רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני כבר כמה זמן עוקב באתר אחרי כל מיני שרשורי שיפוץ שפשוט מעוררים השראה. אז החלטתי גם להתחיל, כי למה לא? אז ככה, אני בן 17 ולפני שנה סבי החליט להחליף את האוטו שלו ורצה למכור את הפונטו לפירוק (שאז הייתה עם טסט לחודשיים והכל עבד פיקס ד"א האוטו בזמנו היה על 175,000 קמ) אמרתי לו, למה לזרוק? שים ביד2 ונסה למכור. האוטו היה אצלו מסביבות 2010 ובתור ילד קטן מאוד אהבתי את הפונטו של סבא, תמיד שהייתי נוסע איתו באוטו הרגשתי כל כך טוב. אז אמרתי לו סבא, אני רוצה את הפונטו בתור האוטו הראשון שלי... כמובן שהוא אמר כן ואני שמחתי מאוד עברו חודשיים וסבא כבר קנה אוטו חדש (גם פיאט כמובן, איבו 2010) ואז נכנסתי לעניינים. האוטו היה מזעזע מבפנים, הוא לא היה שואב בפנים בחיי…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
כבר כ3 חודשים שאני נוהג עליה, וחוץ ממערכת שמירה על הנתיב לעולם לא הרגשתי שום מערכת אחרת עובדת. אני יודע שזה שאלה שקשה לענות עליה לכן מעניין אותי אחרים עם ספורטאז האם אתם מרגישים את המערכות עובדות? עוד לא יצא לי להרגיש עזרה בבלימה\בלימה אוטונומית\התראת התנגשות\זיהוי תמרורי תנועה\שליטה אוטונומית על אורות גבוהים לעומת המובילאי שלא היה ספק שהיא עובדת והייתה עוזרת מדי פעם, פה אני בכלל לא מרגיש כלום עד כדי כך שאיבדתי בטחון שהמערכות באמת קיימות. אני יכול לנסוע גם על 70 בכביש עם תמרור של 40 ולא לקבל שום צפצוף(זיהוי תמרורים) קרה לי שבלמתי מאוחר מדי ולא היה צפצוף או עזרה בבלימה, לא קרה לי שהאורות גבוהים נחלשו לבד בדקתי בהגדרות וכל המערכות במצב…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
ניתן לבדוק לפי רשומון היבוא.
הודעה אחרונה מאת yossi375, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 436 צפיות
יש אפשרות לקבל שוב הנחה של ה 3 שנים בטסט לרכב אחר, בהתקנת מוביילאי? או שאין כפל מבצעים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני צריך לעשות טסט לרכב עד 21.10.20. ככל הנראה הסגר לא יגמר עד אז. איך אני עושה טסט לרכב? אני גם צריך לקחת אותו לטיפול שנתי, המוסכים פתוחים בכלל?
הודעה אחרונה מאת Satori, -
אני שומע לא מעט אנשים שאומרים שהם נוסעים ללא ביטוח חובה או כאלו "שמאימים" שהם יסעו ללא ביטוח עד שהמחירים לא יירדו(במיוחד בדו גלגלי),ואני שואל איך זה אפשרי למעשה? הרי בשביל לעבור טסט שנתי חייבים להציג ביטוח חובה, אז מה הם עושים למעשה? עושים ביטוח לצורך הטסט ומיד אחריו מבטלים אותו? משלמים שוחד למאכרים במכון טסטים?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כתבה מעניינת. https://www.themarker.com/wallstreet/.premium-1.9207490?v=79F0F33EDF67969BC6F7C092EF421A2A כנראה שכמו תמיד יש פער גדול בין ההבטחות למה שמקבלים בפועל. מעניין איך צריך להתייחס לאביזרים האלה כרגע כשבאים לבחור רכב. אישית נתתי להם משקל גבוה, עכשיו אני די סקפטי. הופתעתי מהציון שנתנו לטסלה, ציפיתי לציון ברף הגבוה. בכתבה לא ממש מפרטים על המבחנים בפירוט או במה כל רכב הצליח יותר או פחות. לי הספיקה השורה התחתונה, אבל אם מישהו רוצה לנדב פרטים נוספים...
