רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, היום נכנסתי לאתר של מרכז הסליקה של חברות הביטוח, לקראת רכישה של רכב יד2. הרכב משנת 2009 ויש רק שתי רשומות על תאונות. האם ניתן לקבל מידע מחברת הביטוח, עם מספר התביעה, אודות התאונה? על פניו נראה הנזק שנגרם על-ידי צד ג' אינו גדול (7000 שח זה כנראה פגוש או משהו כזה), אבל איזה נזק גרם הצד השני, אין לדעת, כי יש ביטוח מקיף והוא לא שלם על כך. כמובן שאשאל את המוכר (סוחר), אבל סקרן לדעת אם אפשר לקבל מידע מהימן באופן אחר? תודה,
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר ניתוק המצבר צד ימין של הרכב כאילו הפסיק לעבוד , דלתות לא ננעלות מהשלט חלונות לא מגיבים, ובנוסף המערכת שמע ננעלה. אציין שקודים כמו 1111, 0000, 123456 לא עשו את העבודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש כאן אבל די מכיר את המקום מאיזה חבר שנמצא כאן כבר שנים אז הגיע הזמן שלי גם להיות כאן. אז ככה, אם בכלל רלוונטי לצרף עוד קצת מידע אז שיהיה.. Nissan skyline R33 GTR שבקרוב (לכאורה) תהיה מותרת לייבוא (תהיה מעל 30) קיימת אך ורק עם הגה ימני; מבירור קצר שעשיתי הבנתי שיש חברה בצרפת שבין הדברים שלה היא מתמחה ההסבה להגה שמאלי. האם אפשרי לייבא את הרכב בכלל? וזה בכלל פותח שלל אופציות אם אפשרי... אם לא אפשרי, זה סגור עם פלומבה או שיש קומבינות או בכלל כל דבר אחר שניתן לעשות ע"מ להעלות את הסיכוי של זה או בכלל כל רכב (משודרג) אחר מחו"ל ? (מקווה להתחיל בפרויקט של אאודי tt 2000 ושתגיע (לפחות במראה) ל DTM סטייל .) בכל מקרה, תודה מראש …
הודעה אחרונה מאת chillBilll, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אובדן הדומיננטיות של מאזדה ופורד במאמר מעניין מהיום, https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001370556 הנקודה המעניינת היא : בלי פעילות ליסינג עצמאית משלה ועם שני מותגי מכוניות שבקושי מפגינים נוכחות בשוק, המתחרים של דלק רכב עושים לה בית ספר. אבל הפרט המעניין הוא: את מותג הפרימיום ב.מ.וו רכשה דלק רכב מקמור ב-2011 על תקן של "מנוע צמיחה בתוך הענף" וההחלטה התגלתה בדיעבד כמוצלחת. מדובר במותג נישה אולם שולי הרווח בו גבוהים מאוד, הן מיבוא והן משירות/חלפים, והמוניטין הגלובלי שלו עושה את העבודה גם בישראל. בשליש הראשון של השנה נמכרו בישראל כמעט 80% יותר רכבי ב.מ.וו מרכבי פורד. כיום דלק רכב צריכה להתמודד מול מתחרים, שרבים מ…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 8 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם, ראיתי פרסומת של חברת ביטוח ״מגדל״ בטלוויזיה, הם אומרים שאין השתתפות עצמית במקרה של תאונה + אין התייקרות של הפרמיה כשרוצים לחדש. מה הקאץ׳? זה באמת כזה טוב? אני שוקל לבטל את הביטוח שלי ב AIG ולעבור למגדל
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 634 צפיות
צהריים טובים, יש לי קיה ריו עם אחריות ל7 שנים לבעיות מנוע. הרכב נמצא 6 שנים על הכביש (88 אלף ק''') ולאחרונה המנוע התחיל לעשן את השמן. הבנתי שהאחריות אמורה לכסות את זה אבל: אני יד 3 של הרכב ואין לי דרך לדעת איפה עשה טיפולים והאם עשה בכלל. יש סיכוי שהרכב כן יתוקן באחריות?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות סקודה פאביה 1.4 ידנית (שנתון 2010-2012), רציתי לדעת למי שיש את הרכב, האם יש לה מערכת עזר לזינוק בעליה? כי ראיתי שלמקבילות שלה הפולו והאיביזה במנוע 1.4 יש את המערכת הנ"ל, אבל משום מה על הפאביה אני לא מוצא שום מידע אם זה קיים או לא.
