Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מיצובישי ספייס סטאר ואני אף פעם לא מצליח להגיע לתנוחת נהיגה נוחה ונכונה... או שהגב תפוס כי אני עם המשענת בכמעט 90 מעלות ואז הידיים מגיעות להגה כמו שצריך או שאני יושב בסבבה שלי ואז המשענת 12 מעלות ונהיגה ההגה היא אם מרפק ישר, יש לציין שאני 1.78

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

פורסם

מניסיוני על הרבה רכבים כולל גדולים, קטנים ומסחריים, יש רכבים שלא הצלחתי אף פעם לכוון לתנוחת נהיגה נוחה.

תוספת של משענות לגב, ושאר פתרונות, לא עזרו אף פעם אלא רק החמירו בנסיעות ארוכות. לכן לפני שקונים רכב חובה לנהוג בו.

רכב שלא נוח כולל אי תמיכה נכונה לרגלים/גב/ידיים, יוצרת תסכול לנהוג ברכב. זה קשור במבנה הרכב והכיסא, תמיכה בגב, מרחב לרגליים 

אם רכב לא נוח, ללא יעזור כלום מלבד החלפת כיסא. (כמו שעושים נהגים מקצועיים, במיוחד משאיות)

פורסם
לפני 11 שעות, yogev20 כתב:

לכן לפני שקונים רכב חובה לנהוג בו.

הבעיה שלא תמיד תגלה את הבעיות בנסיעת מבחן של 30-40 דקות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בהחלט, יש לי חבר שלפני כל קניית רכב חדש, היה שוכר את הרכב ליומיים לפחות. (פעם היינו עושים נסיעות מבחן לאילת)

זה היה בעבר, היום יותר קל לקבל אינפורמציה מאשר בעבר, ורכבים יותר זמינים להתרשם מהם. (חברים, משפחה, שכנים)

פורסם
לפני 14 שעות, ereznaa כתב:

יש לי מיצובישי ספייס סטאר ואני אף פעם לא מצליח להגיע לתנוחת נהיגה נוחה ונכונה... או שהגב תפוס כי אני עם המשענת בכמעט 90 מעלות ואז הידיים מגיעות להגה כמו שצריך או שאני יושב בסבבה שלי ואז המשענת 12 מעלות ונהיגה ההגה היא אם מרפק ישר, יש לציין שאני 1.78

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

הייתי עם אותו מצב גם עם ספייסטאר. 

המושב לא מתכוונן לגובה, אלא רק בזוויות. וההגה לא מתכוון לעומק.

אני אישית לא הצלחתי מעולם להגיע לנוחות סבירה עם הרכב הזה, והחלפתי אותו. 

פורסם
לפני שעה, yogev20 כתב:

בהחלט, יש לי חבר שלפני כל קניית רכב חדש, היה שוכר את הרכב ליומיים לפחות.

אם אני לא בטוח בבחירה אני גם עושה את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם

יש רכבים שפשוט כשלו בארגונומיית מושב ומושב-הגה וצריך להיות עם חוליות מטיטניום כדי לא לסבול מהישיבה בהן.

בספייס סטאר ביומיים לא הצלחתי להגיע לתנוחה נורמלית כי הכיוונונים שם מוגבלים, אותו דבר לגבי גטס.

במצבים אחרים, נניח בבראבו ששם המושב לא מצטיין אך כן בעל תנועה בכל מישור וכך גם ההגה, זה בפירוש מפצה על זה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

עוד שיקול אגב שאנשים לא לוקחים לפני קנייה רכב, תנוחת נהיגה וגובה. במיוחד שהספייס מומלץ כאן בכל הזדמנות.

מה שווה רכב שאין בו תנוחת נהיגה נוחה בשום צורה. (סבלתי שהתופעה לנסיעות לאילת, ברכב אחר,  סיוט ורגליים נרדמות)

מבחינתי רכב כזה פסול. (טוב שזה עלה כאן, כי שקלתי אולי  רכב נוסף)

פורסם (נערך)

לא בהכרח תנוחת הנהיגה הנכונה תהיה גם הכי נוחה, זה לגמרי תלוי ברכב.

אבל בגדול המטרה של תנוחת נהיגה נכונה היא 

1.לצמצם נזקים במקרה של תאונה 

2. לתת לך גישה נוחה ומהירה לכל איזורי הרכב הרלונטיים עבורך כנהג(שתוכל לתפעל הכל על עיוור- בלי להוריד עיניים מהכביש)

מה שאני עושה כדי "לאפס" את תנוחת הישיבה שלי זה- 

כוונון של הזוית של המושב למצב שבו הגב הוא ישר- לא מוטה אחורה כמו שאפשר לראות אצל הרבה רכבי "פוזה", ולא מוטה קדימה כמובן, אתה רוצה שכל הגב ישען על המושב 

לוודא שהמשענת ראש נמצאת בנקודה הנכונה לראש שלך, כלומר שבמקרה של תאונה הראש שלך ינוע מרחק מינימלי

לוודא שאתה מגיע לדוושות בנוחות, ובנוסף לא מצליח לנעול את הברכיים(במקרה של תאונה, ברך נעולה במקרים רבים = ברך שבורה)

לגבי הגה זה דיי תלוי רכב- אבל תוודא שאתה רואה את לוח המחוונים בצורה נוחה, וטריק שאני עושה הוא להצמיד את פרק כף היד לשעה 12 והיא קצת פחות מנעולה.

לגבי להחזיק את ההגה כמובן בשעה 3 ו 9.

וכאמור גם בנוגע להגה, המרפקים בשום מצב לא אמורים להיות נעולים- המרחק לא אמור לאפשר להם להגיע לנעילה.

מקווה שיעזור:)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מעניין שלי הייתה תקופה עם ספייס סטאר 2016 ששימש אותי כמעט רק לנסיעות ארוכות (בד"כ מתיישב ונוהג 150~ק"מ רצוף) ודווקא נהנתי ממנו למרות שהגב שלי לא משהו. כנראה אינדבידואלי.

חסכוני ומאובזר לזמנו רק הרכינה בסיבובים נוראית.

• תוכן חדש...