רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
במגזין "אוטו" האחרון פורסם מבחן השוואתי בין שלוש משפחתיות: איוניק, אוקטביה וקורולה. מטבע הדברים, מכיוון ששתיים מהמתמודדות הן היברידיות, ההשוואה המעניינת ביותר היא לגבי צריכת הדלק, אבל במבחן מופיע רק המשפט הסתום הבא: "צריכת דלק. תוואי המבחן היה מאומץ למדי וצריכת הדלק של שלוש המכוניות היתה דומה על גבול הזהה עם הפרש של ליטר ל-250 קילומטרים." עכשיו, לא נהגתי על האוקטביה החדשה (וגם לא על הקורולה החדשה, לצורך העניין). מצד שני, אנחנו מחזיקים איוניק כבר קרוב לשנתיים וחצי, וההבדל בצריכת הדלק בינה לבין הקורולה שהייתה לנו לפניה פשוט תהומי: בקורולה הצריכה הייתה בממוצע 1:12, ובאיוניק, באותו תוואי, עם אותו נהג ואותם מאפייני נהיגה, 1:19. ברור לי שהמנועים לא אותם מנוע…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלב ההכרעה הגיע! בגלל מיעוט העיצובים שנשלחו, וחוסר היכולת הטוטאלי שלי לקבל החלטות (אני מאשים את החוויות שעברתי כילד), החלטנו להכניס את כל העיצובים שהועלו לשלב ההצבעה הסופי. אז הנה הם לפניכם, כל העיצובים שהועלו ורוצים את ההצבעות שלכם. ההצבעה תיסגר בסוף השבוע הבא, ה-23 לינואר. לכל חבר פורום מותר להצביע עבור רעיון אחד בלבד. היוצרים של שלושת הרעיונות שייבחרו יוזמנו לסטודיו של Latto Velara (ברגע שהגבלות התנועה יאפשרו את זה) בכפר סבא, שם נהפוך את הרעיונות לעיצובים אמיתיים, בשר ודם שיודפסו על החולצות שלנו לנצח נצחים (או עד שנחליט להפסיק לעשות את זה או שבני אדם יוותרו על לבוש). אני מקווה שהמשמעות של זה ברורה לכולכם (לצורך העניין, חולצו…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אין המזגן מתפקד בקיץ?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה רלוונטית בעקבות כך שמשרד התחבורה אישר ליבואנים למכור רכב בן שנה וחצי כרכב חדש. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3861890,00.html
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
אמנם במחיר פסיכי וביבוא אישי כמובן אבל איך זה שעוד אין אשכול על הנושא ?!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בסיס 295000 LR 365000 performance 399000 תוספת לכל צבע שלא לבן 7000. שימו לב שהרכבים בלי בקרת שיוט אדפטיבית.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בבניין של הוריי יש שכן מבוגר שבשנים האחרונות אינו מחזיק ברכב, להוריי יש חנייה בטאבו מקורה מתחת לבניין שבה הם מחנים את רכבם, לשכן שלהם יש בדיוק אותה חנייה מקורה גם מתחת לבניין וכאמור אין ברשותו כבר מספר שנים רכב והחנייה תמיד ריקה, לי יש רכב אספנות(כמעט) שנוסע פעם ב... ובשאר הזמן חונה ברחוב בחוץ מכוסה, חשבתי להציע לו סכום כסף חודשי ע״מ לשכור ממנו את החנייה עבור הרכב שלי שלא יעמוד סתם בחוץ תחת כיפת השמים ורחוק מהבית, כמה לדעתכם יהיה מחיר הוגן להציע לו ששני הצדדים יהיו מרוצים?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 616 צפיות
