Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החיפוש היה למכונית קטנה ואמינה לנסיעות עירוניות בשבוע ובין עירוניות בסוף השבוע. התלבטתי בין פאביה 1.4 לסוויפט 1.2 לפיאסטה 1.25, כולן עם תיבת הילוכים ידנית.

לאחר סקירת השוק והמתנה של מספר חודשים, נתקלתי במודעה למכירה של פורד פיאסטה 2013 (עליה לכביש יולי, יד 3) 1.25 עם תיבת הילוכים ידנית (5 מהירויות) עם ק"מ נמוך ביותר של 48,000 - הנתון הנמוך ביותר מבין כל המודעות באתר באותו הזמן.

בוצעה נסיעת מבחן והתרשמות, ובמהירות בזק נקבע יום להעברת הכסף והבעלות בשבוע שלאחר מכן. הסתכנתי במודע בכך שלא לקחתי את המכונית למכון בדיקה - אבל זאת הייתה דוגמא עם הק"מ הנמוך ביותר, והתרשמתי שהיא מאוד שמורה ונקיה, ובעיקר לא רציתי שמישהו אחר יקנה אותה לפני... (ספויילר - הייתי צריך לקחת למכון בדיקה, תראו בהמשך)

המוכר יידע אותי שקנה את המכונית מסוכנות טרייד אין שביצעה השבחה שכללה צביעה של פגוש אחורי וכמה דלתות - אך לא בגלל תאונה אלא בשביל הקוסמטיקה. המוכר ידע שבוצע בשנה האחרונה טיפול במוסך מורשה יבואן אך לא היה סגור מתי ובאיזה ק"מ.

לאחר הרכישה הכנתי את המכונית לטסט שיש לבצע בימים הקרובים:

1. שלישיית מגבים - 110 ש"ח.

2. זוג צמיגים סיניים - 500 ש"ח (היחיד שהיה במלאי למידת צמיגים המקוללת של הפיאסטה: 185-55-15), נקנה בעיקר כדי לעבור את הטסט, אבל גם בשביל לבדוק אותם למקרה שארצה להשאיר אותם (ספויילר - הם לא נשארו, תראו בהמשך).

3. ניסיתי להבין איפה הפנס ערפל האחורי ולמה הוא לא עובד? מסתבר שהוא קבור בפגוש אחורי בצד שמאל וכדי להחליף את הנורה צריך לפרק את הגלגל ואת כיסוי הגלגל האחורי שמאלי. וויתרתי.

4. עוד הסתבר שה-shock absorber boots מקדימה קרועים. זוכרים שלא לקחתי למכון בדיקה?

נכנסתי למכון רישוי (טסט), הבוחן בדק וחתם, קיבלתי מדבקה ורישיון, נסעתי בחריקת צמיגים בלי להסתכל אחורה.

התנהגות כביש:

המכונית הזאת נוסעת כמו מכונית גדולה, שמעתי את המשפט הזה מעיתונאי רכב וזאת לא קלישאה. שיוט במהירות 120 קמ"ש בכביש המהיר אומנם מציב את המנוע ב3,000 סל"ד (שיוט ב100 קמ"ש - 2,700 סל"ד), אך השקט והיציבות מפתיעים גם את הסקפטיים. כמעט ואין רעשי רוח (כנראה כתוצאה מעיצוב המראות הצדדיות), ספיגת המהמורות בכביש המהיר טובה מאוד והיציבות מצויינת, כמו שאמרתי ניתן לשייט במהירות גבוהה לזמן רב ללא פחד מפרצי רוח צדיים.

אחיזת הכביש מצויינת ולא ניתן לאבד אחיזה בקלות רבה, אלא אם כן מפנים את ההגה בצורה חזקה ומפתיעה בכיכר, במקרה כזה הזנב יוצא ומערכת בקרת היציבות מתקנת את האנומליה לאחר כשנייה.

בעיר, בכביש משובש, ספיגת הזעזועים קשה ומאוד לא נעימה. בשינוי משקל מהיר, המכונית נוטה לצד אך לא במידה רבה.

הבלמים בסיסיים למדי עם מערכת מסוג תוף מאחורה, הם לא מאוד אימפולסיביים אך בבלימת חירום המוח כן נדבק לצד הקדמי של הגולגולת.

