Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלויות אחזקת רכב בהולנד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה. 

עניין הקנסות באירופה בכלל ובהולנד בפרט מוכר היטב בפורום.

יש דבר אחד חשוב ששכחת לציין: בהולנד התחב"צ היא אלטרנטיבה מצויינת (חוץ מכמה שעות כל 24 בדצמבר). שתים משלוש בנות דודי לא טרחו להוציא רשיון נהיגה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין אותי כמה המשטרה אוכפת את העבירות, זה לא מדעי כמובן, אך האם שמת לב לנוכחות משטרתית מוגברת יותר מאשר בארץ?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

האמת בהתחשב בישראל כמובן המצב בהולנד עם התחבורה הציבורית מעולה וגם השימוש באופניים מאוד פופולארי.

אבל אישית, לצרכים שלי ואולי לנסיעות הספיצפיות שלי לא התפארתי מהתחבורה הציבורית.

לדוגמא כאשר התגוררתי בחיפה (ומקריאה בפורום אני יודע שגם אתה מחיפה), התגוררתי בהדר כמה דקות הליכה מלב המפרץ, התחבורה הציבורית הייתה לא רעה בכלל וכ20 דקות לכל כיוון כמעט דלת אל דלת, פה בהולנד לדוגמא מקום עבודתי כ8 קילומטרים ממני באותה העיר, אבל בתחבורה ציבורית אני מאמין שנפלתי מעט בין הכיסאות כי לוקח כ45-50 דקות + החלפה וכו' וכו' לעומת רכב שלוקח כרבע שעה מקסימום. אבל אני מאמין שזה איכשהו מאוד ספיציפי לנסיעות שלי, כי המקרים הללו חוזרים על עצמם לא מעט אבל כן, לא מעט בוחרים לוותר על הרכב הפרטי, בעיקר בערים הגדולות.

בנוגע לאכיפה משטרתית,

ידוע לי קודם כל שיש מחסור באנשי משטרה ולכן המשטרה לא מבצעת מספיק "מלכודות מהירות" למשל בצידי הכבישים, אבל לראות ניידת משטרתית זה מראה די נדיר, לרוב לא רואים, אבל ראיתי כמה פעמים שוטרים בצידי הכביש עם ממל"ז (פעם בשבועיים-שלוש בממוצע לדוגמא), הרבה אכיפה מבוצעת לא על ידי רכבים עם מראה משטרתי (לדוגמא אכיפה של טלפונים בידי הנהג מבוצעת על ידי מצלמה שמותקנת על משאית ככה שאפשר לראות ישר את תא הנהג כאשר הוא נוסע ליד המשאית ואני יודע שעכשיו המשטרה התחילה גם לאכוף מהירות ממכוניות מיוחדות שצוידו במצלמת מהירות מתוך המכונית והמכונית בעלת מראה אזרחי) ככה שקשה לי להגיד בדיוק את כמות האכיפה, יש לא מעט מצלמות, בעיקר באיזורים אסטרטגיים. קשה לי להשוות לישראל כי לא נהגתי בישראל (למעט לימודי נהיגה).

עוד משהו ששכחתי לציין, מהירות הנסיעה בהולנד הוגבלה לאחרונה בכבישים המהירים ל100 קמ"ש בין השעות 6 בבוקר ל7 בערב. לאחר 7 בערב, המהירות חוזרת למהירות המקורית (בין 120-130 קמ"ש), הצעד נועד בעיקר להוריד את רמת זיהום האויר.

עריכה אחרונה על ידי MarcNL
  • אהבתי 1
פורסם

הדר - לב המפרץ זה בהחלט קרוב בתחב"צ (לא בהליכה) ולא כל שתי נקודות יתחברו ישירות, אבל הזכרונות שלי מהולנד הם של תחב"צ משובח.

לגבי אכיפה בהולנד - אני זוכר את הגאטסו במספרים גדולים, אבל מאז חלפו מספר שנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על ההשקעה, הרכב שלי הגיע לפני שנה מהולנד ונהנה היום מתנאים טובים...

ככה הוא נראה לפני שנה בדיוק1523419072_IMG_6320(1).thumb.jpg.6eacfe7d0754422a668129a34b46bdad.jpg

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

תודה על ההסברים המקיפים.

לגבי תחבורה ציבורית - לדעתי המינוס הגדול ביותר של התחבורה הציבורית בארץ הוא שהיא לא עובדת בשבתות ובחגים (ברוב המוחלט של הארץ). כתוצאה מכך אנשים קונים רכב אם הם לא רוצים להיות בסגר בסופי שבוע (גם לא בזמן קורונה) ואם כבר יש רכב - ישתמשו בו גם בימי השבוע כי זה נוח.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

בהולנד התחב"צ היא אלטרנטיבה מצויינת

עד שאתה לא צריך להגיד לאיזה מקום פחות סטנדרטי, ואז 60 ק"מ לוקחים שעתיים וקצת...

אבל בסדר, זאת סתם התקטננות.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בשביל הקונטקסט חשוב מאד להוסיף שהשכר החציוני בהולנד (שלדעתי מייצג הרבה יותר טוב מהשכר הממוצע), קרוב מאד לכפול מהשכר החציוני בישראל.
מקור(כי אתם בטח תעופו עליי אם לא אצרף):
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/median-income-by-country

ולכן, כל מס' שנכתב הייתי מחלק ב2 בשביל ההשוואה לישראל.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חציון של 7487$ לנפש, זה לא מסתדר בשום צורה, מדובר על כ-25.5 אלף ש"ח. זה לא לשנה כי השכר החציוני כאן לא עומד על 2500₪.

