Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

וואו, איזה נוסטלגיה!

לסבא שלי היתה כזו משנת 87, מנוע 1.3. רכב זכור לטובה. היה נראה טוב יחסית לזמנו, בטח ביחס לעדר ה-DL וה-BX של אותם שנים. 

הדבר שהכי זכור לי זה שלרכב לא היה הגה כח וכל סיבוב של ההגה דרש מאמץ גדול.

עריכה אחרונה על ידי Holland
פורסם
לפני 10 דקות, Holland כתב:

היה נראה טוב יחסית לזמנו, בטח ביחס לעדר ה-DL וה-BX של אותם שנים. 

מונטיגו נראתה טוב ביחס ל-BX? 
טוב נו, על טעם ועל ריח וכל זה…

פורסם (נערך)

כתבה נהדרת. כתמיד - זה קודם כל.

BX זה בכלל לא בעדר (לא בעדרנו יותר נכון) מכל בחינה שהיא. 

הסוברואידים למיניהם - כן.

שאלה בכוון אחר - יש בארץ מונטגו  או אוסטין אחרת מיושנת, במצב נסיעה / במצב גרוטאה?

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

יש

20200701_075813.jpg

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 12 שעות, yohai71 כתב:

אתה מתכוון למטרו? יש כבר סקירה כזו, ואפילו ב(סוג של) שני חלקים: ראשון, שני.

עכשיו אני מרגיש קצת סנילי 😳

ותודה על גזרי העיתונים. הפעם הבאת יותר מהרגיל (אולי כי כבר אנחנו בשנות השמונים ויש יותר עניין ברכבים).

האמת זה כנראה בעיקר הסריקה האיכותית של "חדשות", היחידי כמעט מהעיתונים הזמינים שנתן תשומת לב לעולם הרכבים מעבר להעתקת קומוניקטים של היבואנים או ידיעות מעיתוני רכב.

אנסה בהמשך, למרות שאני עמוק בתעשיית הרכב הבריטית (כפי שאולי הבנתם 🙂 ). יש לי כמה (וכמה) סקירות לכתוב גם על רכבים אמריקאיים- עוד חזון למועד.

אולי המהפך של פורד (אנגליה) בתחילת שנות השמונים: המעבר מקורטינה\טאונוס לסיירה ומאסקורט לאוריון ובחזרה לאסקורט

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 53 דקות, borsood כתב:

אולי המהפך של פורד (אנגליה) בתחילת שנות השמונים: המעבר מקורטינה\טאונוס לסיירה ומאסקורט לאוריון ובחזרה לאסקורט

אני לא חושב שהיה מהפך גדול אז. את המהפך הענק (והגאוני, יש לציין) הם ביצעו בשנות השישים, ופירטתי את זה בסקירת הקורטינה (ראה לינק במאמר). למעשה, הם היוצרים של מה שאנחנו מכירים כיום כ"קשת דגמים".

אני מסכים שבשביל פורד, הסיירה הייתה אכן מהפך עיצובי, אבל לא הרבה מעבר לכך (והשוק הגיב בשלילה בתחילה, כשהקבאליר עקפה אותה במכירות). והאוריון מעולם לא החליף את האסקורט אלא נמכר לצידו כמתחרה לג'טה שהיה חסר לפורד כמה שנים טובות.

פורסם

לדעתי סיירה, יחד עם האחיות הגדולות שלה, סקורפיו וטאורוס, היו אכן מהפך עיצובי בתחילת-אמצע שנות ה80.

כשלמרבית המתחרים עדיין היו עיצובים קופסתיים משנות ה70, הפורדים האלה כבר היו עיצובית רחוק בתוך שנות ה90.

הנה תמונות להמחשה, של כמה רכבים ממודל 1985:

פורד סיירה

image.png.afc10f66102ebeca0d6b1d3cf5a2061d.png

אופל אסקונה

image.png.e207f4b74906676003552610269bb6d8.png

אוסטין מונטגו

image.png.0d46c27aef1d0c01fe698fe34473742b.png

טויוטה קארינה

image.png.2304dd3255f106ad418dcc7884fa612d.png

פולקסוואגן פאסאט

image.png.606a7319cc4b35145e9de793ddd9a0fa.png

image.png

לפני שעתיים, borsood כתב:

מאסקורט לאוריון ובחזרה לאסקורט

אוריון זה אסקורט סדאן

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, חולגי כתב:

@שי

התמונה מעודכנת לזמן האחרון ?

כן, ראיתי אותה נוסעת לאחרונה

• מעניין 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 16 שעות, חולגי כתב:

@שי

התמונה מעודכנת לזמן האחרון ?

גם אם התמונה צולמה ב2019, ויום אחרי הצילום האוטו נשלח לגריטה,  זה חת'כת הישג... 😆

• מצחיק 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

באיחור אופנתי: תודה ליוחאי על עוד כתבה נהדרת.

עיצוב זה אכן עניין סובייקטיבי. אני נמנה על חובבי המולטיפלה, ולדעתי המונטגו היא תמצית השום-כלום, הכי נטול-אופי-סטייל-קורולה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מודאג משהו מדבר אחד:

מונטגו "חתמה" את תעשייית הרכב הבריטית כתעשיה עצמאית.

יהיו עוד כתבות? 😀

פורסם

שוב תודה לכולם כל התגובות, גם למוזרים שחושבים שהמונטגו נראית טוב. 😎

לפני 16 שעות, Buki כתב:

יהיו עוד כתבות? 😀

וודאי, מעבר לזה שכיסיתי באמת רק קמצוץ מהתעשיה הזו (לא נגעתי בכלל בשנות החמישים), יש לי עוד הרבה לכתוב גם על אמריקאים, וגם על יפנים, שבישראל זה בכלל חור שחור עד סוף שנות השמונים (חוץ מסובארו ועוד כמה נספחים, כמובן).

מי כמוך יודע; זו פונקציה של חשק, זמן וכח. 😒

פורסם

התכוונתי שהגעת לרכב הבאמת בריטי האחרון שיוצר... 

ואם כבר אפשר לבקש, אשמח אם תוכל לסקור דווקא את היפנים בשנות ה 70-80, היו שם דברים מעניינים מאוד. 

לגבי מונטגו שנראית טוב, אני רוצה לציין שהמכוניות האלו (שרובן בארץ היו בצבע כחול מטאלי) שרדו די טוב את מזג האוור הישראלי ונראו חיצונית מצויין גם אחרי 20 שנה. שזה בערך התקופה (איזור שנת 2000) שעוד אפשר היה פה ושם לראות כאלה נוסעות. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...