רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
מנועי פיג'ו ו- BMW 1 2
מאת blackice-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 12 אלף צפיות
אני מנסה להבין באילו רכבים BMW השתמשו באותו מנוע שיש בפיג'ו 308 ו- 207? ובאותה הזדמנות, האם תפוקת המנוע בשני היצרנים הייתה אותו דבר?
הודעה אחרונה מאת Sfoore, -
-
חניה במכפילים
מאת אברהם17- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש דירה לבני ברמת גן. לבני אין מכונית והוא לא מתכנן לקנות מכונית בשנים הקרובות. למרות זאת יעצו לי לרכוש דירה עם חנייה, אחרת קשה יהיה למכור אותה. אבל, ברוב הבתים יש חניות עם מכפילים וההתרשמות שלי היא שבמקרה של מכפילים בלבד, עדיף לו לרכוש דירה ללא חנייה מהסיבות הבאות : 1. הוצאות אחזקה/בטוח שיכולות להגיע לכ 80 ₪ בחודש. 2. בדרך כלל וועדי בתים מתנגדים להשכרת חניות עם מכפילים לאנשים שלא מתגוררים בבניין. האם השיקול שלי נכון ?
הודעה אחרונה מאת aka77, -
אני בטוח שיש שם הרבה מאוד דברים מעניינים, אבל...
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
המון פעמים בכל התוכניות רכב שקיימות, בעיקר בארה"ב. רואים רכבים שעברו במשפחה מהסבא רבא, לסבא,לבן,לנכד. הרכב בדר"כ מגיע עם סיפור מרגש. למה התרבות המוטורית בישראל לא עוברת בין דורות ? האם בגלל שהסובארו לאגסי של רחמים שווה לו 2000₪ בכיס ,מאשר להשאיר את הרכב כמורשת משפחתית ? ( בתנאי כמובן שרחמים אהב את הרכב ) האם אנחנו מדינה צעירה מידי ומפגרת מוטורית שלא הספקנו לאגור רכבים ייחודיים ? בנימה פילוסופית, אני מאוד מתחבר לעניין שהרכב יעבור בין דורות. זה לדעתי יוצר מורשת משפחתית וזיכרון מתוק. אני מתכוון בעיקר לרכבים יותר "מעניינים ", כמו רכבי ספורט. אבל בהחלט מכבד גם את מי שישאיר את הטויוטה קורולה של אישתו. באופן אישי, ברגע שסוף סוף ארכוש את הרכב ש…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קראתי המון על הגיר ובעיקר התבלבלתי. אשמח לקבל טיפים כיצד לנהוג בצורה נכונה עם הגיר
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 936 צפיות
אז כל שנה יש החמרות של תקנות הזיהום אוויר שיצרניות הרכבים אמורות לעמוד בהן- השאלה היא איך בדיוק זה עובד? אני אחדד- עד כמה שידוע לי החברות רכב מקבלות כל שנה תקן זיהום יותר ויותר נמוך, שבממוצע כל הרכבים שהם מוכרים צריכים להיות לא גבוהים מתקן הזה. כמובן ככל שהיצרנים ייצרו יותר רכבים שהם "לא מזהממים" והממוצע שלהם יהיה נמוך יותר, כך יהיה להם מרחב לייצר יותר רכבים מזהמים(ספוטביות למשל) דוגמא לכך היא שעד כמה שידוע לי הסדרות GTI של פיגו הופסקו כרגע בדיוק מסיבה הזאת, גם סיאט אני רואה שהופסק הייצור של האיביזה קופרה(גם מסיבה זאת?) בהנחה של מה שכתבתי אכן נכון יש כמה דברים שלא מובנים לי: -בחברות יוקרה למשל מרצדס או במוו, האם אותן התקנות גם כן תקפות או ש…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 831 צפיות
https://carclick.co.il/campaign-product/יונדאי-סונטה-החדשה/ https://wheel.co.il/יונדאי-סונטה-החדשה-מגיעה-לשוק-ה-0-קמ/ לדעתי מדובר בחבילה מאוד מעניינת במחיר הזה.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
