Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, Roycohen1979 כתב:

שנה הבאה תוצג הונדה סיוויק חדשה, יהיה קרב מעניין

בין שני דגמים, שכל אחד מהם לא בדיוק להיט מכירות בארץ

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

^

הם מסכמים את זה בערך כמו שאני סיכמתי לגבי ה3 והפוקוס,

מי שמחפש הצ'בק משפחתית

עם איכות גבוהה, ולא מעניין אותו כל כך משפחה, ה3 עדיפה, כי היא מספיק חזקה, יותר חסכונית, והרבה הרבה יותר איכותית.

אך לאלה שמחפשים חבילה כוללת, שמתאימה לשינוע משפחה ללא ויתור על שימושיות, אחסון, נוחות, ומקסימום הנאה, הפוקוס היא הבחירה הראויה.

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

בין שני דגמים, שכל אחד מהם לא בדיוק להיט מכירות בארץ

יהיה מעניין מבחינת השוואה בין שני כלים עם מנוע מאוד חזק שעד לפני כמה שנים היה שייך לקטגוריה אחרת לגמרי אבל עכשיו משויכים למשפחתית שמתיימרת להיות למשפחה ממהרת...

מי קבע שהפוקוס לא להיט מכירות בארץ ? או יותר נכון לא תהיה אחת כזאת ?

לכאורה יש פה רכב מוצלח שמככב בכול המבחנים, מאוד מודרני עם מנוע חזק שלצערו הרב נכנס לארץ פחות או יותר במקביל למשבר הקורונה...

פורסם
לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

^

הם מסכמים את זה בערך כמו שאני סיכמתי לגבי ה3 והפוקוס,

מי שמחפש הצ'בק משפחתית

עם איכות גבוהה, ולא מעניין אותו כל כך משפחה, ה3 עדיפה, כי היא מספיק חזקה, יותר חסכונית, והרבה הרבה יותר איכותית.

אך לאלה שמחפשים חבילה כוללת, שמתאימה לשינוע משפחה ללא ויתור על שימושיות, אחסון, נוחות, ומקסימום הנאה, הפוקוס היא הבחירה הראויה.

תראה, אני עדיין חושב שעם המוניטין שפורד יצרו בארץ ועם הפגיעה האנושה בשמו של המותג בארץ, גם עם כל היתרונות שלה שלדעתי יש גם חסרונות אני לא הייתי ממהר לקנות אותה.

מעדיף לקחת במחיר הזה כבר רכב שהוא לא שלושה צילינדרים שירעד במצבים מסוימים וגם לא לאבד כל-כך הרבה מהערך של הרכב בגלל המוניטין שלה.

ומבדיקה שלי מבחינת נראות אני הייתי מעדיף סקאלה סיוויק או את ה3 כי הפוקוס קצת אנמית...

• לא הבנתי... 1
פורסם

^

זו אחת הנקודות שאני לא מצליח להבין, אתה אומר ששאתה מעדיף רכב לא 3 צל' שירעד לפעמים, בדקתה בכלל? עשיתה נסיעת מבחן עליה? אז אני בטוח שלא, 

לא ממש אכפת לי אם לא תקנה את הפוקוס ולגבי העיצוב, ממש אין מה להתווכח על טעם וריח, אך לגבי ה3צל', דווקא כאן פורד עשו עבודה פנומינלית שהצליחו לגרום למנוע ה3 צל' הזה להרגיש טבעי ואי אפשר לדעת בכלל שהוא 3 צל', אתה מוזמן לעשות נסיעת מבחן ולבדוק בעצמך, אני לא יודע אם זה משהו שהם עשו , או בגלל שהמנוע גדול יחסית ל3 צל', כאן מדובר על בוכנות 500 סמ"ק כמו מנוע 2.0 ליטר 4 בוכנות, להבדיל ממנועי 3 צל' אחרים שכוללים בוכנות קטנות יחסית, כמובן שזו סתם השערה שלי, ויכול להיות שיש כאן מנגנון שהם פיתחו שימנע זאת. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 שעות, Roycohen1979 כתב:

מי קבע שהפוקוס לא להיט מכירות בארץ ? או יותר נכון לא תהיה אחת כזאת ?

