפס מרווח לטעות.

בכל פעם שיש תאונה בקטע הכביש המדובר, נוצרים פקקי ענק שמתחילים לפעמים במחלף עירון מדרום (!) או במחלף העמקים מצפון (!).

מנקודת המבט הסובייקטיבית שלי, כמות התאונות בקטע הכביש הזה זינקה בצורה מטורפת מאז תחילת העבודות, ברמה שכמעט כל יום מתרחשת בו תאונה, ולפעמים אפילו יותר. רק בשבועיים האחרונים, מתוך התאונות שראיתי במו עיניי הייתה תאונת שרשרת של ארבעה רכבים (שכולם עלו באש), כמה ימים אחרי זה שתי תאונות במרחק של ק"מ זו מזו וממש לפני כמה ימים הייתי עד לתאונה שהתרחשה מול עיניי כשרכב שנסע לפניי סטה לנתיב השמאלי ופגע ברכב שניסה לעקוף אותו. מכיוון שאין שוליים, זה לא הותיר לרכב שנפגע שום סיכוי להתחמק.

כמובן שהגורם האנושי משחק תפקיד מפתח, אבל התשתיות בקטע הכביש הזה הן כל כך מסוכנות שגם אם אתה בעצמך עירני, אין לך כמעט שום יכולת להגן על עצמך מפני טעויות של יתר הנהגים.

אני תוהה האם למדינה או לקבלן המבצע ישנה אחריות כלשהי לתאונות המתרחשות בקטעי כביש שמבוצעות בהן עבודות?

פורסם

בקצרה - מוסרית כן, פורמלית לא. 

בפירוט - העבודות בכביש נעשות מן הסתם ברשות ובסמכות. לפי החוק חלה על משתמשי הדרך החובה לקיים את הוראות החוק ולנהוג באופן סביר וזהיר בהתאם לתנאי הדרך. אם מתרחשות תאונות מרביתן כנראה באשמת נהגים. 

מתי עשוי להיות לקבלן המבצע או שולחו אחריות? אם מוכח באופן וודאי שהקבלן התרשל באופן מהותי לנקוט באמצעי בטיחות או זהירות סבירים במהלך העבודות. לך תוכיח את זה...

פורסם (נערך)

מן הסתם הנתיבים צרים, אין שולים הראות לא אופטימלית העומס התנועה לא השתנה למרות העבודות. בהתאם לכך המהירות המותרת הופחתה. אבל בישראל, כמו בישראל, כולם שמים פס ארוך על התמרורים ובמיוחד על תנאי הדרך. אז זו התוצאה. 

נסה לנסוע באזור של עבודות בדרך בגרמניה. אין להם שום בעיה להוריד מהירות מותרת מלא מוגבלת או 130 ל-60 קמ"ש לארך עשרות ק"מ, וגם לאכוף זאת באופן נוקשה. אז A8 או לא - המהירות תהיה 58 קמ"ש. הסיבה היא בדיוק מה שאתה מתאר: הם שומרים על חיי הנהגים, וכמובן גם על חיי העובדים לצד דרך. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש הנחיות ליצירת קטעי עבודות, כולל כל התמרור, הניתוב, הסימון ואפילו תאורה.
בנוסף, הסדרי תנועה זמניים זה לא משהו שהקבלן בשטח מחליט עליהם, מהנדס חותם על תוכנית הסדרי תנועה (כולל חישובי כמויות ואמדן עלות), אז כל קונוס מחושב ומתכנן.
אם הקבלן חרג מהתוכנית ויוכח שזה גרם לתאונה, הוא יאכל אותה.
אם המהנדס חתם על תוכנית שחורגת מההנחיות ללא הצדקה (הנחיות != תקן, כלומר לא מחייב באופן מוחלט) ונגרמה תאונה - אז המהנדס יאכל אותה משפטית.

ברוב המקרים זה פשוט אופי ארצישראלי טיפוסי של אי שמירת מרחק ושימת ז' על מגבלות המהירות.
בטח כשמדובר על הצפון של כביש 6, איזור שאחוז ניכר מהתושבים בו הם מהמגזר, הערבי שלא ממש שומר על חוקי התנועה (או אם בPC חשקה נפשכם, מעורב בתאונות ועבירות באחוז גבוה מהאחוז שלו מכלל האוכלוסיה).

