רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם חיבור נגרר לרכב מוסיך בלאי לאוטו (סחיבת מנוע בולמי זעזועים) ואם כן כמה זה משמעותי
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי חיבור שהיה קיים ועבד כמו שצריך עם הרכב והאייפון שלי פתאום חדל לעבוד נשאר רק חיבור עם הדיבורית ברכב אך המוזיקה/וייז הפסיקו לעבוד, מטלפונים אחרים זה עובד רגיל, ניסיתי לשחק עם ההגדרות בלוטוס אצלי אבל זה לא משתנה.
הודעה אחרונה מאת Pini32, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 696 צפיות
משרד הביטחון מוכר רכבי יוקרה: אלפא רומיאו, קאדילק ואאודי רשימת הדגמים שמוצעים למכירה כוללת אלפא רומיאו ג'וליה, מספר מכוניות BMW מסדרות 5 ו-3, קאדילק CTS וגם אאודי A5. רכבי יוקרה המכוניות ממתינות לקונים בבית נבאללה.😃 https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3885363,00.html
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
היי, האם מישהו מכם שמע על/מכיר את תוסף הדלק Eco save? על פניו הנציגים מבטיחים חיסכון של 20-40 אחוז בצריכת הדלק, ועוד שלל הבטחות של זיהום נמוך לסביבה ו"ניקוי מערכת המנוע". לטענת החברה התוסף מקטין את החלקיקים שבדלק ובכך מגדיל את הנצילות שלו בבעירה. נשמע לי מאוד מופרך, בתור אחד שהוא לא מבין גדול.. ולכן אשמח לשמוע דעתכם, אם מכירים באופן אישי אז בכלל טוב. כמו כן, בהנחה ואכן מתקבל חיסכון בתצרוכת הדלק, על חשבון מה זה יכול לבוא באורך חיי המנוע והמשך הפעילות התקינה שלו לדעתכם? קישור לדף הנחיתה שלהם: https://www.eco-save.co.il תודה!
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
הבראבו כבר התחילה להיות צפופה והתחלנו לחפש, כמו שאומרים בראיונות עבודה, את "האתגר הבא". ומה יותר מאתגר מסיטרואן עם קילומטרז' גבוה? האמת שלא עשיתי בדיקת שוק מעמיקה, פשוט כבר כמה זמן שסיטרואן C4 פיקאסו נראית לי כמו רכב אטרקטיבי. בגרסה המאובזרת מגיעים פינוקים ששמורים רק לרכבי פאר. חניה אוטומטית, ירידת מראות חשמלית לחניה, ועוד המון דברים שמפסיקים לעבוד בתום האחריות. ועם שימושיות ונוחות שאין להן מתחרים. לא באמת תכננתי לרכוש באופן מידי, אבל רצה הגורל ויום אחד ראיתי ביד 2 פיקאסו דיזל 2 ליטר 2016 ברמת הגימור אקסקלוסיב, אמנם עם נסועה מעט גבוהה, 193 אלף ק"מ, אבל זה מנוע דיזל ותיק, מוצלח ואמין. בשילוב עם גיר ותיק, מוצלח ואמין. כך שלא חששתי. תפס לי את העין המחיר הנמוך יחסית, 50…
הודעה אחרונה מאת matansab, -
-
החיפוש היה למכונית קטנה ואמינה לנסיעות עירוניות בשבוע ובין עירוניות בסוף השבוע. התלבטתי בין פאביה 1.4 לסוויפט 1.2 לפיאסטה 1.25, כולן עם תיבת הילוכים ידנית. לאחר סקירת השוק והמתנה של מספר חודשים, נתקלתי במודעה למכירה של פורד פיאסטה 2013 (עליה לכביש יולי, יד 3) 1.25 עם תיבת הילוכים ידנית (5 מהירויות) עם ק"מ נמוך ביותר של 48,000 - הנתון הנמוך ביותר מבין כל המודעות באתר באותו הזמן. בוצעה נסיעת מבחן והתרשמות, ובמהירות בזק נקבע יום להעברת הכסף והבעלות בשבוע שלאחר מכן. הסתכנתי במודע בכך שלא לקחתי את המכונית למכון בדיקה - אבל זאת הייתה דוגמא עם הק"מ הנמוך ביותר, והתרשמתי שהיא מאוד שמורה ונקיה, ובעיקר לא רציתי שמישהו אחר יקנה אותה לפני... (ספויילר - הייתי צריך לקחת למכון…
