Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שני דברים שאני רואה שהם די מבאסים מבחינתי (אם כי לא דיל ברייקר כנראה):

ההגה נהיה עמוס למדי ובקרת השיוט שהייתה מתופעלת מסטיק נפרד בצד שמאל (מתחת לידית האיתות) ואני מקווה שזה לא יפגע בנוחות התפעול (שלדעתי טובה איך שהיא בארונה ובאיביזה הנוכחיות).

גם התריסים המרכזיים של המזגן הורדו למקום נמוך יותר, מקווה שזה לא יפגע ביכולת הקירור במדינה חמה כמו שלנו.

מה המקור שבו ראית את התמונות ואת השינויים במפרט?

אני מקווה שהדגם החדש יגיע עם תיקון סטייה מנתיב וכך ניפטר בשעה טובה מהמובילאיי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה צוחק, נכון?
אתה טוען ששליטה על בקרת שיוט על ידית מתחת להגה, מחוץ לשדה הראיה, נוחה מכפתורים על ההגה? באיזה עולם?
לדעתי שליטה עם כפתורים על ההגה נוחה בהרבה. עשיתי בזמנו נסיעות מבחן על סקודה וסיאט ועל הספורטאז, בהפרש קטן. השליטה מההגה בספורטאז' נוחה בהרבה. ואני אפילו לא מדבר על השליטה המוזרה שעשו ב3008 - גם כן ידית מתחת להגה רק עם כפתורים בצד האחורי שלה (תבין רק במישוש).

פורסם
לפני 14 דקות, A_lex כתב:

אתה צוחק, נכון?

ממש לא.

אני לא אוהב הגה עמוס מדי. יש לי על ההגה שליטה על המולטימדיה ועל מחשב הדרך וזה נוח ככה.

אני לא צריך להוריד את העיניים כדי לתפעל את בקרת השיוט. אני לא צריך אותה בשדה הראיה שלי בכלל.

יצא לי לנהוג ברכב אחר של הקונצרן שיש לו בקרת שיוט שמתופעלת מההגה, פחות אהבתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 4 שעות, A_lex כתב:

ואני אפילו לא מדבר על השליטה המוזרה שעשו ב3008 - גם כן ידית מתחת להגה רק עם כפתורים בצד האחורי שלה (תבין רק במישוש).

יש לי ב308 את אותה ידית לבקרת השיוט ודעתי עליה (תחזיק חזק) - פשוט גאונית!

אני מאד אוהב את הכפתורים בצד האחורי של הידית, זה ממש אינטואיטיבי ונופל נכון ליד.

אז נכון, הידית נסתרת משדה הראייה ולכן צריך להכיר אותה מראש בחנייה לפני שמשתמשים בה פעם ראשונה בנסיעה, אבל mind you בקרת שיוט זה פריט נוחות ולא פריט בטיחות. אין סיבה שמישהו יוריד עיניים מהכביש בשביל בקרת שיוט. מי שעושה דבר כזה (עבור כל פיצ׳ר של נוחות) הוא אידיוט וצריך לרדת מהכביש.

ברגע שאתה מכיר את התפעול של הידית הזאת זה ממש נוח.

• אהבתי 1
פורסם

האמת שבקרת השיוט שקיימת ברוב רמות הגימור של האיביזה ובכל רמות הגימור של הארונה היא בקרת שיוט אדפטיבית והיא נחשבת, לפחות לפי משרד התחבורה הישראלי, כאביזר בטיחות.

https://www.autoexpress.co.uk/seat/arona/354476/new-seat-arona-facelift-gets-rugged-looks-and-fresh-cabin-2021

ולהלן הציטוט המעודד שכנראה מעיד שהדגם הבא לא יגיע עם מובילאיי:

Safety equipment gets a boost over the outgoing model, too, with a new side assist system that monitors the car’s surroundings and alerts the driver if a vehicle is in their blind spot. SEAT has also adopted Volkswagen’s Travel Assist system, meaning the Arona can now take control of its own steering, throttle and brakes on the motorway.

