Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני תופס מעצמי כאחד שמכיר די טוב את כבישי הארץ ולא ידוע לי על עוד צומת מרומזר בו הרמזורים מוצבים רק בכניסה לצומת ולא ביציאה.

זה צומת דולפין בחיפה, בכיוון נסיעה מהנמל ומבית חולים רמב"מ. 

שימו לב לשלט בצד שמאל. 

מה הסיבה לזה שאין רמזורים ביציאה המצומת?

התשובה המתבקשת - זה כי הצומת גדולה ויש מרחק רב בין הכניסה לבין היציאה לדעתי לא נכונה מכיוון שבכיוונים אחרים באותו צומת יש רמזורים גם בכניסה וגם ביציאה. 

תודה. 

20210402_144207_HDR_(1).thumb.jpg.b1f4a5c66f51b72825b448b5b5d8ab7f.jpg

20210402_144207_HDR_(1)_(1).jpg.b4137e3bbfe768249d478b379706229e.jpg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי, מכיוון שמעבר לצומת יש כניסה לנתיבי מטרונית וכדי לא ליצור בלבול לא שמו רמזורים מעבר לצומת.

פורסם (נערך)

צומת ענק ומורכב, בנוסף למסלולי המכוניות כולל גם מסלול ונתיבי מטרונית.

בשלושת הכיוונים האחרים יש רמזורים מרוחקים.

בכיוון שצילמת יש בעיה - שני מסלולים מקבילים (הימני עילי והשמאלי מתחת למעבר הרכבת), עם תזמונים נפרדים, ולכן רמזורים מרוחקים יגרמו בלבול ותאונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, asix כתב:

לדעתי, מכיוון שמעבר לצומת יש כניסה לנתיבי מטרונית וכדי לא ליצור בלבול לא שמו רמזורים מעבר לצומת.

אכן יש נתיבי מטרונית שם אבל לא מובן איזה לבול זה יכול לגרום. למטרונית יש רמזורים נפרדים עם קו לבן אנכי או אופקי. 

Screenshot_20210403-171948_(1)_(1).thumb.png.e2573c7f0915b0394bc0381f62fa99b9.png

פורסם

צומת הרחובות חיל הים ושד' ההגנה\דרך יפו בחיפה, סמוך לבי"ח רמב"מ.
צומת ענקית.
אני חשבתי שמדובר במרחק, אבל במחשבה שניה אולי לנתיבי המטרונית יש תפקיד בעניין. פרט לכך לא רואה סיבה.

התמונות של בוקי מתייחסות לזרוע העליונה בתצ"א.
image.thumb.png.c797e374ff4490db6ec0d57cfc03b3ab.png

עריכה: @sperial, הנתיב העילי הוא פניה ימינה בלבד, מופרד ע"י אי תנועה ולכן הטענה שלך לא מסתדרת כלכך עם המצב בשטח.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

בפוסט הקודם שלי טעיתי, המסלול הימני (שאינו עובר במנהרה) הוא לפניה ימינה בלבד וכלל אינו עובד דרך הרמזור.

בכיוון הנגדי יש רמזור מרוחק. הניחוש שלי הוא שבכיוון שצילמת יש בעיה בגלל המת"צ בכיוון הנגדי (איי התנועה משני צידיו מדורגים, ואולי יש חשש שרמזורים שם יגרמו לנהגים להכנס למת"צ במקום למסלול המיועד להם.

@asix בניגוד למעגל תנועה רב נתיבי אין בצומת הזה שום מבנה שאינו מוגדר בתקנות. בשד' רוטשילד (הצד המרוחק בתמונה של בוקי) יש למטרונית מסלול נפרד (באמצע הרחוב), בכביש ההגנה\יפו (הכביש החוצה) יש לה נתיבים ייעודיים בצידו הימני של הרחוב, ברח' חיל הים (ממנו צילם בוקי) המטרונית חולקת את הנתיבים עם כל שאר התנועה. בקטעים בהם יש למטרונית נתיבים ייעודיים יש לה גם רמזורים ייעודיים (תמרורים 708-717, זהים לרמזורי רק"ל), כך שלמרות שמדובר בצומת גדול מאד וקצת מורכב אין בו שום דבר לא ברור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

אכן יש נתיבי מטרונית שם אבל לא מובן איזה לבול זה יכול לגרום. למטרונית יש רמזורים נפרדים עם קו לבן אנכי או אופקי. 

הנהג הישראלי ( לא כולם, אבל הנהג הממוצע) לא יודע להתמודד עם מקרה מורכב. ראה את הכיכר בחולון עם 3 נתיבים. בחו"ל זה טריוויאלי, פה זה מתכון לתאונות.

אותו הדבר המקרה הזה.