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
מבחן דרך: טויוטה יאריס 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לא באמת צריך להרחיב, נכון? אז מקסים יצא לבדוק אם היאריס החדשה באמת מצליחה להפוך את התדמית של הקודמת על הראש. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3562/מבחנים/טויוטה-יאריס-הייבריד--מבחן-דרך
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום. וייז אותת לי על משטרה במקום והיה מישהו עם מצלמה על הגשר כנגד התנועה של מכוניות. מישהו יודע אם משטרה נוהגת לעבוד בצורה הזאת ואם כן האם גם מודדים מהירות ושולחים דוחות אוטומטית? תודה
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 436 צפיות
שלום רב, יש ברשותי קיה ריו 2015, 1400 סמ"ק אשר נרכשה לפני כשנתיים. רק היום שמתי לב שברישיון הרכב מצויין שלרכב אין מערכת ABS וזאת למרות שבהחלט יש (מרגישים זאת טוב מאוד בגשם 😄) הדבר משפיע כמובן על מחיר ביטוח החובה לרכב ובנוסף גם די מרגיז ברמה האישית... התקשרתי ליבואנים של קיה - טלקאר אשר מתנערים לחלוטין וכל שעושים זה מפנים למשרד התחבורה. האם מישהו נתקל בתופעה דומה? מה ניתן לעשות? האם שווה בכלל את ההעתסקות למעל הוזלת הביטוח? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ro333, -
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הרכב הוא E350 מ 08 עם שטח חלון דיי גדול. כרגע יש לי כיסויי אקורדיון רך בצבע מראה(...) שבסך הכל מבצע את העבודה שלו אך סובל משתי בעיות מרגיזות. הראשונה היא שהוא רך וקצר מדי כך שקשה מאוד להציב אותו על הסכי שמש (המתלה וואקוום שווה לישבן ואני לא משמש בו) ומצלמת הדרך הנוכחית מפריעה לו להישען על המראה. הבעייה השנייה היא שה"מסגרת" שלו עשוייה מבד פלסטיק מג'וייף שמתפורר ומטנף את הדש-בורד. עד היום השתמשתי רק באקורדיון, מה עדיף, כיסויי משקפיים או כיסויי אקורדיון? בכיסויי אקורדיון היתרונות הם שקל לאחסן אותו בין המשענת יד לכסא הנוסע והוא מכסה את כל שטח השמשה הקדמית. והחסרונות הם שפתיחה/סגירה דורשת זהירות לא לפגוע במראה/מצלמה. בכיסויי משקפיים היתרונות הם פתיחה/סגירה מהירה…
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי מישהו יודע מנסיון אם אפשר להרכיב מנוע חשמלי לסיינה 2014 לפתיחת תא המטען?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 897 צפיות
לא מצאתי נתונים בנושא, תודה
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
האם טווין טורבו זה כמו שזה נשמע? 2 טורבואים פשוט?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה מעביר את הכוח מהמנוע אל הגלגלים, אני יודע שזה עובר לגל הארכובה אבל לאחר מכן מה קורה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה לי אליכם. לא מצליח להבין מה עומד מאחורי זה.. יש בבעלותי רנו קליאו 2016 שרכשתי מאלבר כרכב יד 1 עם 0 ק״מ (הרכב עלה לכביש 6 ימים לפני שרכשתי אותו). אני מעוניין למכור את הרכב, בדקתי מחירון בלוי יצחק וביד 2, לפיהם המחירון המשוקלל של הרכב שלי הינו 43,400 ש״ח. אם מכניסים שהיד הקודמת היא פרטית המחירון גבוה יותר - 45,600 ש״ח. השאלה כזאת - זה לא אמור להיות הפוך? אם אני אדם שמחפש לרכוש רכב ביד 2, מה אעדיף? רכב יד 2 שהבעלות הקודמת פרטית, שאני לא יודע מי הבעלים הקודם, איך הוא טיפל ברכב והאם הרכב עבר תאונות. או רכב יד 2 שהבעלות הקודמת היא ליסינג 0 ק״מ, שאני יודע שהאדם שאני רוכש ממנו עכשיו הוא האדם היחיד שהרכב היה בבעלותו, …
