Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע לגבי העניין שלך אבל הפיאסטה הידנית והאוטומטית פלאנטריות  כן נחשבות לאמינות, וזה שיש מספר מאוד מוגבל של שרשורים על תקלות זה טבעי, בעיקר בהתחשב בכך שהפיאסטות הכי צעירות בארץ הן כבר בנות 4-5...

גם הפוקוס הפלנטרית לפני החלפת הדגם נחשבת לאמינה. לגבי הפוקוס החדשה עדין לא הספקתי לגבש דעה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, wildlands2019 כתב:

3. פיאסטה, לא חסר שרשורים על בעיות אמינות.

אשמח שתפרסם אותם כאן

אני מחזיק 2 פורדים במשפחה: פוקוס מהדור השני (פלנטרי 1600) שהיו לו 0 תקלות עגולות למשך 230 אלף קמ (כמובן שבלאי טבעי קיים, כן?) ופיאסטה שהתקלה הראשונה שאני חווה זה אטם בחיבור של הצינור למדחס שעשה את שלו.

אגב 8 ספרות זה כבר לא בהכרח חדש, כמעט עברו 4 שנים מהרכבים הראשונים שקיבלו לוחית 8.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לפני 8 שעות, wildlands2019 כתב:

מעולם לא היתה לי פורד לפני הפוקוס הזו,

איך שקניתי התחלתי להתעניין בדגמים שלהם, ובינתיים אין להם אפילו דגם אחד אמין:

1. SMAX או הגלקסי, לא חסר תלונות על בעיות אמינות ואנשים בפירוש מזהירים מהרכב הזה שלא להתקרב.

2. מונדיאו, אוטו כיף, אך בור ללא תחתית.

4. פוקוס, חשבתי שהבעיות שלהם זה רק גיר ופתרו אותם עד שקניתי ונתקלתי בעצמי בכמה תקלות עוד ברכב בן חצי שנה.

5. ראיתי בחיפה גוררים מוסטנג שחורה עם מנוע ה5.0 לפי הכיתוב מנוע מעשן ומקרעט ברכב ממש דנדש עם מספר לוחית של 8 ספרות כך שהוא די חדש.

אני חושב שאנשים לא מתקרבים לפורד די בצדק, כי הם די מפגרים מאחור בכל מה שקשור לאיכות, מודרניזציה ואמינות.

לא נעים בכלל! 

ואני הייתי בטוח שאתה נהנה מהרכב כי היית כ"כ שלם עם הרכישה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני מאוד רוצה להנות מהרכב,

הרכב עצמו לא רע, אך הבעיה הכי גדולה שלי היא שאי אפשר לחיות עם תקלות ברכב חדש  כאילו זה ברור מאליו ואין מה לעשות, אז בשביל מה יש אחריות, ובינתיים זה מה שהשירות של פורד משקף לי, שלא מעניין אותם כל כך שיש תקלות ברכב,

נכון שלא מדובר על תקלות משביתות, עדיין, אני לא חושב שזה בסדר לחיות איתם, בהתחלה הבנתי שיש בעיות והייתי סבלני אך אי אפשר שכל פעם יגידו לי עוד שבועיים יהיה עדכון שמתקן בעיה ספציפית ועברו כבר 6 חודשים, ועל בעיה אחרת אומרים לי לא יכול להיות ואני היחידי שמתלונן למרות שהראיתי להם במוסך, וגם ראיתי כבר אחרים שהתלוננו, ועכשיו בכלל הפסיקו להתייחס אלי עד שעשיתי רעש.

למה לעזאזל צריך להגיע למצב הזה, כולה ביקשתי להנות מהרכב שקניתי וחשבתי שאחרי שנתיים באירופה כבר טיפלו בהכל, מסתבר שטעיתי.

פורסם (נערך)

בעבר היה ברשותו את הפיאסטה הרובוטית הידועה לשמצה. יש לנו הרבה מה לומר על הגיר שלא חסך בצרות, מה שכן היבואן תמיד התייחס אלינו נהדר. די מההתחלה הם האריכו לנו את האחריות (הרבה לפני שהאריכו לכולם) והתחייבו לתת לנו מחירון אם נקנה מהם רכב (גם משומש) - דבר שאכן התקיים בפועל אחרי 5 שנים עם הרכב.

מעבר לכך קיבלנו מהם תיקון תקלת מזגן במסגרת רצון טוב (100 אחוז עליהם) כשנה וחצי אחרי תום אחריות וזאת רק כי ביקשנו.

אז באמת שלטעמי אם יש יבואן אחד שיודע לתת שירות אז זה דלק מוטורס.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם

לי יש את הידנית 2015 והיא סבבה. אוטו בסיסי.