ביצועים:

ב3,000 סל"ד המנוע נמצא כבר קרוב לרצועת הכוח, ניתן לבצע עקיפה מ100 קמ"ש ועד אפילו 140 קמ"ש (לרגעים בודדים) ללא צורך בלהוריד הילוך.

המצמד קל מאוד וניתן למצוא למצוא את הנקודה באופן קל מאוד. מערכת עזר לזינוק בעלייה כובתה מכיוון שהיא מבלבלת מאוד וכמעט גורמת לשינוק המנוע בעליות.

צליל המנוע מצויין ודווקא כיך לשמוע אותו ב4,000-6,500 סל"ד, לא שזה מועיל בהתקדמות הפיזית בכביש בצורה כלשהי.

על המיאוץ הקלאסי ל100 קמ"ש מעמידה אין על מה לדבר, מכיוון שזה לא יקרה. זה לא מרגש לא מועיל, וכנראה שלאף אחד ברחוב לא יהיה אכפת (לאנשים ברחוב אכפת מVAGיות עם כל הצלילים שהן מפיקות בהאצה, לדוגמא)

נקודת תורפה מסוכנת - במהירות 20 קמ"ש, הילוך שני, מזגן, 2 נוסעים ועליה - המנוע לא מסכים להאיץ ואפילו מאט! חייב להוריד במהירות להילוך ראשון.

איבזור:

במכונית הזאת יש איבזור בסיסי - מערכת שמע עם USB, חלונות חשמל מקדימה, וזהו. וזה אומר שאין מה שיתקלקל (חוץ מהכפתורים על ההגה שלא עובדים, כנראה בגלל שהרטבתי אותם בטעות).

מושב הנהג ללא כיוון גובה אך מכייון שההגה הוא טלסקופי ועולה מעלה ומטה, ניתן להגיע לתנוחת נהיגה טובה.

איבזור בהתקנה מקומית - דיבורת BT מסוג PARROT ומערכת הגנה מסוג COBRA, שתיהן הותקנו על ידי היבואן במעמד המכירה המקורי.

בדיעבד גיליתי שהבעלים הקודמים הפעיל כמה צ'יטים בעזרת מוסך מורשה יבואן... לדוגמא הפעלת מחשב דרך (שאומר להעלות להילוך שישי בשיוט למרות שאין כזה) וצפצוף בלוח השעונים בעת שילוב להילוך נסיעה לאחור.

צריכת דלק:

נמדד בתחנת הדלק והושווה לנתון במחשב הדרך... 11 ק"מ לליטר.

הבנתי שזאת לא המכונית החסכונית בעולם אבל גם בגלל אופן הנהיגה שלי, שהוא רוב הזמן בעיר.

לאחר זמן מה נזכרתי שקניתי צמיגים סיניים בלית ברירה (זוכרים?), חיש מהר נסעתי וחיפשתי ומצאתי צמיגים במידה (המקוללת) מתוצרת DUNLOP, קניתי אותם וגיליתי שצריכת הדלק השתפרה וירדה ל12.5 ק"מ לליטר - עלו במבצע 270 ש"ח לצמיג.

בנוסף המכונית הפכה לשקטה יותר ולא היו רעידות בהגה. מה חשבתי לעצמי, שצמיגים סיניים טובים?

עדכון לאחר שמונה חודשים ו6,000 ק"מ:

בוצע טיפול שכלל שמן ומסנן שמן מקורי, רפידות בלם קדמיות (חליפי BOSCH) וחריטת צלחות בלם קדמיות - 850 ש"ח.

מסנן מזגן ומסנן אויר מנוע הוחלפו באופן עצמאי - 70 ש"ח.

בינתיים אין תקלות כלל חוץ מהלחצנים על ההגה שלא עובדים, כנראה בגלל שהרטבתי אותם בטעות. מעדיף שלא לתקן - מצריך פירוק כרית אויר הגה.

בוצע "פוליש ווקס" עם ערכת ווקס לצבעים אפורים לפי ההוראות, יצא די טוב.

אמשיך לעדכן בעתיד.

תודה על הקריאה.

3.jpg

2.jpg

1.jpg

עריכה אחרונה על ידי orbah1
  • אהבתי 6
  • מעניין 3
פורסם

מעניין, תודה על הסיקור.

אני זוכר את הפיאסטה לטובה מהסדיר, יצא לי לנסוע בה כמה פעמים (דגם אוטומטי עם מנוע 1.4) ונוחות הנסיעה הייתה טובה מאוד. הרשימה אותי מאוד אפילו.