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
😄
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נניח שהרכב ללא טסט בתוקף מספר חודשים וחונה ברחוב ציבורי לא בחניית הבניין שלי בטאבו ואני מעוניין להתניע אותו מדיי שבוע למספר דקות ( בלי לנסוע מילימטר), מה אומר החוק? אני יכול לשבת ברכב כשהוא מונע למרות שאין לו טסט בתוקף? שוטר/פקח מזדמן יכול לתת לי דוח על כך? שוטר יכול לתת דוח ולטעון שראה אותי נוהג ברכב?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 643 צפיות
ומה צפוי להיות המחיר?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
הטריומף TR7 נולדה מתוך יוזמה של בריטיש ליילנד (BL) ולא טריומף, כדי להחליף את הטריומף TR6, טריומף GT-6, ה-MGB וה-MGB GT - ואכן הייתה ידועה בתוך BL כ"מכונית הספורט של הקונצרן". שורשיהן של כל המכוניות הנ"ל היו טמונים בשנות החמישים, בין אם כנגזרות של סדאנים וותיקים ופשוטים מאד (ה-MGB הייתה מבוססת על האוסטין קיימברידג'\ מוריס אוקספורד התאומות משנת 1959, והטריומף GT-6 היה מבוסס על הטריומף ספיטפייר, שבתורו נבנה על שלדת הטריומף הראלד משנת 1959), ובין אם הדור האחרון בשרשרת של רכבים שמקורה בטריומף TR2 המקורי משנת 1953. במילים אחרות, עד שהגיעו שנות השבעים, כולן היו יותר מ-בשלות להחלפה. כמובן, מכוניות אלו גם כיסו שטח נרחב בשוק, עם מנועים הנעים בין ארבעה צילינ…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי רציתי לדעת מהיכן ניתן לרכוש ומה העלות של מכשיר\מפתח שיודע לחלץ מוטות מגבים מהמנגנון. והאם ישנה דרך או שיטה לעשות זאת ללא המכשיר. לאחר שחרור האום המוט תקוע בחוזקה במנגנון ואני רוצה לחלץ את המוט בצורה שלא תסב נזק לרכב תודה
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 24 עוקבים
- 51 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת מאזדה 3 ספיריט שנת 2014. ראיתי שהמחירון שלה עומד על כ-61K ש״ח, אבל בפועל אני רואה שהיא נמכרת קרוב ל70K. אמרו לי שעדיף לשלם מחיר מחירון ולקבל רכב שמור, עם קילומטראז׳ טוב ויד נמוכה, מאשר להתפשר על נניח 3K-4K מתחת למחירון ולקבל רכב מוזנח עם ק״מ גבוה. אבל לדרוש 5 אלף (ויותר) מעל המחירון זה נורמלי?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לומד נהיגה על טרקטור ומתקשה ברוורס עם העגלה, מה צריך לעשות איך וכמה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כמה ימים הוחלף הפורד פוקוס סטיישן בקיה סיד סטיישן חדשה. מדובר על דגם הליסינג כמובן - LX. עד עכשיו הספקתי לעבור איתה בערך 150 ק"מ, רובם בעיר (חיפה) וחלקם הקטן על כביש עוקף קריות, כלומר כביש מהיר. אז נתחיל בשורה התחתונה - רכב נהדר. לפחות מבחינתי. מנוע וגיר - בגזרת המנוע אין הפתעות, 1600 סמ"ק, בערך 130 סוסים בסל"ד שלא תגיע אליו (6300) ו 16.7 קג"מ בסל"ד שלא נעים להיות בו (4850). בגזרת הגיר - הפתעה נהדרת, הגיר הוא רובוטי 6 הילוכים, אני לא בטוח עם מצמד יחיד או כפול, אבל מרגיש נהדר. חלקה מאוד, גם במהירות נמוכה. בתור מי שנהג על פורד פוקוס רגע לפני, לא נשאר לי אלא לברך שהחיינו. אגב יש באוטו אפשרות לשים מצב ECO מה שיגרום לגיר לרוץ מהר מהר למעלה ו…