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלה שעלתה לי בעקבות נושא הייבוא המקביל שנהיה נפוץ יותר לאחרונה, על ידי יבואנים כמו אוטומקס, איילון מוטורס (שכבר הכרתי בעבר) ועוד. מעניין אותי לדעת האם יש קאצ' כלשהו ברכבים שמגיעים בייבוא מקביל או שמא הכול תמים ובסדר? שמעתי טענה על כך שבמחירון יצחק לוי יש לנושא התייחסות והמחיר יורד בשני אחוזים ובנוסף, יש צורך בשמאי על מנת לבטח את הרכב. האם כך הדברים אכן מתנהלים? תודה.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן, אני מתגורר בהולנד וחשבתי לפרסם שרשור כללי על עלויות אחזקת רכב בהולנד ולנסות לתת נתונים כלליים שיכולים לעזור או לכמה מחברי הפורום הגרים בהולנד/באירופה או סתם בתור מקור השוואה. אם יש שאלות נוספות אשמח תמיד לענות ולהיות מקור מידע בהולנד הרבה עלויות מאוד מבוססות לפי סוג הרכב (דיזל, בנזין, גפ"מ, היברידי או חשמלי), משקל הרכב והספק המנוע של הרכב. אשתמש בכדי לתת ממוצע עלויות בסוג של בנצ' מארק של רכב משפחתי ממוצע (סטייל פורד פוקוס) בגרסת הבנזין וכמו כן בגרסת הדיזל, משקל ממוצע של כ1,500 יורו. אגרת כביש אגרת הכביש בהולנד מחוחשבת על פי סוג הדלק, משקל הרכב ואיזור המגורים (כל מחוז מקבל מחירים שונים, הבדל של שקלים בודדים). …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
אהלן, אוטוטו שנה ג' לתואר, אני עובד כפרילנסר בעבודה לא רעה ויש בה כסף לא מבוטל (אבל כמובן שהכל לפי מגבלת הלימודים). השאלה שלי היא - האם כדאי לי לרכוש מיני קופר מכל דגם בשנים שלעיל, כמובן בהתחשב בעלויות האחזקה וכו' ? נ.ב - שוקל לבקש הלוואה של כ-50000 לסטודנטים למען זה. דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 28 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
קיה ריו 1.2 ידנית הצ'בק, הדגם שנמכר בשנים 2012-2016. האוטו הזה מיועד לאנשי Old school. לאלו שחושבים שהמנוע צריך להיות אטמוספרי עם 4 בוכנות, עם הזרקת דלק רב נקודתית פשוטה, עם תיבת הילוכים ידנית. כמו שנסעו הסבים שלנו והיה טוב, כך אנחנו נמשיך לנסוע... במילים אחרות, האוטו הזה מיועד לאנשים שמחפשים פשטות מכאנית, תכליתיות ויעילות ואין להם בעיה עם תיבה ידנית (או שהם מחפשים אותה במיוחד) וביצעוים בינוניים, אבל עדיין לא רעים יחסית. המנוע הוא מסדרת Kappa של קיה-יונדאי, סדרת המשך מודרנית יותר לסדרת Gamma, אליה שייכים מנועי 1.4 ו 1.6. נפח 1248 סמ"ק, 86 כ"ס ומומנט 12.3 קג"מ, 16 שסתומים עם תזמון משתנה בפליטה וביניקה. מהירות מירבית בדגם זה הי…
הודעה אחרונה מאת yev, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 527 צפיות
האם לרכבי פלאג-אין יש את אותן תכונות כמו רכב היברידי רגיל, דהיינו הטענת המצברים תוך כדי נסיעה? זאת אומרת, אם אין לי עמדת הטענה סמוכה לבית, וההטענה יכולה להיות רק במקרים מזדמנים, האם יש לי בשביל מה לקנות רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 892 צפיות