Traffic sign recognition and Park Assist are two further additions. The former displays the current speed limit on the dash and the latter can automatically park the car for the driver.

אני מניח שאם הרכב מצויד במערכת שמסוגלת לקחת שליטה גם על ההיגוי, זה אומר שיש תיקון אקטיבי. נשמע אפילו כמו שמירה על מרכז נתיב (?)

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, A_lex כתב:

אתה צוחק, נכון?
אתה טוען ששליטה על בקרת שיוט על ידית מתחת להגה, מחוץ לשדה הראיה, נוחה מכפתורים על ההגה? באיזה עולם?
לדעתי שליטה עם כפתורים על ההגה נוחה בהרבה. עשיתי בזמנו נסיעות מבחן על סקודה וסיאט ועל הספורטאז, בהפרש קטן. השליטה מההגה בספורטאז' נוחה בהרבה. ואני אפילו לא מדבר על השליטה המוזרה שעשו ב3008 - גם כן ידית מתחת להגה רק עם כפתורים בצד האחורי שלה (תבין רק במישוש).

אני נוהג שבוע וחצי בארונה FR החדשה של בת הזוג שלי

פעם ראשונה עם ידית השליטה הנפרדת בקרוז קונטרול מתחת לידית האיתות,

התרגלתי תוך כמה דקות.

אדיר לחלוטין.

לפני 5 שעות, dorsht כתב:

גם התריסים המרכזיים של המזגן הורדו למקום נמוך יותר, מקווה שזה לא יפגע ביכולת הקירור במדינה חמה כמו שלנו.

אחד הדברים הכי משמחים מבחינתי זה שהספקנו לקנות לבת זוגתי מודל 2021 עם המזגן למעלה, 

הורדת המזגן היא חתיכת בעסה.

נ.ב.

ההחלטה להוסיף טיפה כסף ולקחת חבילת פנסי לד מלאה, נראית כרגע כהחלטה טובה במיוחד לאור מתיחת הפנים הזו. אין הרבה הבדלים וזה משמח אותי.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני יותר שמח שכנראה המובילאיי המכוער והמעצבן יוחלף במערכת מקורית שגם יודעת להתערב בשעת הצורך.

המובילאיי שלי מספק התראות שווא והתראות מיותרות (הרי לרכב שלי יש בלימה אוטונומית, למה אני צריך התראה גם מהמובילאיי?), עקרונית הוא שם רק כדי לדווח על סטייה מנתיב כי זיהוי אי שמירת מרחק קיים ברכב כולל התערבות במידת הצורך.

פורסם

האם אפשר להתרגל לידית נסתרת מתחת להגה? בשימוש קבוע, מניח שכן.
אבל לומר שזה יותר נוח מכפתורים על ההגה עצמו? למה? איך בדיוק מפריע קיום הכפתורים על ההגה? (גם אותם אפשר כמובן לתפעל על ידי האגודל במישוש).

פורסם

האם הם קיבלו סוף סוף תיקון סטייה מנתיב שיפטור אותם מהתקנת מובילאיי?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעתיים, A_lex כתב:

אבל לומר שזה יותר נוח מכפתורים על ההגה עצמו? למה? איך בדיוק מפריע קיום הכפתורים על ההגה?

כי זה אומר שהכפתורים בהגה צפופים יותר ויש יותר סיכוי שתלחץ על משהו אחר שלא רצית ללחוץ עליו.

• אהבתי 1

פורסם

לפי אתרים בחו״ל, אמורה להיות גם גרסת ליטר וחצי,

מעניין אם תגיע לפה 🤔

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 23 דקות, Super_T כתב:

לפי אתרים בחו״ל, אמורה להיות גם גרסת ליטר וחצי,

מעניין אם תגיע לפה 🤔

היה לשתיהן ב2018 והגיע רק עם תיבה ידנית, קראו לגרסה EVO, רכבים מאוד נדירים גם בגלל התיבה וגם כי המחיר היה גבוה,  135 אלף לאיביזה ו138 לארונה, מחיר דומה ללאון 1.5 ולסיוויק 1.5 ידנית.

• תוכן חדש...