כשמכניסים את כל הנ"ל לסנדוויץ מקבלים תאונות.

נ.ב.
גם אני הייתי מעורב פעם בתאונה כזאת כשכביש 4 באיזור יבנה הפך (במשך שלוש שנים) מ2 נתיבים ל3.
מסתבר שברקסים של ברלינגו שעברה 400000 ק"מ וצמיגי לינגצ'ונג, עוצר קצת פחות טוב מהונדה סיוויק עם צמיגי גודייר אסימטריק 2 ברוחב 225 שהייתי רגיל אליה :(

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גורם אנושי בלבד.

בגרמניה נהגתי מאות (!!!) ק"מ במקטעים של שני נתיבים צרים, עם מרחק של סנטימטרים בודדים בין המראה לשיירה בלתי נגמרת של פול טריילרס, בדיוק במהירות המצוינת בתמרור הזמני (80 קמ"ש בדרך כלל). בין דיסלדורף לפרנקפורט זה ממש היה רבע שעה של כביש רגיל, ורבע שעה של שני נתיבים צרים, חוזר חלילה, לסירוגין, שוב ושוב.

שום תאונות ושום עצבים ושום צפירות - פשוט אוסף של נהגים שמתאים את עצמו מיד לתנאי הדרך

אגב, אני ממש לא מגזים - באמת סנטימטרים ספורים בין המראות שלי למשאיות.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 13.11.2020 בשעה 13:38, sperial כתב:

נסה לנסוע באזור של עבודות בדרך בגרמניה. אין להם שום בעיה להוריד מהירות מותרת מלא מוגבלת או 130 ל-60 קמ"ש לארך עשרות ק"מ, וגם לאכוף זאת באופן נוקשה. אז A8 או לא - המהירות תהיה 58 קמ"ש. הסיבה היא בדיוק מה שאתה מתאר: הם שומרים על חיי הנהגים, וכמובן גם על חיי העובדים לצד דרך. 

איזה פחד לעשות את  זה עם פורד טורנאו קסטום שצר אולי, אולי ב-20 ס"מ מרוחב הנתיב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ברור שמי שאשם, בסופו של דבר, הוא הגורם האנושי. אבל זו הסיבה שיש תשתיות - רמזורים, תמרורים, סימון נתיבים, שוליים... כל אלו נועדו לצמצם את ההשפעה של הגורם האנושי ולאפשר מרווח טעות. אבל בסופו של דבר נוצר מצב שבקטע של חמישה קילומטרים מתרחשות יותר תאונות מאשר בכל שאר מאות הקילומטרים של הכביש ביחד, וזה אותו גורם אנושי שנוסע בו, פשוט תנאי הדרך שונים.

פורסם (נערך)

בעיקרון התפיסה בשנים האחרונות היא מה שנקרא "תשתית סלחנית", תשתית שמאפשרת את טעויות הגורם האנושי עד לטווח מסוים.

זה אומר למשל נתיבים רחבים, הפרדות מבניות בין נתיבים בכיוונים הפוכים, נתיבי האצה והאטה ארוכים, פניות ברדיוס סביר ושיפועים נכונים, גדרות סופגות אנרגיה עם סיומות מתאימות (מי זוכר שעד לפני כמה שנים היה נהוג לעשות רבע סיבוב לגדר סופגת האנרגיה ולתקוע אותה בברגים לאספלט מה שייצר רמפה?).

הבעיה היא שכדי לבנות תשתית סלחנית, צריך לעשות עבודות בכביש, ועבודות בכביש זה תמיד מתח מובנה בין מינימום פגיעה בתנועה, ומקסימום מרחב עבודה.

זה אומר שכדי שתהיה תשתית סלחנית לעשורים הבאים, צריך לפגוע בבטיחות (קל וחומר בתשתית הסלחנית או חצי סלחנית הקיימת) עכשיו ולמשך תקופה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מניסיון נוסע בציר על בסיס שבועי, קשה לנסוע שם פחות מ90 קמש, מימין טסים גם על 120 קמש

Chevrolet aveo 2006 - sold, Seat leon fr 2014- sold, abarth 500c 2015

• תוכן חדש...