רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין להוסיף בדלתות תאורת לוגו סקודה המקרינה לקרקע האם ניתן להחליף את הנורות הקיימות לנורות מקרינות לקרקע ? ברכב אוקטביה אמבישן מודל 21
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם מזה זמן רב אני תמה מה הסיפור עם התקינה האמריקאית. היא פחות בטיחותית: איתות בצבע דומה, ולעיתים באותה הנורה יחד עם אור בלם, מה שמקשה להבדיל בין איתות לבלימה מראה שמאלית שרואים בה בערך כלום אין פנס ערפל אחורי ובכן, מי יודע להסביר את מה שעומד מאחוריה, ומדוע האמריקאים תקועים עם התקינה הזו ולא מתקדמים מבחינת הבטיחות?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
https://insideevs.com/news/488941/report-hyundai-may-replace-kona-electric-batteries/ זה כנראה עדיין לא רשמי, אך כנראה הולך לקרות מהר מאוד בקרוב.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 546 צפיות
נהוג/מומלץ לשים אבן שטוחה/ עץ מתחת לג׳ק ע״מ שהוא לא ישקע /התחפר בחול מהמשקל של הרכב?אשמח לשמוע עוד דגשים חשובים בעת החלפת גלגל על משטח כורכר/בוצי.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום נסעתי לתומי והרהרתי, יש הרבה רכבים היברדיים ועוד מעט יהיו חשמלים מלאים. ואז עלה בראשי, איך בודקים את החיים של המצברים ברכבים היברדיים וחשמלי מלא?. רכב עם מצבר, מחברים מכשיר והוא מוציא הודעה אם המצבר תקין או לא. המצבר יכול להחזיק שנה שלמה לדוגמא, או פשוט למות שבוע אחרי הבדיקה. הלך מצבר, הלכו 800 שקל. אבל מה עושים ברכב היברדי וחשמלי?, הלכה סוללה זה אלפי שקלים להחליף. ודרך אגב, מה עושים הם סוללה תקולה ברכב חשמלי/הברדי?, ממחזרים?.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום מדי סוף שבוע אני מבקר אצל משפחה שבבניין מגוריהם יש הרבה חתולים (לצערי יש מי שמאכיל ולכן יש נוכחות רבה שלהם), היום אני קם בבוקר לעבודה ומגלה שיש שריטה על הגג של הרכב. לא יודע אם פוליש יוריד את זה (למרות שאני מתכנן לפנות לבעל מקצוע לצורך פוליש + ציפוי ננו) ולכן אני די מתוסכל. יש לכם רעיונות איך להרחיק חתולים מהרכב? או דרך כולשהי שתימנע מחתולים לעלות או לשרוט את הרכב? (כמובן מבלי לפגוע בהם)
הודעה אחרונה מאת trademark, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 734 צפיות
אני רוצה להפחית את הרעש בפנים הרכב שלי. ראיתי כמה סרטונים ואת החומר הזה שניתן להדביק https://www.aliexpress.com/item/4000328608837.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.41301c47tASLGs&algo_pvid=047b358b-ef73-4e1b-bef3-56342b8818b2&algo_expid=047b358b-ef73-4e1b-bef3-56342b8818b2-0&btsid=2100bb4916138198120588151ebd59&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ האם למישהו יש ניסיון עם פרוייקט מהסוג הזה? האם הדבקה על הדלתות ותחתית הרכב תביא תוצאה ראויה? תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 585 צפיות