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 802 צפיות
אהלן, האם מישהו יודע אם המושב האחורי של אאוטלנדר 2017 intense, יכול להתכוונן אחורה קדימה ? עלה לכביש 6/2017 , 5 מושבים
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 14 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי לשאול, לפי הסרטון המצורף, האם לדעתכם מדובר ברכב עם תאורה תקנית? למרות שהיה מרחק די גדול ביני לבינו, בזמן הנסיעה כשהוא מאחורי הרגשתי כאילו יש לי פלורסנט דולק בתוך האוטו והכל היה מואר ממש חזק. ודאי שהשתמשתי במצב שמסיט את המראה המרכזית, אבל המראות צד מאוד סינוורו. אני לא מבין איך מאפשרים לנסוע עם תאורה כזו בכבישים. אם מישהו נוסע מולו, הוא עלול לאבד את יכולת הראייה לגמרי לכמה שניות.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
השאלה בכותרת, ומה למעשה הגנבים עושים עם הלוחית הגנובה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
מימון לרכב
מאת SweeT EviL-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעניין אותי לאלה שלקחו הלוואה על הרכב. דרך איזה חברה עשיתם? באיזה תנאים? ומתי התחלתם אותה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
"רכבי מיני זה לבחורות" 1 2 3 4 16
מאת מוטי לוכים-
- אחראי פורום
- 39 עוקבים
- 233 תגובות
- 30.6 אלף צפיות
יצא לי לדבר קצת עם שותף לעבודה על רכבים וכשדיברנו על נושא רכבי מיני כדוגמת i10 הוא אמר שהוא היה מתבייש להיראות ברכב כזה ושזה רכב לבחורות. האם זו סטיגמה נפוצה בקרב אנשים?
הודעה אחרונה מאת AlephExNull, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
האם עלות הסוללות הרבה יותר גבוהה ממנוע וגיר וכו שיש ברכב רגיל?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 947 צפיות
היי חברים! ביצעתי "ביטול רישום רכב" במשרד הרישוי ומכרתי לפירוק מבלי להסיר את לוחיות הרישוי, מה קורה במידה ומישהו עושה שימוש לא חוקי עם הרכב, נניח עובר באדום או בכביש 6 וכד', האם זה יחייב אותי? או שאין יותר קשר אלי בכל מה שנעשה ברכב ולא משנה מה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
היי, לאחרונה יצא לי להשוות בין שני רכבים ולא הצלחתי להבין מה משמעות נתוני ההספק והמומנט. לפי ויקיפדיה, 1 כ״ס = 75 קג״מ אבל בנתוני היצרן ההספק והמומנט המירבי לא מקיימים את זה ולכן אני כנראה מפספס משהו. יתרה מכך, בהשוואת הרכבים שמתי לב שרכב א׳ הינו בעל הספק מירבי (כ״ס) גבוה יותר אך מומנט מירבי (קג״מ) נמוך משל רכב ב׳. אשמח להסבר!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
נתקלתי בלא מעט פוסטים של אנשים שלא היו מרוצים מהמזגן ברכבם. במדינה חמה כמו שלנו לדעתי לפחות, זה חשוב שלרכב יהיה מזגן שמקרר את הסלון במהירות וביעילות. זה שיקול שלא הייתי מתעלם ממנו. אני אתחיל מהרכבים שיש לי ניסיון איתם למתקדמים - תוכלו להוסיף טמפרטורה אם יש לכם דוקרן. פג'ו 107 - בסרק התקבלו 10 מעלות מהפתח כשהמזגן המצב תקין. המזגן באופן כללי מרגיש קצת חלש ומתקשה לקרר בימים חמים במיוחד. בנוסף - בנסיעות איטיות ובפקקים, הרגשתי שהוא לא עובד במלוא עוצמתו והוא מקרר משמעותית טוב יותר בשיוט. קיה פיקנטו דור ראשון - המזגן מספק את הסחורה לא מדדתי את הטמפ'. סובארו xv - מזגן מעולה ומקרר מהר מאוד עם הפעלתו. ספארק החדשה - בסרק נמדדו 5 מעלות תוך מס' דקות מההפ…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 14 עוקבים
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
נושא שמאוד מעניין, אצלנו למשל ברוב המקרים הקונה והמוכר הולכים למכון בדיקה ואם יש ליקויים במכלולים משמעותיים (שילדה גיר מנוע), אפילו פגיעות קטנות בשילדה זה משפיע מאוד על העסקה, ומחיר רוב הרכבים מושפע ממחירון שאיתו עובדות חברות ביטוח. מספר הבעלים הקודמים חשוב מאוד אצלנו ומשפיע על המחירון ועל האטרקטיביות של הרכב בתכניות רכב בארה"ב/קנדה למשל רואים את הקיצוניות השנייה - נראה שגם אם יקחו 3 רכבים וירתכו אותם אחד לשני זה לא מזיז לאף אחד ואנשים יקנו כי זה של סדנה מסוימת / דגם מסוים בלי שום בדיקה של השילדה והמנוע וכו'. איך זה באמת בארה"ב הרחק מהמצלמות של תוכניות השיפוצים? יש חשיבות לבעלים קודמים? איך נראה תהליך סטנדרטי של קניית רכב יד2 במקומות אחרים בעול…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
