Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי המצב בכבישים, אכן חסר לנו מורים כמו @Taipan.

למזלי, היה לי מורה טוב שהקפיד שאדע שאכיר את האוטו ומה החלקים בו, לא לפרטי פרטים אלא התמונה הכללית הרחבה. 

לדוגמה: בשיעור הראשון הוא לקח אותי למגרש חניה כדי שאכיר את האוטו, הוא ביקש ממני לכוון את המראות ואת הכיסא לבד ואז העיר כיצד לכוונם נכון. 

הוא הסביר גם מה תפקידם של החלקים במנוע, וגם היה מדמה "בריחה מתאונה", ז"א היה מבקש ממני לנסוע בהילוך שני במהירות 30 קמ"ש ומבקש ממני לסטות במיידי (כמובן במגרש ריק), וזאת לפני שעליתי על הכביש הציבורי, עברתי טסט ראשון. 

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, Taipan כתב:

אלו שתי תמונות שמצאתי באינטרנט אשר עוזרות לי להמחיש בדיוק מה אני מבקש מהם לראות. גיליתי שהן אפקטיביות יותר מאשר ציור שלי על לוח.

לא רואה איך כיוון המראות בשיטה הזו אפקטיבי, יש לך המון שטח לא מנוצל שחוזר על עצמו ב3 המראות (הרכב הכחול)

No photo description available.

זו תמונה שהכנתי לפני כמה שנים, מנסיוני מדובר בשיטה יותר יעילה. מעבר לכך, אני מאמין שאצלך ברכב לימוד הנהיגה המראה פנורמית ולכן מדובר בשדה ראיה קצת שונה

פורסם

מעניין אותי איך מלמדים להניח ידיים על ההגה ואיך מלמדים נסיעה לאחור.

האם כל המורים והטסטרים מקפידים על 2 ו- 10 או שהתקדמו כבר ל3 ו9?

זכורה לי הפעם הראשונה שלמדתי חנייה ברברס. המורה אמר לי להניח את יד ימין על משענת ראש הנוסע, לסובב את הראש לאחור ולהתחיל לגלוש...

מניח שזו עדיין השיטה המקובלת, אשמח מאוד לדעת אם אני טועה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 43 דקות, שביט כתב:

שהתקדמו כבר ל3 ו9?

את בת הזוג שלי לימדו לפני 3 חודשים לשים ידיים ב3/9

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

לא רואה איך כיוון המראות בשיטה הזו אפקטיבי, יש לך המון שטח לא מנוצל שחוזר על עצמו ב3 המראות (הרכב הכחול)

No photo description available.

זו תמונה שהכנתי לפני כמה שנים, מנסיוני מדובר בשיטה יותר יעילה. מעבר לכך, אני מאמין שאצלך ברכב לימוד הנהיגה המראה פנורמית ולכן מדובר בשדה ראיה קצת שונה

אין שום שטח שחוזר על עצמו (למעט אותה השטח אשר ניבט מן המראה הפנורמית המרכזית) בשיטה שלי. להפך, היא השיטה אשר מראה שדה ראייה רחב ביותר ומאוזנת בצורה מושלמת בתנועה ועמידה כאחד. השטח המת מאוחור היחיד הוא בעצם מתחת לבגז'.

פה תוכל לראות בדף לפני אחרון מה הכיוון הנ''ל אמור להראות לך בירוק. מנסיון בשטח במגרש סגור, זה בדיוק מה שרואים.

היום ההוראה הרישמית היא להקפיד על 10 - 2. אני אישיתי ממליץ על 9 - 3.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

המדריך שהעלית עוסק יותר בנסיעה לאחור, מצב בו אתה דווקא רוצה לראות את מה שמתרחש בקרבת הרכב - בעוד שבנהיגה בכביש אתה רוצה שדה ראיה יותר רחב כדי לצמצם הפתעות של רכבים מתקרבים מנתיבים אחרים. אכן, בתמרונים צפופים אני נעזר לעתים בכיוון המראות כלפי מטה ופנימה כדי לראות את דפנות הרכב שלי ביחס למכשולים (במיוחד פגושים של רכבים בחניה צפופה). 

בנהיגת כביש אתה אמור להסיט את ראשך לכיוון המראה ואז לכוון אותה כך שהפינה האחורית של הרכב תופיע בשוליים הפנימיים של המראה. במצב הזה, כאשר הראש נמצא במרכז בתנוחת הנהיגה הרגילה, לא תראה את פינת הרכב אולם יהיה לך שדה יותר רחב לצד המרוחק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מצליח לרדת לסוף לדעתך. סורי. אתה טוען שיש כיוון אחד לנסיעה וכיוון אחר לעמידה? חלק אחורי של הרכב ולא קורת c אמורים להיות ניבטים מהמראה. חבר, אנחנו מדברים על אותו דבר לדעתי רק במושגים שונים. מבטיח לך שלא קיים שטח מת מלבד מתחת לבגז' בכיוון המראות כפי שצירפתי.