שלום לכולם, מזג האוויר בימים האחרונים מספק שלל תמונות נוף יפהפיות, ולצידן תמונות קצת פחות יפות של כלי רכב תקועים בצידי הכבישים, וסרטוני טיק טוק של מכוניות מחליקות על הכביש. הנהיגה בחורף, בוודאי בתנאים גשומים מחייבת תשומת לב נוספת לקשר שלנו עם הכביש – הצמיגים. נהיגה בכבישים רטובים ובוודאי מושלגים או עם קרח, משנים למעשה את אחיזת הכביש של הצמיג, ומרחקי הבלימה מתארכים. כמה ימים יפים עד הגשם הבא, ושווה לבחון עכשיו את מצב הצמיגים ברכב, על מנת לוודא שצמיגי הרכב מוכנים לחורף, יש לבדוק שלא קיימות בהם פגיעות חיצונית או קרעים ושדופן הצמיג לא יבשה או סדוקה בצורה מסוכנת כמו בכל עונה. תשומת לב מיוחדת תהיה לעומק החריצים בסוליית הצמיג. הו…
הודעה אחרונה מאת CheckUp, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 797 צפיות
אילו חלקים בפיג'ו 107, סיטרואן c1 והטויוטה אייגו הם של טויוטה?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים , שבת שלום . אני מחפש חנות לחלקי חילוף לרכב באזור המרכז. איזו חנות מומלצת ?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נסעתי לתל אביב היום, והסתבכתי עם הנתיבי תחבורה ציבורית הסימון לא סימון, לא ברור איפה מותר איפה אסור לנסוע. יש למישהו מושג איך עושים סדר בכל הבלאגן? Waze למשל מונע מכניסה לנתיבים אלה? האם הנתיבים האלה הם תמיד רק בימין? אם אני צריך לפנות כמה זמן אני יכול לנסוע בו לפני הפניה מבלי לחטוף קנס?
הודעה אחרונה מאת Fixesss, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לי יש את הפיאסטה שלי קרוב לשנה, שקניתי סך הכל היה נראה כמו אחלה נתונים 81 אלף קילומטר ב8 שנים, לא פגועה יותר מדי והדברים הקטנים שכן סידרתי בקלות. בגלל שרשור בפורום החלטתי מסקרנות להריץ בדיקת היסטוריה ביטוחית בinfo car. פתאום אני קולט כמה דברים מטרידים. מה זה שינוי מספר רישוי ולמה הוא בוצע פעמיים? למה שישנו מספר רישוי של רכב סתם? האחרון קרה פחות מחודשיים לפני שקניתי את האוטו. וגם לגבי הירידת ערך לא ידעתי, אם קניתי את האוטו לא מהאדם שבוצע אצלו הירידה הוא חייב לידע אותי נכון? האם זה רלוונטי 7 שנים אחרי שהיא קרתה? והאם אני צריך להגיד לאדם שקניתי ממנו את האוטו משהו לגבי זה אם עבר קרוב לשנה? הרבה דברים לא ברורים לי פה אשמח לה…
הודעה אחרונה מאת ח חזקי, -
-
- אחראי פורום
- 37 עוקבים
- 110 תגובות
- 23.2 אלף צפיות