הדבר שהכי מפריע לי בו זה המערכת מולטימדיה העלובה, ממש סאונד מחפיר.

יתרון הוא שאפשר להוסיף לבד הרבה פונקציות שיש ברכב, אבל שהיבואן לא פתח.

לדוגמה בשרשור הזה:

פורסם

מה שמצחיק (או עצוב) זה שלסטריאו המקורי היה סאונד נהדר והמולטימדיה המקורית ממש השחיטה את הסאונד.

המולטימדיה הסינית שרכשתי מצליחה להפיק סאונד סבבה לגמרי אך ממש לא כמו הסטריאו המקורי

פורסם

זה חוזר סביב מה שאני אמרתי, הרכב עצום באמת סבבה,

אך היחס המזלזל של היבואן גורם לאנשים לברוח מפורד, מוזר שעם המאזדה התייחסו אלי אחרת לגמרי.

פורסם
בתאריך 23.8.2020 בשעה 20:16, orbah1 כתב:

ברצוני לבשר בשמחה ששלוש תקלות יקרות נפתרו במחיר כמעט זעום!

1. הססנות במנוע: לאחר חודש בדיוק שבעיית ההססנות במנוע לא הלכה לבד ולא הדליקה נורת תקלה והמנוע הרגיש כמו 52 כ"ס במקום 82 כ"ס, קניתי 4 פלאגים מקוריים של פורד והחלפתי אותם - הישנים והמקורייים היו שרופים מאוד (7 שנים, 55,000 ק"מ). ביצעתי נסיעת מבחן והתקלה נעלמה *לחלוטין*, כאילו לעולם לא הייתה. פתרון התקלה הזאת עלה לי 40 ש"ח לספריי לניקוי MAF (ניקיתי חיישן MAP ומצערת) ו96 ש"ח לסט פלאגים מקוריים.

2. לחצני הגה לא עובדים: פירקתי את הטרים הכסוף באמצעות הוצאת 3 ברגי טורקס קטנטנים מאחורי ההגה, ניתקתי את הלחצן מהצמה ופירקתי אותו מהטרים (עוד 3 ברגי טורקס קטנטנים). פירקתי בזהירות את הלחצן לרכיבים (החצאים מוחזקים באמצעות קליפסים מפלסטיק), ריסססתי בכמות גדולה של תרסיס לניקוי מגעים שהיה לי בבית, ייבשתי והחזרתי את הכל למקום. הלחצני הגה חזרו לפעול  חוץ מהלחצן M באמצע שלא עובד. פתרון התקלה עלה לי 0 ש"ח במקום 600 ש"ח חלק+עבודה במוסך פורד.

3. פנס ערפל אחורי: היה סדוק ולא פעל ורציתי להחליפו. לפני ההחלפה רציתי לוודא שהנורה לא שרופה, אז פירקתי חלקית את הדיפון גלגל אחורי שמאלי וחיזקתי את החיבור החשמלי של הנורה לנורה - הפנס חזר לפעול למרות שהוא סדוק. פתרון התקלה עלה לי 0 ש"ח במקום בערך 90 ש"ח.

ועכשיו הופיעה תקלה חדשה של רעש יללה שמופיע בהנעה עד שהמנוע מתחמם, מגיע מהאיזור של הגלגלות ורצועות מנוע.

ללא ספק רכב משומש זאת הרפתקאה...

איזה קטע גם אצלי לא יותר מדי מגיבים הכפתורי הגה (לפעמים כן לפעמים לא), כנראה שזה משהו נפוץ.

צריכת דלק של 12.5 ב1.25 ידני? אני עושה 1:13 ב1.4 אוטומט עם 4 הילוכים (לפני המתיחת פנים), אתה אמור לעשות יותר טוב מזה.

אם מעניין אותך, זה אפשרי בקלות רבה ובחינם להפוך את המסך שבלוח השעונים לחכם כמו בדגמי ה1.4 המאובזרים יותר ולהוסיף תאורה באיזור הרגליים.

אני חייב פיאסטה אחרת כדי לוודא משהו, תשאיר את האוטו מונע ותחבר קורא תקלות, באיזה טמפרטורה נדלק לך המאוורר ומתי נכבה?

לפני 11 שעות, bobi כתב:

לי יש את הידנית 2015 והיא סבבה. אוטו בסיסי.

הדבר שהכי מפריע לי בו זה המערכת מולטימדיה העלובה, ממש סאונד מחפיר.

יתרון הוא שאפשר להוסיף לבד הרבה פונקציות שיש ברכב, אבל שהיבואן לא פתח.

