Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח שבקיה לא מרוצים מזה, מניח שהייתה בעיה עם התקנת גיר רציף/ הסכם עם ספק גירים רציפים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אולי בסוף יונדאי וקיה יצליחו ללחוץ על היצרן לחזור לתיבה הפלנטארית או לעבור לרציפה כפי שהיה עם הקורולה הרובוטית

פורסם
לפני 13 שעות, פבל כתב:

כן, ויחד עם זאת זה נתון עם משמעות די נמוכה במכונית כזו. כי בהאצות קצרות ו/או במהירויות נמוכות היא כן מצליחה להיות זריזה (אני מתייחס לפיקנטו הקודמת, ביחס ל-i10 הקודמת, אז אני מנחש שהפעם זה יהיה דומה).

בהאצות ארוכות שכוללות לפחות שתי העברות הילוכים למנועים קטנים, בטח ובטח כאלה שמשודכים לתיבה רובוטית, פשוט נגמר האוויר. אבל זה הרבה פחות מורגש ביציאה לעקיפה או זינוק מרמזור ועד 50-60 קמ"ש.

אני מהמר שהדגם הקודם האוטומטי מגיע ל 100 בהילוך שני, נדרשת החלפה אחת שאותה הגיר מבצע מהר.

ברובוטי בשביל להגיע  ל 100 נדרשות שתי החלפות הילוכים (הילוך שני נגמר נגיד ב 80 או 90 קמ"ש),  שכל החלפה מבזבזת נגיד שניה וחצי. 

כל עוד נוסעים בתוך הילוך מסויים, הרכב (כנראה, הרי לא נהגתי בחדש) יהיה זריז יותר מהקודם.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, mottis כתב:

אולי בסוף יונדאי וקיה יצליחו ללחוץ על היצרן לחזור לתיבה הפלנטארית או לעבור לרציפה כפי שהיה עם הקורולה הרובוטית

במקרה של הקורולה הרובוטית חזרו לתיבה פלנטרית של 4 הילוכים, לא לרציף.

רציף הגיע רק בדור הבא.

ולגביי נושא השרשור - נראה שלפחות מבחינה ויזואלית אין הרבה שינויים ביחס לפיקנטו היוצאת.

החליפו את המולטימדיה (בתקווה לאחת עם טאצ' נורמלי) ואת המסך בלוח השעונים (שנראה די דומה לזה שיש ב-VAGיות) אבל חוץ מזה לא שמתי לב לשינוי גדול.

השינוי הגדול כמובן זה במפרט הבטיחות.

אגב, לא היה איזשהו דיבור על ניטור רכב בשטח מת?

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
יהיה דיזל ידני?
הלוואי, ואם גם אטמוספרית וסטיישן - בכלל חגיגה!

לנושא: התיבה עצמה לא גרועה כמו שמתארים אותה, אחרי נסיעה בגירים רובוטים חד מצמדיים אני יכול שהם בסך הכל כיפים לנהיגה - כשיודעים להשתמש בהם נכון - מה שלא רלוונטי לנהג הישראלי הממוצע שרגיל לגז ברקס.
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, EliC25 כתב:

יהיה דיזל ידני?

אתה שואל ברצינות?

כרגע ממה שראיתי באירופה, היצע המנועים כולל את ה-1.0 (66 כ"ס), 1.0 טורבו (100 כ"ס) ו-1.2 (84 כ"ס). כולם בנזין.

ידני יש בחו"ל, לא יודע אם יגיעו לארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 5 דקות, Pecan כתב:

לנושא: התיבה עצמה לא גרועה כמו שמתארים אותה, אחרי נסיעה בגירים רובוטים חד מצמדיים אני יכול שהם בסך הכל כיפים לנהיגה - כשיודעים להשתמש בהם נכון - מה שלא רלוונטי לנהג הישראלי הממוצע שרגיל לגז ברקס.

לדעתי היא לא שונה מתיבה רובוטית רגילה, יש השהיה מאוד מורגשת במעבר הילוכים נמוכים, אותי זה מאוד מעצבן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חבל שלא שמו דו מצמדית, סביר להניח שהביצועים לא היו נופלים מהגרסה האוטומטית הפלנטרית ובנוסף היו משיגים שיפור כלשהו בצריכת הדלק.

פורסם
לפני 7 דקות, yulianx כתב:

לדעתי היא לא שונה מתיבה רובוטית רגילה, יש השהיה מאוד מורגשת במעבר הילוכים נמוכים, אותי זה מאוד מעצבן.

לא רק שהיא לא שונה, היו תיבות מוצלחות יותר, כמו זאת של פיאט למשל שלמרות גילה המתקדם היא זריזה בהרבה מהתיבה של יונדאי/קיה.

אחרי שהתנסיתי עם הגיר ב-i10 אני לא מסוגל להמליץ לאף אחד על פיקנטו או i10 חדשות. הספארק באמת אופציה טובה, וגם מיצובישי ספייסטאר היא מכונית עירונית לא רעה וגם מרווחת יותר.

מעניין התהליך שעוברת הקטגוריה הזאת שכמות הדגמים בה הצטמצמה באופן משמעותי בשנים האחרונות למרות ביקוש ער, לפחות בשוק המקומי.

פורסם

הכל בגלל תקנות זיהום האוויר. הם היו מחוייבים לנטוש את התיבה הפלנטרית שלא מסייעת להוריד פליטת מזהמים (יעילות נמוכה יותר מגיר רציף או רובוטי).....

פורסם
לפני 36 דקות, Mike808 כתב:

לא רק שהיא לא שונה, היו תיבות מוצלחות יותר, כמו זאת של פיאט למשל שלמרות גילה המתקדם היא זריזה בהרבה מהתיבה של יונדאי/קיה.

זו של פיאט למשל, לא פוגעת בביצועים ב-500 למשל.

הביצועים מבחינת מהירות מירבית ותאוצות זהים (לפחות לפי המפרט שפורסם בארץ) בין ה-500 1.25 הידנית והרובוטית.

פורסם
Just now, dorsht כתב:

זו של פיאט למשל, לא פוגעת בביצועים ב-500 למשל.

הביצועים מבחינת מהירות מירבית ותאוצות זהים (לפחות לפי המפרט שפורסם בארץ) בין ה-500 1.25 הידנית והרובוטית.

עד כמה שזכור לי מהשקת ה- I10, כדי למנוע את הטלטול בית העברת הילוכים האופייני לתיבות חד-מצמדיות - תהליך החלפת ההילוכים איטי יותר.

פורסם
לפני 55 דקות, Pecan כתב:

יש i10 סדאן

image.png.18d287b8d64db23c15da09311f8392a8.png

לפני 46 דקות, dorsht כתב:

חבל שלא שמו דו מצמדית, סביר להניח שהביצועים לא היו נופלים מהגרסה האוטומטית הפלנטרית ובנוסף היו משיגים שיפור כלשהו בצריכת הדלק.

למה לייקר את הרכב עוד יותר?

אם כבר, הבחירה ההגיונית, ולא ברור לי למה יונדאי לא עושים את זה, זה CVT, היה פותר כל כך הרבה בעיות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...