Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשל מנוע - ספורטאז דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר רכש ספורטאז דיזל מיד ראשונה , רכב אשר נרכש ישירות מהיבואן ובעת המכירה לחבר נסע פחות מ 30K ק"מ בכמעט שנתים מאז נמסר לקונה המקורי.

לאחר שבוע של שימוש כבה הרכב  תוך כדי נסיעה בכביש שש ונגרר למוסך מורשה של קיה.

בבדיקה מעמיקה מסתבר שהיה כשל בקסווה באחת הבוכנות דבר שגרם לכשל מנוע כללי.

היבואן לא התנער ומנוע הוחלף בחדש תוך השבתה של הרכב למעל שבועים ימים.

היבואן הגיש מסמך לחתימה של החבר האוסר עליו לפרסם את הנושא ואו כלל לדון עליו וכמו כן כתב ויתור בכל תלונה ודרישה עתידית לפיצוי נוסף, מיותר לציין שהחבר הצטייד בעורך דין על מנת לבדוק את הנושא לעומק.

שאל החבר לדעתי ועניתי שאני באופן אישי לא הייתי חותם על דבר , ובנוסף הייתי מבקש פיצוי אובדן ערך מסחרי , המלצתי לקחת שמאי חיצוני אשר יבדוק את הנושא מבחינה זו.

אבקש את דעתכם בנושא ואיך אתם היייתם פועלים במצב זה מול היבואן ?

האם מישהו מכיר בעלי רכב דומה אשר חוו את אותה בעיה ונדרשו לחתום על המסך הנ"ל?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אתה בטוח שזה לא מנוע 2.4 בנזין ? כי שם זה קורה לא מעט.
היבואן לוקח אחריות וזה מה שחשוב. מנוע חדש. שיחתום על הסכם שתיקה .
או שאתה רוצה ללכת לתביעה ייצוגיות ? למה ?

פורסם

מנוע דיזל בוודאות גמורה.

לא הרכב שלי לכן אני לא רוצה דבר , החבר מבקש לשמוע דעות נוספות.

פורסם
לפני 17 דקות, save כתב:

אתה בטוח שזה לא מנוע 2.4 בנזין ? כי שם זה קורה לא מעט.
היבואן לוקח אחריות וזה מה שחשוב. מנוע חדש. שיחתום על הסכם שתיקה .
או שאתה רוצה ללכת לתביעה ייצוגיות ? למה ?

אתה רציני? מנוע 2.4 בספורטאז' ? ועוד אומרים לך דיזל , אז אתה מעלה תמיהה?

נושא "שמירת סודיות" מקובל בכל פשרה. לא דבר חדש בשום נושא. מדובר על יחסי ספק-לקוח, לא כל דבר חייבים לרוץ לספר לחברה. 

אז קיה/טלקר לקח אחריות. שמאי יעניק אולי ירידת ערך, אם כי אני ממש לא מבין למה הערך ירד עקב מנוע חדש (לא מחודש ולא משופץ) רק כי "השוק" חושב שעדיף מנוע מתוקן שנפתח לשיפוץ כללי. על פני מנוע חדש בארגז מהיצרן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

השוק לא חושב דבר. אנשים פשוט נרתעים מרכב שהוחלף בו מנוע.
אם הייתי רואה מודעת רכב שמעניינת אותי והיה מצויין בה "הוחלף מנוע" הייתי מדלג למודעה הבאה באם זה רכב סטנדרטי.

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

צודק. אני חשבתי על סורנטו כל הפוסט.
תתעלם מ 2.4 ליטר בנזין שהזכרתי. (זה מנוע שקיים בספורטאז, אבל לא בארץ ).

הבנתי שזה דיזל 1.6 ליטר .
שוב דעתי : אם היבואן מטפל על חשבונו אין צורך לעשות כלום.שיחתום על הסכם שתיקה ואולי יבקש עץ ריח או טיפול חינם. מעבר לעגמת נפש קטנה אין פה ירידת ערך אמיתית (בהנחה שהרכיבו הכל בסדר). שיחזיק את כל המסמכים למכירה עתידית.
אם המכירה לא צמודה לתאריך החלפת המנוע אז זה כבר לא ישפיע על מחירו בשוק.

