רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת שברשיון רכב לא רשום דבר כמו השכרה החכר או משהו אחר וזה פשוט ריק מה זה אומר שהרכב?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אוטומקס הוסיפו להיצע גם את הסקודה קאמיק ברמת גימור Ambition המפרט שונה במעט: מערכות הבטיחות הן מקוריות אך ללא זיהוי בשטח מת, לעומת יש שליטה באורות הגבוהות שאין בדגם המשווק ע"י צ'מפיון. המחיר הרשמי דומה לזה של היבואן, הנכונות להנחות משמעותיות (כנראה) גבוהה יותר.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מי שיש לו טסלה (בכל מקום בעולם) יכול לפרסם פה את קוד ההפניה שלו. מי שאין לו טסלה יכול להזמין באמצעות אחד מקישורי ההפניה ואז שניהם יקבלו 400kWh של טעינה חינם בעמדות הטעינה המהירה של טסלה. אין אפשרות להוסיף קוד הפניה להזמנה קיימת. https://ts.la/elad97646
הודעה אחרונה מאת ldti, -
שלום, אני מחפש לקנות פלח/לוחית ברזל בלבד, לצורך התקנת תושבת לסלולרי עליה. הפלח יחובר לרכב ע"ג תושבת הרדיו כדי שלא יראו קדיחות. חיפשתי בחנויות להתקנת מערכות ורצו על זה 70ש"ח. מחפש מקום עם מחיר הגיוני (עלות הייצור של זה היא שקלים בודדים) באיזורים: תל אביב, נס ציונה-ראשל"צ, מבשרת ציון (מטייל הרבה..). חיפשתי גם באיביי, אבל או שזו המצאה ישראלית או שאני לא יודע לחפש (ואשמח לשם באנגלית). תודה.
הודעה אחרונה מאת ik3, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 820 צפיות
מחפש המלצה לכיסא הנ"ל ראיתי בזאפ מחירים שנעים בין 1000-1500 ש"ח שזה בסדר תודה
הודעה אחרונה מאת netco, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רואה בפייסבוק נציגים של סניפי מכירה (אנשי מכירות) שמפרסמים הצעות בקבוצות שונות מהסוכנות שלהם (לדוגמה לובינסקי סניף ראשון לציון). כנראה שהם מקבלים בונוס פר מכירה לכן הם מתאמצים להביא יותר לקוחות. לכן אני מניח שלסוכנויות יש תחרות מסויימת בינן לבין עצמן. השאלה היא האם אני יכול לשחק על זה ולקבל הנחה גבוהה יותר אם אני עושה תחרות הורדת מחירים בין שתי סוכנויות של אותו יבואן?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
בשורה משמחת למשתמש אאוטלנדר. תמונות חדשות שפורסמו בחשבון האינסטגרם של @allcarnews, ופורסמו באתר caradvice, מראים את האאוטלנדר הבאמת חדש של מיצובישי כשהוא חשוף לחלוטין וללא הסוואה כלשהי. הצלם טוען שהרכב עמד בחניון פתוח. התמונות מראות שהעיצוב של האאוטלנדר החדש נצמד לעיצוב הקונספט של אנגלברג שהוצג לראשונה במרץ 2019. ככל הנראה האאוטלנדר יחלוק את המרכב והמנועים עם הניסן X-TRAIL החדש ולפי הדיוחים ממשרד התחבורה האמריקאי, לפחות לשם האאוטלנדר יגיע עם מנוע הבנזין מרובע הצילינדרים בנפח 2.5 ליטר של ניסן המפיק 180 כ"ס. עושה רושם שהאאוטלנדר החדש חולק עם הX-TRAIL החדש גם את העיצוב של קורת D, האחוריים ואפילו קצת את הפרופיל. במ…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