אגב, צריכת הדלק שאתה מקבל - באיזה תנאים?

הייתה לי קליאו 2012 ידנית עם מנוע 1.2, קיבלתי מחוץ לעיר 1:17 רוב הזמן ובעיר בסביבות 1:12-1:13.

אתה מתגורר (ו\או לומד) בבאר שבע במקרה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 דקות, dorsht כתב:

אתה מתגורר (ו\או לומד) בבאר שבע במקרה?

באיזור המרכז, עם פקקים ומזגן. ראשון עד חמישי נסיעות עירוניות (70%) ובשישי שבת נסיעות בין עירוניות (30%).

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, orbah1 כתב:

185-55-15

מידה עם מלא דגמים. אותה המידה של המאזדה 2. יש לך ככ הרבה אופציות איכותיות במחיר הזה.

וגם שחטו אותך שילמתי את אותו המחיר על פאלקן (שפחות אהבתי) וכמעט כפול על פירלי.

עריכה אחרונה על ידי wa11a

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

ההתרשמות שלי מהפיאסטה הנ"ל Ambiente 1.25L ידנית לאחר שני רכבים כאלה שנקנו חדשים מהיבואן, מודלים 2014 ו 2015. לאחר שימוש של 6 שנים.

יתרונות: בסדר לנהיגה, 7 כריות אוויר, מרווחת יחסית למתחרות בקטגוריה, תא מטען בגודל סביר, לא יקרה.

חסרונות: ההילוכים קצת קשים ולא תמיד נכנסים חלק, ברכב אחד זה קרה עם ההילוך הראשון וברכב השני יש לפעמים בעיה בשילוב להילוך אחורי.

ברוחות צד חזקות הוא לא כלכך יציב ונוטה להתנדנד מצד לצד.

צריכת דלק לא מזהירה של 1:14 בנסיעה משולבת (לפי המשאבה), מערכת המולטימדיה והרמקולים שמקבלים עם הרכב באיכות עלובה, מתחת לכל ביקורת, כאשר נוסעים עם מכנסיים קצרות לפעמים נדמה שיוצא אוויר מאזור המנוע לברכים של הנהג, כיסא הנהג לא מתכוונן לגובה ולכן אין תמיכה טובה לברכים ובנוסף הוא מאוד קצר. אין גישה ישירה למחשב הדרך וצריך להכנס למצב TEST של טכנאים כאשר הרכ לא בתנועה כדי לראות את הנתונים.

לסיכום: רכב ממוצע שאנחנו יחסית מרוצים ממנו למרות הבעיות, בעיקר בגלל שקיבלנו דיל עם מחיר טוב.

הדבר שהכי מפריע לי בשימוש יום יומי זאת מערכת המולטימדיה הסינית הזולה שהיבואן התקין. אני ממש לא אודיופיל, אבל פה הסאונד הוא מתחת לכל ביקורת והממשק מסורבל ולא יעיל. כמה פעמים השתעשתי ברעיון להחזיר את הרדיו המקורי שמגיע עם הרכב שקיבלתי בקופסה מהיבואן. להתקין משהו אחר זה סיפור מהת*ת כי אין ברכב סלוט דאבל דין סטנדרטי וצריך איזו קומבינה מסובכת שתעלה הרבה כסף.

היה שרשור על זה כאן:

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

לפותח השרשור:

1. אתה בטוח במידת צמיגים הזו? יש לי פיאסטה ידנית אמביאנטה 2014 והמידת צמיגים ברשיון היא 195/50R15 ויש לא מעט צמיגים בהיצע. שווה לבדוק שוב ברשיון הרכב.

2. לגבי מחשב הדרך - כנראה שהמוסך שינה הגדרות לא טוב, אם תרצה אוכל לעזור לך (אחרי הקורונה) להגדיר כמו שצריך כך שלא יופיע חיווי של הילוך שישי.  ניתן לעשות גם חלונות נשלטים מהשלט רחוק.

3. אם יעזור לך באיזשהו אופן יש לי את גלגל ההגה המקורי שוכב בבית עם הכפתורים. לחילופין אוכל לעזור לך למצוא את המודול התקול באינטרנט.

