Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שכואב להוציא 65 ש"ח עבור חניה וכפל רשיון, יתחיל לשמור על הטופס שלו טוב יותר. 

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מדבר על מי שלא מקבל בכלל את הודעת התשלום אלא משלם במרשתת וניגש לטסט. זה מה שקרה לי לפני שנה - אם עד אז הייתי מקבל 3 רשיונות (הודעת תשלום, רשיון משולם לפני הטסט וכפל אחרי הטסט) הרי שבשנה שעברה לא הגיע אף אחד מהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתכלס זה בקטנה, מדפיסים את הרישיון בבית בחינם מהאתר gov.il. סה"כ משהו לזכור לעשות מראש, לא מסובך מידי. (אני עשיתי טסט שבוע שעבר ולא הבאתי את הרישיון, יאמר לזכותי שזה היה הטסט הראשון שעשיתי😅)

פורסם

תראה, לך ולי זה טריויאלי להוריד איזה PDF (וזה מגיע בדואל עם התשלום, לא צריך להתעסק עם האתר האישי, שאישית טרם נרשמתי אליו). אבל יש לא מעט אנשים שבשבילם נוקיה 105 זה המכסימו שהם מוכנים להחזיק ביד, או פשוט מנתקים מהעולם המודרני.

• רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גולף.

ממחר, כל פעם לפני שאתה יושב לאכול צהרים, גש בבקשה לחנות הנעלים ותביא לי אישור בכתב מהמוכר שאתה יכול לקבל צלחת.

למה?

ככה. כי הבירוקרט רוצה. והוא יכול לטרטר אותך. 

ואם לא קיבלת את הטופס, אתה יכול להוציא חדש בפיצוציה במד השני של העיר, תמורת 20 שקל.

נו מה, כולה 20 שקל  מה הבעיה שלך?

הבעייה שכל העניין עם הנייר מיותר.

אנחנו ב2021. 

וזו צרת מדינה כי זה סימפטום של תופעה רחבה של גופים שמטרטרים אותך בלי שום סיבה ריאלית.  (שלח לי רק בפקס, צביא לוועדה עותק חתום בחתימה מקורית ושאר שטויות שנועדו לטרטר את האזרח כדי להצדיק משרה של עוד פקיד או את האגו של הבוס שלו)

סתם בירוקרטיה של בריה"מ בשנות ה60.

ודרך אגב - לא צריך ללכת לסופרפארם.

כתבתי בהודעה הראשונה - אפשר חהפיק בחינם בבית.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

נתקו - אתה מבלבל כאן שני דברים. יש ביורוקרטיה שמצדיקה את הניירת - למשל מסמכים משפטיים שמצריכים אימות. והתחום שלך דווקא מהרגישים ביותר. אז לא שאי אפשר לאמת דיגיטלית, אבל כנראה שזה מצריך קצת יותר מאמץ וכסף. ויש ביורוקרטיה  שאפשר להעביר למסך כמו כרטיסי העליה למטוס. למשל רשיון הרכב שיהיה לך על מסך הנייד והשוטר יוכל לבדוק אותו או לקרוא איזה QR ולבדוק במסוף שלו.  הבעיה היא 25% מאזרחי ישראל שהם computer illiterate או סתם מפחדים להרגיז את הרב שפוחד לאבד שליטה בהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

דווקא ה"תחום שלי" עשה בשנים האחרונות כמה צעדי ענק לכיוון של אישורים דיגיטליים מלאים וביטול ארכיוני הנייר הענקיים (אפילו את הקיים סורקים לקובץ דיגיטלי וגונזים את הנייר).

רק בשוליים הכי טריוויאליים (ר.מ.י, רשות העתיקות, תיאומי מערכות.. ) יש עדיין דרישה לנסוע עם המשינה, לחנות, לעלות, לחתום עם חותמת קפיץ ועט כחול ואז... לסרוק את זה לקובץ דיגיטלי ולהעלות למערכת המקוונת...

משפטית? 