שלום, מצאתי רכב שאני מעוניין לרכוש באזור נתניה (מאדם פרטי, לא סוחר) ורציתי לשאול איזה מכון בדיקה מומלץ יש באזור? אני שמעתי דברים טובים על קומפיוטסט, אבל ממה שראיתי, אין סניף שלהם באזור הזה. ולגרור את הבעלים עד לאזור שבו יש קומפיוטסט, שזה בפתח תקווה, נראה לי קצת לא לגיטימי... אם יש מקום שתוכלו להמליץ עליו, אשמח לשמוע. תודה!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בקרוב יתחיל שיווק יונדאי קונה לאחר מתיחת הפנים. לקונה המחודש מנוע 1,600 טורבו בהספק 198 כ"ס המומנט המרבי 27 קג"מ המתקבל בחום שבין 1,600 - 4,500 סל"ד. המנוע נעזר במערכת מיקרו היברידית להפחתת פליטת המזהמים ולשיפר צריכת הדלק. מצורף המפרט הטכני. hyundai-kona-mifrat-2021-01.pdf
הודעה אחרונה מאת nizzan943, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 800 צפיות
אתן פה סקירה שמתייחסת בעיקר למספרים ופחות להתרשמות דינמית. אמ;לק שורה תחתונה: 1.לא צריך להיות עתיר ממון כדי להחזיק מרצדס. מובאת למטה החשבונית של הטיפול הכי יקר שבוצע (אני מניח שבמוסך היבואן זה היה עולה פי 3) 2. א-ב-ל: לשם הגילוי הנאות אציין שאצלי התקיימו הפרמטרים הבאים: א. מדובר באוטו שרכשתי מאבא שלי שהיה יד ראשונה והקפיד לטפל במוסך יבואן. אני טיפלתי במוסך "רם" בתל אביב. ב. ב5 שנים היא נסעה בסך הכל 37 אלף ק"מ (התחלתי עם 225 אלף ק"מ ומכרתי ב262 אלף ק"מ), כי היא הייתה המכונית המשנית אצלינו. ג. מדובר אמנם בC קלאס הכי בכירה שהובאה לישראל בזמנו, אבל מחירי הטיפולים רחוקים ממה שאני רואה בפורומים לגבי הדגמים היקרים. החלפת בולמים בS קלאס, למשל, יכולה …
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הכתבה מתיימרת לתת הנחיות כיצד לקרוא את רשיון הרכב בכדי להימנע מנפילה בקניית רכב יד שנייה . אבל יש בכתבה כמה אי דיוקים או התעלמות מהמציאות כמו לדוגמה : מזה מעל לעשור אין ברשיון רכב מיידע לתאריך ייצור הרכב . אין כלל התייחסות בכתבה לתקנות משרד התחבורה המתיר שיווק רכב כחדש מהניילונים גם באם עברו 18 חודשים מייצרו . מה דעתכם ? https://cars.walla.co.il/item/3309268
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרה לגבי הרשיון רכב ועדכון הפרטים. לרכב נעשה לו יבוא אישי לפני שנתיים, שבוע שעבר חידשתי רשיון ועשיתי לו טסט אבל ראיתי שחסר הרבה מידע לרכב. דיברתי עם *5678 אמרו שיחזור אליי נציג ממשרד הרישוי לעדכון פרטים(נשמע טוב מידי להיות אמיתי, נראה שהולך להיות כאב ראש) בגדול, יש לי את כל הפרטים מהקניה של הרכב אבל אני לא יודע למשל מה צריך להיות רשום בדגם או בכינוי מסחרי או מרכב. הרכב הוא BMW סדרה 4 קבריולט עלה על הכביש בחול ב 2018 ובארץ עלה בשנת 2019. אין לרכב גלגל רזרבי, זה צריך להיות מצויין ברשיון נכון? בדגם שרשמו הוא טעות וצריך לעדכן - דגם האוטו 430IX, זה צריך להיות בכינוי מסחרי או בדגם? יש הרבה פרטים שחסרים …
הודעה אחרונה מאת arieme, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 725 צפיות
(כתבתי פוסט בבוקר, אולי לא שלחתי?) הבת צריכה לקחת את הרכב לטסט, דינמומטר סגורים, קומפיוטסט באור יהודה רחוק לה. יש משהו פתוח בתל אביב, רמת גן, פתח תקווה?