ל-bobi:

1. אני לא מכיר את המולטימדיה שבאה עם הרכב, אך אני יכול להגיד לך שעם הסטריאו המקורי האיכות ממש מעולה, תענוג. שווה לשקול הלחליף למקורית.

2. אני יכול לעזור לך לפתוח את מחשב הדרך באופן קבוע.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, tepic כתב:

לפותח השרשור:

נכון, טעיתי במידה, אכן 195/50R15. בצמיגיות שהייתי היה מבחר מצומצם של או מותג סיני אחד או דאנלופ/מישלן.

תודה על העזרה.

לפני 6 שעות, bobi כתב:

ההתרשמות שלי מהפיאסטה הנ"ל Ambiente 1.25L ידנית לאחר שני רכבים כאלה שנקנו חדשים מהיבואן, מודלים 2014 ו 2015. לאחר שימוש של 6 שנים.

היתרון של קניית רכב משומש בבערך שליש מהמחיר המקורי, זה שהחסרונות האלו לא כל כך נוראים, ותמיד אפשר למכור ולקנות משומש מדגם אחר.

המערכת המקורית של פורד היא באיכות שמע מאוד טובה, בהשוואה למולטימדיה המקומית.

ציטוטים
פורסם

לבת הזוג שלי יש פיאסטה 2013 1.4 אוטומטית עם פחות מ40K ק"מ, יד ראשונה.

הרכב מבצע בצורה סבירה את המטלות שלו לטעמי, לא מעבר לזה.

לחיוב:

מרווח יחסית, מזגן לא רע, נוחות סבירה, אמין, עלויות אחזקה נמוכות, אחיזה והתנהגות כביש טובות מהממוצע.

לשלילה:

שילוב מנוע גיר מאוד עצל, שיוט ב100 קמ"ש מתבצע מעל 3000 סל"ד, רועש, צריכת דלק יחסית גבוהה, מיכל דלק פצפון.

והדבר שהכי מעצבן אותי - איכות ההרכבה. איכות החומרים אולי סבירה, אבל הכל מרגיש מאוד שברירי וחלול באוטו הזה. כאילו, אם לא תזהר היא עלולה להתפרק. כפתורי השליטה מההגה אצלינו גם מתפקדים לסירוגין, כפתורי חלונות החשמל נוטים לקפוץ החוצה ממקומם, מראות הצד מרגישות לי שאם אתעקש לקפל אותן הן ישארו אצלי ביד, בטריקה של הדלת אני כל פעם בודק שהדיפון לא נשאר לי ביד. לשם השוואה, בסוזוקי ספלאש של הורי שגם היא משנת 2013 על מעל 100K ק"מ, החומרים אולי פשוטים יותר למגע אבל הכל מוצק ויושב במקום בלי לתת לך הרגשה שאתה צריך לשים כפפות משי כל פעם שאתה נוגע במשהו.

סה"כ, כמו שאמרתי בהתחלה, הרכב ממלא את המשימות הבסיסיות שלו בצורה טובה בסה"כ. איכות ההרכבה הפתיעה אותי לרעה וזה כבוגר צרפתיות ישנות גרם לי להיות מופתע עוד יותר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
בתאריך 12.4.2020 בשעה 17:57, deltaHF כתב:

לשלילה:

שילוב מנוע גיר מאוד עצל, שיוט ב100 קמ"ש מתבצע מעל 3000 סל"ד

מסכים עם רוב הסעיפים האחרים, אבל החלק הזה קצת מוזר. בפיאסטה שלי (ידנית 2014) ב-100 אתה על 2800-2900 סל"ד. ב-3000 סל"ד אתה על 110 בערך. לא הבדל גדול, כמובן, אבל עדיין לא מה שאתה מתאר.

פורסם

אכן שים לב שהתייחסתי לדגם האוטומטי, 4 הילוכים. שילוב מאוד לא מוצלח לטעמי ואני בטוח שהשילוב עם תיבה ידנית מוצלח הרבה יותר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון על תקלה ראשונה בפיאסטה!

לפני שבועיים התחלתי בנסיעה בשעה מאוחרת ופתאום הפיאסטה התחילה להתנהג מוזר... בלחיצה על הגז בהילוך שני-שלישי (מצמד משוחרר לחלוטין) המנוע מתחיל "להסס" ו"לגמגם" בצורה אקראית לחלוטין והתופעות האלו נעלמות לאחר בערך 3,000 סל"ד אך גם לאחר מכן קיימות בצורה מעטה מאוד. יש לציין שזאת תופעה שהתחילה ממש פתאום ולא היו שום תופעות לפני.

