רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 26 עוקבים
- 55 תגובות
- 17.2 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת אם יש בעייתיות ברכב שחור. מצד אחד, מדובר בצבע יפה ומושך (לדעתי לפחות), מצד שני הבנתי שיש צורך לנקות אותו לעיתים קרובות יותר מאשר רכב בצבע לבן או אפור, מכיוון שעל רכב שחור הלכלוכים יותר בולטים. כנ״ל לגבי שריטות/שפשופים. אשמח לשמוע את דעתכם אם כדאי לקנות רכב שחור או לא. מדובר ברכב משומש שנת 2015. תודה.
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלבי סופר קארס עשתה זאת שוב. לאחר שהשיא הקודם שקבעה עם האולטימייט ארו ב-2007 (412.22 קמ"ש) אבד לטובת בוגאטי עם הויירון סופר ספורט, כעת היא מחזירה עטרה ליושנה ומחזירה לעצמה את תואר "המכונית המהירה ביותר בייצור סדרתי" עם הטואטארה (Tuatara) החדשה, על ידי שבירת השיא הרשמי הנוכחי של קוניגזג (447.19 קמ"ש) וגם את השיא הלא הרשמי של בוגאטי עם השירון סופר ספורט (490.48 קמ"ש). המהירות שנמדדה היא המהירות הממוצעת של שני מקצים על אותו כביש, הלוך וחזור, כפי שנדרש על ידי ספר השיאים של גינס. בנסיעה הראשונה הגיעה הטואטארה למהירות מרבית של 532.93 קמ"ש ובנסיעה השנייה השיגה "רק" 484.53 קמ"ש. אם זה לא מספיק, על הדרך הטואטארה גם שברה את השיאים לזמ…
הודעה אחרונה מאת airsof, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 846 צפיות
ברכב שמותר לו לגרור משקל הכולל של 1.6 טון האם מותר לגרור עגלה של 2 טון שהיא ריקה או עמוסה אבל המשקל שעומד עליה עומד על 1.5 טון. יש לציין שמדובר בנהג עם רישיון ב' בלבד. מי שיודע מה החוק אומר בזה ויכול לתת מקור לדבריו אני ישמח. תודה רבה אור כהן
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כ-4 שנים חיפשתי רכב קטן וחסכוני שיהיה כמה שיותר חדש ובמינימום עלות רכישה. חשבתי על פיאט פנדה מודרנית. אני בד"כ קונה בלי סטיגמות ולא הייתי מקובע על מותג או דגם. במקרה נתקלתי כאן בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" שמישהו שביקש להתייעץ לגבי רכב שהוצע למכירה במחיר נמוך באופן חשוד. https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?620034-%D7%9C%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F במקרה הרכב היה בעיר מגורי. קפצתי לראות וקניתי בזריזות את הרכב המדובר: במקום פנדה קניתי במחיר בדיחה את האחות המעט יותר גדולה שלה, עם "פאר" ואבזור עדיפים, כמעט עם אותם מכלולים מכניים : לנצ'יה איפסילון 2012 ידנית עם מנוע 1242 ס…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 9 עוקבים
- 26 תגובות
- 17.4 אלף צפיות
שלום חברים לפורום, בעבר היו 2 רכבים לכל אלוף, רכב שרד בהגדרה הצה"לית "רכב לבן" (כמדומני האחרון היה טויוטה קאמרי) ורכב שטח הנעה כפולה בהגדרה הצה"לית "רכב חום" (כמדומני האחרון היה לנד קרוזר) ידוע למישהו במה האלופים נוסעים כיום? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 883 צפיות
אהלן אני רוצה מחר לקחת רכב לבדיקה לפני קנייה. יש מכון טוב באזור אור עקיבא?
הודעה אחרונה מאת doesnotmatter, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
חבר שלי הזמין את הדבר הזה, הוא טען גם שאם הוא יתפס עם זה הוא יקבל רק דו"ח של 100 שקלים על לוחית לא תקינה, אני טוען שזה הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, מי צודק?
הודעה אחרונה מאת שיחשוך, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 25.1 אלף צפיות
שלום. אני שוקל לקנות משאית גרר, להיות עצמאי. רציתי לדעת אם אני חייב ברישיון גרירה וחילוץ?