1) פורד (יצרן עם מוניטין אמינות לא מי יודע מה)

2) לא קרוסאובר

3) לא היברידית

4) לא זולה

וגם הסגמנט הזה של משפחתית קצת יותר חזקה לא בדיוק ממריא בארץ. בין אם בגלל יבואנים שמצמידים לזה תג מחיר מופקע, לבין אם בגלל קונים שלא ממש מעניין את רובם איך האוטו מאיץ או מתנהג (לשבת גבוה יותר חשוב).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם מאזדה 3 לא קרוסאובר לא היברידית ולא זולה והופ תראה איזה יופי של מכירות ביחס למשפחתיות אחרות בסגנט. והפורד זולה מהמאזדה, זולה מהסיוויק, זולה מאוקטביה ואף תיקח אותי במילה זולה מרנו גראנד קופה...

ההשוואה בין להיט מכירות היא בתוך הסגמנט ולא בין קרוסאוברים לבין משפחתיות.

אני מכיר הרבה אנשים שיתרחקו מקרוסאוברים כמו מאש ואני אחד מהם שבדרך כלל סובלות מנחיתות מובהקת לעומת משפחתיות באותו סדר גודל מחיר מבחינת התנהגות כביש תצרוכת דלק וכדומה...

אם היא תהיה להיט מכירות ? הזמן יגיד.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

גם אני לא מת על קרוסאוברים.

מזדה זה רכב יפני אמין, פורד לא. ככה זה נתפס בעיני הציבור.

כן, אני יודע שגם למזדה היו נפילות, כמו CX5 דור ראשון.

וגם לפורד היו הצלחות - פוקוס MK1, לי הייתה כזאת, והייתי בשמחה קטנה אקזמפלר כזה מודל 2005 שמור עוד פעם. יש לי עדיין פינה חמה בלב לרכב הזה, ואני מצטער שמכרתי את הפוקוס 2005 של אמא שלי לפני כמה שנים, ובטוח שאותה הפוקוס עדיין נוסעת ונוסעת איפשהו.

אבל - (לפחות כמו שאני רואה את זה), פורד זה יצרן עם יום עאסל יום באסל. אחרי פוקוס דור 1 הגיעה דור 2 שהייתה meh, ואחריה דור 3 עם תיבה רובוטית מחפירה, שחיסלה את פורד אירופה בארץ.

הלוואי ופוקוס החדשה תגיע לרמה של פוקוס Mk1, או לפחות 2, אבל משהו אומר לי שזה לא יקרה. גם בגלל שהתקופה השתנתה, ואם פוקוס 1-3 היו צריכות להתמודד מול מקררים יפניים משעממים, היום השוק שונה לגמרי, והיא צריכה להתמודד מול היברידיות מצד אחד, וקרוסאוברים במחיר משפחתית מצד שני.

אבל הלוואי ואני טועה, ופוקוס תחזיר למשפחתית את העטרה ליושנה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

תראה אין לי הרבה דברים חיוביים להגיד על פורד פוקוס מאז הדור הראשון שהיה לו אחלה שלדה והיגוי מגניב רק חבל שלא היה לו מנוע, מאז הם בהתדרדרות כשכל טכנולוגיה חדשה ועדכנית שהציגו על הפוקוסים השונות הם נכשלו בענק וסבלו ממחלות ילדות שפגעו קשות במותג (בצדק) אני אישית הייתי לוקח את הסיוויק עליו בכל רגע נתון. אבל אני כן מאוד אשמח להופעה ואולי לחידוש המרוץ בין יצרנית שיתנו לנו משפחתיות עם קצת פלפל ואם פורד מקדמת במשהו את המרוץ הזה, זה יהיה מצויין.