בהדלקת מזגן על עוצמה 2 התופעות קורות בצורה חזקה יותר ומסל"ד נמוך יותר עד סל"ד גבוה יותר (כל פעם זה קורה בצורה אחרת). לא נדלקה נורה.

בבוקר נכנסתי למוסך מורשה של פורד לאבחון הבעיה, אני הכוונתי את הנציגת שירות ל"החלקה בנסיעה" (לא ידעתי איך בדיוק להסביר את התופעה אז).

לאחר מכן קיבלתי שיחת טלפון מהמאבחן של המוסך שביצע נסיעת מבחן ולא הבחין בשום דבר, חזרתי למוסך ויצאנו לנסיעת מבחן ביחד. הסברתי לו מה קורה וכשההיסוס קרה אמרתי לו "הינה זה קורה עכשיו".

התשובה שלו הייתה ש"אם אין נורת מנוע או התראה אחרת אין בכלל מה להתחיל בתיקון וחבל סתם להחליף חלקים" - צודק, לא רוצה להתחיל לבזבז כסף. אז שיחררו אותי בלי חיוב ואני מודה על כך מאוד!

המשכתי במשך שבועיים בנסיעות רגילות, ולא נדלקה שום נורה תקלה והתופעה עדיין קורית.

בעיקרון מה שלא רציתי זה לטייל בין מוסכים שיגידו לי שבלי נורת תקלה אין מה לעשות, אז החלטתי לבדוק באינטרנט סיבות לתופעה הזאת, והיום ביצעתי את הדברים הבאים באופן עצמאי:

1. ניתקתי מצבר משתי הקטבים ל2 דקות וחיברתי מחדש - התנעתי וביצעתי נסיעת מבחן, אין שינוי.

2. ניתקתי את המצערת, התנעתי (גימגם גרוע מאוד עם נורת תקלה אך המנוע פעל), כיביתי, חיברתי מחדש - התנעתי וביצעתי נסיעת מבחן, אין שינוי.

3. בדקתי מסנן אויר וצינור Crankcase ventilation (וגם את הספוג הקטן בקופסאת אוויר), המסנן חדש ונקי, הספוג לא סתום משמן והצינור מחובר כראוי.

4. בדקתי שהצינורות וואקום (אלו שהצלחתי לראות מולי) כולם מחוברים כראוי.

5. ניתקתי חיישן MAP (בתמונה), התנעתי (המנוע לא גימגם), כיביתי, חיברתי מחדש, התנעתי וביצעתי נסיעת מבחן, אין שינוי.

6. הוצאתי את החיישן MAP, גילית שיש עליו כמות קטנה של שמן, ניקיתי עם ספריי MAF sensor cleaner לפי ההוראות, ייבשתי באוויר לכמה דקות והחזרתי, התנעתי וביצעתי נסיעת מבחן, ייתכן שהרגשתי בשינוי קל מאוד.

7. ניסיתי למצוא את החיישן MAF כדי לבצע את אותו התהליך של ניתוק/בדיקה/ניקוי/בדיקה - לא מצאתי אותו.

MAP.thumb.jpg.ec2681a9a856bdf30ab13f2ae69024fa.jpg

(בתמונה חיישן MAP)

אשמח מאוד אם תביעו את דעתכם ואולי תוכלו לכוון אותי מה לעשות הלאה (האם צריך להעביר לפורום טכני?).

תודה מראש.

20200723_184500.jpg

פורסם

יכול להיות שניקוי בית מצערת יעזור לך, 

האם מדובר בהיסוס קבוע בסל״ד נמוך או רק כשאתה לוחץ חזק על דוושת הגז ?

תופעה כזו של מנוע מהסס יכולה להגרם גם מתערובת עשירה באויר, תבדוק צנרת יניקה שלא סדוקה או רופפת כשלב ראשון...

אגב הייתי מחליף מוסך, מכונאי צריך לדעת לאבחן גם בלי שהמחשב מוליך אותו באף צעד אחר צעד לתיקון התקלה ונשמע שבהחלט יש לך הבנה מספקת בשביל לדעת שמשהו לא בסדר ולא איזו הרגשה מומצאת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...