הודעה אחרונה מאת yor2, -
UVeye - הסוף של "בונבוניירה יד ראשונה מרופא" אצל סוחרי רכב, קומבינות וכסת"חים במכוני בדיקה, ועוד? 1 2
מאת vadim6385- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מדובר בסטארטאפ ישראלי שמפתח מערכת שתסרוק את הרכב מכל זווית אפשרית, ותוך שניות בינה מלאכותית תאתר שריטות/פגיעות/ריתוכים, וכל מה שלא נראה טוב ברכב. היא תשמש בבקרת איכות אצל יצרנים, וגם תוכל לשמש בבדיקת רכב יד שניה, מה שאמור לדעתי לצמצם דרסטית מקרים של טעויות אנוש, קומבינות עם המוכר או סתם כסת"חים מיותרים במכוני בדיקה, ולדעתי מאוד תקשה על סוחרים למכור "בונבוניירה יד ראשונה מסבתא" שבפועל עברה ריתוכי שלדה בשטחים. פחות מקום לרמות, כי קשה להתווכח עם דו"ח בדיקה ממוחשבת. הונדה, וולוו, טויוטה ויונדאי נמצאים בין המשקיעים בסטארטאפ הזה, אז זה נראה כמו משהו רציני. מה דעתכם? זה ימצמם את ה"חוויה" של רכישת רכב חדש/יד2 בישראל, או שלא ישפיע? …
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני הקדמה המאמר הולך להיות כרגיל ארוך ומפורט מאוד. מי שרוצה, מוזמן לקרוא הקדמה ולעבור לסיכום. הקדמה עשיתי נסיעת מבחן בהונדה ג'אז הייבריד ורוצה להתחלק איתכם ברשמים שלי. רכב סופר מיני קומפקטי עם סידור סאלון גאוני שמאפשר מרווח פנים נדיב במיוחד. קטנה מבחוץ וגדולה מבפנים, מכונית סופר פרקטית למשפחות בערים גדולות. הרכב כולל שלל מערכות בטיחות מתקדמות ביותר, מערכת הייבריד ייחודית של הונדה ונוחות נסיעה ברמה גבוהה יחסית לסופר מיני. סאלון רוב המרכב של הונדה ג'אז זה סאלון בזכות סידור גאוני של תא הנוסעים. מתקבל סאלון מרווח מאוד ליושבים מקדימה ומאחור. מאחור מבוגרים יכולים להתרווח בצורה נוחה מאוד עם מרווח בירכיים גדול מהמושבים הקדמיים. זה משהו י…
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
האם יש בעיה להניח את היד על ידית ההילוכים בזמן נסיעה?? מדובר ברכב אוטומטי
הודעה אחרונה מאת Levii, -
רכבים תוצרת יפן 1 2
מאת חנוך111-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
איזה רכבים תוצרת יפן משווקים בישראל?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 13 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מעשה שהיה כך היה . ברשותי ניסן איקס טרייל 2017 אשר נרכשה חדשה מהיבואן. טיפול ראשון ביצעתי במוסך יבואן ( לבינתיים נשמור את שמו במערכת ) ב 15,000 ק"מ למרות שבספר רכב כתוב 30,000. וזאת כי עברה שנה. טיפול שני עשיתי ב 35,000 אלף שנה לאחר מכן וזאת למרות שהנציגה אמרה לי שזה מוקדם עניתי שעברה שוב שנה, נכנסתי לטיפול, אבל לפני כן בבית התכופפתי והצצתי מעבר למגן שמכסה את כל אזור תחתית הרכב ואני רואה שהמגן מלוכלך משמן. התלוננתי על כך בכניסה למוסך וכשמגיע הטיפול נאמר לי שאין כלום.( מתועד). באוקטובר האחרון הרכב היה על 52 אלף ק"מ והחלטתי לבצע החלפת שמן לא במוסך יבואן, בעודי מוריד את המגן אני רואה שכל המגן מלא שמן ורואה בבירור את הנזילה. החלפתי שמן ופילטר שמן כולל שטיפה של הנזילה למעקב, ל…
