Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

530 יחידות פורד פוקוס נשמע קצת.

כמה מוכר מי שמוכר הרבה אבל לשוק הפרטי בלבד?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

נדמה לי שהם מביאים את הפוקוס בגירסת מוגבההת, ועוד עם 182 כ"ס.

מוזר מאוד שהיא לא להיט. כנראה שמנהלי ציים שומרים מרחק.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

בתור חובב מותג מזדה, אני די מוטרד מהמגמה גם של היצרן וגם של היבואן.
ברמת היצרן - אכן לא משקיעים/לא משיקים דגמים תואמים לרוח התקופה מבחינת חשמלי/היברידי. ה MX30 מיוצר למכירה אבל מתוכנן כמו רכב קונספט ואני לא צופה לו גדולות. כנראה שההשקעה בפיתוח טכנולוגיות יקרה מאוד וכבדה על מזדה. הם הלכו על הפיתוח של SkyActive-X, ונראה לי שהלכו לאיבוד בגלל האסטרטגיה הזו. גם כי בשנת 2020 היה boost רציני כלל עולמי לכיוון החשמלי והם השקיעו בטכנולוגיה נישתית מבוססת בנזין שבנזין מבחינת הסביבה לפחות - ככל הנראה שזמנו עבר.
ברמת היבואן - בדוחות הכספיים יש פסקאות לגבי העתיד, ואם אני זוכר נכון הם רושמים משהו על תחרות רבה בתחום ההיברידי. עוד משהו על היבואן - דלק רכב רכשה אחזקות בחברות נוספות (כגון ורידיס בתחום קיימות וסביבה), ונראה שהן מצפות לרווחים מחברות אלה ולאו דוקא מפעילות בתחום הרכב. ועל כן לא מורגשת השקעה בתחום הרכב.
המותג פורד עברבארץ פיגוע חמור מאז הגיר הרובוטי בפוקוס. וכמה שלא יתאמצו הוא די בקנטים למרות הנסיונות לחזק אותו. גם האקזמפלרים הנוכחיים מעוצבים באופן מיושן, ואי הבאת טכנולוגיות מודרניות לא תורם כמובן. נתוני המכירות מדברים בעד עצמם.
המותג מזדה סובל מנחיתות טכנולוגית בעיקר בתחום המנועים והגירים - אם כי מנוע אטמוספרי וגיר אוטומטי פלנטרי סגולה לחיים ארוכים. אבל הביצועים חלשים יחסית למנועים מודרנים, וצריכת הדלק גבוהה יחסית. ה zoom zoom כמובן לא מה שהיה, ולמרות שמנסים למכור חזות של רכב סמי-פרימיום - במבט שני החומרים בתא הנוסעים ואיכות הבניה מצביעים על נסיון להוזלת עלויות ייצור ו "נראות". זה לא באמת פרימיום (קורת מתח, ציפוי leatheret, ריפודים זולים). הייתי לאחרונה באולם תצוגה בת"א - ה 6 סגמנט בהכחדה נמכרת בעיצוב זהה מזה 8 שנים. ה 3 מתומחרת גבוה מאוד ללא הצדקה. ה CX30 די מאוזן אבל גם יקר - אגב - הוא היחידי לדעתי שיש לו כרגע zoom zoom (אבל דשבורד מ leatheret כחול? מה עבר להם בראש?). ה CX3 יקרה וקטנה. הרכב היחידי שנותן תמורה לדעתי הוא ה CX5. אבל גם הוא מבוסס פלטפורמה מיושנת בת 9 שנים. ה 2 נמכרת באותה צורה מזה 7 שנים. והערה לאולם תצוגה - הקונספט הכללי שמנסים למכור לך פרימיום, כולל אנשי מכירות מעונבים ועיצוב יוקרתי - אך לא מזמין. די להסתובב באולם של טויוטה שהוא יותר עממי ו "חם" ומיד מובן למה הם מוכרים הרבה יותר.
לצערי אני צופה הכחדות של שני המותגים האלה בארץ, מקווה שאתבדה.