הודעה אחרונה מאת maorshelly91, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 535 צפיות
רשום בחוברת נוסח אישום של אוגוסט 2020 שיש אכיפה באמצעות מצלמה האם מדובר על אכיפה באמצעות מצלמות האבטחה של הערים? או מצלמות טקטיות? מי שהוא יודע על מה מדובר?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
רציתי לשאול אם אתם מטפלים ברכב בעצמכם ? אם כן למה? ואיזה טיפולים אתם עושים? במידה ואתם מתעסקים במערכות בטיחות - החלפת רפידות בולמים למשל, איך אתם מוודאים שאתם לא עושים טעויות? ואיך אתם מתעדים את הטיפולים שלכם? מסמך וורד?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 882 צפיות
בחו"ל אומרים ומראים שיש צימוד לאנדרויד ,בחברה בארץ טוענים שבישראל לא, האם יש אפשרות בכל זאת להפעיל את הצימוד בדומה לAPPEL CAR PLAY ?
הודעה אחרונה מאת shmilo, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הנה משפט שלא חשבתי שאני אי פעם אכתוב: יבואנית טויוטה לישראל, חברה לחברת Immersion ושתיהן פיתחו יחד (למרות שתכלס אני מניח שרק החברה שאשכרה מפתחת משחקים...) משחק מובייל מבוסס AR שכולל מה שאני יכול להגדיר רק כ"חילוע של לנדקרוזר בשטח". אחרי שריפה של בערך חצי שעה על המשחק, אני שמח להודיע שהוא מטומטם לחלוטין וחסר משמעות לגמרי, ובו בזמן כיפי ממש ואשכרה מספק תחושת התקדמות כלשהי - בדיוק כמו שמשחק מובייל טוב אמור להיות. החלק של ה-AR די גימיקי ומיותר לטעמי, אבל לא באמת פוגם בחוויה. גם זה שהוא חינמי וכולל בפנים גם כל מיני פריטי טריוויה חביבים על ההיסטוריה של הלנדקרוזר עוזרת לי להמליץ עליו. אז אתם יכולים למצוא אותו כאן לאנדרואיד וכאן (כנראה, אני לא יודע, זה "מתחבר" כבר כמה …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מניח שכל משתתפי הפורום יודעים (ולפחות אמורים לדעת) שלכאורה יש בישראל כביש בטון אחד בדיוק, וזהו קטע מכביש 3 באזור צומת נחשון. זה גם מה שאני ידעתי עד עכשיו. ובכן, הופתעתי לגלות שבשכונת גבעת רמב"ם בגבעתיים יש מספר רחובות (בינתיים גיליתי שניים כאלה) שסלולים לפחות חלקית בבטון! לפי מראה פלטות הבטון ומצבן אני משער שמדובר בסלילה בת 20-30 שנים. במקומות רבים הפלטות סדוקות/שבורות ובאופן כללי מצב הרחוב די מזעזע לנסיעה תרתי משמע. אבל אי אפשר לטעות - אייזן בטון. האם מישהו יודע מה הסיפור מאחורי העניין - מתי בוצעה הסלילה הזו, ולמה דווקא שם? בתמונה - קטע מרחוב הצנחנים - גבעתיים
הודעה אחרונה מאת Yuval Oren, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 432 צפיות
שלום רב, מה עדיף לעוסק מורשה שממוצע ק"מ שנתי הוא: 20000 ק"מ 1. עסקה בליסינג או רכב יד ראשונה 0 ק"מ ? 2. רכב בנזין רגיל או רכב היברידי ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
שלום, מי יודע במקרה איזה מכוניות משפחתיות נמכרו בארץ בשנים האחרונות עם בלם עזר ("בלם יד") שמופעל באמצעות הרגל. תודה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,