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 888 צפיות
אתמול ירדתי לצ'ק פוסט לקנות משהו בפירוקייה. היה סגור. התקשרתי. ענו לי ואמרו שהם סגורים בגלל הסגר. אז אני רק שאלה (או כמה שאלות): למה צריך לסגור פירוקייה בזמן שהמוסכים פתוחים וחנויות החלפים פתוחות? למה צריך לסגור פירוקייה, שהיא מגרש פתוח ואין שם שום התקהלות? ושאלה אחרונה: זה באמת סגר או חיסול ממוקד של עסקים?
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 771 צפיות
כשהרכב נייח המנוע לא עובד.
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 521 צפיות
שלום אני מתכוון לרכוש את הרכב דאצ׳יה סטנדרו סטפויי מיד שניה באיזור שנתון 2016-2017. לפני שאני מתחיל לטייל ממודעה למודעה ומעיר לעיר, חשבתי לבחון את הרכב קודם באולם התצוגה בלי לחץ. לכן רציתי לשאול האם קיימים הבדלים חיצוניים בין השנתונים? ודבר נוסף האם הבנתי נכון שגרסת התיבה הידנית עם המנוע בנזין 0.9 טורבו לא קיימת לאחר שנת 2017? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 816 צפיות
לפי הבנתי, מסקירות שבוצעו בחו"ל על רכבי פלאג אין (PHEV), נראה שכאשר יש צורך להדליק מזגן באוטו (בישראל זה כמעט חצי מימות השנה), אז מנוע הבנזין נכנס לפעולה, ואז לא ניתן לנסוע על חשמל בלבד. הרכב אמנם מתפקד אז כרכב היברידי רגיל, אך מאבדים את היתרון של נסיעה חשמלית לכמה עשרות קילומטרים, ומשום שלרכבי PHEV יש כמות כוחות סוס גדולה מן הרגיל בדרך הכלל, אז צריכת הדלק שלהם גרועה משמעותית מרכבים היברידיים קלאסיים. השאלה שלי היא האם הבנתי נכון את אופן הפעולה של המזגן ברכבי PHEV, ואם כן, אז האם במקרה כזה כבר עדיף לקנות רכב היברידי רגיל שיהיה חסכוני יותר בדלק. ספציפית אני מתעניין ב-MG HS PHEV החדש שמשווק כרגע בארץ. על הנייר, מדובר ברכב חסכוני. אך כאשר לוקחים בחשבון את ה…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לפני הקדמה כרגיל המאמר מפורט וארוך מאוד, מי שרוצה מוזמן ישר לעבור לסיכום. הקדמה עשיתי נהיגת מבחן בפוקוס אקטיב טורר החדשה. זו גירסא סטיישין מוגבהית מעט לפוקוס הרגילה ומצויידת במנוע 3 צילינדר 1.5 טורבו בעל 182 סוסים. גיר פלנטארי 8 הילוכים שללא ספק דבר מעולה, מאפשר להחזיק את המנוע בטווח היעיל של הסל"ד לחיסכון וביצועים לפי הצורך. בשיוט מתנתק אחד הצילינדרים והאוטו נוסע על 2. השילוב אמור לספק צריכת דלק טובה. שקלתי את הרכב לרכישה, כי מדובר ברכב חזק יחסית לקטגוריה, נוח ובעל ניהוג מצויין ועם כל זה, סופר פרקטי - החבילה במחיר מצויין יחסית למתחרות. הרכב תוצרת גרמניה. איך נוסע? הרכב צובר מהירות זריז מאוד ולמעט מהירויות נמוכות בעיר, לא מורגש…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לפני כמה שנים הייתי במוסך כלשהו, אני בכוונה לא כותב את השם כי למוסך אין שום קשר לזה, הבחור רק בא לקחת מהם מברגה וזהו. הגיע בחור חביב עם פיג'ו 205 נחמדה ואיתו הגיע מישהו, לא ממש כשר. הבחור עם ה-205 ביקש פגוש לרכב שלו והבחור, "הלא כשר" הביא לו פגוש והבריג לו את זה לרכב. אין לי שמץ של מושג מאיפה הפגוש, לא זוכר באמת. אני כן יודע שהיה מדובר על בחור עם "חנות" וכפי שסיפרו לי, כאשר היה לקוח מגיע ומבקש חלק הוא היה אומר לו 5 דק' למצוא, יוצא ומפרק מרכב ברחוב ומביא לו את המוצר. שראיתי את זה קורה מול עיני, בחיי, אני לא זוכר באיז המצב הייתי יותר, בהלם או על הרצפה מרוב צחוק. אני כן זוכר שביקשתי לצלם את הרכב ו"המוכר" אמר תצלם...