Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שם את ההונדה סיוויק אבל אני יכול להעיד שהמערכת שלה ממש טובה והמערכת של השמירה על נתיב ממש נוחה והופכת את הנהיגה לקלה יותר.

לפני 18 שעות, pasat04 כתב:

לא רק, גם דורשים תשלום כדי לקרוא את הכתבה.

לפני 5 שעות, רועי5 כתב:

נו ברור, אחרת איך יממנו הפגנות של אנארכיסטים.

תורידו לאנדרואיד את האפלקצייה דה מרקר גירסה 3.0.33 ואז תחפשו את כותרת הכתבה באפשרות החיפוש של האפליקציה.

לפני 17 שעות, Morningstar כתב:

דמיינו לעצמכם את החוצפה שצריך בשביל לגבות כסף על כתבה של מישהו אחר 🤣

אתה צודק אבל אני חושב שהם לפעמים קונים כתבתות בעצמם מבלומברג וכדומה.
בכל מקרה הם מרוויחים גם מפרסומות

פורסם
לפני 21 שעות, farkash7 כתב:

כנראה שכמו תמיד יש פער גדול בין ההבטחות למה שמקבלים בפועל.
מעניין איך צריך להתייחס לאביזרים האלה כרגע כשבאים לבחור רכב. אישית נתתי להם משקל גבוה, עכשיו אני די סקפטי.

זה ברור לחלוטין בכל אספקט של מוצר שאתה קונה, בדיוק כמו ש"מערכת סטריאו עם 8 רמקולים", "מולטימדיה עם מסך 7 אינץ'", "מושבים עם ריפודי עור", ואפילו "חלון גג פנורמי" יכולים להיות שונים לחלוטין בין רכבים למרות שהשורה בפרוספקט אומרת אותו דבר.

זו הייתה רק שאלה של זמן עד שהמבחנים האלה יתחילו להופיע. לטעמי, הם הגיעו בערך שנתיים-שלוש מאוחר יותר ממה שהם היו צריכים. 

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

באופן אישי, אני מתרשם רק ממערכת הבלימה האוטונומית (לפנים/אחור) כי היא שקופה לנהג ונכנסת לפעולה רק כאשר צריך. מכיוון שבשלב זה המערכות הן רק מערכות סיוע בלבד ומחייבות שתי ידיים על ההגה הפעם היחידה בה אני אעשה שימוש בשאר המערכות זה רק בנהיגה בפקקי תנועה או אם אמצא עצמי נוהג כאשר אני ממש עייף. מעבר לכך אני אוהב לנהוג, נהנה מזה ומעדיף לנהוג בעצמי, במצב זה רוב המערכות סתם מפריעות לי. 

פורסם

בדיוק כפי שמייק אמר. כיום, אני לא רואה את עצמי רוכש רכב חדש ללא מערכות בטיחות אקטיביות.

לא אסתמך עליהם בשום סיטואציה, אבל תמיד טוב שהן יהיו שם.

פורסם

אני חושב שלא ארכוש רכב ללא מערכות בטיחות כמו שלא ארכוש רכב ללא מצלמת רוורס וחיישני רוורס. - לא שאני חייב אותם בפעול 

פורסם

היום הוא יום שבת, שעת בוקר,  אני נוהג לי על כביש 6 מצפון לדרום בנתיב הימני כמובן, קרוז קונטרול על המהירות האהובה עליי, התנועה דלילה מאוד, לפני רכב יחיד 

במרחק נאה, מה שנקרא - שומר מרחק כחוק++. הרכב הוא סוזוקי ויטארה, ללא מערכות בטיחות אקטיביות, רק מוביל איי. 

במראה המרכזית אני רואה  RAV4 חדשה מתקרבת אליי בנתיב השמאלי במהירות גבוהה משלי, מתקרבת אפילו מאוד מהר, הנהג חולף על פניי ומיד משתלב ימינה, כשהוא די קרוב אליי, כמעט חותך אותי, מיד הרגשתי שמשהו לא נראה לי והרגל שלי כבר עברה לדוושת הבלמים , מתחילה בלחיצה.

כמה מאיות שנייה קדימה - הטויוטה שזה עתה עקפה אותי במהירות מבצעת בלימה על גבול הבלימת חירום ואני מיד אחריה, עם הרגל שכבר על דוושת הבלם, בנס נמנעה תאונה, במהלך הבלימה הרכב שלי היה רחוק מהטויוטה כמטר או מטר וחצי לכל היותר.  מעוצמת הבלימה הילד שהיה רתום בכיסא בטיחות מאחור התעורר והחל לבכות, אישתי אף היא נמנמה בכיסא והתעוררה. 

מיד לאחר האירוע הוא הוציא יד מהחלון וסימן לי "סליחה סליחה" . 