כמה אחריות יקבל על המנוע החדש ?

פורסם

אם הרכב באחריות, ולא עלו טענות על איחור בטיפולים, טיפול לא כפי שצריך וכו', היבואן לא עושה לחבר שום טובה.

לכן גם אין סיבה לחתום על שום מסמך.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לדעתי אם היבואן רוצה שתחתום על משהו, שיתן בתמורה משהו מעבר למה שהוא מחוייב לתת.
רוצה שתסתום ולא תבוא יותר? שישלם.
ירידת ערך מסחרית ככה"נ יש לרכב, כי רכב שהוחלף בו מנוע לא נסחר כמו רכב ללא תקלות, אז אם הם מעוניינים לשמור על הנושא בשושו - שישלמו פיצויים (טיפולים חינם בשווי ירידת הערך למשל).
אם החבר לקח עו"ד, שיקח גם שמאי שיפסוק מה ירידת הערך ואת זה (או שווה ערך) שידרוש מטלקאר.
בעניין כתב הויתור - ויתור על מה? על אחריות על המנוע או על תביעות כספיות בהמשך לגבי האירוע הנקודתי? אם זה הראשון, לא חותם על זה בחיים - זה מכונאי ישראלי עשה את העבודה. לגבי השני - אחרי שתגיעו למשהו שאתם מסכימים לגביו אפשר לחתום על זה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הסעיף של וויתור על כל תלונה ודרישה עתידית יותר מדי דרקוני. מה אם עוד שבוע יתברר שמשהו הורכב לא נכון בעת העבודה או שגרמו נזק ?
קרה לי כבר, עם היבואן ועם חברת הביטוח. אחרי הליך ארוך ומתיש, כשאתה בטוח כבר שהכל מאחוריך ורק נישאר לקבל את המפתחות\צ"ק, דוחפים לך לפרצוף איזה מיסמך ויתור קיצוני. הייתי טיפש וחתמתי, מקווה שהחבר שלך יהיה יותר חכם.

• אהבתי 1

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

מעניין אם יש TSB על מנועי דיזל של קונצרן יונדאי/קיה . סוג של שלב אחד לפני ריקול בטיחותי. 

כלאמר  TSB שמתוקף הוצאתו מחוייב היצרן / נציגו לבצע החלפה של החלק או המכלול שנפגם אפילו אם זה כל המנוע. 

יעני- לבלוע את הצפרדע ללא בישול 😉 עקב קשל ידוע.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא הייתי חותם על המסמך הזה כרגע, את המנוע אמורים להחליף עם או בלי החתימה כי הרכב באחריות... זה לא שהם עושים טובה ומתקנים מעבר לתקופת האחריות.

מצד שני במידה והחבר יקבל פיצוי כספי בעבור ירידת הערך שצפויה לו במכירה (ספורטאז' שהחליפו לו מנוע לא ימכר לדעתי בקלות כי הקונה פשוט יעבור למודעה הבאה השוק מוצף בהם)

במידה והפיצוי יתאים לו לדעתו או לדעת שמאי שהוא ייקח, הייתי חושב לחתום.

ולדעתי ירידת הערך תהיה גבוהה מאוד .

פורסם

החבר מסרב לחתום כיוון שנדרש ויתור על כל תביעה עתידית וכמו כן השתקה מלאה של הנושא מצידו.

לא מוכנים כלל לדבר על פיצוי , קיבלת מנוע חדש סע לשלום.

לכן נכנס עו"ד לתמונה + שמאי חיצוני עצמאי...

לפני 1 דקה, llaavvii כתב:

בכל מקרה בשבועיים האלו הרכב החלופי היה על חשבונם? אם לא שיבקש החזר הוצאות...

לפחות זה על חשבונם היה למרות שקיבלת את נערת הליווי השכונתית כלומר רכב במצב מחפיר שלא הבנתי כלל איך הוא מסכים לזה...

• תוכן חדש...