Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על עוד מאמר מושקע ומעניין.
האם המכונית הגיעה לארץ?  אני זוכר מימי נעוריי הרבה תמונות שלה (יחסית) אבל לא בטוח אם ראיתי כזאת במציאות

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

^

בארץ הסתובבו כמה באופן וודאי, ולפני כארבע שנים צילמתי אחת פתוחה מיבוא אישי של השנים האחרונות:

40340899994_15bbf66925_o.thumb.jpg.ea223ed0087e1167c88731b619bbb634.jpg

האם יובאו באופן רשמי? אני בספק (רב), אבל אולי @borsood יוכל לשפוך יותר אור על השוק המקומי.

• אהבתי 1
פורסם

בסופו של דבר, מספרית, היא הצליחה להתחרות בדאטסון 240?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

^

מה אתה חושב? 🙂

ובמילים אחרות- לא.

אגב, ההשוואה צריכה להיות מול ה-280Z, שיוצרה בערך באותן שנים (והחליפה את ה-240/260). הנה נתוני ייצור ה-Zדים, החל מה-240 ועד ל-280. אח"כ ניסאן עברו לדאטסון 280ZX, שהיה מכונית חדשה לגמרי.

פורסם

בכל פעם שאתה מעלה מאמר, בסיכום הקריאה אני מופתע שתעשיית הרכב הבריטית החזיקה מעמד כ"כ הרבה זמן.

תודה רבה.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

• רעיון טוב! 1

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

יבוא רשמי? של מכוניות ספורט?? 🤣אפילו כל ה-MG שאני הכרתי היו ביבוא אישי. הסברה היא באמת מקרה מאד מיוחד.

כמו הרבה דברים בשנים ההן כל יבוא ויצור הרכבים היה מתוכנן ומפוקח - בין היתר על מנת לשמור את רזרבות המט״ח של המדינה שהיו אז מצומצמות מאד.

הדברים האלו התחילו להשתנות בתחילת שנות ה-80, אבל זה היה מאוחר מדי לתעשיית הרכב הבריטית הכושלת.

ולסיום @yohai71 חצי חידה, חצי הזמנה של אחד מהמאמרים הבאים:

24kml-l.PNG.89f3684e8f2628348fcb73c436327f92.PNG

בארץ זו הייתה שירת הברבור של היצרן הבריטי הייחודי הזה. שמוכר יותר מרכב אחר, לא-קונבנציונלי שייובא גם הוא.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אחד העיצובים הכי גרועים אי פעם למכונית ספורטיבית.

אחלה מאמר, ממש נהנתי לקרוא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, borsood כתב:

ולסיום @yohai71 חצי חידה, חצי הזמנה של אחד מהמאמרים הבאים:

24kml-l.PNG.89f3684e8f2628348fcb73c436327f92.PNG

בארץ זו הייתה שירת הברבור של היצרן הבריטי הייחודי הזה. שמוכר יותר מרכב אחר, לא-קונבנציונלי שייובא גם הוא.

רליאנט קיטן (Kitten) כמובן, שזו גרסת ארבעת הגלגלים של הרובין:

https://www.guardianonline.co.nz/wp-content/uploads/2020/08/20/the-reliant-robin-distinctly-individual/Reliant-Robin-web1.jpg

נעזוב בצד את הקשר לסוסיתא, אבל זו עוד יצרן שהייתה לו הצדקה כל עוד אפשר היה למכור את הרכבים תחת המיסוי המופחת שהיה נהוג בזמנו בבריטניה עבור רכבים כאלה. מרגע שהוא בוטל, הלך היצרן ודעך עד שנעלם.

אוקי, נחשוב בכיוון... אבל לפני כן יש לי חובה לעצמי לכתוב משהו על האיש הזה, שהזכרתי יותר מפעם אחת במאמרים האחרונים:

https://www.snaplap.net/wp-content/uploads/2016/06/Tony-Pond-1981.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יוחאי תודה רבה, רק עכשיו מצאתי זמן לקרוא. מעניין ומוגש הייטב, כרגיל.

אני מכר בארץ TR7 צהובה עם בודי קיט, וותיקה בארץ ולא יבוא חדש. ואם אני לא טועה יש עוד אחת ירוקה יבוא חדש, בנוסף לבורדו שבתמונה ששמת. 

TR7.thumb.jpg.66d95459a6d8909e71d4a60a708ad7b0.jpg

כזה אני עוד זוכר שהיה בשימוש בתחילת שנות ה 90...

20190426_115330.jpg

פורסם

כתבה נהדרץ, כל פעם אני נפעם ממה שקרה לתעשיית הרכב הבריטית עם העבר המפואר שהפכה להיות כמה בחורים עם משקפיים וכפפות מנתחים שבונים רכב מקיט להרכבה בתוך סככה 

פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

יוחאי תודה רבה, רק עכשיו מצאתי זמן לקרוא. מעניין ומוגש הייטב, כרגיל.

אני מכר בארץ TR7 צהובה עם בודי קיט, וותיקה בארץ ולא יבוא חדש. ואם אני לא טועה יש עוד אחת ירוקה יבוא חדש, בנוסף לבורדו שבתמונה ששמת. 

TR7.thumb.jpg.66d95459a6d8909e71d4a60a708ad7b0.jpg

כזה אני עוד זוכר שהיה בשימוש בתחילת שנות ה 90...

20190426_115330.jpg

אני חושב שהירוקה למכירה: 

https://www.yad2.co.il/vehicles/other?CarSpecialID=4&CarSpecialSubCatID=89&open-item-id=dug92qcz&viewPage=item-page-popup

המאמר כרגיל מצויין ומהנה! 

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני רוצה להוסיף עוד משהו; על אף שמהסקירות שלי עולה שהתוצרת הבריטית היא בעיקרה רכבים מתפרקים ומטים לנפול, צריך לקחת את הדברים הללו בערבון מוגבל כשבאים להיות בעלים שלהם כיום, כשאפשר לפתור את מרבית (אם לא כל) הבעיות שעלו עוד כשהמכוניות הללו היו חדשות. ה-TR7 היא דוגמא מצויינת למכונית שבתחזוקה נכונה, בימינו היא כבר אמינה כמעט לחלוטין, ובשיפורים קלים, ניתן אפילו לעשות ממנה סוג-של רכב דיילי. קחו למשל את תמונת הרכב הפותח את הסקירה:

1975_Triumph_TR7_3.5_Front.thumb.jpg.44f7e2f43487b2d41533a78529249838.jpg

אמנם זה לא נראה כך, אבל הגלגלים גדולים ורחבים יותר- מספיק בשביל שלא ייראו כלא-מקוריים. שדרוג נוסף עבור נראות היא כמובן פנסי העזר מלפנים, אבל תראו מה שספויילר קטן יכול לעשות, גם בצירוף הפגושים המכוערים, נדרשי התקינה האמריקאית. הספויילר הזה הוא אפטר-מרקט קלאסי, שמעולם לא הוצע עם המכונית אלא פותח הרבה אחרי שירדה מפס הייצור, עבור בעלים נאמנים של ה-TR7. בתצורה הזו (ובצירוף מנוע V8, כמובן), גם אני הייתי מוכן להתנייד ברכב בשמחה, על כל חסרונותיו המובנים.

• תוכן חדש...