בקרוב חורף והמגבי בוש מלפני 6 שנים עשו את שלהם, שקניתי את הרכב לפני שנה וחצי המגב גם היה מנגב לא הכי טוב אבל איכשהו סחבתי כי אני לא נוסע הרבה עם הרכב. מגבים סיניים מחזיקים בדרך כלל שנה, למרות שכמה חברים שקנו סיניים אחרי שבוע התחיל מריחות (גם מותג סיני וגם מותג של הדר רוזן) אחרי 2 סוגים של סיני חבר קנה תוצרת בוש מהסדרה היותר זולה שלהם AERO TWIN או משהו כזה, ואחרי חודש התחיל גם מריחות, המגב נקנה מאוטו דיפו וככל הנראה ישב הרבה על המדף. בכל מקרה יום ראשון הקרוב אחליף 2 מגבים לרכב (משום מה במזדה 3 2008 סדאן אין מגב אחורי כנראה חסכו היפנים) ואצטרף מגבים לכמה שיותר זמן שיחזיקו.. אין תקציב, אפשר סיני ב30 ש"ח שיחזיק שנה, או מותג אחר ב50 שיחזיק לש…
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
אהלן כולם אני מתרגש ממש! הפעם האחרונה שירד כאן שלג היתה ב-2013/4! אז היתה לי המיצובישי לנסר 93 שפחדתי להניע אותה בשלג שלא יתפרק המנוע... היום אני עם רכב חדיש יותר (אמנם קטן, שברולט ספארק 2016) ולאשתי יש פוקוס 2012. האם שני הרכבים שונים מבחינת הנהיגה בשלג? הספארק שלי ידנית ואני מתחיל בהילוך 2 כדי לא להתפרפר במקום. האם זה בסדר או שעדיף להתחיל בראשון בעדינות? מה לגבי הפוקוס? לתת לה להתחיל בשני או גם רגיל? עצות מועילות יעזרו כי יש לי נסיעה די ארוכה הלילה. מה עדיף הפוקוס או הספארק?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, משהו במנגנון נעילה של הרכב השתבש מאתמול. כשאני מתניע הדלתות נועלות את עצמן אוטומטית, וגם במהלך הנהיגה כל כמה רגעים הם ננעלות/נפתחות מעצמן. עכשיו יצאתי רגע מהאוטו כדי לפרוק ציוד וכשחזרתי אחרי דקה הוא נעל את עצמו. איך אפשר לפתור את זה? האם חייב מוסך או שזה משהו שאוכל לעשות לבד?
הודעה אחרונה מאת גלביט, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 584 צפיות
עזרה בנורה esp סי 4 2008 לאחרונה נדלקה לי הנורה ועכשיו כמעט כל היום הצפצפה חלשה חשבתי שזה המצבר החלפתי המעבר הילוכים בין N ל D יש דיילי מה שמוזר מאז שנדלקה המנורה גם החיישן רוורס לא עובד מדי פעם האם יש קשר לנורה אשמח לעזרה שלפחות אדע מה מחכה לי יום א במוסך הרכב מטופל נסע בקושי 140אלף ק"מ
הודעה אחרונה מאת lior1985, -
רכב לא בשימוש בקורונה 1 2
מאת wzo4- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן אנשים, אשמח אם למישהו יש פתרון בשבילי, יש להוריי רכב משנת 2018, לא בשימוש כמעט בכלל בגלל הקורונה, ובגלל שעברו 3 שנים אז הוא חייב לעבור טסט החודש. בגלל שהוא לא בשימוש, וגם בגלל חשש מהדבקות, הם היו מעדיפים להקפיא את רישיון הרכב כדי שלא יצטרכו להעביר אותו טסט ולבצע טיפול (לא צריך להרחיב כמה מוסכניקים שומרים על ההנחיות). האם יש דרך ל"הקפיא" את רישיון הרכב או משהו בסגנון כך שהטסט והטיפול יבוצעו ברגע שתשוחרר ההקפאה? או שאין דבר כזה?. האם יש שירות במחיר שפוי שלוקח את הרכב לטיפול + טסט?. תודה לעונים!.