פיג'ו משיקה חטיבת ביצועים חדשה, עם ה508 Peugeot Sport Engineered , הפיג'ו הסדרתית החזקה ביותר אי פעם. את הביצועים מספקת יחידת הנעה המשלבת מנוע בערה פנימית עם שני מנועים חשמליים, אחד לכל סרן. מנוע ה1.6 טורבו מפיק כ197 כוחות סוס, המנוע החשמלי הקדמי מפיק עוד כ109 , והאחורי מפיק 111 כ"ס. כל אלו מסתכמים לכדי הספק משולב של כ355 כוחות סוס ו53 קג"מ, המאפשרים לה לסיים את המאוץ הקלאסי למאה ב5.2 שניות ולהגיע למהירות מוגבלת אלקטרונית של 250 קמ"ש. בנוסף, טוענים בפיג'ו כי תאוצת ביניים מ80 קמ"ש למאה עשרים תסתיים תוך שלוש שניות, בזכות התגובה המיידית של המנועים החשמליים. הפיג'ו החדשה מאפשרת נסיעה חשמלית לחלוטין ונקייה מזיהום עד לטווח של 42 קילומטר, לפי תקן WLTP, בזכות …
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 969 צפיות
ברצוני לייבא גגון משומש לסאאב 9-3 קבריולט. גג בד אך גם כשהוא מקופל יש לו את כל הגודל של גגון מקופל בגלל הקשתות הקשיחות. שאלות: האם במכס אמורים לעכב אותי על חלק חילוף לרכב? ואם כן באיזה מסמך יש להצטייד? האם יש עלות מכס לגגון משומש? וכמה? כמה גובים בדרך כלל חברות התעופה למטען חורג? (זה גדול אבל לא באמת כבד). תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
לפני כחודש הוחזרה המאזדה 3 לחברת הליסינג לאחר תום עסקת ליסינג פרטי. כעת, כפי שעשיתי לאחר סיום תקופה עם כל רכב שהיה לי, ארשום כאן סיכום, עם נקודות החוזק והחולשות של הרכב. אז במה מדובר? איזו מאזדה 3 זו הייתה? מדובר במאזדה 3 עם מנוע 2.0, 165 כ"ס וגיר אוטומטי פלנטרי עם 6 הילוכים. רמת גימור Sport, כמדומני הנמוכה ביותר שאפשר לקבל עם המנוע הזה. צבע לבן פנינה. רוב האבזור שהגיע עם הרכב היה מקורי, למעט חיישני רוורס ואיתוראן שהותקנו טרם מסירת הרכב. בנוסף, הותקנה קודנית לאחר כשנתיים עם הרכב, עקב החלטת חברת הליסינג. צריכת הדלק: הרכב נסע לרוב נסיעות משולבות, אך לא מעט מהנסיעות היו נסיעות בינעירוניות 'טהורות'.…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 621 צפיות
עשיתי בדיקת ראייה אצל אופטמטריסט, בעין אחת רואה 6/12 עין שנייה פחות מ 6/12 עם משקפיים רואה 6/6 ואף יותר. השאלה אם יש צורך לעדכן זאת ברישיון הנהיגה? או החוק אומר שאם רואים 6/12 בעין אחת אז לא חייב? כן אני נוהג עם משקפיים.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
https://www.digitalphablet.com/xiaomi-launched-its-own-xiomi-redmi-car/ אוקיי, זאת גירסה משודרגת של קרוסאובר מחברה סינית אחרת (bestune משהו), שאותה החברה גם מייצרת את זה עבור שיאומי, היא לא מכילה איזושהי טכנולוגיה מהפכנית, וגם כנראה לא תקבל תקינה אירופאית או אמריקאית, וגם לא תשווק בארץ ככל הנראה. מחיר (בשוק הסיני המקומי) - 89800 יואן או כ-14 אלף דולר (בשקלים - יואן זה בערך חצי שקל). אבל - מדובר בניסוי כלים ראשון של היצרן הזה בתחום הרכב. ובהיכרות עם תוצרת שיאומי (ואני מאוד אוהב את המוצרים שלהם) - זאת חברה שקמה מכלום לפני 10 שנים (אני עוד זוכר את הרומים המקוסטמים שלהם לגלקסי), והיום מדובר בענקית אלקטרוניקה שנו…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
טויוטה CHR 2018
מאת aharf- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 672 צפיות
איך מתחברים ל וויז ? שמעתי שצריך סים מיוחד . לאן הוא נכנס? מה המשמעות של הGPS שמופיע במסך הוא טוב?