רכב ללא טסט 1 2
מאת MikMan-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שואל בשביל חבר (אני בחיים לא היתי מגיע למצב הזה אבל אחרים כניראה כן). לרכב ניגמר הטסט ב נובמבר 2020 רק היום שמו לב (נסעו עם הרכב כרגיל) . מה עושים? משלמים טסט באתר והולכים למכון לעשות טסט או שיש נוהל אחר?
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בשתי הדגמים יש מצלמה בקרון האחורי, מישהו יודע למה? בטסלה זה לנהיגה אוטונומית 😉 שאלת בונוס: מישהו יודע למה רק קו 25 קיבל סולאריס מפרקית? אוטובוס מוצמד לקו או איך זה עובד?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
בימים האחרונים אנחנו רואים רכבים רבים ניזוקים מתאונות, הצתות, טילים וכו'. להערכתי מדובר כרגע בעשרות או מאות בודדות של רכבים. התפתח דיון בין חברים על ההשפעה של הנושא על שוק הרכב. צד אחד טוען כי מאות רכבים הם בסה"כ אחוז בודד מסך המודעות של רכבים משומשים שיש כרגע בלוח, וההשפעה זניחה. הצד השני טוען כי מאות רכבים זו כמות מספיקה כדי לחולל איזושהי השפעה על שוק הרכב ולחמם אותו. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים מישהו יודע היכן הברנדה הזאת כיום? @תומRמכיר?
הודעה אחרונה מאת Tom Baron, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מאמר מעניין נחמד לזהות מאיפה מגיע כל פנס לפני שרואים את המקור. הצלחתי את רובם. חשבתי ישר על 2 דוגמאות שהכרתי, אבל מדובר על אותו יצרן: BMW M1 E26 משתמשת בפנסים של סידרה 6 E24. ולנד רובר דיסקברי דור ראשון משתמשת בפנסים של אוסטין מאסטרו van.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בעקבות אירועי הימים האחרונים התחלתי לתהות. אני מניח שחוץ מהסוללה לא יהיו חלקים בעייתיים במיוחד, אבל מה יקרה לסוללה אם הרכב ייפגע ישירות מרקטה? תהיה דליפה של חומרים מסוכנים? פיזור של חומרים מסוכנים על פני שטח נרחב? זה יגרום לבעיות לכוחות החילוץ וההצלה? בשורה התחתונה זה יהיה מסוכן יותר או פחות בהשוואה לפגיעה ישירה ברכב בנזין?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מניח שכולם יודעים שחלל הרכב מתחמם בצורה מטורפת בקיץ כאשר הרכב עומד בשמש. לאיזה טמפרטורה מגיע חלל הרכב במקרים כאלה? הבנתי שזה נע בין 50-80 מעלות, האם זה נכון? יש לא מעט אנשים כמוני שמאחסנים גאג'טים ברכב (למשל מצלמת רכב), חלקם פועלים על סוללות ליתיום. אני די בטוח שזה מאוד לא בריא לסוללה להיות מאוחסנת בתנאי חום שכאלה, אבל כמה נזק זה באמת עושה? אני באופן אישי רכשתי מצלמה שלא מבוססת על סוללת ליתיום אלא על קבל, טמפרטורת עבודה תקינה שלו היא עד 158 מעלות פרנהייט. אני די בטוח שב parking mode כשהרכב בשמש, המצלמה מפסיקה להקליט. יכול להיות דבר כזה? חשיפה לשמש תגרום לנזק גדול? והאם ישנה דרך למנוע התחממות יתר של מצלמה אשר אמורה לצלם …
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בבקשה בלי פוליטיקה. יש לזה שרשור. תודה. ערב חג, יום ראשון, אני מתכנן לנסוע מירושלים לאיזור צומת יזרעאל. בדר"כ אני נוסע מכביש 6 ואז מחלף עירון. עקב המצב לא נראה לי חכם לנסוע דרך ואדי ערה. השאלה היא מה עדיף- לנסוע דרך כביש הבקעה או דרך כביש 6 ולצאת יציאה אחת צפונה יותר במחלף עין תות? (בחיים לא נסעתי משם, אז לא יודע). אני פשוט לא ממש מכיר- מאיפה הכי פחות סיכוי לחיכוך בימים אלו?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הגרסה הזו נראית בעיניי מעניינת יותר מה-1.5 ליטר. האם היא כבר מיוצרת, והאם ידוע אם לצ'מפיון יש כוונה כלשהי להביא אותה?
