Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, dotan123 כתב:

התכוונתי בהיבט שנניח ורכב נכנס לסטטוס אספנות, הבעלים שלו לא יסעו בו פחות מאשר בשנה הקודמת

כמה אנשים אתה מכיר שנוסעים ברכב מודל 1991? יש מעט מאוד כאלה. לרוב הרכב כבר עומד בצד כמה שנים וממתינים שיגיע ל 30 שנה כדי לרשום אותו כאספנות ואז השימוש בו מינימלי.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, TsachiE כתב:

בכל זאת סטטיסטית  ככל שמוצר ישן יותר, ישנה יותר סבירות לתקלות. לכן יש בהחלט הגיון לדעתי בשתי טסטים בשנה , אם כי, בהחלט יכול להבין את התרעומת שזה גורם אצל רב הבעלים ששומרים מאוד על רכבי האספנות שלהם.

אבל רוב התקלות שנגרמות כתוצאה מגיל הרכב לא שייכות למכלולים שבודקים בטסט. 

רכב בן 25 לא נוסע על צמיגים בני 25, עם דיסקים ורפידות מקוריות מהמפעל.

גם גומיות, משולשים וחלקים של מערכת ההיגוי, קשה להאמין שרכב מגיע בנסיעה לגיל הזה מבלי שהחליפו בו שום דבר. זה שתבדוק אותו כל חצי שנה לא יהפוך אותו לבטיחותי כמו רכב בן שנתיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

למה זניח? זו הקלה רצינית להתעסק בזה פעם בשנתיים במקום בשנה. 

אני עושה 2 טסטים בשנה לרכב המיושן שלי ורק מחכה שיגיע כבר לגיל 30 כדי לחזור לטסט אחד בשנה ולחסוך את הכאב ראש הזה.

צודק, לא הסברתי את עצמי כראוי. כן, מן הסתם הרבה יותר נחמד לבלות שם פחות.

זניח במובן הVFM של הדבר הזה, כל הרעש שעושים ואיך שמנסים למכור את זה. במכלול הזה של "חידוש שנתי לרכב" יש כל כך הרבה בעיות, אובר-רגולציה וכסף שנעלם בהינד עפעף מהכיס של האדם הפשוט, כך שלחסוך 96 שקל בשנה ביחס לכל הנ"ל, זה זניח.

פורסם
לפני 43 דקות, Buki כתב:

כמה אנשים אתה מכיר שנוסעים ברכב מודל 1991?

אני מכיר לא מעט שמחזיקים רכב מהשנים האלו, בעיקר מתחום האספנות/מיועדים לאספנות, בשימוש, מתוך הבנה שעדיף להשתמש ברכב שימוש מינימלי של 3-4 אק"מ בשנה מאשר להקפיא אותו ואז לחדש רישיון ולשלם על יישור קו וכ"ו.

כמובן שהמטרה הסופית היא אספנות

לא מכיר מישהו שמשתמש ברכב באופן יום יומי

פורסם
לפני 17 דקות, dotan123 כתב:

לא מכיר מישהו שמשתמש ברכב באופן יום יומי

אז אני לא מבין את הטענה שלך. 

בדיוק למכוניות האלו מתאים לעשות טסטים פעם בשנה במקום פעם בחצי. למה רק אחרי 30 שנה ולא אחרי 29? כי צריך להעיבר קו במקום מסויים. 

איזה אלטרנטיבה אתה מציע? 

• אחראי פורום
פורסם

נתקל יום יום ברכבים בני 20-25 שמתוחזקים פח אשפה ובבירור משתמשים בהם ככלי תחבורה זול ולא כפוטנציאל לאספנות.

אלה בדיוק אותם בעלים שצריך ללחוץ לקיר עם שני טסטים, שלפחות יהיה איזשהו מינימום של תחזוקה לגרוטאות האלה.

כן, נפגעים מזה אנשים שבאמת ובתמים שומרים רכב לאספנות ומתחזקים אותו כמו שצריך, גם לי היה רכב כזה, אבל הרוב לא ככה.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 1 דקה, itaysamurai כתב:

נתקל יום יום ברכבים בני 20-25 שמתוחזקים פח אשפה ובבירור משתמשים בהם ככלי תחבורה זול ולא כפוטנציאל לאספנות.

לא כל רכב ישן הוא פוטנציאל לאספנות.

הרבה מחזיקים רכב ישן וזול כי הוא פשוט זול, ואין להם אמצעים או רצון לרכב חדש יותר.