פורסם

אני חושב שרוב הפרטיים עדיין קונים בנזין או דיזל,

המותגים הכי נמכרים בארץ,

ה3 הראשונים שמככבים בליסינג הם רכבים היברידים, יונדאי, טויוטה וקיה

השאר שמוכרים ממש לא מעט זה,

מיצובישי, מאזדה,סיאט,שברולט,ניסאן,רנו, 

רובם של מכירות אלה אם לא כולם, מנועי בערה קלאסיים.

פורסם

אני בטוח שעם ייבואן אחר בלי מאזדה פורד היה מצליח הרבה יותר בארץ.

דגמי מאזדה יותר רווחיים מפורד, אז דלק מעדיפים להתמקד בהם.

שוק הרכב הישראלי יישר קו בהמון מיזוגים ורכישות - פיצול אופל מ-UMI ובסוף מיזוג עם לובינסקי, העברת הזכיון של יגואר ממאיר לחברת המזרח, איחוד של פיאט, קרייזלר וג'יפ תחת יבואן אחד.

עכשיו שמאזדה ופורד כבר מזמן לא מייצרים רכבים משותפים כמו פעם - הגיע הזמן גם לפיצול בארץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 22 שעות, zaf כתב:

בשליש הראשון של השנה נמכרו בישראל כמעט 80% יותר רכבי ב.מ.וו מרכבי פורד. !

שולי הרווח בו גבוהים מאוד, הן מיבוא והן משירות/חלפים, והמוניטין הגלובלי שלו עושה את העבודה.

אלה לא מילים שלי, ציטוט מהכתבה. וזה בדיוק מה שקורה עם דלק, משקיעים איפה שמרויחים יותר עם קהל מעריצים די שבוי. 

יבוא רכב לא מעניין יותר את גיל אגמון, יש לדלק רכב עסקים הרבה יותר מעניינים עכשיו. 

https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3907263,00.html

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

פורד נראה לי מאוימים מהשירשור הזה, ומוכנים להביא לכאן את מה שמסתמן להיות רכב החלומות הבא שלי - F150 חשמלית:

פורד F150 חשמלי: הטנדר הפופולרי יחושמל ויעשה עלייה

יצרנית הרכב האמריקאית מציגה כמובטח גרסה חשמלית ל-F150, הטנדר הנמכר היותר בארה"ב ואחד הדגמים הפופולריים בשוק הצפון אמריקאי. וגם בשורה: הוא צפוי להגיע ארצה

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/H1981tXFd

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 19.5.2021 בשעה 20:16, BassDriver כתב:

ברמת היבואן - בדוחות הכספיים יש פסקאות לגבי העתיד, ואם אני זוכר נכון הם רושמים משהו על תחרות רבה בתחום ההיברידי. עוד משהו על היבואן - דלק רכב רכשה אחזקות בחברות נוספות (כגון ורידיס בתחום קיימות וסביבה), ונראה שהן מצפות לרווחים מחברות אלה ולאו דוקא מפעילות בתחום הרכב. ועל כן לא מורגשת השקעה בתחום הרכב.

אכן הכתבונת דלה מאוד וחסרה התייחסות לכלל העסקים של דלק מוטורס. בסופו של דבר אגמון הבין שיבואן רכב תלוי ביצרן וביכולתו לספק מוצרים תחרותיים, ולכן מנוע הצמיחה של החברה מוגבל, ומצא תחומים משיקים להשקיע בהם. ובהצלחה.

בשנה האחרונה השווי של דלק הוא פי 4 יותר מאשר מלפני עשור, אז באמת לא כ״כ מעניין מה היצע הדגמים של מאזדה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 42 דקות, eladts כתב:

מעניין אם זה יגיע לישראל.

השם ירחם, לא

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

מה הבעיה ברכב? 

כבודו מתבקש לגשת לאופטומטריסט לבדיקת ראיה דחופה ובינתיים להפקיד את רישיון הנהיגה שלו כדי לא לסכן את הציבור.

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...