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, התעיינתי בקנית יונדאי 1.4L 2018 i25 לאישה, הרכב מחברת אלבר - ליסינג / חברה. כמובן שכדי להביא את הרכב ולראות פיזית יש צורך בתשלום פיקדון של אלפיה - לאחר שנמצא רכב עם נתונים שרציתי (עד 60K ק"מ ללא תאונות) ביקשתי ישלחו גם קצת תמונות לפני בווצאפ ונענתי בחיוב. כשקבלתי את התמונות (שלא ממש ניתן לראות מהן משהו רציני) - תפסה לי את העין הכותרת של התמונה המצורפת - "דוח שמאי ללא ע...." (מה זה ה ע'?) ידוע לי שהבדיקה שאקח כמובן לא תיהיה שווה הרבה (אלא אם כן יסכימו לקחת למקום מרוחק - בספק). - השאלה מה אומרת הכותרת של התמונה - דוח שמאי הוא הליך סטנדטרי במכירה ? או רק בתאונה - כלומר לברוח כי יש יונדאי בערמות בחברות השונות? - שאלה שניה ,…
הודעה אחרונה מאת oxblood, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרלי דוידסון משיקה מותג אופנועים כל חשמלי - LiveWire. מעניין האם הפעם ינסו להשיג Trade Mark על השקט של האופנוע. לא ראיתי בכתבה מה יהיה נפח המנוע.
הודעה אחרונה מאת bobi, -
פרולוג אחרי מכירת הקליאו, הדרישה העיקרית הייתה - כוח, רוצה רכב שיעקוף בלי בעיה, לא יפחד מעליות, לא משיוט במהירות גבוהה. כמו כן נוחה כמו הקליאו, אבל גם שיהיה רכב מעניין, שיהיה כיף לנסוע בו, בכול זאת חובב רכב לא? מציאת האפיקומן האמת שהחלפת הרכב הייתה אמורה להיות רק בשנה הבאה, אך יום אחד, רואה מודעה למכירה בקבוצת קקטוס בפייסבוק, ומסתבר שאני והמוכר עובדים באותה החברה. שולח הודעת וואטספ לאישתי בצחוק, ורושם אולי אני אבדוק הלוואה ונחליף? אשתי (אין עליה!) מגיבה " אם אתה חושב שאנחנו יכולים, לך על זה" ככה בספונטניות. פוגש את הקקטוס בחניה, שמורה מאוד, מודל 2016, יד 1, 80 אלף ק"מ, מצבר חדש, צמיגי מישלין בני שנתיים, העברה ריקול של החלפת טיימינג, דוח סליק…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
להלן סיכום מכירות רכב חשמלי לחודשים ינואר אפריל 2021 כבונוס הוספתי את התכונות החשובות של כל דגם, וטווח מחירים רשמי (נתון למו"מ במיוחד כשמדובר בייבוא מקביל) הרשימה כוללת מכוניות בייבוא ישיר או מקביל, לא כוללת דגמים שהגיעו לבחינה (ג'ילי למשל) או דגמים שנמסרו אך לא נמכרים (נירו חשמלית) יצרן דגם הספק כ"ס 0-100 טווח מחיר גבוה מחיר נמוך כמות הערות ב.מ.וו. Mini Cooper SE 184 7.3 235 239000 190000 3…
הודעה אחרונה מאת ch2856,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)