עוה"ד מגישים לביה"מש, מעבירים ביניהם, ולרשויות השונות חומר בצורה דיגיטלית וחותמים עם כרטיס חכם.

מהנסיון שלי, הכרטיס החכם הזה ממש לא פשוט לזיוף, ובחלק מהמערכות הממש רגישות יש אימות כפול בנוסף לזה.

רו"ח לא יוצאים היום מהמשרד. שזה עניינים סופר רגישים. 

אבל בכל מקום, בסוף, בשוליים, אתה תמיד תמצא את הקטע המעצבן, הבירוקרטי  והארכאי שנשאר דווקא במקום הכי טריוויאלי וטיפשי, בדמות  איזו חתיכת נייר שלא מעניינת אף אחד מהרגע שהוחתמה בחותמת של הפקיד מלא החשיבות העצמית.

חבל ש kompy@ לא פה. היה יכול לשפוך אור על כמה באמת חשוב למכון הרישוי לקבל נייר, ומה הוא יכול לראות במחשב בלי אותו הנייר.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

אני הצלחתי להעביר את מקום העבודה שלי מעבודה דרך פקסים\דואר\מיילים למערכת ממוחשבת. למזלנו זה היה לפני הקורונה. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה עכשיו בקורונה אם זו היתה השיטה הישנה. עכשיו הכל ממוחשב. תוך שניות אני יכול לתת לבנאדם את השירות, צריך להדריך את הדיוטות צעד אחר צעד אבל עדיין זה שיפור מדהים מאשר תהליך שהיה לוקח במינימום 3 שבועות בשביל לקבל תשובה חיובית שלילית. ובנוגע לחשש בנוגע לחסרי המחשב זה קטע יש להם סמארטפונים שיש להם חיבור לאינטרנט - רק חשוב שיהיה אישור מהספק אינטרנט שלהם או יותר נכון מספק הסלולר שלהם שיפתח להם את IP של הטופס (קרה לנו במשרד שזה מנע מדתיים לגשת לטופס)

@kompy בבקשה תן את הדעתך בנושא

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפני כשנתיים גיליתי לראשונה שאפשר לשלם טסט באינטרנט, אם אני זוכר נכון, ביצעתי תשלום וזהו, כלומר, לא הדפסתי. 

כשהגעתי הייתה נציגה שביקשה ת"ז, בדקה שהטסט משולם וזהו. 

לפני שבוע ניגשתי לעשות טסט באוטו אמרתי שהכל משולם, הם התעקשו שהם צריכים לראות את נייר. נאלצתי לגשת למשרד, לשלוח להם למייל, הנייר הודפס ורק אז קבלתי אישור לבצע טסט. 

בסיום הבדיקה כמובן ג(נ)בו עוד 96₪. 

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

אני מדבר על מי שלא מקבל בכלל את הודעת התשלום אלא משלם במרשתת וניגש לטסט. זה מה שקרה לי לפני שנה - אם עד אז הייתי מקבל 3 רשיונות (הודעת תשלום, רשיון משולם לפני הטסט וכפל אחרי הטסט) הרי שבשנה שעברה לא הגיע אף אחד מהם.

אם שלמת במרשתת - קיבלת קובץ PDF של הרישיון במייל.  קשה להדפיס בבית ?

לחילופין יכולת לשלם בדואר (לא צריך להביא הודעת תשלום) וגם היית מקבל רישיון מודפס.

עדין נשאלת האלה למה בכלל צריך עדין את הנייר הזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@natcoאם המערכת משתפרת אז על מה הבכי? התהליכים האלה לוקחים זמן, אבל אתה מתאר מגמה חיובית.

@dani666אילו קראת מה שכתבתי היית מבין למה כוונתי. אני משלם מיסים דרך המרשתת כבר למעלה מ-20 שנה, וכבר הגשתי יותר ממכונית אחת לטסט על סמך PDF שהדפסתי בבית. אבל הבעיה היא מספר עצום של אזרחים ותושבים, אני מעריך שמדובר ב-20-25% מתושבי ישראל, שאו שאינם מסוגלים להשתמש במחשב (או סמארטפון, זה היינו הך), או שנמנעים מכך מסיבות דתיות.