סיוויק הבאה תהיה כנראה עם מנוע ה195 כ״ס שהוצג בcrv ואם שיפרו רק במעט את פעילות התיבה שלהם זה יהיה רכב ששווה לנסוע עליו כשהונדה תמיד ידעה להעמיד מערכות היגוי ואחיזת כביש שהיתה אמת מידה בקטגוריה, בטח עם הבולמים האדפטיביים שהיא מגיעה איתם וההיגוי הלא-ליניארי שלה. 

מאזדה כבר מדברת על גרסת2.5 ליטר לסדרה 3 עם מעל 200 סוסים כל שאולי הנאה מנהיגה ומכונית משפחתית יכולים ללכת יד ביד.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

^

זו אחת הנקודות שאני לא מצליח להבין, אתה אומר ששאתה מעדיף רכב לא 3 צל' שירעד לפעמים, בדקתה בכלל? עשיתה נסיעת מבחן עליה? אז אני בטוח שלא, 

לא ממש אכפת לי אם לא תקנה את הפוקוס ולגבי העיצוב, ממש אין מה להתווכח על טעם וריח, אך לגבי ה3צל', דווקא כאן פורד עשו עבודה פנומינלית שהצליחו לגרום למנוע ה3 צל' הזה להרגיש טבעי ואי אפשר לדעת בכלל שהוא 3 צל', אתה מוזמן לעשות נסיעת מבחן ולבדוק בעצמך, אני לא יודע אם זה משהו שהם עשו , או בגלל שהמנוע גדול יחסית ל3 צל', כאן מדובר על בוכנות 500 סמ"ק כמו מנוע 2.0 ליטר 4 בוכנות, להבדיל ממנועי 3 צל' אחרים שכוללים בוכנות קטנות יחסית, כמובן שזו סתם השערה שלי, ויכול להיות שיש כאן מנגנון שהם פיתחו שימנע זאת. 

לא הייתי מתרגש יותר מדי מאלו שנשבעים בנקיטת חפץ שמנוע שלושה צילינדרים לא ייכנס אליהם לחניה, אלא אם מדובר בסוג של אמונה דתית או הבנה שהסיפרה שלוש היא אסונית כמו ארבע אצל הסינים ( מה שמעורר מצידו את השאלה איך זה שעדיין לרוב המכוניות הסיניות ארבעה צילינדרים, או ארבע דלתות, או אפילו רחמנא ליצלן ארבעה גלגלים, אבל נעזוב, אי אפשר באמת לצאת מזה ). ההבנה הלא מושלמת שלי אומרת שמדובר בעיקר בשיטה של גל איזון או איך שקוראים לזה, פחות קצת התזה, שאיני מכיר, לפיה נפח גדול יותר פותר את הבעיה. בכל מקרה יש היום לא מעט מנועי שלושה צילינדרים שמותקנים בלא מעט מכוניות, חלקן שייכות למותגים עתירי יוקרה וקידמה טכנולוגית כמו מרצדס, ב.מ.וו, וולוו, אם להזכיר כמה. ומניסיון בחלק, אין  רעידות, פשוט משקיעים שם יותר בניטרולן כנראה, משתלם להם, מה שכנראה פחות במכונות זולות יותר. ומסכים לגבי הפוקוס, נהגתי בנסיעת מבחן באקטיב X לא רעידות, לא נעליים, כלום, מנוע חזק ושקט ואין סיבה להניח שזה לא יימשך.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.10.2020 בשעה 09:44, vadim6385 כתב:

1) פורד (יצרן עם מוניטין אמינות לא מי יודע מה)

2) לא קרוסאובר

3) לא היברידית

4) לא זולה

וגם הסגמנט הזה של משפחתית קצת יותר חזקה לא בדיוק ממריא בארץ. בין אם בגלל יבואנים שמצמידים לזה תג מחיר מופקע, לבין אם בגלל קונים שלא ממש מעניין את רובם איך האוטו מאיץ או מתנהג (לשבת גבוה יותר חשוב).

שכחת 5) לא סדאן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...