לפני 26 דקות, sperial כתב:

בניגוד למעגל תנועה רב נתיבי אין בצומת הזה שום מבנה שאינו מוגדר בתקנות. בשד' רוטשילד (הצד המרוחק בתמונה של בוקי) יש למטרונית מסלול נפרד (באמצע הרחוב), בכביש ההגנה\יפו (הכביש החוצה) יש לה נתיבים ייעודיים בצידו הימני של הרחוב, ברח' חיל הים (ממנו צילם בוקי) המטרונית חולקת את הנתיבים עם כל שאר התנועה. בקטעים בהם יש למטרונית נתיבים ייעודיים יש לה גם רמזורים ייעודיים (תמרורים 708-717, זהים לרמזורי רק"ל), כך שלמרות שמדובר בצומת גדול מאד וקצת מורכב אין בו שום דבר לא ברור.

ועדיין, לנהג הישראלי שלא בקיא יותר מדי בחוקים ובתקנות, הצומת הזאת לא רגילה ולכן היא מקור לטעויות. ברור שאין סיבה לתאונות, אבל לך תסביר זאת לנהגים שמה שלימדו אותם זה לעבור טסט ולא לדעת לנהוג.

פורסם (נערך)

מצטער שאני גולש להתנצחות. 

חוץ מהגודל ונתיבי המטרונית בצומת הזה שום דבר חריג. כלומר, בגלל המטרונית יש ריבוי נתיבים ויותר מופעי רמזור מהרגיל, אבל נהג ערני לא יתבלבל. רמזורי המטרונית מוצבים באופן שכמעט שאינו נראה לנהג הרכב הפרטי, שכל שהוא צריך לעשות הוא לעקוב אחר החיצים והרמזורים. אפילו מבחינת הטסט כל תלמיד בחיפה עובר בו לעתים קרובות, כי משרד הרישוי נמצא 200 מ' ממנו.

אני עובר בצומת הזה לעתים מזומנות (אבל לא בכיוון שצילם בוקי), לא זכור לי שראיתי מישהו מתבלבל בו. יש בחיפה צמתים הרבה יותר מבלבלים. חפש את הויכוחים שלי עם ישה על הצמתים שליד תחנת המשטרה, או הצמתים בין הצ'ק פוסט ללב,המפרץ.

פורסם
לפני 5 שעות, asix כתב:

ראה את הכיכר בחולון עם 3 נתיבים. בחו"ל זה טריוויאלי, פה זה מתכון לתאונות.

דוגמא פשוטה לתכנון גרוע. לא מפרקים את הכיכר ההיא רק מסיבות סנטימנטליות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 47 דקות, tinoki כתב:

לא מפרקים את הכיכר כי היא מכניסה הרבה כסף לקופה עם כל הטסטים שנכשלים שם. 😂 

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

לא מכיר את האזור בכלל.

אולי אנשים היו נוהגים "להתגלגל" שם אל תוך הצומת וכדי למנוע זאת שמו רק רמזורים קידמיים כדי שלא תרצה להתגלגל מאחר ולא תראה את הרמזור.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, במבליק כתב:

לא מכיר את האזור בכלל.

אולי אנשים היו נוהגים "להתגלגל" שם אל תוך הצומת וכדי למנוע זאת שמו רק רמזורים קידמיים כדי שלא תרצה להתגלגל מאחר ולא תראה את הרמזור.

באירופה כמעט בכל מקום יש רמזורים רק לפני הצומת . לעומת זאת בארה"ב בדרך כלל יש רמזורים רק מצידו השני של הצומת ולפעמים הרמזורים תלויים באוויר על כבלים במרכז הצומת. ישראל היא המקום היחיד שנהגתי בו שבו כמעט בכל צומת יש רמזורים גם לפני הצומת וגם מעבר לה.

בתאריך 3.4.2021 בשעה 15:50, tinoki כתב:

אם אתה חושב שכיכר הלוחמים בחולון זה תכנון גרוע, מה תגיד על זה?

image.png.25b1085d8cbb4178fec22bbafa57507a.png

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • אהבתי 1
פורסם

נתקלתי ברמזורים בשני צידי הצומת בעוד מדינות. זכורה לי פינלנד, לפעמים עם הצבה של הרמזורים המרוחקים איפה שאפשר, לפעמים בזוית של 45 מעלות מקו ההסתכלות של הנהג, ובכלל, עד כמה שאני זוכר, רמזורים משני צדי הצומת היו הכלל. והיא לא היחידה.

מבחינת רמזור קרוב בלבד - הקיצונית ביותר הזכורה לי היא הולנד, שם בדרכים בינעירוניות הרמזורים מוצבים על גשרים כמה מטורים לפני הצומת. למעשה אם הרמזור מתחלף לצהוב כאשר אתה מתקרב אתה חייב לחצות את הצומת, אחרת תעצר מעבר לרמזור ולא תדע מתי מגיע הירוק. בכלל, נושא ההתייחסות לצהוב משתנה. בשווייץ פגע בי רכב מאחור ברמזור, והנהג התלונן על כך שעצרתי כאשר הרמזור התחלף לצהוב.

פורסם (נערך)

זה נראה יותר טוב?
אין פעם שאני עובר שם ואני לא רואה נהגים שיוצאים דרך הנתיב הלא נכון.

צילום מסך 2021-04-06 063115.jpg
לא שאני חושב שהיה אפשר לתכנן יותר טוב, זה מה שקורה שיש מקום נתון עם כל אילוצי כניסות/יציאות ובניינים מסביב.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • תוכן חדש...