אני רואה בעיני רוחי את הבלגן שייווצר הסניפי הדואר שהועברו לקבלת קהל עם תור בלבד. בבנק העמידו פקיד שתפקידו להדריך את המתקשים בשימוש בשירות העצמי. נראה לך שהדואר יוכל תעשות זאת? בינינו, נראה לך סביר שתוכל להגיע לדואר רק עם תור שזמן המינימום לקביעתו הוא שעתיים, וסביר שיהיה כמה ימים?

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

נתקו - אתה מבלבל כאן שני דברים. יש ביורוקרטיה שמצדיקה את הניירת - למשל מסמכים משפטיים שמצריכים אימות. והתחום שלך דווקא מהרגישים ביותר. אז לא שאי אפשר לאמת דיגיטלית, אבל כנראה שזה מצריך קצת יותר מאמץ וכסף. ויש ביורוקרטיה  שאפשר להעביר למסך כמו כרטיסי העליה למטוס. למשל רשיון הרכב שיהיה לך על מסך הנייד והשוטר יוכל לבדוק אותו או לקרוא איזה QR ולבדוק במסוף שלו.  הבעיה היא 25% מאזרחי ישראל שהם computer illiterate או סתם מפחדים להרגיז את הרב שפוחד לאבד שליטה בהם.

דודה שלי קיבלה רישיון רכב חדש ושמעה שאפשר לשלם באינטרנט, תוך 3 דקות שילמתי והדפסתי לה במדפסת ביתית.

צריכים להפסיק להתייחס לכל שינוי והתקדמות בתור ניסיון להרוס למבוגרים את החיים, לרובם יש מי שיעזור במקרה הצורך. מי שלא שיגיע ויקבל טיפול פרטני. מצד שני, במקרה הזה ספציפי אם מישהו הוא עד כדי כך מקרה גמור כנראהלא צריך לנהוג..

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אילו קראת מה שכתבתי היית מבין למה כוונתי. אני משלם מיסים דרך המרשתת כבר למעלה מ-20 שנה, וכבר הגשתי יותר ממכונית אחת לטסט על סמך PDF שהדפסתי בבית. אבל הבעיה היא מספר עצום של אזרחים ותושבים, אני מעריך שמדובר ב-20-25% מתושבי ישראל, שאו שאינם מסוגלים להשתמש במחשב (או סמארטפון, זה היינו הך), או שנמנעים מכך מסיבות דתיות.

@sperial הבנתי במדויק את כוונתך ועניתי עליה. 

נראה לי שלא קראת את שכתבתי שורה מתחת -

לפני שעתיים, dani666 כתב:

לחילופין יכולת לשלם בדואר (לא צריך להביא הודעת תשלום) וגם היית מקבל רישיון מודפס.

אני חושב שזה פותר את נושא "20-25% מתושבי ישראל, שאו שאינם מסוגלים להשתמש במחשב (או סמארטפון, זה היינו הך), או שנמנעים מכך מסיבות דתיות".

פורסם (נערך)

@יובל .מ.אתה מבין שדודתך שייכת לאותם עשרות אחוזים שלא מסתדרים לבד, היא נאלצה להעזר בך. מה יקרה כאשר הית תצטרך לקבוע תור בדואר כדי לשלוח אומלקהל מכתב רשום? 

@dani666ואיך אותם שאינם משתמשים במרשתת יקבעו תור בדואר? ומה אם אותם אנשים שמסתמכים על כך שהמסמכים יגיעו לתיבת הדואר שלהם, אבל  הם לא מגיעים?

יש מדינות עם 100% שימוש במחשב ובמרשתת. אנחנו חיים במדינה מפגרת, שבה רק 70-80% מהאוכלוסיה משתמשת בה (ונניח רגע לתשתיות העלובות). אז חייבים להתקדם, אבל להשאיר גם פתח למי שנתקע מאחור.

• תוכן חדש...