הודעה אחרונה מאת aharf, -
ב.מ.וו מציגה 128ti 1 2
מאת GTאי- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתקלתי בזה: https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/SkhDR1SBP בתור בעלים של גולף GTI לדעתי רכב כזה בתמחור נכון יכול להיות סופר מעניין בשוק הישראלי. אין באמת הוט-האצ יוקרתי במחיר נגיש (נגיש = סביב 250K). יש אחלה מכוניות אבל אין בהם תחושת יוקרה. מעניין אם היא תגיע וכמה תעלה
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 952 צפיות
לאחר מספר של שבועות אם לא חודשים שבהם התלבטתי בין רכבים וסטיישנים, חדש מול יד שני ובגלל שכל בחירה לא הייתה מושלמת החלטתי לקחת סיאט אטקה בליסינג (אני לא בטוח שזה ההחלטה הכי נכונה אבל זה מה שמתאים לנו כרגע ) עכשיו קצת לגבי האוטו. קיבלנו אותו עם 12 קילומטר הרכב היה מלא אבק מבחוץ ההסבר של המקום היה שהם לא שוטפים רכבים חדשים בשביל לא לשרוט או לפגוע בהם וקיבלנו שובר שטיפה בתחנה הקרובה. מכיוון שכבר תקופה רציתי לקנות מצלמת דרך הציעו לנו להתקין מצלמה מובנת. כמובן שהייתי סקפטי לגבי איכות ההרכבה של המכונים שמתקינים, והתקשרתי למנהל ושוחחתי איתו על המצלמה הוא אמר לי שהוא 30 שנה בעסק והעובדים שלו מקצועיים וכו. אז התקנו מצלמת דרך מקדימה ומאחורה בעלות גבוהה. וכמובן שכשאספנ…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
ממה שהבנתי, המנופי הבקרה מאחורי גלגל ההגה מאפשרים ארבע רמות שליטה בבלימה הרגנרטיבית, אבל לא מבין את אופן השימוש והאם נחוץ ברמת היום יום. אני לרוב משתמש במערכת שיוט אדפטיבית.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מבחינת הכל (נוחות,איכות,מרווח,חסכון,אמינות,צריכת דלק)
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
פוקוס st line פוקוס St-Line מתחדשת ב2021 במתלה אחורי רב חיבורי וחיישני חניה קדמיים.(כותרת נערכה) 1 2 3 4 5
מאת wildlands2019-
- אחראי פורום
- 30 עוקבים
- 74 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
https://www.auto.co.il/article/133973-local-news-ford-focus שנה הבאה הSTLINE מקבלת מתלה רב חיבורי, וכאן כבר קטלו לנו את המכירה העתידית, ,תודה רבה "דלק מוטורס". אני בטוח ש99.9% מהקונים הפוטנציאליים בעתיד יעדיפו להוסיף טיפה לקנות דגם 2021 ולקבל מתלה רב חיבורי. אני פושט speechless.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 798 צפיות
יום אחריי תאונה שהייתה נראת לי יחסית קטנה כאילו מכה חזקה אבל רק שריטה בצבע מצאתי מין צלחת מתכת ממש קרוב לאיפה שזה קרה לא מזהה את החלק אשמח לדעת אם מישהו יודע אם זה משהו שצריך להדאיג אותי
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