לדוגמה בשרשור הזה:

ואם כבר אני רואה אשכול על פיאסטה אני חייב פיאסטה אחרת כדי לוודא משהו. תשאירו את האוטו מונע ותחברו קורא תקלות, באיזה טמפרטורה נדלק לך המאוורר רדיאטור ומתי נכבה?

פורסם
לפני 14 שעות, Shab00 כתב:

איזה קטע גם אצלי לא יותר מדי מגיבים הכפתורי הגה (לפעמים כן לפעמים לא), כנראה שזה משהו נפוץ.

צריכת דלק של 12.5 ב1.25 ידני? אני עושה 1:13 ב1.4 אוטומט עם 4 הילוכים (לפני המתיחת פנים), אתה אמור לעשות יותר טוב מזה.

בחורף הצריכת דלק משתפרת, 14 ק"מ לליטר (ההבדל הוא אותה הנסיעה בדיוק רק בלי מזגן).

פורסם
בתאריך 31.12.2020 בשעה 08:35, wildlands2019 כתב:

מעולם לא היתה לי פורד לפני הפוקוס הזו,

איך שקניתי התחלתי להתעניין בדגמים שלהם, ובינתיים אין להם אפילו דגם אחד אמין:

1. SMAX או הגלקסי, לא חסר תלונות על בעיות אמינות ואנשים בפירוש מזהירים מהרכב הזה שלא להתקרב.

2. מונדיאו, אוטו כיף, אך בור ללא תחתית.

4. פוקוס, חשבתי שהבעיות שלהם זה רק גיר ופתרו אותם עד שקניתי ונתקלתי בעצמי בכמה תקלות עוד ברכב בן חצי שנה.

5. ראיתי בחיפה גוררים מוסטנג שחורה עם מנוע ה5.0 לפי הכיתוב מנוע מעשן ומקרעט ברכב ממש דנדש עם מספר לוחית של 8 ספרות כך שהוא די חדש.

אני חושב שאנשים לא מתקרבים לפורד די בצדק, כי הם די מפגרים מאחור בכל מה שקשור לאיכות, מודרניזציה ואמינות.

מזעזע. ואיכשהו, בלי שנסים לב זה לאט לאט מתחיל להיות הסטנדרט החדש. פעם רכב חדש היה מקנה לבעליו שקט נפשי לכמה שנים ולמעשה זה היה הטיעון של כל מי שקנה רכב חדש - למה הוא משלם יותר.

אגב, בדיוק מסיבה זו אני לא קונה דגם חדש של שום רכב. רק שיש עליו ביקורות רבות וחוכמת ההמונים מאשרת אותו - אני מצטרף. מקווה שכל הבעיות שלך יפתרו ותהנה מהרכב כמו שצריך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 31.12.2020 בשעה 12:57, EliC25 כתב:

אשמח שתפרסם אותם כאן

אני מחזיק 2 פורדים במשפחה: פוקוס מהדור השני (פלנטרי 1600) שהיו לו 0 תקלות עגולות למשך 230 אלף קמ (כמובן שבלאי טבעי קיים, כן?) ופיאסטה שהתקלה הראשונה שאני חווה זה אטם בחיבור של הצינור למדחס שעשה את שלו.

אגב 8 ספרות זה כבר לא בהכרח חדש, כמעט עברו 4 שנים מהרכבים הראשונים שקיבלו לוחית 8.

גם ברשותי יש פיאסטה ידנית 2014 ללא בעיות!! פוקוס חדשה גם ללא בעיות(לא רואה בעיה בשעון רכב שלא תמיד מתעדכן בעיה. חבר'ה כל רכב יש לו באגים. מי שמחפש בדרך כלל מוצא,ולכן אני נמנע מלחפש ונהנה מהרכב). לגבי היבואן, בכל שנותיי עם היבואן קיבלתי שירות מעולה. 

המשפחתית הקומפקטית הטובה ביותר. וכל השאר שטויות. תהנו מהחיים

https://lps.ynet.co.il/yframe/bestcarsisrael2020/?externalurl=true

פורסם

אני לא אומר שהרכב רע, זה אחד הרכבים הכי טובים שהיו לי אי פעם,

אך כאשר אתה קונה רכב חדש שהוא כבר לא אב טיפוס אלא 3 שנים על הכביש אתה מצפה לפתרון לבאגים האלה, ולא לקנות את הרכב ולסבול תקלות חצי שנה והתירוץ של היבואן זה שבכל חודש אומר לי עוד שבועיים יהיה תיקון, וחודש אחרון כבר מסננים אותי ולא חוזרים, מה אני פעוט שמבקש סוכריה?! שילמתי 130000 אלף ש"ח בשביל לקבל מוצר מושלם עם אחריות שתדאג לי לפתרון לבאגים האלה במידה וקיימות.

• תוכן חדש...