סיפורה יוצא הדופן של חברת רליאנט מוכר כנראה יותר מחברות אחרות בסדר הגודל שלה- וודאי שהמכוניות עצמן זכורות לחובבי רכב מעל גיל שלושים, בייחוד אם הם בילו זמן מה בבריטניה. דגמי שלושת הגלגלים עדיין היו מראה שכיח במדינה בשנות התשעים, ואפילו היה אפשר למצוא כמה וכמה דגמי סימיטאר (Scimitar) מסתובבים פה ושם. אבל איך קרה שרליאנט הצליחו להתמיד בייצור רכבים יותר ויותר זניחים ובלתי-ניתנים לייצוא? ומדוע הם נאלצו להפסיק? כאשר יצרני האופניים ראלי (Raleigh Bicycle Co.) החליטו להפסיק את ייצור תלת-האופן הממונע שלהם, מנהל הסדנה, טום וויליאמס (Tom L. Williams) וראש צוות במחלקת השירות, אי.ס. טומפסון (E. S. Thomson) סברו שניתן לבצע תכנון מחודש כדי לקדם את הקונספט של תלת-…
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים, בימים אלו אני בוחן את האפשרות לרכישת BRZ משומשת. מהיכרות שלי עם הרכב, תדלוק 98 הוא מחייב. אין לי ידע נרחב בנושא למעט העובדה כי מחיר אוקטן 98, לרוב, יהיה יקר יותר מאוקטן 95 בכ-2 שקלים לליטר - נתון מבאס ביותר בעיני. חיפשתי קצת אינפורמציה ונתקלתי באנשים שציינו כי קיים "מנוי" המוזיל את עלויות התדלוק / תחנות דלק שונות אשר בהן מחיר אוקטן 98 הוא לא משמעותית גבוה מאוקטן 95. לרוב מדובר על נושאים מאוד ישנים ולא אקטואליים ורציתי לקבל מושג עכשווי בכל עניין זה. הייתי שמח לדעת היכן נמצאות תחנות הדלק הזולות במרכז לטובת תדלוק אוקטן 98 ועלויות. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת DanGn, -
-
אז לפני כשבועיים קפץ לי שוב הג'וק והתחלתי לחשוב על מחליפה (פרטים באייטם נפרד). איך מחליפים אאודי RS3? במה? המחשבה הראשונה היתה שבכל מקרה במסגרת התקציב שלי, אני אצטרך להתפשר על תאוצה בקו ישר. אז מה עושים? כשהפורשה קאיימן 718 הושקה, בכל הכתבות שקראתי, המחיר היה 440 אלף ש"ח לגרסה הבסיסית. ידעתי כבר אז (לאחר ביקור בסוכנות), שבמחיר הזה אתם מקבלים רכב ערום לגמרי. מי שחושב שאני מגזים? מוזמן לשים את פעמיו לסוכנות. רכב ספורט קיצוני כמו פורשה בלי מתג מצבי נהיגה (קומפורט, ספורט וספורט+) זה ערום מבחינתי! לאחרונה, ראיתי באתר שלהם שהמחיר 480 אלף ש"ח. ברוב תמימותי, חשבתי לעצמי שהיבואן הגדיר לעצמו כמה חבילות שכוללות את מה שרוב המזמינים בוחרים והעלו את המחיר ב 40 אלף ש"ח. נכנסתי לסו…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש ים רכבים חוסמים נתיב תחבורה ציבורית ואסור להם לנסוע שם, רכב אחר פונה בקטע שמותר לפנות את הפנייה ובעצם נכנס ראשון לתור כאשר מאותת זו עבירה או יש במצב כזה לעמוד בנתיב תחבורה ציבורית היכן שאסור ולחכות בתור או לפנות איפה שמותר?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי, הבנתי שאפשר לקנות רכבים מכונס נכסים בהרבה מאוד אחוזים פחות מתחת למחירון, החל מ-20% פחות והלאה. אבל זה לא נשמע יותר מידי טוב כדי להיות נכון? אין איזה טריק שעומד מאחורי זה כמו איזשהו תיקון גדול שצריך לעשות לאותו הרכב וכו'? אני בדיוק מחפש רכב לאמא שלי ואם זה אמיתי זה יכול מאוד לעזור לי, ולכן רציתי להתייעץ פה כדי לדעת אם זה בכלל שווה או לא. תודה ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