משתף בויכוח בתוך המשפחה. אם צריך תעבירו לאוף טופיק, אבל זה קשור לרכב. אדם מסוים, בריא לחלוטין ואף ספורטאי, התחיל להשתמש בתו חניה של נכה ממשפחתי שלצורך זאת הוציא תו חליפי. כלומר יש שני רכבים כרגע על הכביש עם אותו מספר תו נכה, אחר לגיטימי שני לא. להבנתי זה נעשה מתוך ידידות, לא בתמורה כספית. עד כמה זה חמור בעיניכם? מה הייתם עושים? הנכה האמור הוא אדם מכובד עלי מאוד, לא מישהו שהייתי מרשה לעצמי להתערב במעשיו. אבל זה מטריף אותי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 768 צפיות
אהלן חברים...טוב אז רציתי לשאול אתכם אם גם אתם נתקלתם בבעיה הזו. אני כל בוקר נוסע בכביש 6 ונתקל בפקקים רציניים,לרוב אני נוסע בנתיב הימני ונתקל בבעיה של משאיות שמשתלבות בנתיב שלי.בגדול זכות הקדימה היא שלי אך לפעמים יש מצבים שאין ברירה אלא לתת להם להשתלב אבל אז יוצא שיש נהגים קקות שצופרים לי מאחורה.האם גם אתם נתקלתם בבעיה הזו?
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
-
שלום רב לכולם. יש לי בעיה קטנה עם השכן בחניה,שאחרי הרבה דיבורים ופתקים שהשארתי על חלונו,אין שום שינוי עם התנהגותו. חניה לדוגמא שממש דומה לחניה אצלי - אני חונה בחניה 2408 ויש מימני עמוד (חונה תמיד עם פנים ליציאה) השכן חונה ב2409 עכשיו...לבנאדם יש טנדר,מצויין. הבנאדם בוחר כל פעם להחנות על הקו שגובל עם החניה שלי,ועם כל הכבוד,לי אין לאן "לברוח" יותר לצד ימין בגלל העמוד. החניות עצמן מאוד רחבות! דוקאטו יכולה להחנות שם בכיף באמצע תיחום החניה ולכולם לא תהיה בעיה אותו בנאדם בוחר להחנות כל פעם כמה שיותר קרוב לקו שגובל עם החניה שלי או לפעמים על הקו. ליידו גם חונים אבל אותם שכנים חונים מצויין ואין לי טענות אליהם. רעיונות התמודדות? אני חשבתי פשוט …
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רנו ארקנה מגיע לאירופה לאחר חשיפה בתערוכת מוסקבה הבינלאומית, איי שם ב2018, ושיווק לשוק הרוסי שהחל במאי של אותה שנה, הארקנה ממשיך את מסעו מערבה אל השוק האירופאי, כאשר המכירות צפויות להתחיל החל מהשנה הבאה. כיאה לכל רכב חדש בימינו, נוספה גרסת RS ליין להיצע שמשווה לארקנה מראה ספורטיבי יותר, עם פגושים מוגדלים ומנופחים, ספליטר קדמי חדש, גלגלי סגסוגת בשלושה עיצובים שונים, ופגוש אחורי אגרסיבי יותר המאכלס שני יציאות אגזוז בולטות במיוחד בגימור כרום בוהק. בפנים נוספה תוספת של תפירה אדומה בהגה ובדשבורד , בנוסף ניתן למצוא בתא הנוסעים גם תוספת של פנלים בעיצוב סיבי פחמן במקום הדיפונים הפלסטיים הרגילים. מבחינת בטיחות ומולטימדיה, נראה שהארקנה מסמן וי …
הודעה אחרונה מאת new_driver_MAZDA, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 638 צפיות
אבא שלי עומד לקנות רכב חדש ומכיוון שהוא גר רחוק רחוק בנגב תמיד היו לו רכבי דיזל כי כל נסיעה למרכז זה 200 קמ לכיוון וכמובן יש עלויות יפות בדרך... עכשיו הוא מחפש רכב חדש והציעו לו לקנות טויוטה קורולה היברידית. אני אמרתי שהדיזל עדיף, גם בגלל הכוח שהוא נותן בעליות וגם בגלל שאני מניח שירידת ערך של מנוע דיזל היא קטנה יותר מהיברידי... השאלה היא מה עדיף דיזל או היברידי? ממה שזכור לי מדיונים פה בפורום יש היברידים שטובים רק לפקקים (יונדאי וקיה?) ויש כאלה שהמנוע החשמלי עוזר גם לשיוט (טויוטה) מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 652 צפיות