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 24 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום התחדשתי בC3. כאשר אני מחבר את הטלפון שיאומי REDMI 5A, אנדרואיד אוטו עובד מצויין עם ספוטיפיי וגוגל מפס. כאשר אני מפעיל את הוייז הוא מתמקם מתחיל לנווט ונתקע. כך בכל הפעמים שניסיתי. הסרתי והתקנתי מחדש את הוויז ואת האנדרואיד אוטו. שום דבר לא משתנה. שאלתי- הטלפון שלי עם מעט זיכרון- 2G RAM ו16 מגה. הוא מוציא לי כל הזמן הודעות שאין זכרון ושפונקציות מסויימות עלולות להיפגע. חשוב לציין- הוויז בנפרד כאשר אני מנווט איתו עובד תקין ללא שום התקעות או בעיות אחרות. הבעיה מופיעה רק בהפעלתו מתוך אנדרואיד אוטו. כאמור שאר האפליקציות עובדות מצויין דרך האנדרואיד אוטו. האם הגיוני שהבעיה היא כתוצאה מהזיכרון המוגבל? סביר שוויז דרך אנדרואיד אוטו צורך יותר זיכרון מאשר הוא פועל כא…
הודעה אחרונה מאת גיא.ד, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 616 צפיות
https://media.mercedes-benz.com/EQA?csref=cn-eqa.wp.announcement.202101_car-hq_cha-api_src-crm_med-email_mlo-a_mli-001_si-mo_sit-eqa_rcl-lin_rid-001&video=7d8d511c-1122-471f-9449-d5522de13105 דיווחים על הדברים החשובים באמת במהלך ההשקה. 12:02: נראה מאוד דומה ל-GLA. ההבדל העיקרי הוא פנסים מחוברים מאחור וגריל חסום ושחור מבריק מלפנים. צורת המרכב נראית די זהה. 12:03: איזה גרמני וצרפתי מדברים ממש מהר ואני לא מבין כלום. 12:04: מישהי בשם איה "מניעה" את הרכב ותמונת הפרופיל נראית יותר כמו מיה. 12:05: הגרמני והצרפתי חוזרים. אני עדיין לא מבין כלום. 12:06: יש סאנרוף וחורים במושבים. 12:07: הצרפתי אמר Heads up display. את זה הבנתי. …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני לא הראשון, אני מבין. ראיתי שגם יש פה בפורום שרשור מ2103, אבל אני מבין שהיו נסיונות עם השנים לשנות את זה, אני לא יודע איפה זה אוחז. יש לי רכב שנתיים, ובחצי שנה האחרונה תבעתי (צד ג' תבע) את הביטוח 2 תביעות. שתיהן קטנות, שתיהן באשמתי. (חניה, ומשהו דומה). כעת עשיתי תאונה שלישית. הרכב הטרנטה שלי הולך להשבתה, ואני צריך לקנות חדש. אין מזל. אבל כעת אני שומע, שברגע שתוגש התביעה על התאונה האחרונה - לא יסכימו יותר לבטח אותי. 3 תביעות ב3 שנים (7 חודשים במקרה שלי) אני לא הולך לנסוע בלי צד ג', וגם בלי מקיף - לא אוכל לקנות רכב חדש, רק טרנטה. יש פתרונות, או רק קיטורים? לגבי לרשום על שם מישהו אחר - אני מבין שזה לא מאה אחוז ישר, ועשוי ליצור…
הודעה אחרונה מאת netco, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי חברים, כמו הרבה עסקים שממציאים את עצמם מחדש בתקופה הזו, אנחנו זכינו להגשים חלום ישן שהקורונה רק דחפה אותו קדימה לפני כשבוע עלתה לאוויר חנות אינטרנטית חדשה למרכז השירות שלנו, חנות שמציעה שירותים ואביזרים שונים לרכב. בחנות אפשר לרכוש מראש שוברי טיפולים, התקנת אביזרים שונים כמו אפל קאר פליי או אנדרואיד אוטו וכו'. אנחנו יודעים שזה לא משהו רגיל או מקובל למוסך, אבל אנחנו רגילים לא להיות רגילים או מקובלים זה דורש שינוי חשיבה מצד הלקוח ושינוי של הרגלי הצריכה במוסכים, אבל לדעתי זה חיובי לשני הצדדים: 1. הלקוח בוחר בדיוק מה הוא רוצה לעשות ברכב, משלם מראש, מגיע לטיפול ויוצא עם שקיפות מלאה. 2. המוסך זוכה לאמון מצד הלקוח