הX יורד. אופל מותחת את הקרוסאובר הקטן שלה , עם מראה חדש ובולט יותר ,שיפורי שלדה ומתלים ובקרת האחיזה intelligrip המוכרת מדגמי פיג'ו. כדי להדגיש את השינוי, החליטה אופל למחוק את ה X משם הדגם. הקרוסלנד המעודכן זוכה להיות הרכב השני שמקדם את קו העיצוב החדש של אופל, ה"ויזור"(סוכך), שנראה לראשונה בדור השני של האופל מוקה. הגריל הקדמי צבוע כעת בצבע שחור מבריק ותחום בין שני פנסי לד. אופל החליפה את הפגושים לקרביים יותר, הוסיפה פנסי לד מאחור וכן בדגמים עם גג מושחר, דלת תא המטען צבועה באופן תואם. מבחינת מנועים, הקרוסלנד המעודכן מסתפק בשני מנועים בלבד, טורבו בנזין בנפח 1.2ליטר המספק 130 כוחות סוס ומנוע דיזל בנפח 1.5 ליטרים המספק 120 כ…
הודעה אחרונה מאת new_driver_MAZDA, -
צמיג במידה מיוחדת 1 2
מאת Smiro-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבקש המלצה לפנצריה שיש להם cup2/ps4s במידה 245/18/35. מידה סופר בעייתית, לא הצלחתי להשיג במקומות הרגילים. יש מידות כאלה, בארץ לא נפוץ. אז אשמח אם מישהו יודע מכיר התנסה שמע.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם הדוחות שקיבלו נהגים עד כה על נגיעה בסמארטפון בנהיגה יבוטלו? זה עשוי להיעלם לאחר פסיקת בית המשפט לתעבורה זיכה נהג שקיבל דו"ח של 1,000 שקלים ושמונה נקודות חובה לאחר ששוטר זיהה אותו נוגע במכשיר הטלפון הנייד שברכבו. עוד ציין אור לרנר שברכב מותקנת מערכת מולטימדיה עם מסך מגע המאפשר שימוש דרכו בנייד, ההפעלה מותרת. האם זה יהווה תקדים? המשטרה כמובן תגיש ערער על הפסיקה. https://www.ynet.co.il/wheels/article/Bylr7iFUv
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
נתיב האצה, אינו ידוע לציבור 1 2 3
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 37 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
זה רק אני או ש....נתיבי האצה אינם קיימים במודעות הנהגות..גים הישראלים? בכל מקום שאליו פניי מודעות ונתקלתי בנתיב האצה, במיוחד ברחבי העיר, התגובה היא אותה אחת, עצירה מוחלטת והמתנה לשום דבר, במקום להשתמש בנתיב שנועד להשתלבות בטוחה ומהירה (ואני לא מדבר לא להסתכל גם במקרים כאלו) הנהגים בוחרים פשוט לעצור בדום כשהנתיב מולם פנוי לחלוטין ולחכות לתנועה שתחלוף שני נתיבים בתוך הרחוב, תמיד זה גורר צפירה של אחד הנהגים שתקוע מאחור ללא סיבה מוצדקת כי מישהו נתן לאותם אלו רשיון.....בטעות, כנראה שלא מודעים שגם עצירה שלא כצורך באמצע הנתיב היא הפרעה לתנועה, פשוט מפתיע אותי כל פעם מחדש, גם היום זה קרה שוב באותו מקום שדרכו אני נוסע חזרה הביתה, כנראה אף אחד לא הראה להם: הנה! הנתיב פנוי! למי את\ה…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
נהגי משאיות
מאת היי ביי- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 429 צפיות
יש פה נהגי משאיות? C1 בעיקר. שיכולים להגיד איך העבודה? המשכורת? תנאים? נגיד בחברות כמו תנובה, שטראוס וכו' וגם בחברות בלדרות כמו אוריין, fedex אם יש פה מישהו שעבד או עובד בחברת אוריין אני אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
