Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב עם תג נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם מישהו ביצע העברת בעלות לרכב עם תג נכה בתקופה האחרונה, כשמשרדי הרישוי סגורים?

נכה משלם אגרת רישוי 26 ש"ח, על מנת לבצע העברת בעלות צריכים להשלים את הפרש האגרה לאגרה רגילה עד הטסט הקרוב. 

איך מקבלים שובר לתשלום האגרה? 

האם אפשר לשלם אותו באינטרנט? 

האם אפשר לבצע את התהליך בלי לגשת לשום מקום פיזית?

תודה. 

פורסם

ביצעתי לפני מס' חודשים, כשניתן היה להגיע למשרד הרישוי בהזמנת תור מראש. מיותר לציין שאין אפשרות להעביר בדואר.

העברת הבעלות מבוצעת ללא השלמת ההפרש, לאחר העברת הבעלות הוציאו לנו רשיון חדש על שם הבעלים החדשים ובסכום לתשלום מופיע הסכום היחסי למס' החודשים שנותרו מהסכום המקורי. 

לאחר התשלום הרישיון נכנס לתוקף.

פורסם

זהו שהנוהל הזה לא תקף יותר למייטב הבנית כי לא ניתן להגיע לסניפי משרד הרישוי. 

באתר שלהם מופיע הנוהל הבא, השאלה אם מישהו ביצע, והאם ניתן לביצוע בלי לצאת מהבית?

העברת הבעלות תבוצע באחד מסניפי חברת דואר ישראל בלבד, לאחר השבת הפרשי האגרה בגין ההנחה שהתקבלה.  כדי לטפל בהפרשי אגרת הרישוי, עליכם לפנות למוקד השרות של הנהלת אגף הרישוי, שם יופנה המבקש לתשלום הפרשי האגרה בדואר ישראל, תוך ציון הסכום המדויק ומספר המסלקה. עם השלמת התשלום והעברת אישור התשלום למוקד הרישוי, תשוחרר ההגבלה תוך דקות אחדות ותוכלו להעביר בעלות בכל סניף דואר.

פורסם
לפני 56 דקות, Buki כתב:

נכה משלם אגרת רישוי 26 ש"ח

אפשר לפרט על זה?

לאמא שלי יש תג נכה לרכב, אבל הרכב שלה רשום על שמי (הם מפחדים שביטוח לאומי יעשו להם בעיות על זה שיש רכב שרשום על שמם)

אם אעביר את הרכב על שמה, זה יוריד את גובה האגרה? או שזה תלוי באחוזי נכות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא כ"כ יודע לפרט. אני מחזיק ביד רישיון רכב של נכה, הרכב רשום על שמו, יש תג נכה וסכום האגרה לשתלום הוא 26 ש"ח. 

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

אפשר לפרט על זה?

לאמא שלי יש תג נכה לרכב, אבל הרכב שלה רשום על שמי (הם מפחדים שביטוח לאומי יעשו להם בעיות על זה שיש רכב שרשום על שמם)

אם אעביר את הרכב על שמה, זה יוריד את גובה האגרה? או שזה תלוי באחוזי נכות?

הרכב יכול להישאר על שמך.

אפשר להוציא לאמא שלך תו על שמה עם מס' הרכב שרשום על שמך. זה מה שאפשרי בעיקרון, מבחינת תלות באחוזי נכות וכל העניין הזה אני לא מתמצא לשמחתי.

פורסם

התו אני יודע שאפשר להוציא על שמה.

אבל ממה שאני ראיתי, זה לא נתן לי שום הנחה באגרת רישוי. השאלה אם להעביר את הרכב על שמה תתן הנחה באגרת רישוי.

מתנצל על חטיפת השירשור, פשוט זה העלה נקודה מאוד מעניינת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, vadim6385 כתב:

התו אני יודע שאפשר להוציא על שמה.

אבל ממה שאני ראיתי, זה לא נתן לי שום הנחה באגרת רישוי. השאלה אם להעביר את הרכב על שמה תתן הנחה באגרת רישוי.

מתנצל על חטיפת השירשור, פשוט זה העלה נקודה מאוד מעניינת.

כן, רכב רשום על אדם זכאי לתו נכה משלם 26 שקלים בשנה.

אין ימינה ואין שמאלה. 

הכותב בעל תו.

עריכה: https://www.kolzchut.org.il/he/אגרת_רישוי_מופחתת_לרכב_עם_תג_חניה_לנכה

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
פורסם

כן, אבל האם רישום בעלות רכב על אדם זכאי לתג נכה בהכרח גורר את זה שהאגרה תהיה 26 ש"ח?

פורסם
לפני 18 דקות, vadim6385 כתב:

כן, אבל האם רישום בעלות רכב על אדם זכאי לתג נכה בהכרח גורר את זה שהאגרה תהיה 26 ש"ח?

לא צריך לרשום בעלות.

רכב (אחד) שמוצמד אליו תו מקבל הנחה על אגרת רישוי, גם אם הוא לא רשום על הנכה.

לפחות ככה היה לפני כמה שנים.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 35 דקות, vadim6385 כתב:

כן.

לפני 15 דקות, Ooga כתב:

לא צריך לרשום בעלות.

רכב (אחד) שמוצמד אליו תו מקבל הנחה

לא בדיוק.

יש קריטריונים, שמתי קישור שתי הודעות למעלה.

פורסם (נערך)

זהו, אני גם הבנתי בזמנו שצריך להגיש בקשה מיוחדש להנחה באגרת רישוי, והתנאי זה שתהיה נכות קבועה מעל אחוז מסויים.

ממש לא מגיע אוטומטית. מדינת ישראל לא תוותר בקלות על 1600 ש"ח בשנה (אגרת רישוי של פריוס).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 20 דקות, vadim6385 כתב:

1. והתנאי זה שתהיה נכות קבועה מעל אחוז מסויים.

2. ממש לא מגיע אוטומטית. 

1. לא. בוודאות גמורה. לי, לדוגמא יש מחלה שמקנה לי תו איך אינה מקנה לי אחוזי נכות. רוצה פירוט בפרטי- אפשר.

2. נכון, צריך להגיש להם בקשה. 

פורסם

1. התנאי היחיד לקבלת פטור מאגרת רישוי הוא זכאות לתו נכה, אין משמעות לאחוזי נכות.

2. כדי לקבל פטור מאגרת רישוי הרכב צריך להיות רשום על שם הנכה או בן/ בת זוגו או על-שם האפוטרופס שלו (הורה או מי שמונה ע"י בית המשפט)

3. מגישים בקשה, ומקבלים החזר על יתרת התקופה עד הטסט, ובטסט הבא כבר מקבלים אגרה ע"ס 26 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...