Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב המושלם לנהג חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהו לדעתכם הרכב המושלם לנהג חדש? (מבחינת הקריטריונים שמבחינתכם החשובים ביותר).

*לא מחפש לקנות שום דבר, רוצה נטו חוות דעת של כאלה שמבינים דבר או שניים

פורסם

אני מבין דבר (ואולי אפילו שניים) אבל אני לא מבין מה זה "רכב מושלם".
מצד שני, הרכב הראשון שלי כנהג חדש היה סובארו ג'אסטי שנת 1990, ידנית, יד 2 מהשכרה - הוא היה מושלם בשבילי. אז אולי זה ;-)

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

רכב מושלם לנהג חדש ללא הכנסות קבועות - הרכב של הורים.
רק שהם יצטרכו לשלם ביטוח כפול ( גם חובה וגם מקיף ).

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יונדאי I10 מליסינג של ההורים. רצוי ידני.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הרכב צריך להיות זול יחסית, בטיחותי ככל שניתן ולא מהיר מידי. 

לא ישן מידי וזול יחסית לאחזקה. 

יש לי ילד שאוטוטו יוציא רישיון. 

הרכב המתאים ביותר מבחינתי (וגם הוא אישר זאת) הוא פיג'ו 208 ידנית 82 כ"ס (סביב 2015 = עד 25k  שקל). 

אם לא הייתי פוחד מעלויות אחזקה גבוהות, יש מידי פעם בלוחות גולף 1600 ידניות 2011/2 בערך באותו תקציב. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הסופו של דבר הכול תלוי בתקציב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אמרו חלק מהדברים ואני אסכם את זה מנקודת מבטי:

1. בטיחותי: שימו בצד את הנטייה לקחת סיכונים, נהגים צעירים מועדים לתאונות ולו בשל חוסר הניסיון שלהם  - השאיפה תהייה לשים אותם ברכב בטיחותי ככל האפשר הן בהיבט הסלחנות שלו והן בהיבט מערכות הבטיחות שבו וציון הריסוק שלו. דוגמה טובה: פורד פיאסטה ידנית מהדור האחרון שנמכרות בגרושים, דוגמה ממש רעה: מיצובישי פאג'רו וותיק  (סיפור אמיתי, הגיעו אלי פעם להדרכה תאומים עם פאג'רו מאוד לא צעיר שאבא שלהם קנה להם "כי זה גדול ובטיחותי" - הבהרתי להם ולו שהרכב הזה חייב לעוף ומהר). 

2. ידני: אין כמו מכונית ידנית כדי להכשיר נהג להבין כביש ולהבין נהיגה. נהג במכונית ידנית חייב להיות מודע למה שקורה סביבו, למהירות בה הוא נוסע, למה קורה בכביש מלפנים, לעיקול שאחריו עליה או ירידה ארוכה. וחשוב לא פחות - הידיים שלו עסוקות מכדי להתעסק בנייד. 

3. כמה שפחות מושבים: זה לא בהכרח אומר סמארט, אבל רצוי שזו גם לא תהייה מכונית שבה יכולים להידחס כחוק או שלא כחוק 5-6-7 נוסעים שמשנים משמעותית את ההנהגות של המכונית ושל הנהג בה...

4. משעמם: כן, הרכב הראשון צריך להיות משעמם, למרות כל הפנטזיות שלנו על "הרכב הראשון" - עליו אנחנו נעשה לרוב את מירב הטעויות שלנו, באשמתנו או שלא. יהיו לו את כל החיים למצוא איזו ZX וולקן, אבל רק פעם אחת להבין ברגע הלא מתאים מה המשמעות של הרפייה מהגז באמצע סיבוב. המכונית הראשונה שלי, ירושת ההורים, הייתה לגאסי 1.6 ידנית שלימדה אותי לא פחות מהרבה מכוניות שבאו אחריה, כי היא הייתה כמו כל מורה טוב/ה - מאוד סבלנית.    

• רעיון טוב! 2

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

כל רכב 'עממי' מקטגוריית המיני ועד קטגוריית הג'יפונים.
רכבים מודרניים מאד קלים לנהיגה, מה שצריך להשפיע הוא הצרכים מהרכב ואופי הנסיעות.

אם הנהג החדש גר בגולן ויש למשפחה שלו משק, גם F150 זה אחלה רכב לנהג חדש.
אם הוא גר במרכז ואין לו חניה והוא לא נוסע יותר מדי, קיה פיקנטו איז דה שיט.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה התקציב ?

הייתי הולך על רכב במודל מספיק גבוה כדי שיכיל לכל הפחות מערכות בקרת יציבות, רצוי ידני כדי להשריש את נושא החלפת ההילוכים ולצבור יותר ניסיון מהכמה שיעורים שיצא לך לעשות לפני הטסט, שיהיה זול לבטח אז זה אומר שצריך שיהיו הרבה כאלה על הכביש כיוון שזמינות חלקי חילוף משפיעים על עלויות הביטוח ויהיה זול וקל לתקן ויהנה מאמינות טובה כיוון שנהג חדש לא צריך לטבוע בהוצאות.

זה יכול להיות יונדאי I20, פורד פיאסטה, מאזדה 2 לא משנה באיזו רמת גימור או רכבים אחרים מהסגנון, פשוטים לאחזקה, מספיק מרווחים כדי לקחת עוד 2-3 חברה לבילוי, לא מספיק חזקים כדי לגרום לך לעשות פתיחות בכביש עם איזו ואגית משופרת ויציבים מספיק בשביל שלא תעוף מהכביש בתמרון התחמקות הראשון שיצא לך לעשות.

פורסם (נערך)

רכב מודרני, בטיחותי ככל הניתן (אם אפשר חדש עם כל מערכות הבטיחות שיש - מה טוב), עם ביצועים סבירים והתנהגות כביש סלחנית, רצוי שיהיה גם סביר בעלויות הביטוח.

לגביי כל העניין של ידני שעולה כאן בשרשור - אתם מודעים לזה שכנראה רוב האנשים שלומדים היום נהיגה לומדים על אוטומט?

הרכב הראשון שלי, כמו שאפשר להבין מהחתימה, היה יונדאי גטס 2008 ברמת גימור GLX (נדירה מאוד), עם 4 כריות אוויר, ABS ו-ESP. בטיחותי יחסית לתקופה שבה הוצאתי רישיון (2010).

אגב, הוצאתי רישיון על גיר ידני, נהגתי שנתיים על אוטומט וחזרתי אחרי זה כמעט ל-8 שנים של נהיגה על גיר ידני (קליאו III ופיאט 500 וכמה גיחות לאירופה עם רכבים ידניים שונים) ועכשיו חזרתי לסוג של אוטומט (DSG). לא רואה את עצמי חוזר לידני, אבל לא אתנגד לנהוג מדי פעם על ידני.

לא חושב שזה שנהגתי שנתיים באוטומט פגע בי באיזושהי צורה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב הראשון שנתתי לבת שלי היה פולו ידני שהחליף אותו אחרי 4 שנים קיה פיקנטי ידני ל 4 שנים נוספות. היתרון המשמעותי ביותר היה המנעות שלה כל אותן שנים מלהחזיק בטלפון. המחלה הזו, במיוחד לנהגים ונהגות חדשים (ומנסיון רע עם כמה כאלו במשפחה וחברים) זה תאונה שרק מחכה לקרות. לכן אני בעד רכב ידני כרכב ראשון, בעיקר לאלץ יותר ריכוז בנהיגה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...