מושל קליפורניה חתם היום על צו שדורש שכל מכוניות הנוסעים והמשאיות החדשות שיימכרו במדינה משנת 2035 יהיו חייבים להיות עם אפס פליטת מזהמים. כלי רכב בינוניים וכבדים מקבלים עשור נוסף, אך עד 2045 גם אלה חייבים להיות ללא מנועי בעירה פנימית. זהו האיסור הראשון בארצות הברית למכירת כלי רכב עם מנועי בעירה פנימית - שמגיע בעקבות איסורים דומים בספרד, יוון ,צרפת ועוד.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 836 צפיות
יגואר פותחת את הרבעון האחרון של השנה עם ריענון לדגמי הxe והxf במטרה ליישר קו עם המתחרות ולהפוך אותן לאטרקטיבית יותר בסגמנטים שנשלטים בעיקר על ידי השלשה הגרמנית. הXF זוכה לרוב תשומת הלב, כאשר השינויים שנעשו בחוץ מינימליים , יש פגושים חדשים, כאשר הקדמי מגיע עם פתחי אוורור מוגדלים ועמוקים יותר ,הגריל עוצב מחדש עם פירוט יהלומים ופנסי לד שכעת מגיעים כסטנדרט וכן התווספה אופציה לאיתות דינאמי ברמות הגימור הגבוהות. פנים הרכב זוכה לתשומת לב מוגברת עם עיצוב בולט ודינאמי שמתמקד יותר בנהג. הקונסולה המרכזית עוצבה מחדש כאשר מסך מולטימדיה קעור בגודל 11.4 תופס את מקומו במרכזה ומשווה לה מראה נקי וחלק יותר. הנהג מקבל הגה בעיצוב חדש , לו…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
חול המועד והעסק סגור ויש קצת זמן לפרוק: אבא שלי חולה כבר כמה וכמה שנים בכך וכך מחלות לא עליכם. כבר 8 שנים מוגבל בהליכה, מתוכם בשלושת השנים האחרונות נכה סיעודי מלא. התגורר רחוק מהילדים ובבניין ללא מעלית והיה מוכרח לעבור דירה. מפה לשם נפל הפור על בית פרטי במושב קרוב קרוב למקום מגורי באזור מודיעין. גם קרוב לאחד הילדים. גם בית פרטי וגדול ומונגש לנכים. לפני שנתיים הורי עברו קרוב אלי. כשהייתי צריך לקחת את אבא לטיול, סיבוב, רופא וכדו' הייתי מגיע אליו, הפיליפיני מוציא אותו עם כסא גלגלים ומצמיד לרכב. מעמידים אותו על הרגליים בכוחות משותפים (כבד משקל) אחד דוחף אותו לתוך המושב הקדמי באאוטלנדר, ואחד מושך אותו מבפנים, ואיכשהו מצליחים להכנס. עד לפני שנה. בח…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ההחייאה של מותג טלבו לא נמשכה זמן רב (1980-1987) והפיקה דגמים מועטים. רוב המכוניות היו ירושה מאימפריית קרייזלר-אירופה לשעבר, כלומר סימקה וקבוצת רוטס. לבד מהטאגורה הנחשלת והמאטרה מורנה (Murena), טלבו ייצרו מכונית אחת חדשה במהלך הרנסנס הקצר שלהם, שבתחילה אפילו מכרה לא רע בכלל- הסמבה. ארשום פה סקירה עניינית על המכונית, ולבסוף אוסיף את דעתי האישית על התנהלות PSA באותן שנים. הקדמה קצרה, למי שלא קרא את הסקירות הקודמות הקשורות בטלבו (ותזכורת למי שכן); במקורה ייצרה טלבו מכוניות צרפתיות בבריטניה, ובהמשך פוצלה בין שתי המדינות. הצד הצרפתי נקנה ע"י סימקה בשנת 1959, בעוד שהצד הבריטי נקנה (וחוסל) ע"י קבוצת רוטס בשנת 1955. בהמשך, נרכשו סימקה ורוטס שתיהן בידי קרי…
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
הרכב שלי הוא פולו 2010 ועשה 126,500 ק״מ. הקילומטראז׳ נחשב לגבוה? סביר? נמוך? תודה.