אבל לא אותי. …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 53 תגובות
- 25.4 אלף צפיות
לפני מספר חודשים התייעצתי איתכם כאן לגבי קניית רכב. ההתלבטות הייתה בין ריו, SX4, I30 וכיו"ב. המטרה הייתה שיהיה חסכוני בדלק, לא מוגזן ברמת חוסר הנוחות, ושיספק זוג עם ילד או שניים מבחינת מקום לעגלות וכיו"ב. לאחר מספר לא מועט של תדלוקים, אני יכול להגיד שהרכב צורך -1:13.3 גם כשאני מגיע למהירויות של 140. כשנסעתי כמו זקנה (לא עברתי את ה110) יצא לי 1:16.5 שזה הזוי. לגבי שאר המכוניות לא נסעתי בהן אבל הבנתי שהן פחות חסכוניות. למשל הI30 הבנתי שעושה 1:9 הבגאז' של הרכב ענק. נכנס בו שולחן לבן פיקניק מתקפל קומפלט. חווית נסיעה סבירה פלוס. לא שמתי לב למשהו יוצא דופן לרעה. האטימה בפנים, כולל בידוד רעשים פשוט מדהימה. ניתן לומר שזה כמעט גרמני. נסעתי לפני זה על רנו קליאו ט…
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה הטעם לשים ברגי דמה על צלחות הגלגלים של פיאט 500?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 604 צפיות
המספר הוא VR3F35GGTLY032466 Sent from my Note10+
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 858 צפיות
מחפשת המלצה לחברת ביטוח (מקיף+חובה) להונדה גאז 2017. הק"מ לא רלוונטי (מעדיפה לא להגביל את עצמי). מה שחשוב לי שאם יהיה צורך לתבוע אותם הם לא ינסו להתחמק ולהוציא לי את המיץ אלא שתהליך התביעה יהיה פשוט יחסית. למישהו יש המלצה מניסיון אישי? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם לקצין מגיע רכב מהצבא?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. עשיתי בדיקה להצעות ביטוח לרכב שלי, רציתי להבין למה הביטוח יקר כל כך. בסך הכל אני בן 24 (כבר לא נהג צעיר), עם רצף ביטוחי, ללא תביעות או שלילות... נוהג כבר מ 2014! ובכל זאת, המחירים בשמיים... למה אני מקבל הצעות כאילו אני נהג חדש שהרגע עלה לכביש?
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מתדלק המון שנים באותה תחנה מוזלת ( לא אציין שם כרגע) ויצא שתדלקתי בתחנה אחרת במקרה והרגיש לי שהדלק נגמר פחות מהר מבדרכ(לא הסתכלתי במחשב דרך, אבל מכיר את הצריכה פחות או יותר) יש מצב שהדלק בתחנה המוזלת מהול או שהמחיר לא בהכרח קובע את האיכות של הדלק?
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
סוף סוף, אחרי הרבה עיכובים, סיאט לאון החדשה כאן, בערך. בשלב הזה אמנם תוכלו להזמין את כולן, אבל לראות בעיניים רק את גרסת הסטייל 1.5. ה-FR עם מנועי ה-1.5 וכן עם ה-2.0 יגיעו רק מאוחר יותר.
כבר לא בא לי לבכות, אולי רק קצת לקטר. יש מצב שאני חי עם ההחלטות האימפולסיביות שלי... 1 2 3 4 8
מאת אסטון מרטין-
- אחראי פורום
- 34 עוקבים
- 117 תגובות
- 18.4 אלף צפיות
בס"ד בסייעתא דשמייא לפני כמה שבועות נהפכתי לאבא, מרגש ומלחיץ בו זמנית, קצת ממה שקרה לפני (בתחום המוטורי לפחות.) עד לא מזמן התניידתי בפיסטוש (פה) חשבתי לעצמנו: עם תינוק, בלי מזגן, ברכב בן 20 שבטיחותי הוא לא.. הגיע הזמן להחליף. אז התחלתי לחפש מחליפה (כאן) , ואז הוצאות משמחות אבל לא צפויות הגיעו והבנו שלמרות שאת תקציב הרכב נוכל למתוח ל100K זה לא צעד נכון כלכלית. אז התקציב ירד ל25K וצמצמנו קצת הלוואה אחרת ב"עודף" שנשאר, והתחלתי לחפש מועמדת. הייתי שאנן כהרגלי וסיננתי כמעט כל רכב שראיתי רק ע"פ המודעה ביד 2, ואז בום, 2200 בלילה, האישה עם צירים ואנחנו פותחים בנסיעה מעניינת לאורך כשעה וחצי לבית החולים המועדף עליה, כמובן שעם הפיאסטה הנ…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במקום להכביר במילים ניתן לתמונה לדבר:
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתכוון לקנות רכב חדש. האם מעשי לצפות שסוכנויות רכב יסכימו להעניק את ההטבות הבאות: טרייד אין במחיר מחירון + 5 אחוז. הנחה במחיר הרכב החדש. התחייבות לקנות את הרכב לאחר 3 שנים.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
אמנם עדיין מוקדם להכריע, ואני ארד לעומקם של הפרטים בקרוב ואפרסם ידיעה מלאה, אבל בינתיים הייתי חייב להביא לכם את זה בהקדם. לובינסקי התחילה היום לשווק את ה-MG HS, ג'יפון PHEV בקטגוריה מעל ה-ZS (אורך 4.6~ מ', בסיס גלגלים 2.72) והוא יעלה קצת פחות מ-160 אלף ש"ח (158,888 ליתר דיוק. לא מבין את הבחירה שלהם במספרים המוזרים האלה...). תוספת ריפודים אדומים (למה...?) וצבע מטאלי יעלו 888 ו-999 ש"ח בהתאמה. בנוסף, בתקופת ההשקה (עד סוף פברואר או 500 יחידות) יקבלו הרוכשים שלוש הטבות מתוך ארבע: 1. עמדת טעינה 2. התקנה בסיסית ללא עלות 3 מימון עד 100,000 שקל ללא ריבית והצמדה או טרייד-אין במחיר מחירון (בכפוף לתקנון). לקוחות חוזרים של מותג MG יקבלו את כ…
הודעה אחרונה מאת stas12, -
רווחים של תחנות דלק 1 2
מאת Gorpi- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אם אני מבין נכון תחנות הדלק מחוייבות למחיר הדלק הקבוע על ידי הממשלה (לפחות בשירות עצמי). לכן הם בעצם לא שולטות ברווחים של הדלק ומנסות להתפרנס מחנויות נוחות/שטיפת מכוניות וכו'. אני פותח אפליקציה של תחנת דלק וזה נראה כמו קרקס. 99 אחוז מהמסך וההתראות בכלל קשורות לחנות הנוחות של תחנת הדלק ולא לפרוצדורה של התדלוק. כלומר איכשהו התחושה היא שהביזנס שלהם הוא בכלל חנות ולא תחנת דלק. מישהו יכול להסביר את ההגיון בזה? למה זה טוב?
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מסתובב עכשיו ב-Whatsapp סרטון שבו רואים ניפוח צמיג במשאבת אוויר רגילה של תחנת דלק . לאחר הצמדת הפיה לוונטיל מסובבים אותה חצי סיבוב - הפיה ננעלת על הוונטיל ואז אפשר להפסיק להחזיק אותה ביד האם זה באמת כך ? מישהו מכיר / ניסה ?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ראיתי השוואה של מאזדה 3 ספיריט מול מאזדה 3 ספורט. לאחד קסנון עם מנגנון הפניה בסיבוב, לשני LED עם מנגנון הפניה בסיבוב. מה ההבדל בין השניים? תודה.
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 631 צפיות
היי לכולם רציתי לספר לכם על משהו שקרה לי היום, ולנסות להבין איתכם מה קרה פה. העובדות הן כאלו: א. יש לי מגבר בגב המושב האחורי, שיושב בין המושב לבין הסאב וופר ב. אחרי הסאפ וופר יש לי 2 מזוודות כלי עבודה בבגאז שישבו בדיוק על המ"מ, לכן לא נוצר רווח בין המושב אחורי-מגבר-סאב (בחלק הקדמי הסאב עם גריל) ג. היום הנעתי את הרכב והמגבר לא עבד-נכנס לsafe mode ד. הורדתי את המושב-ראיתי שכל המגבר רטוב, אך לא "ספוג" אלא מאוד קר ו"מזיע" מים ברמה כזו שדומה להנחת מטלית רטובה עליו לכמה רגעים. ה. שום איזור אחר ברכב בכלל או בתא המטען וסביבת המושבים האחוריים בפרט לא היה רטוב. צריך להבין - מסביב, הכל בד, כלומר אם הייתה רטיבות הבד היה סופג אותה ונשאר רטוב לז…
הודעה אחרונה מאת AUDIO KING,