Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, eladts כתב:

באירופה כמעט בכל מקום יש רמזורים רק לפני הצומת .

...

ישראל היא המקום היחיד שנהגתי בו שבו כמעט בכל צומת יש רמזורים גם לפני הצומת וגם מעבר לה.

שלפת לי את האותיות מהמקלדת. נכון מאוד.

לא נסעתי בארה"ב, אבל ממה שזכור לי באירופה הרמזורים גם קטנים יותר, פיזית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, eladts כתב:

באירופה כמעט בכל מקום יש רמזורים רק לפני הצומת . לעומת זאת בארה"ב בדרך כלל יש רמזורים רק מצידו השני של הצומת ולפעמים הרמזורים תלויים באוויר על כבלים במרכז הצומת. ישראל היא המקום היחיד שנהגתי בו שבו כמעט בכל צומת יש רמזורים גם לפני הצומת וגם מעבר לה.

איך ידעתי שהשירשור יגיע לנושא הזה 😁

קודם כל, בישראל למעט המקום שבנושא השירשור, אני לא מכיר עוד מקום שאין בו רמזור בכניסה וביציאה מהצומת. 

דיברנו על זה בפורום לא מעט פעמים, אני מיכר את הסידור שיש באירופה ובארה"ב ולאמור את האמת: יש לי המון המון ביקורת על כי מיני דברים בארץ אבל בעניין סידור רמזורים אני בדעה שהשיטה הישראלית עדיפה על כל האחרות והיתרונות שלה עולים על החסרונות. 

חשבתי להתחיל לפרט את היתרונות והחסרונות אבל במחשבה שניה אין טעם כיוון שזה דבר נתון וזה לא משהו שאני יכול לבחור לפי ההעדפה שלי אלא אם כן אני מהגר למדינה אחרת. 

פתחתי את השירשור כי מעניין אותי לדעת מדוע באותו מקום ספציפי חרגו מהסידור המקובל שאני מאמין שגם מעוגן בתקנות הצבת רמזורים בארץ. 

פורסם

אלה הסעיפים הרלוונטיים מתוך "הנחיות לתכנון רמזורים", עמ' ה\16.

אז אכן ההנחיה היא להציב רמזור "רחוק"

image.png.928de39e3b326b636a2f0951457235e1.png

ויש גם הנחיה היכן להציבו:

image.png.ac72d9c526d8151cd377f7dbe5c9d253.png

הניחוש שלי - בגלל רוחב הצומת והמצאות נתיב המטרונית באמצע שד' רוטשילד הרמזור ה"מרוחק" צריך להיות מוצב לגמרי מחוץ לזוית הראיה של הנהגים ולכן ויתרו עליו. אבל אולי יש איזה דרך למצוא את הפרוטוקולים, אולי חבר הפורום @shellcase ידע היכן. קשה לי להאמין שזה ימצא במקום נגיש בקלות (כלומר במרשתת), ולמי יש רצון לנבור בארכיונים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתב פה חבר פורום שלא היה רמזור מעבר לצומת בכיוון זה עוד לפני שסללו את נתיבי המטרונית כך שאין קשר. 

רוחב הצומת גם כנראה אין קשר כיוון שהרוחב זהה בשלושת הכיוונים האחרים ושם יש רמזורים מעבר לצומת. 

פורסם
לפני 22 דקות, eladts כתב:

אולי היה בעבר רמזור מעבר לצומת, נהג נכנס בו והפיל את העמוד ואף פעם לא טרחו להציב עמוד חדש במקומו.

אמנם אנחנו בישראל ולא בארה"ב הנאורה בה אתה נמצא אבל, בחייאת.....

פורסם

הצומת הזה עבר כל כך הרבה איטרציות - המעבר התחתי מתחת למסילת הברזל יחסית חדש (לפני כן היה "מחסום מוות" בדרך לרמב"ם), דרך ההגנה ודרך יפו הורחבו אין ספור פעמים, וגם שד' רוטשילד עברו מספר הרחבות. אז אני ממש לא זוכר מערכות הרמזורים השונות. הזכרון היחיד שלי הוא ממצלמת רמזור אדום שהיתה מבזיקה שם מספר פעמים בכל לילה ומאירה את החדרים בצד הקרוב של "רמב"ם".

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ברוב הצמתים בארץ הרמזור ביציאה יהיה לאחר מעבר החציה (באם קיים, ובכניסה לפני)

בצומת הזה הצבת רמזור אחרי מעברי החציה יתקבל הרחק מדי מהצומת.

במצב של עומס, מי שמגיע מהשיקוע בכיוון המדובר, לא יראה את הרמזורים מעבר לצומת.

יש כללים להצבת רמזור ואחד מהם מתחשב בזווית הראיה של הנהג.

הנסיעה בכיוון ישר היא עם נטיה ימינה וכמו שנרשם, יכולה לבלבל עם כניסה לנת"צ.

