Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שהרכב ללא טסט בתוקף מספר חודשים וחונה ברחוב ציבורי לא בחניית הבניין שלי בטאבו ואני מעוניין להתניע אותו מדיי שבוע למספר דקות ( בלי לנסוע מילימטר), מה אומר החוק? אני יכול לשבת ברכב כשהוא מונע למרות שאין לו טסט בתוקף? שוטר/פקח מזדמן יכול לתת לי דוח על כך? שוטר יכול לתת דוח ולטעון שראה אותי נוהג ברכב?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

תקנה 73 לתקנות התעבורה קובעת: "לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה או שרשיונו פקע".

'דרך' מוגדרת בפקודת התעבורה: "לרבות כל מסילה, דרך, סמטה, ככר, מעבר, גשר או מקום פתוח שיש לציבור זכות לעבור בהם".

לפי החוק היבש לא רק שאסור לך להניע אותו, אסור לך אפילו להחנות את הרכב שם.

• אהבתי 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האם הקפאת את הרשיון?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תפתח מכסה מנוע, מכסה תא מטען, שים ארגז כלים ליד האוטו ואז זה לא יראה שאתה נוהג. ואל תשאל שאלות קיטבג...כי כמו שנכתב, אסור לך להעמיד את הרכב במקום ציבורי. 

• אהבתי 1

פורסם

לבדוק שמן ונוזלים מותר, להחליף נורה בפנס גם מותר... למה אתה אומר שאסור? 😃 

פורסם

בחוק אין הגדרה ברורה וחד-משמעית מתי אדם נחשב בתור נוהג ברכב.

בעקבות כך, בתי משפט נוהגים לפסוק ולקבוע נורמות התנהגות.

כיום, עפ"י פסיקת בימ"ש, המצאות ברכב מונע (או ניסיון להניע אותו)  נחשבת בתור נהיגה ברכב.

גם דחיפה של רכב לא מונע - נחשבת בתור נהיגה.

המשמעות היא שבזמן ביצוע הפעולות הנ"ל, אתה צריך להיות עם רישיון נהיגה תקף ומתאים לסוג רכב + רישיון רכב וביטוח בתוקף + אתה כשיר לנהיגה (למשל, לא שיכור לפי הגדרות החוק).

• אהבתי 1
פורסם

לפי מה שאני יודע ישיבה בכיסא הנהג כשהרכב מונע נחשבת לנהיגה.

היה פעם איזה סיפור על מישהו שיכור שרצה לישון ברכב והניע רק בשביל המזגן וקיבל על זה קנס.

אולי אפשר להתחכם ולהניע מהמושב של הנוסע? 😉

Think About It Reaction GIF by Identity

They are trying to ban me...

פורסם
לפני 15 שעות, zvit כתב:

תקנה 73 לתקנות התעבורה קובעת: "לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה או שרשיונו פקע".

'דרך' מוגדרת בפקודת התעבורה: "לרבות כל מסילה, דרך, סמטה, ככר, מעבר, גשר או מקום פתוח שיש לציבור זכות לעבור בהם".

לפי החוק היבש לא רק שאסור לך להניע אותו, אסור לך אפילו להחנות את הרכב שם.

ציצוט יפה אבל איננו תשובה.

לפני 2 דקות, HybridBoy כתב:

אולי אפשר להתחכם ולהניע מהמושב של הנוסע?

עצה חכמה. 

או עם מכסה מנוע פתוח, כך שזה לא יהיה מוגדר כנהיגה בשום אופן.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 17 דקות, tinoki כתב:

ציצוט יפה אבל איננו תשובה.

התשובה היא שעל פי החוק היבש השוטר יכול לתת דוח ע"פ תקנה 73. תכל'ס זאת שאלת קיטבג. אף שוטר לא יגש סתם למישהו שעומד לו בחניון ויתחיל לחקור אותו. אם כי העמדת רכב לזמן ארוך ארוך בחניון ציבורי "מושכת אש" במיוחד במקומות בהן יש מצוקת חניה. שי בבעלותי שני רכבי אספנות (שניהם ללא טסט כרגע) אחד חונה באחת משתי החניות המקורות בבית שלי, השני חונה ברחוב ליד הבית באופן שלא מפריע לשכנים לחנות בנוחות, ובתאום עם הגורמים הרלוונטיים ברשות המקומית.

טכנית גם אני עובר עכשיו על תקנה 73, אבל לפחות דאגתי לכך שהשכנים והרשות המקומית לא יטרידו אותי בעניין.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צודק.

העניין הוא שעבירה על תקנה 73 היא עבירה זניחה, לעומת עבירת נהיגה ברכב ללא טסט וללא ביטוח (ו/או ללא רשיון נהיגה מתאים או בתוקף).

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

שוב פעם אני אומר, אם הוא יפתח מכסה מנוע, יניע את האוטו ויעמוד בחוץ, סיכוי שזה יחשב נהיגה הוא לדעתי אפסי ביותר... 

פורסם
בתאריך 31.12.2020 בשעה 20:39, Buki כתב:

לבדוק שמן ונוזלים מותר, להחליף נורה בפנס גם מותר... למה אתה אומר שאסור? 😃 

מה פתאום לפי משרד הרישוי אתה מבצע עבודה לא במוסך מורשה

לבדוק מותר לך אבל אם תוסיף שמן או תשנה נורה אתה רוצח על גלגלים

לי אישית יצא לדרוס 3 ילדים וזקנה רק בגלל שהוספתי טיפה שמן והיד עוד נטויה

• תוכן חדש...