כאן טוענים שהחציוני הוא 7925₪:

https://www.מחשבון-שכר.co.il/כמה-שכר-נטו-יוצא-מהשכר-החציוני-במשק

שהם 2328$.

לא יודע, משהו לא מסתדר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

יש בטבלה 2 מספרים לכל מדינה, אתה התיחסת להכנסה חציונית לנפש. בהכנסה לבית אב ההפרש/יחס הרבה יותר קטן. לאור ההבדל בפירמידת הגילאים איני יודע איזה מדד יותר משמעותי.

מכל מקום, יש גם מדדים מתוקננים לכח הקניה. אולי מישהו מכלכלני הפורום יוכל להרחיב.

עריכה: @dorsht בדיוק לכך כיוונתי. משק הבית הישראלי גדול מההולנדי, לכן ההכנסה לנפש קטנה. בהתיחס להכנסה לבית אב ההבדל הרבנ יותר קטן. צריך להוסיף שמדובר בראיונות (מי ומתי מיצע אותם), להבנתי לא בנתונים רשמיים של המדינות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

שניכם צודקים.
מצאתי מקור אחר שקצת יותר מסתדר עם הנתונים מהלמ"ס ההולנדי (אולי ההולנדים פה ידעו לחדד) שאומר שהשכר החציוני הוא 3041יורו (12,200 ש"ח).
אז במקום ב2, נכפיל ב1.5?

אולי נכון יותר להתיחס לגודל משק בית, אבל אז צריך גם להתחיל להכניס את מדד המחירים לצרכן וכו' ואנחנו מסתבכים קצת יותר מדי. בכל מקרה, אני רווק - אז מ'כפת לי 😅.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 8 שעות, Michazzz כתב:

תודה רבה על ההשקעה, הרכב שלי הגיע לפני שנה מהולנד ונהנה היום מתנאים טובים...

ככה הוא נראה לפני שנה בדיוק1523419072_IMG_6320(1).thumb.jpg.6eacfe7d0754422a668129a34b46bdad.jpg

רכב מדהים!

אפשר בהולנד לחפש מידע על הרכב לפי לוחית הרישוי, לרוב אפשר למצוא דברים מעניינים כמו אפילו הסעיפים שהרכב נכשל עליהם בטסט ותמורת כמה יורו ניתן לבדוק היסטורית תאונות (מה שדווח כמובן, היסטוריית ק"מ וכו'), לרכב יחסית חדש זה פחות רלוונטי.

אבל אפשר להריץ חיפוש על הרכב שלך ולראות בעיקר פרטים טכניים על המודל (מה שאני מניח שאתה יודע), שהוא היה יד ראשונה בהולנד עד שיוצא, שהוא עלה בהולנד קצת מעל 55,000 יורו בתור רכב חדש ואת תאריך העלייה לכביש.

לפני 5 שעות, shellcase כתב:

בשביל הקונטקסט חשוב מאד להוסיף שהשכר החציוני בהולנד (שלדעתי מייצג הרבה יותר טוב מהשכר הממוצע), קרוב מאד לכפול מהשכר החציוני בישראל.
מקור(כי אתם בטח תעופו עליי אם לא אצרף):
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/median-income-by-country

ולכן, כל מס' שנכתב הייתי מחלק ב2 בשביל ההשוואה לישראל.

מחיפושון שערכתי, לא בטוח עד כמה מדויק

השכר החציוני בהולנד הוא טיפה מעל 2,800 יורו בחודש (ברוטו) משמע 11,200 ש"ח.

לא נשמע לי ממש תמוה, שכר המינימום הוא כבר מלכתחילה עומד על 1,635 יורו בחודש והשכר אפילו על עבודות לא אקדמאיות נקרא לזה (נהג אוטובוס, נהג משאית, מתקין מכונות כביסה וכו', הוא בקלות יכול להגיע ל2,400 יורו וצפונה) ועם עבודות אקדמאיות אפשר להגיע מעל השכר החציוני לאחר קצת ניסיון.

אני חושב אבל שהולנד יחסית יקרה בתחום הרכב, בגרמניה או בלגיה לא מקבלים משכורות רעב לדוגמא אבל עלויות הרכב יורדות משמעותית.

פורסם
לפני 1 דקה, MarcNL כתב:

רכב מדהים!

אפשר בהולנד לחפש מידע על הרכב לפי לוחית הרישוי, לרוב אפשר למצוא דברים מעניינים כמו אפילו הסעיפים שהרכב נכשל עליהם בטסט ותמורת כמה יורו ניתן לבדוק היסטורית תאונות (מה שדווח כמובן, היסטוריית ק"מ וכו'), לרכב יחסית חדש זה פחות רלוונטי.

אבל אפשר להריץ חיפוש על הרכב שלך ולראות בעיקר פרטים טכניים על המודל (מה שאני מניח שאתה יודע), שהוא היה יד ראשונה בהולנד עד שיוצא, שהוא עלה בהולנד קצת מעל 55,000 יורו בתור רכב חדש ואת תאריך העלייה לכביש.

כמובן שאת הכל בררתי, אם תרצה לקרוא על התהליך, הכל כאן:

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 39 דקות, MarcNL כתב:

השכר החציוני בהולנד הוא טיפה מעל 2,800 יורו בחודש (ברוטו) משמע 11,200 ש"ח.

בארץ החציוני קצת פחות מ-8000₪. יש הפרש לא קטן.

השאלה אם אפשר לחיות בהולנד משכר חציוני או לא.

בארץ נראה לי אפשרי תחת תנאים מסוימים מאוד ולא ברמת חיים גבוהה.

• תוכן חדש...