אין נתיב מטרונית/נת"צ בשיקוע בשני הכיוונים.

עריכה אחרונה על ידי dorondoron
פורסם

אני חושב שהשילוב של המרחק הגדול והעובדה שמדובר בזרוע שמגיעה מכיוון מערב יכולים לשחק פה תפקיד שקשור בזה שבשעות אחה"צ לא ניתן יהיה לראות כלום.
היום יש לזה פתרון, לדים חזקים, מצחיות,רשת על הרמזור שמונעת החזרים (כמו בכוונות של צלפים). זה רק ניחוש שלי, אין לי מושג איפה לחפש את הפרוטוקלי של זקני חיפה בענייני רמזורים :)

לא מאמין שהצומת מבלבל יותר מצמתים מורכבים אחרים שיש בחיפה, ת"א י-ם ושאר ערים עם מערכי כבישי מורכבים יחסית, במקרה הגרוע ניתן לעשות גשר שילוט שיגדיר היטה איפה מותר לנסוע ואיפה אסור.

בכללי אני מאמין שהאחראים על הרמזורים בחיפה לא לגמרי מוברגים עד הסוף או לחילופין בעלי חיבה יתרה לניסויים בבני אדם, אחרת איך אפשר להסביר את הרמזור בכיכר ספר למשל?

• מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

לגבי כיכר ספר - כל ציר הרכס נבנה טלאי על טלאי עם הרבה אילוצים, מי יודע מה היו השיקולים בתכנון כיכר קריית ספר.

כמה חיפאים כאן מודעים לכך שהקטע בין הרמזורים של חורב היה במקור כיכר (הקיוסק היה במרכזה)? כל ציר הרכס, מסטלה מאריס עד האוניברסיטה, היה כביש חד מסלולי? במרכז הכרמל היו כיכרות/מעגלי תנועה בצמתים של דרך הים ואאל"ט גם וודג'ווד? אז כאשר הכשירו אותו לתנועה יותר גדולה נוצרו כל מיני חיות מוזרות, כמו היציאה מביכורים ומדונה גרציה, או כיכר ספר.

גם צומת דולפין היה הרבה יותר קטן, ובהדרגה נוספו עוד ועוד נתיבים, בכל הענפים. והיה גם ענף שבוטל: כניסה לתחנת האוטובוסים המרכזית, זו שבינתיים ננטשה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

ברנו על זה בפורום לא מעט פעמים, אני מיכר את הסידור שיש באירופה ובארה"ב ולאמור את האמת: יש לי המון המון ביקורת על כי מיני דברים בארץ אבל בעניין סידור רמזורים אני בדעה שהשיטה הישראלית עדיפה על כל האחרות והיתרונות שלה עולים על החסרונות. 

הסידור רמזורים באירופה של לפני הצומת על הפנים אם אין גג פנורמי או שמשה כמו בסיטרואנים צריך לשבור את הצוואר בשביל לראות את הרמזור...

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם
לפני שעה, shellcase כתב:

אני חושב שהשילוב של המרחק הגדול והעובדה שמדובר בזרוע שמגיעה מכיוון מערב יכולים לשחק פה תפקיד שקשור בזה שבשעות אחה"צ לא ניתן יהיה לראות כלום.
היום יש לזה פתרון, לדים חזקים, מצחיות,רשת על הרמזור שמונעת החזרים (כמו בכוונות של צלפים). זה רק ניחוש שלי, אין לי מושג איפה לחפש את הפרוטוקלי של זקני חיפה בענייני רמזורים :)

לא מאמין שהצומת מבלבל יותר מצמתים מורכבים אחרים שיש בחיפה, ת"א י-ם ושאר ערים עם מערכי כבישי מורכבים יחסית, במקרה הגרוע ניתן לעשות גשר שילוט שיגדיר היטה איפה מותר לנסוע ואיפה אסור.

בכללי אני מאמין שהאחראים על הרמזורים בחיפה לא לגמרי מוברגים עד הסוף או לחילופין בעלי חיבה יתרה לניסויים בבני אדם, אחרת איך אפשר להסביר את הרמזור בכיכר ספר למשל?

איך שכחת את הצומת שמליוני ביטים נשפכו עליה בדפי הפורום, הלא היא צומת אבן גבירול/ חטיבת גולני / יד לבנים?

• מצחיק 1
פורסם
לפני 38 דקות, f31 כתב:

הסידור רמזורים באירופה של לפני הצומת על הפנים אם אין גג פנורמי או שמשה כמו בסיטרואנים צריך לשבור את הצוואר בשביל לראות את הרמזור...

או אתה יודע.. לעצור לפני קו העצירה. גם אופציה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אההה.... איך לא חשבתי על זה!

כמה מטר לפני הקו אתה ממליץ?

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

כמה שצריך כדי שתראה את הרמזור.

בכול הצמתים שהייתי בהם עד כה, עצירה לפני הקו ממקמת אותי במצב שבו אני רואה את הרמזור.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...