אני מחזיק רכב בן עוד מעט 20 בדיוק מהסיבה הזאת. אני כן שומר עליו ומטפל בו, אבל ברגע שתהיה תקלה יקרה שלא שווה לתקן, הרכב יילך לגריטה בלי לחשוב פעמיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, itaysamurai כתב:

נתקל יום יום ברכבים בני 20-25 שמתוחזקים פח אשפה ובבירור משתמשים בהם ככלי תחבורה זול ולא כפוטנציאל לאספנות

מה ההבדל בין זה לרכב בן 10 שמתוחזק כמו פח אשפה?

• אחראי פורום
פורסם
לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

לא כל רכב ישן הוא פוטנציאל לאספנות.

הרבה מחזיקים רכב ישן וזול כי הוא פשוט זול, ואין להם אמצעים או רצון לרכב חדש יותר.

כמובן. ולכן, בלא מעט מקרים, אותה תחזוקת שבר במקרה הטוב.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

מה ההבדל בין זה לרכב בן 10 שמתוחזק כמו פח אשפה?

אין הבדל. גם לטעמי הפטור החדש הזה עד גיל 10 הוא מוגזם, ההתייחסות שלי היא לשני הטסטים הנדרשים מרכב מיושן.

ואגב, זה פגע בי לא רק כשהחזקתי את המיושנת שלי 8 שנים עד האספנות, אלא גם כשרציתי לקנות איזה אייקון ניינטיז ולהשתמש בו דיילי. קצת התעייפתי מהפרוייקטים המתגלגלים האלה וחצי שנה זה כלום זמן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

זו לא המטרה של המלך. האגרה משלומת למדינה, לא יגעו בשום אגרה. תשלום על הבדיקה בטסט משולם למכון טסטים שזה עסק פרטי. יכול להיות שיפצו אותם על ידי העלת מחיר בדיקה דו שנתית ל 200 שקל במקום 100 או ייקור של כמה אחוזים בבדיקה לכולם, נניח ל 120 שקל.

הרעיון בלוותר על טסט כל שנה הוא בכך שיוצאים מנקודת הנחה שאחוז ההכשלות במכוניות פרטיות עד 10 שנים על הכביש נמוך ואם נגיד ביצעת 100 בדיקות ומתכון 99% יצאות תקינות, אפשר להוריד את תדירות הבדיקה וזה אכן חוסך טרטור מאזרח. חסכון של 100 שקל בשנה גם אם יהיה, זה דבר זניח לחלוטין ולא משפיע בכלום על ההוצאות הכלליות של אחזקת רכב.

מסכים איתך, רק הסברתי את הכוונה של מי שציטטת.
"חסכון לאזרח" מבחינת הממשלה זה גם ה-100 שקל על הטסט, אבל בסופו של דבר כמובן שיבחרו לחסוך בדרך שתגרום נזק למכון פרטי ולא להם. 
גם ככה יהיה להם יותר קל להעביר את זה לאזרחים בתור הקלה ולא יידרשו לעשות שום קיצוצים בעצמם. תקופת בחירות וכל זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 5 דקות, itaysamurai כתב:

אין הבדל. גם לטעמי הפטור החדש הזה עד גיל 10 הוא מוגזם, ההתייחסות שלי היא לשני הטסטים הנדרשים מרכב מיושן.

ואגב, זה פגע בי לא רק כשהחזקתי את המיושנת שלי 8 שנים עד האספנות, אלא גם כשרציתי לקנות איזה אייקון ניינטיז ולהשתמש בו דיילי. אני קצת התעייפתי מהפרוייקטים המתגלגלים האלה וחצי שנה זה כלום זמן.

אז אם אין הבדל, הדרישה של כל חצי שנה מוגזמת לכולם, לא רק למי שמקפיד לתחזק כראוי. לטרטר בן אדם להביא אישור ממוסך כל חצי שנה זה סתם, ברכב בן 20 הבלמים נגמרים מהר יותר מהרכב בן 10? אין בזה שום היגיון. רכב שתוחזק כמו פח זבל יהיה מלא בבעיות בטיחות, הגיל פה שולי. 

פורסם (נערך)

לדעתי, המטרה בראש וראשונה של טסטים פעמיים בשנה - לגרום לך להתייאש להיפטר מהרכב ולקנות רכב מודרני יותר:

1. שיהיו על הכביש כמה שיותר רכבים מודרנים ובטיחותיים, ולגרוע לאט לאט את מצבת הרכבים הישנים. 