לא יצא לי לשאול את הנהג מה קרה בסיטואציה שם ומדוע הרכב בלם - אך יש לי תחושה שהדבר קשור במערכות האקטיביות. האם יתכן שהמערכת שלו זיהתה שהוא מתקרב לרכב שהיה לפני במהירות גבוהה ופשוט בלמה בלימה חזקה מאוד ? 

פורסם

ברמת התיאוריה בהחלט סיטואציה אפשרית.

אני לא מכיר את המערכות האוטונומיות בטויוטה, אבל זו של סיאט מגיבה בהתאם למרחק שתגדיר לה לשמור, אם תגדיר שמירת מרחק "קצרה" יחסית, אתה תקבל בלימות חזקות יותר, אם כי לא ברמה שאתה מתאר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 שעות, Superdror כתב:

היום הוא יום שבת, שעת בוקר,  אני נוהג לי על כביש 6 מצפון לדרום בנתיב הימני כמובן, קרוז קונטרול על המהירות האהובה עליי, התנועה דלילה מאוד, לפני רכב יחיד 

במרחק נאה, מה שנקרא - שומר מרחק כחוק++. הרכב הוא סוזוקי ויטארה, ללא מערכות בטיחות אקטיביות, רק מוביל איי. 

במראה המרכזית אני רואה  RAV4 חדשה מתקרבת אליי בנתיב השמאלי במהירות גבוהה משלי, מתקרבת אפילו מאוד מהר, הנהג חולף על פניי ומיד משתלב ימינה, כשהוא די קרוב אליי, כמעט חותך אותי, מיד הרגשתי שמשהו לא נראה לי והרגל שלי כבר עברה לדוושת הבלמים , מתחילה בלחיצה.

כמה מאיות שנייה קדימה - הטויוטה שזה עתה עקפה אותי במהירות מבצעת בלימה על גבול הבלימת חירום ואני מיד אחריה, עם הרגל שכבר על דוושת הבלם, בנס נמנעה תאונה, במהלך הבלימה הרכב שלי היה רחוק מהטויוטה כמטר או מטר וחצי לכל היותר.  מעוצמת הבלימה הילד שהיה רתום בכיסא בטיחות מאחור התעורר והחל לבכות, אישתי אף היא נמנמה בכיסא והתעוררה. 

מיד לאחר האירוע הוא הוציא יד מהחלון וסימן לי "סליחה סליחה" . 

לא יצא לי לשאול את הנהג מה קרה בסיטואציה שם ומדוע הרכב בלם - אך יש לי תחושה שהדבר קשור במערכות האקטיביות. האם יתכן שהמערכת שלו זיהתה שהוא מתקרב לרכב שהיה לפני במהירות גבוהה ופשוט בלמה בלימה חזקה מאוד ? 

יכול להיות אבל המערכת מפסיקה את הבלימה ברגע שמספיק רחוקים

פורסם

אולי אני יוצא דופן אבל אע"פ כל השנים והנסועה שלי בכביש נתקלתי אולי בפעם אחת שמערכת בטיחות אקטיבית הייתה מונעת נזק (דיי קל). זה היה מצב של צבי הפורץ לכביש באמצע הלילה, הנזק היה פנס ראשי שנסדק (הוחלף ע"ח ביטוח פנסים ומראות) +מתזים ופנס ערפל שנסדק גם הוא כך שהשיקול של מערכות בטיחות אוטונומיות זניח בשבילי. באופן אישי, גם "מוביל-איי" מביא לי את הסעיף כך שהייתי שאם הייתי צריך לרכוש רכב חדש אז הוא היה כנראה בן 7 שנים לפחות🙂 (לפני שכל המערכות האלה נכנסו כסטנדרד)

נקודה מעניינת ש Superdror העלה היא העירוב בין רכבים בעלי מערכות בטיחות אוטונומיות לרכבים פשוטים על אותו כביש. חלק מהתחזית שלנו בזמן נהיגה מתבססת על כך שהנהג ברכב ממולנו/מלפנינו/מצידנו הוא נהג "רגיל" עם התנהגויות וטעויות אופייניות שאנחנו מכירים, רכבים בעלי מערכות בטיחות אוטונומיות יהיו קשים לחיזוי כרגע.

פורסם

העובדות בשטח אכן מדברות על תרומתן של המערכות למניעת תאונות. לא מזמן אף פורסמה כתבה שמעידה על ירידה משמעותית בתאונות חזית-אחור בזכות הבלימה האוטונומית ההופכת לנפוצה יותר ויותר בכלי הרכב. בטוח שלא הכל מושלם, ופה ושם יש ״גליצ׳ים״ במערכות, אבל גם הן עוברות שדרוגים והופכות יעילות יותר ויותר. זה העתיד אין פה ספק בכלל.

• תוכן חדש...