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן מישהו משתמש לי בפנגו ויש לי את הלוחית רישוי שלו, האם אפשר להשיג את הפרטים שלו איכשהו? תודה
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 23 אלף צפיות
חברים יקרים יש לי שברולט אורלנדו שרכשתי בסוף 2012, אחרי 102,000 ק"מ הלך הגיר וחברת UMI אומנם עשתה בעיות אבל בסוף תיקנו אותו על חשבונם יצאו גברים .אבל פה לא נגמרו הבעיות ב118000 קמ הלך לנו מנוע, טורבו, מכלי עיבוי ועוד ועוד שזה בושה וחרפה שלרכב חדש ילך מנוע אחרי קילומטרז כזה נמוך .ובנוסף במקום שUMI ייקחו אחריות ויפעילו את ה-GOOD will היא מפילה עלינו 50% השתתפות של 20,000 אלף שח רק לשיפוץ מנוע...וזאת אחרי שאני מטפל רק במוסכי יבואן וכל הטיפולים מתבצעים בזמן. ואני כותב לכם תתרחקו משברולט ראו הוזהרתם תתרחקו כבר שמעתי על עוד מקרה נוסף שמאליבו חדשה של חבר הלך מנוע אחרי 30,000 ק"מ, אני לא אפסיק לפרסם את המקרה בכול מדיה אפשרית כולל בפורומים של רכבים .על עוגמת הנפש שהם גרמו לי…
הודעה אחרונה מאת דליה, -
-
הרכב אצלי מ 13.10.17 שזאת תקופה קצרה לכל הדעות ועשה כ 1500 ק''מ בתקופה הזאת בעיקר עירוניים. חיפשתי רכב קטן, חסכוני, אמין שישמש אותי לנסיעות ארוכות מדי פעם ונסיעות לרכבת מהבית וההפך. אשתי תמיד התלהבה מהפיאט 500 עוד בצעירותנו כשטיילנו בת''א כבני זוג והפיאט בדיוק יצאה (2009-2010) אבל לא באמת ראינו את עצמינו קונים אותה מתישהו כי זה נחמד בתור רכב נוסף אולי אבל לא כרכב ראשי, ככה לפחות חשבנו לאורך הימים. חיפשתי פיאט פנדה ועוד מגוון רכבים ואז אמרתי בעצם למה לא פיאט 500, הרי זה גם ככה רכב שני בבית, משם הרעיון הפך למציאות, חיפושים ביד 2, התעמקות בדגמים, ברור לי שאני קונה רק ידני כי גיר רובוטי יפגע גם באמינות וגם בעלויות החזקה מבחינתי, מחיפוש אחר ידנית נתקלתי 99% במנועי 1.2 ע…
הודעה אחרונה מאת luckimonster, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 644 צפיות
https://docs.google.com/forms/d/e/1F...rm?usp=sf_link שלום אנחנו ענבר וירון תלמידי כיתה יב בבית הספר תיכון בית אליעזר חדש ובמסגרת לימודי שיווק הקמנו פרויקט שבא לבדוק את אפשרויות הכניסה של טסלה לישראל. נשמח אם תענו על השאלון. השאלון מנוסח בלשון זכר אך מכוון לזכר ונקבה כאחד. תודה על שיתוף הפעולה! (אנחנו יודעים שיש כבר טסלה בארץ אבל התחלנו את הפרויקט לפני זה אשמח שתענו)
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 20 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, יש לי בעבודה אופציה להחנות צמוד למחלקה שבה אני עובד, אבל זו חניה לא מקורה. ויש אופציה נוספת של חניה תת קרקעית אבל היא במרחק הליכה של 100 מ׳ בערך. רציתי לשאול בעצם מה היתרון של חניה מקורה? הבנתי שעדיף להחנות בצל ולא בשמש בגלל החום. תודה.
הודעה אחרונה מאת Erel, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, מחפש לרכוש רכב קאיה ספורטאז' 2018 וראיתי כמה רכבים מאותו דגם (urban 1600) ונתקלתי ב 2 דשבורדים שונים (אזור הרדיו והמזגן). מישהו יכול להסביר למה יש 2 סוגים? מה אני מפספס? תודה!
הודעה אחרונה מאת udianco, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נתקלתי בפרסומת של טרייד מוביל שהם יוצאים במבצע של קניית רכבים. מישהו עשה מכירה כזאת ויכול לתת קצת פרטים לגביה?