2. רכבים בעלי זיהום אוויר מופחת. 

3. $$$

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני 38 דקות, itaysamurai כתב:

אלה בדיוק אותם בעלים שצריך ללחוץ לקיר עם שני טסטים, שלפחות יהיה איזשהו מינימום של תחזוקה לגרוטאות האלה.

כן, נפגעים מזה אנשים שבאמת ובתמים שומרים רכב לאספנות ומתחזקים אותו כמו שצריך, גם לי היה רכב כזה, אבל הרוב לא ככה.

בדיוק

לפני 55 דקות, Buki כתב:

אז אני לא מבין את הטענה שלך. 

בדיוק למכוניות האלו מתאים לעשות טסטים פעם בשנה במקום פעם בחצי. למה רק אחרי 30 שנה ולא אחרי 29? כי צריך להעיבר קו במקום מסויים. 

איזה אלטרנטיבה אתה מציע? 

לא ירדת לסוף דעתי. לא הצעתי אלטרנטיבה. בהמשך לאחת ההודעות בפורום ששאלה למה לרכב בן 29 צריך שני טסטים וכיו"ב ולרכב בן 30 לא, אז טענתי שאין באמת הבדל בנסועה של רכב בן 29 לרכב בן 30 ופשוט זה הכלל שנקבע לגבי סטטוס אספנות וההגבלות שלו בכבישים בין עירוניים.

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

אז אם אין הבדל, הדרישה של כל חצי שנה מוגזמת לכולם, לא רק למי שמקפיד לתחזק כראוי. לטרטר בן אדם להביא אישור ממוסך כל חצי שנה זה סתם, ברכב בן 20 הבלמים נגמרים מהר יותר מהרכב בן 10? אין בזה שום היגיון. רכב שתוחזק כמו פח זבל יהיה מלא בבעיות בטיחות, הגיל פה שולי. 

סטטיסטית רוב האנשים שמחזיקים רכבים בני 20+ אז הם מתוחזקים בצורה של אחזקת שבר.

אני ואתה ועוד כמה פה יוצאי דופן שמטפלים ברכב ישן ממש טוב, אבל זה לא מעיד על הרוב.

ותיהיו בטוחים שבסוף ימצאו דרך מסוימת "לכפר" על ההפסד של 96 ש"ח כפול מיליוני רכבים בבדיקת רכב בטסט. ימצאו משהו.

פורסם (נערך)

בסופו של דבר התקנה תוריד 3 טסטעם בחיי רכב פרטי בלבד (שנים 4,6,8). לא צויין אם יהיה שינוי לרכבי צי, ובודאי שלא יהיה שינוי לרכב שאינו פרטי ולרכב בן 9 ומעלה. עכשיו צריך להכנס לבסיס.הנתונים של משרד התחבורה ולחשב כמה טסטים באמת ייחסכו.

סה"כ מדובר ביישור קו עם האיחוד האירופי הדורש כמינימום בדיקה ראשונה של רכב נוסעים לא יאוחר מ-4 שנים לאחר רישומו, ואחר כך מדי שנתיים (פרק 5 במסמך).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, TsachiE כתב:

מכוני טסטים זה לא איזה מוסך עלום שם. הם עובדים ישירות תחת פיקוח של משרד התחבורה, קשה לי להאמין שימציאו לך בעיות.

לצערי קשה לי להאמין שאתה צודק. 

נתקלתי ביחס הזה באופן אישי במכון בחיפה. אנשים רבים טוענים אותו דבר על המקום. עברתי לעשות טסט במקום אחר ומאז הכל תקין באורח פלא. 

אפרט: היה לי כמה שנים רכב מסוג פולקסווגן פולו. כל שנה שהייתי בא לעשות טסט היו טוענים שצריך לעשות כיוון פרונט, ובמקרה 20 מטר מהמכון יש בעל עסק שעושה כיוון פרונט. הייתי הולך עליו, מעלה את הרכב על המתקן, בעל העסק היה מבלבל קצת את השכל אבל הפועל שלו אמר שמבדיקה הכל בסדר. הייתי חוזר אחרי הבדיקה למכון ועובר. נכון שכיוונו פה ושם, אבל בוא נגיד, אני מאמין לפועל שהאוטו היה בסדר.  בדיעבד גיליתי שאני לא היחיד שיש לו הרבה בעיות כיוון פרונט ועושה טסט במכון הזה. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תוכן חדש...