הפעם פוסט פילוסופי משהו במסגרת שיתוף הפעולה עם car-pad. המחשבות על הפוסט עלו כשאספתי פיג'ו 208 חדשה בצבע אדום, והיה לי קשה להסתיר ביני לבין עצמי את החיוך בלב. אז קבלו פוסט פילוסופי, ואשמח לשמוע את דעתכם, החתמה – האם יכול להתרחש גם בבני אדם בהקשר של כלי רכב? תופעת ההחתמה מוכרת בקרב בעלי חיים. ציטוט מתוך ויקיפדיה: ההחתמה יוצרת קשר בלתי ניתק בין הצאצא להוריו, על מנת שיוכל לאתר את הוריו כדי שיגוננו עליו בתנאי סכנה, וכדי שיזינו אותו עד אשר יהיה לבוגר ויוכל לדאוג לכל מחסורו בתנאים רגילים. חוזק ההחתמה שונה בין מין למין; בחלק מהמינים, כאשר הפרט מגיע לבגרות ההחתמה מוחלפת בהתנהגות הנורמטיבית למין. ברגעים הראשונים ל…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 848 צפיות
הייוש מישהו יודע אולי איך למצוא הוראת רישום באתר הדפוק של משרד התחבורה? אני מנסה למצוא את זה בשביל לראות מידות אפשרויות להחלפת ג׳אנט, אבל נראה שהאתר מחזיר תוצאות רק עד תחילת שנת 2019... משהו שם דפוק לגמרי... מדובר אגב על טסלה מודל 3 אשמח אם מישהו יכול לעזור תודה:)
הודעה אחרונה מאת Tibbyle, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר למעלה מחמש שנים של נהיגה על רכבי סוזוקי חשבתי לשתף כמה רשמים מנהג לא מקצועי אך עם ניסיון נהיגה של קרוב לחמישים שנה. נהגתי במכוניות משפחתיות שונות לאורך השנים ובחמש האחרונות נהגתי במכוניות סוזוקי הבאות: קרוסאובר מנוע אטמוספרי+גיר רציף (2015), קרוסאובר מנוע טורבו+גיר רגיל (2020) וויטארה 2020 דגם ADAS טורבו 2X4. אלה הרשמים העיקריים שרציתי לשתף פה: ההבדל בין המנוע האטמוספרי המשודך לגיר רציף לבין הטורבו עם הגיר הרגיל הוא להרגשתי ממש הבדל של יום ולילה: הגרסה החדשה היא חזקה ושקטה הרבה יותר, עם צריכת דלק דומה (1:15 בנהיגה שרובה בינעירונית) מבין שני הדגמים קרוסאובר וויטארה, ובהנחה שאין עניין ב-4X4 שהיא אופציה אשר זמינה כמוב…
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 764 צפיות
קישור לצפייה - שיחה מהלב לכבוד הוולנטיין -
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חבר רכש ספורטאז דיזל מיד ראשונה , רכב אשר נרכש ישירות מהיבואן ובעת המכירה לחבר נסע פחות מ 30K ק"מ בכמעט שנתים מאז נמסר לקונה המקורי. לאחר שבוע של שימוש כבה הרכב תוך כדי נסיעה בכביש שש ונגרר למוסך מורשה של קיה. בבדיקה מעמיקה מסתבר שהיה כשל בקסווה באחת הבוכנות דבר שגרם לכשל מנוע כללי. היבואן לא התנער ומנוע הוחלף בחדש תוך השבתה של הרכב למעל שבועים ימים. היבואן הגיש מסמך לחתימה של החבר האוסר עליו לפרסם את הנושא ואו כלל לדון עליו וכמו כן כתב ויתור בכל תלונה ודרישה עתידית לפיצוי נוסף, מיותר לציין שהחבר הצטייד בעורך דין על מנת לבדוק את הנושא לעומק. שאל החבר לדעתי ועניתי שאני באופן אישי לא הייתי חותם על דבר , ובנוסף הייתי מבקש פיצוי אובדן ערך מסחר…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
ג'נסיס - אוטוטו בישראל 1 2
מאת פבל- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
"החודש או בחודש הבא" ייפתח אולם התצוגה הראשון של ג'נסיס בישראל. אז הלכתי ומצאתי קצת פרטים על המותג והדגמים שלו. כל הפרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3570/חדשות/אוטוטו--ג'נסיס-בישראל
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. האם מישהו יודע איך נקראת ה'ציריה' של הרכב באנגלית? אני ישמח אם מישהו יוכל לכתוב לי גם איך מאייתים באנגלית "ציריה ימנית", וגם "ציריה שמאלית". תודה רבה מראש!