פורסם

@Taipan דווקא בהסבר שצירפת בהתחלה אני ממש רואה חפיפה של שדה ראייה בין המראות השונות, משהו שלא קורה אצלי במציאות, כל מראה ממשיכה את שכנתה בלי חפיפה או עם חפיפה מאוד מינימלית ובוודאי לא משמעותית. הנה, אתמול זה עזר לי כשרוכב אופנוע נצמד לי לכנף האחורית, אחרת לא הייתי רואה אותו כנראה.

פורסם

אין שום חפיפה. בתמונה הראשונה מה שכנראה בלבל אותך הוא המשלש הלבן שמציג כנוקשה אחת את שדה הראייה לאחור. אבל שוב, כל מראה מראה על פי שיטה זו משהו אחר שביחד הם יוצרים את התמונה השלמה ביותר שניתן לקבל מבלי כפילויות. 

פורסם

aid8165-v4-728px-Set-Rear‐View-Mirrors-to-Eliminate-Blind-Spots-Step-4-Version-2.jpg

איך אתה יכול להגיד שאין פה חפיפה? תסתכל כמה שטח של הרכב שלי ושל הרכב הכחול אני רואה ב2 המראות..

אני מבין מה אתה אומר ואתה כנראה מסכים איתי באותה גישה, פשוט התמונה ששמת בשביל זה לדעתי לא תואמת את שיטת הכיוון. התמונה ששמתי מועילה יותר.

פורסם

מציגים בתמונה את כרכב הכחול בשני מקומות שונים חבר. אגב, גם את ממש תרצה ותנסה וגם עם מראות פנורמיות אתה לא תוכל לראות את אותו הרכב, באותו מיקום בשתי המראות. תחשוב על זה רגע בצורה הגיונית ותסתכל טוב בתמונה, כדי לראות כמעט את כל הרכב הכחול במראה הימנית מבלי שהרכב שלך יסתיר לך, הוא חייב להיות עם נטייה קטנה ימין שלו. ואז במראה השמאלית, אתה רואה את הדופן של הרכב שלך ואת המרחק שלה מהמדרכה, הרכב חייב להיות קרוב משמעותית למדרכה כדי שתראה חלק נכבד ממנו, הריי רואים שהמרחק שלו מן המדרכה קטן יותר מהמרחק של הרכב האדום מן המדרכה. הדבר לא יכל להיקיים בו זמנית. הנחת היסוד היא שהוא נמצא במקום אחר כל פעם והמראה אשר ניבט מן המראות אינו יכל להקיים בו זמנית 🙂

פורסם

כן עכשיו אני מבין. אני חושב שהדגמה עם צבעים אחרים הייתה עדיפה, אבל אולי זה רק אני...

פורסם

הכוונה שלי היא לדבר שלא ראיתי כתוב בשום מקום, אבל נדמה לי שכולנו מכירים ויש יצרני רכב שאפילו מסדרים אותו באופן אוטומטי:

1. נהיגה רגילה - כאן המראה המרכזית נותנת את התמונה במרכז הרכב, היא בנויה להראות את כל מה שהחלון האחורי יכול להעביר. מראות הצד מכוונות כך שהן נותנות לך מבט מדופן הרכב והחוצה. שיטת הכיוונון המומלצת בהרבה מקומות - הטיה קלה של הגוף לכיוון המראה וז כיוונונה כך שבקצה הפנימי שלה רואים שמץ מקצהו האחורי של הרכב גורמת לכך שבמבט ממרכז המושב (בלי הטיה) המבט הוא קצת יותר החוצה. חפיפה בין המראות מוגבלת על ידי הקורות האחוריות שיוצרות שטח מת. האופציה האחרת - לסגור את המראות כך שיראו את קצהו האחורי של הרכב - גורמת להגבלת שדה הראיה המרוחק. בסופו של דבר השאלה אינה האם יהיו שטחים מתים אלא היכן יהיו.

2. נהיגה במקום צפוף כמו תמרוני חניה - כאן אתה רוצה לראות במדוייק את הסביבה, למשל פגוש של רכב שכן, יחסית לדופן הרכב שלך. לצורך זה אתה מעביר את המראה יותר פנימה, ובד"כ למטה, כך שאתה יכול לראות היטב את דופן הרכב שלך ואת האובייקט הצמוד אליו - כדי שתוכל להמנע ממגע ביניהם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא ראלי ולא יישים בשטח. בוא נתסה לעצור עם תלמיד ברחובות חיפה הצרים ותן לו הוראה לכוון מראות מחדש. גם ככה רוב הנהגים לא מחכים ועוקפים או לא מבינים את הרמז של הווינקר לכיוון החניה  פלוס אור רוורס, נצמדים ולא מאפשרים לנו לתרגל. שורה תחתונה, הכיוון האידיאלי אמור להספיק.

מזמין אותך למבחן בשטח. כוון את את המראות ע''פ ההוראות שלי ואם תזהה שטח מת שהוא מעל 30 ~ ס''מ (סליחה מראש מקהילת החרקים, אבל החשיבות העליונה היא רכבים, אובייקטים ועוברי אורח) למעט החלק שמתחת בגז' צלחת חומוס עליי. 

עריכה אחרונה על ידי Taipan
  • תוכן חדש...