הודעה אחרונה מאת Shuki Katz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 818 צפיות
נאבד לי רשיון הרכב עכשיו אני צריך לעשות העברת בעלות עליו כשעשיתי טסט שילמתי את האגרה דרך האתר והקובץ שקיבלתי עדיין נמצא אצלי אני יכול להדפיס אותו ולהשתמש בו בתור רשיון בשביל ההעברת בעלות ? (כתוב שם 'שולם' אבל לא מצוין אם עשיתי טסט) ודרך אגב, צריך להדפיס דווקא בצבעוני ? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
האם למישהו יש ניסיון עם מתאם אלחוטי לcarplay בסקודה אוקטביה חדשה אמבישן
הודעה אחרונה מאת Ramich, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפניכם העתק מכתב ששלחתי לחברת שגריר שמדגים איך טעות של אחד מעובדיה הכניסה אותי לצרה גדולה (בעיקר בגלל הזמן הרב שהקדשתי ועוגמת הנפש). החברה דחתה את פנייתי בנדון ואני מביא זאת לידיעת כל לקוחותיה. מסקנתי - השגיחו היטב על פעולות אנשיה מכיוון שאם ייגרם לכם נזק לא תהיה לכם כתובת לפיצוי נאות. שלום רב, ביום שישי, 19.1.21 הזמנתי את חברתכם לתת לי שירות דרך ולהתניע את מכוניתי, טויוטה CHR מס' רישוי 46226801, עקב "מותו" של המצבר. זאת במגמה להגיע למוסך על מנת שיחליפו את המצבר במסגרת האחריות למכונית חדשה. האיש המקצועי שלכם הגיע בסביבות השעה שבע, חיבר את הכבלים למצבר שלו ובניסיון ההתנעה נדלקו פנסי מכוניתי והצופר התחיל לזעוק ללא יכולת להדמימו (הרכב עצמו לא הותנע). רק אחר…
הודעה אחרונה מאת ישראל ב., -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, תוך כדי כניסה לאזור האישי בשירותי הממשלה (לצורך ערעור על בידוד) הוצאתי את פרטי הרכב הרשום על שמי. התחדש לי שיש שם מידע על היסטוריית הבעלויות של הרכב, לרבות תאריך וסוג הבעלות. לדעתי זה נתון שחייבים לדרוש כשרוכשים רכב משומש עם יותר משתי ידיים קודמות. במקרה שלי - רכב מודל 2012, ידעתי שאני רוכש מהיד הרביעית אך עכשיו התחדש לי, שימו לב - היד הראשונה החזיק ברכב 7 שנים תמימות (במהלכן עשה תאונה אחת עם נזק של כ-9 אש"ח. את זה ידעתי עוד לפני הרכישה) ואז תוך שנה ושלושה חודשים התגלגל עד ליד הרביעית! בנוסף לשני סוחרים באמצע... הרכב כמובן נבדק על ידי מוסך מומלץ וקיבל המלצת קנייה. בדיעבד, שני שלדים יצאו מהארון לאחר הרכישה: התגלו פגמים בצבע שלא ראיתי קודם (המוכר הצל…
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
נוסע על הרכב שלי, יש מערכת בלימה לזינוק בעלייה, אפילו שהרכב אוטומט. יש לי חיישנים לחנייה בחזית ובאחורי הרכב. נוסע ברכב של ההורים שלי, בלימה אוטונומית, בקרת מהירות אדפטיבית, בלימה זינוק בעלייה, חיישני מסביב לרכב, מצלמת רוורס, תיקון נתיב. רואה בסופרב חדשה חנייה אוטומטית. שלא לדבר על הטסלה. האם שיעורי/מבחני נהיגה השתנו, להתאים לכל הטכנולוגיות האלה?. אם אני צריך להמר על בירוקטריה ישראלית וכו, אז מאמין שלא השתנשה כלום ב-40 שנים האחרונות. קורא שנמכרו 800 רכבים ידניים השנה, עדיין מלמדים על ידני?.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חברים! רציתי לקבל מכם טיפים על שמירה על רכב מבחינה מכאנית וגם מבחינה אסטטית. קניתי רכב במיטב כספי במצב מאוד טוב וכך הייתי רוצה לשמור אותו לאורך זמן. היה לי פעם רכב שעלה לא הרבה, שהייתי נוהג כאילו אין מחר, ולימים הבנתי למשל שחוסר האטה לפני באמפר יכול לדפוק את המשולשים/בולמים וכך באמת היה. היום אני נוהג יותר רגוע ושקול. אז מלבד טיפולים קבועים לפי הוראות היצרן, מה הייתם ממליצים? איזה טיפים יש לכם לשמירה על הרכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide