Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמות הרכבים העולה על הכבישים השנה, עם ירידה של כ-15% במסירות, מפתיע רק ממבט ראשון.

יש בארץ כ-3 מיליון רכבים פרטיים וקצב גריטה מהכביש (כ-7% מדי שנה) קרוב ל-200 אלף.

רמת המינוע בארץ, פחות מ-400 כלי רכב ל 1000 תושבים, היא מאוד נמוכה (אפילו יותר נמוכה ממזרח אירופה).

כמעט ואין תוספת רכבים על הכביש השנה.

יש ירודה במכירות מכוניות חדשות כבר 4 שנים, למרות גידול באוכלוסיה וכמות בעלי הרשאיון.

2016 - 286 אלף

2017 - 281 אלף

2018 - 267 אלף

2019 - 254 אלף

2020 - 222 אלף

המחירים של רכבים חדשים מאוד גבוהים ביחס לכוח הקניה והם רק עולים בגלל עליה במסים ,דרישות הגנת הסביבה ובטיחות.

אבל עדיין יש צורך מינימלי ברכבים פרטיים, אפילו אם זה דרך ליזינג היקר.

כל זה אומר ששוק הרכב בארץ נמצא במיתון עוד לפני הקורונה וכבר אין הרבה לאן לרדת, רק מתחת לאדמה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 3

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

@EvGriga יקר!

מעבר לעובדה שרוב המספרים שציטטת בהודעתך לא מדוייקים. למעט 2020 (קורונה) ההפרשים לא היו כאלה גדולים.

"כמעט אין תוספת רכבים השנה" - התוספת נטו מסתכמת ב-86780 כלי רכב. לא הייתי מגדיר זאת כ"כמעט אין תוספת".

סך הציים של חברות הליסינג קטנו ב-3.2% מ-231029 ל-223598 לא בדיוק "קריסה" שחלק מהכתבים צפו לנו, ואני יכול להעריך בזהירות שרוב ההפרש נובע מקיטון במלאי כלי הרכב למכירה, כי שוק המשומשות לוהט בשנה האחרונה, וכל מה שזז - נמכר.

פורסם (נערך)

המספרים של שנים 2016- 2019 שציטטי הם המספרים הרישמיים של איגוד יבואני הרכב ולא כוללים יבוא אישי ומקביל.

אם יש לך מספרים יותר מדוייקים לשנים האלה - אתה מוזמן לדווח.

יש לי ספק שזה ישנה את המגמה של ירידה במסירות של מכוניות החדשות ב-4 שנים האחרונות, זאת אומרת "מיתון".

זה ששוק המשומשות בעלייה דווקה מחזק את הטענה שלי למיתון מתמשך בשוק המכוניות החדשות.

יש מחסור במכוניות בנות 3-4 שנים בשוק יד שניה ומחירים שלהם עולים בגלל שיותר ויותר אנשים לא יכולים להרשות לעצמם מכונית חדשה אבל הצורך ברכב פרטי עדיין קיים.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

בגלל שהדו"ח המפורט טרם עלה, ולאחר אישור של פות"ש, השרשור הזה ננעל וכולם מוזמנים להמשיך את הדיון בשרשור הזה:

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...