ולח…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי וולוו S60 שנת 2013, הרכב עשה 92,000 שמור מאוד ומטופל היטב. לאחרונה שמעתי המון דעות גורפות של אנשים שמדברים על הגיר הבעייתי שהולך כמעט תמיד אפילו בטווחים של 120 אלף קילומטר. יש לי את הרכב כבר כמעט שנה, אני מאוד מרוצה ממנו והטיפולים בו הם רק טיפולי שגרה. ההתלבטות היא כזאת- האם כדאי לשדרג את הרכב לוולוו מהסוג החדש יותר עם מנוע 2,000 ששם אין את הבעיית גיר, או להשאר עם הרכב הנוכחי ולקחת את הסיכון שילך הגיר? כמובן שלשדרוג אני אצטרך להוסיף לפחות 15,000 ש"ח, ולא הייתי ממהר לעשות את זה אם זה לא מוצדק באמת.. חשוב לציין שאני מאוד אוהב וולוו, לכן אופצית השדרוג היא רק לרכב הזה זאת התמונה של החתיך: https://i.imagesup.co/images2/a56…
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מהו לדעתכם הרכב המושלם לנהג חדש? (מבחינת הקריטריונים שמבחינתכם החשובים ביותר). *לא מחפש לקנות שום דבר, רוצה נטו חוות דעת של כאלה שמבינים דבר או שניים
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש ברשותי יונדאי I20 וירד לי הצבע בגג של הרכב אז חשבתי לעשות ציפוי קרבון בגג במקום לעשות צבע מה אתם חושבים ואם זה יצא לי יותר זול ?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מקווה שאני מפרסם בפורום הנכון, אני מעוניין להזמין ג'נטים מ-Ebay, עברתי על לא מעט פוסטים של חברים כאן מהפורום שסיפרו על התהליך שלהם (פוסט 1, פוסט 2). הג'נטים חדשים לחלוטין והשאלה שלי היא לגבי התקן. אני יודע שאחד התקנים המקובלים בארץ הוא JWL (ע"פ המסמך הזה של משרד התחבורה), למוכר אין מסמך או תעודה לשלוח עם הג'נטים לגבי התקן שלהם אבל הוא טען שהם עומדים בתקן הרלוונטי וצילם לי את כל 4 הג'נטים, אפשר לראות שבכולם מוטבע הסמל של JWL בחלק הפנימי. האם לדעתכם זה יספיק בשביל לייבא את הג'נטים לארץ? מישהו התנסה ויכול לשפוך קצת אור על התהליך? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Thomask, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן, לחבר המבוגר של אמא שלי יש i20 חדשה. יש שם מערכת מולטימטדיה שראיתי מופיע בעוד דגמים של יונדאי. עכשיו יש שם אפליקציית רדיו built in (בנוסף לעוד כמה כמו רדיו 100fm, אבל לא בזה מדובר). לא יודע מה הוא שיחק וכל התחנות השמורות אצלו עכשיו זה בין הערוצים, שזה סטטיק, או ערבית. הוא ביקש ממני למחוק אותם ולשמור את האהובות שלו. ככה שיופיעו בתחנות השמרות למטה. כמובן אני מתמצא בפלאפונים, טאבלטים וכו' אבל שום לחיצה או לחיצה ארוכה, הגדרות וכו' לא אפשרה לי לשמור תחנה חדשה למרות שיש מקומות וגם לא הצלחתי למחוק מיותרות. אותה מערכת או מערכת דומה מאוד האם מישהו מכיר את המערכת ויודע מה אני עושה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Blakey85, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 995 צפיות
אם משנה, מדובר ב c4 פיקאסו. והתודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 866 צפיות
ביצעתי חיפוש, אבל אין זכר לשרשור הזה שעוד היה דביק. זכרתי שאחת המילים בכותבת הייתה "אולטימטיבי", בחיפוש המילה הזאת לא מצאתי את המענה.. אפשר הפנייה לשם? סיבת מחיקתו?
הודעה אחרונה מאת romer-, -