הודעה אחרונה מאת omrip500, -
-
שלום לכולם, טוב, אשתדל להיות מאוד קצר ובלי תמונות כרגע( נגד עיין רעה).כתבו כאן מספיק מה יש ברכב ואיך הוא אבל נוסיף מספר מילים. טוב אז כך, לפני חודש פלוס הוזמן רכב בצבע אפור בסניף פתח תקווה.איש מכירה היה אלקסי בחור מאוד נחמד ונותן שירות טוב. מה שכן ,אני מכיר את הרכב יותר טוב מנציגי דאצ׳יה אבל לא חשוב ,בסך הכל הם נותנים שירות ממש טוב ,אני ואישתי קיבלנו רכב לנסעית מבחן ,נסענו קרוב לשעה ונסיעה הייתה ממש כייפית ואז החלטנו להזמין רכב באותו יום. לפני שבועיים קיבלנו את הרכב, איש קשר היה אסף ,קבענו שעה ויום וזהו נפל להיום שלישי כי פעמיים כטוב. כמובן עשיתי הכנות מה נדרש לבדוק בקבלת רכב החדש אבל שאתה רואה את הרכב אז שוכח מהכל ומה צריך לעשות.רכב מגיע היום עם מערכת Movon לפי ד…
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
צילום אמיתי מטורונטו, לא פוטושופ
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 628 צפיות
יש למישהו ניסיון עם המצלמה הזאת ויכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 729 צפיות
שלום חברים, תהיתי מה דעתכם על כל התשדירים שלהם? האם יש בזה תועלת (פרט לעובדים שם) ? האם יש בזה נזק? פניתי אליהם בשאלה אם יש להם מידע על מידת הצלחתם למניעת תאונות. לא ענו
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
GPS
מאת 4646475457- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום יש לי מערכת של gps מחברת איתוראן משנת 2015 המפות לא עודכנו מישהו יודע איך אני משיג עידכון לזה?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
נהיגה בסגר 1 2
מאת Leonroy1- 14 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לא יודע אם זה כלכך מתאים לכאן אבל רציתי לשאול אתכם נהגים .. מותר לנהוג לבד ברכב בעיר שלי ? סתם טיול עם עצמי לא להפגש או משהו דומה או שאקבל על זה קנס
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 413 צפיות
אם מישהו יודע אשמח לתשובה Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת B3A, -
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3851870,00.html והנושא שכבר מוכר בחו"ל https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2019/MC-10168739-0001.pdf מבאס לשמוע, בתור בעלים של פוקוס כזאת (וההורים בעלי קוגה) מעניין איך זה ישפיע על השוק העלוב של הרכב המצוין הזה. כרגע אין לי כוונה למכור אותו ואני נהנה ממנו מאוד אבל כנראה שלא לומדים שם בדלק מוטורס איך לטפל בלקוחות ובמקום להוציא ריקול חטפו עוד ייצוגית. לשיקול רוכשי הפוקוס החדשה. אני בכל מקרה יכול להעיד מהיכרות עם מכונאי שעובד במוסך יבואן שלהם שהוא נתקל במקרה כזה (תקלת צילינדר 2 המוכרת) כמה פעמים אבל התופעה לא מאוד מאוד נפוצה והיא קרתה במספר רכבי ליסינג עם ק"מ גבוה ושגרת טיפולים מוזנחת. נקווה שכ…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,