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 485 צפיות
שלום. אני רוצה לשלוח תלונה לטויוטה העולמית. האם מישהו יודע לאיזה כתובת מייל שולחים?. בכלל, האם מישהו כבר התנסה בכך. אשמח לתגובות של מי שיודע או שכבר התנסה. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת chaimm, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 865 צפיות
מעוניין לבדוק רכב שמתכנן לרכוש מסוכנות טויוטה במפרץ חיפה. אשמח להמלצות על מכון בדיקה לפני רכישה שיהיה כמה שיותר נטראלי (עד כמה שאפשר). כמו כן אם מישהו יודע מה כוללת האחריות של טויוטה סלקט חוץ ממנוע, גיר, סוללה ומנוע היברידיים. כמו כן האם האחריות תופסת בכל סוכנויות ומוסכי טויוטה מורשים בארץ, או רק בסוכנות ממנה ארכוש? כשהגעתי לראות את הרכב, היה צורך להניע את הרכב עם בוסטר, האם יש לחשוש שמא המצבר גמור ודרך לדרוש החלפתו. כשהעלתי את הנושא מול הנציג, נאמר לי כי לא יוחלף המצבר וכי הוא יטען במהלך הנסיעה, אני די סקפטי ולא בא לי להגיע למצב שקם בוקר אחד ללא מצבר. אשמח להמלצות ועזרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Rot7, -
- 14 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן, אנחנו כרגע לפני הרחבת משפחה שתדחק כנראה את הכלב מהמושבים האחוריים לתא המטען (במקרה שלנו ג'יפון \ מיניוואן לא סדאן כמובן .. ). מתעניין לשמוע מבעלי כלבים אחרים איפה אתם ממקמים את הכלב שלכם ברכב וכמה בטיחותי לדעתכם הסידור שלכם הן מבחינת הכלב והן מבחינת הנהג\נוסעים תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
פורד פומה בישראל
מאת פבל- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
פורד פומה נוחתת בישראל, והשם הוא לא הדבר היחיד שיצא מהבוידעם... עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3576/חדשות/פורד-פומה-בישראל
הודעה אחרונה מאת ETAY1998, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ביוני שעבר קיבל הפורד פומה גיר אוטומטי ומכאן הדרך לישראל נסללה. הפומה יגיע אלינו עם מנוע Echoboost בנפח 999 סמ"ק ובהספק של 125 כ"ס, משודך לתיבת דו-מצמדית בת שבעה הילוכים (כנראה לא המקוללת מהפוקוס, אבל לא הצלחתי למצוא פרטים) הדגם מבוסס על הפורד פיאסטה שלא הגיעה לכאן, זכה בתואר מכונית השנה, וזוכה לביקורות טובות בחו"ל בכל הקשור ליכולות הדינאמיות. היא תגיע במגוון רחב של רמות גימור כולן מאובזרות מאד. מערכות הבטיחות מלאות כולל בקרת שיוט אדפטיבית וזיהוי בשטח נסתר. טווח המחירים הצפוי הוא 125-150 אלף ש"ח בהתאם לרמת הגימור. גג-פנורמי יהיה רק ברמת הגימור הגבוהה ביותר. הפומה תגיע אלינו ממפעלי פורד ברומניה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
לקסוס IS המחודשת בישראל 1 2
מאת פבל- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