היי, היום יצא לי לראות רנו מגאן האצ׳בק אדומה, לא RS, סיומת 87. כזאת: ידוע כיצד הגיעה לכאן? כמה יש והאם זה יבוא סדיר? לא יצא לי לראות נרבה כאלה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
אנו שמחים לבשר על הצטרפותנו כנותני חסות לפורום. PARTCLICK הוא אתר מכירת חלקי חילוף לרכב החדשני, הגדול והאיכותי בישראל. PARTCLICK עושה את המאמצים כדי שתקבלו הישר לביתכם את המוצרים האיכותיים ביותר בשוק (חליפי ומקורי), מהספקים הגדולים ביותר בישראל ובעולם כמו: SONAX, CASTROL, WURTH, MONROE, KONI, SACHS, KYB, HELLA, MANN, FVP, INNA, TELOSA, EUROMASTER, WAGNER והרשימה עוד ארוכה. חברת PARTCLICK היא ספקית רשמית של משרד הביטחון, יבואנית חלקי חילוף מאושרת על ידי משרד התחבורה ועומדת בתקני האיכות והסטנדרטים הבינלאומיים של ISO 9001. כתובת האתר: www.partclick.co.il ניתן ליצור קשר בטלפון: 052-204-0044, דרך האתר, בעמוד הפייסבו…
הודעה אחרונה מאת צדוק לב, -
נגיד ואתם מקבלים מתנה עכשיו על סך 2,100,000 שקלים. שני מיליון ומאה אלף שקלים. ואומרים לכם, עכשיו תקנו רכב אחד בכסף הזה (גם רכב במיליון שח זה בסדר- לא חובה לנצל את כל הכסף על הרכב). איזה רכב הייתם קונים? *מדובר במקרה סתמי לחלוטין*
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
שלום חברים, חשבתי, בהמשך לשרשור שנפתח בעבר על איזה רכב הכי שקט/מבודד יצא לכם לנהוג/לנסוע (אם איני טועה הרוב המוחץ ציין את לקסוס על שלל דגמיה לטובה) אני רוצה לדעת איזה רכב הכי משכך מהמורות חוויתם? איזה רכב משייט כמו ספינה? איזה רכב צולח בורות (עד גבול מסויים כן...) ברכות כאילו לא היו? טוב אז אצלי זה S class 600 4x4 שנתון 2012-2013 של קרוב מאירופה ובנוסף הסירואן C5 צורה ראשונה.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 843 צפיות
במבחן של האופל מוקה, אחת התלונות של רוני עליה היתה שהיא מכונית אפורה יחסית. לא מאוד מעניינת. ובכן, עכשיו אופל חושפת את הדור השני של המוקה במלוא הדרו, ונראה שמישהו שם קיבל את האמ;לק של המבחן הזה והפך אותה למשהו שהוא הרבה דברים, אבל אפור הוא כנראה לא אחד מהם. עדיין לא קראתי את כל ההודעה לעיתונות, אני מבטיח לעשות את זה מאוחר יותר. אבל בינתיים אתם יכולים לקרוא אותה, להסתכל על התמונות, ולחלוק איתנו את מה שאתם חושבים עליה.
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
- 5 עוקבים
- 2 תגובות
- 861 צפיות
7849865 איך אפשר לדעת מי הבעלים? נכנס לי לשטח ועשה נזק והסתלק תודה על העזרה ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)