עד כה, הדור הנוכחי של לקסוס IS לא בדיוק היה הסדאן הכי ספורט בחניון. אבל עם מתיחת הפנים שנחתה עכשיו בישראל יש מצב שהיא תחזור להיות גבוה ברשימת ה"מכוניות לחובבי נהיגה". עוד פרטים על למה ואיך, וגם פסקה שלמה על ברגי גלגלים, בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3575/חדשות/לקסוס-IS-החדשה-בישראל--רק-בנזין
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, אני מדי סופ"ש נוסע מכיוון נס ציונה לקריות (וראשון בבוקר חוזר חזרה). רציתי לשאול מה היתרון בנסיעה בכביש 6? ומה תהיה העלות של נסיעה כזאת? ראיתי שאפשר לעשות מנוי, כדאי לי או לא?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לאחר כמות הפרסומות על הדגם החדש מבית mg. ואחרי אין סוף חפירות עשיתי נסיעת מבחן. את הרכב אני משווה לרכב הנוכחי שלי: יונדאי סונטה 2017 גרסת הלימיטד. נתחיל מהפנימי: הרכב חמוד לאללה מעוצב יפה מרשים ומרגיש טוב. לחיצות על חומרים שונים בתא הנוסעים מגלה איכויות גימור מגוונות. אין ספק יש פה חיסכון בפלסטיקה איכותית ודווקא במקומות שהם מועדים לפורענות כגון כיסוי הרמקולים לדלתות או בדלת תא המטען . המושבים מעוצבים יפה מאוד אולם הרגשתי לחץ על הרגלים והישבן לאחר נסיעה לא ארוכה. עושה רושם שהיא מיועד נשים דקות גזרה או גבר סיני יפני טיפוסי. המושב קצר והכיוון שלו הוא רק למעלה ולמטה בלי אפשרות לשנות זווית של המושב. המושבים ללא זיכרון ויק כרית תמיכה מתכווננת לגב התחתון. ההגה גם במצב הכי בח…
הודעה אחרונה מאת Moshe Goldman, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז כמו שכתוב בכותרת, כרגע אנחנו עם 2, הגדול בן 7, והקטן בן 4.5. אין תוכניות להחליף את הרכבים בזמן הקרוב. הגדול יושב על בוסטר ללא משענת גב והקטן על בוסטר עם משענת גב. אני חייב למצוא קומבינציה שתתאים גם ללאון 2012 וגם לקקטוס 2017. עזרתכם תהיה מבורכת. השניים הקיימים רזים ויכנסו בכל בוסטר צר ככל שיהיה
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מתחילת שווק הקורולה אי שם לפני כמעט 30 שנה, ועד סוף שנת 2018. השילוב קורולה 1600 היה אחד מן הפופולריים ביותר בשוק הרכב הישראלי. מתחילת 2019 עם הוספת הדגם ההברידי להיצע, הועם זהרו של דגם הבנזין, אם הוא המשיך להמכר בכמויות נאות בעיקר לציי רכב וב-0 ק"מ. ב-2019 נמכרו 1844. ב-2020 נמכרו 1244. עוד 76 נמסרו בינואר השנה, אולי ימסרו עוד כמה... אבל זהו - גם המנוע הזה נפל חלל לטרלול האיחוד האירופי. מעתה משווקת הקורולה בנזין עם מנוע בנפח 1490 סמ"ק 3 צילינדרים 125 כ"ס (אותו מנוע שמשרת את היאריס בנזין) חברות הליסינג כבר החלו לקבל את הקורולה עם המנוע החדש 49 יחידות ראשונות עלו על הכביש בתחילת החודש. …
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 878 צפיות
הי, אודה להמלצה למכון לבדיקת רכב לפני קניה באזור תל אביב. מניסיון בבקשה. תודה!
הודעה אחרונה מאת udianco,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6