Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סתם שאלה שעניינה אותי. 

הרי בקרת שיוט רגילה במסלול ללא עליות וירידות, חסכונית יותר בדלק כי היא מווסתת בדיוק את כמות הדלק הנדרשת לנסיעה. בניגוד לאדם שמן הסתם אין לו רגישות כזאת בשליטה על דוושת הגז. 

האם אותו דבר נכון גם בברקסים בין ברקס של התוכנה לעומת הברקס של האדם? 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

היא תהיה יותר חסכונית בדלק וברקסים מאחר והיא שומרת יותר מרחק מאשר האדם הממוצע היה שומר, לכן גם כשהיא מאטה זה בהדרגה וסביר להניח משולב גם עם בלימת מנוע. אני מאמין שהשאלה תלויה גם ברכב.

פורסם

לטעמי בנאדם שרוצה לנהוג ממש חסכוני, כרגע אין מערכת שתדע להתחרות בו, זה אני אומר מהניסיון שלי. 

היא כמובן תהיה חסכונית מהבנאדם הממוצע שלא מתאמץ ךנהןג בצורה מיוחדת אבל מי שרוצה לנהוג חסכוני ומודע לזה ולאיך לעשות את זה, עושה זאת בצורה יותר טובה מכל מערכת. 

• אהבתי 1
פורסם
היא תהיה יותר חסכונית בדלק וברקסים מאחר והיא שומרת יותר מרחק מאשר האדם הממוצע היה שומר, לכן גם כשהיא מאטה זה בהדרגה וסביר להניח משולב גם עם בלימת מנוע. אני מאמין שהשאלה תלויה גם ברכב.
בדיוק ההפך, המערכת בולמת ומאיצה יותר בחריפות מאשר נהג חסכוני.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מי דיבר על נהג חסכוני? מדבר על נהג ישראלי ממוצע שעד שהוא לא קרוב חצי שניה לנהג מלפניו, הוא לא יאט.

אגב, כנראה תלוי במערכת. מהנסיון בפולקסווגן למשל, המערכת שומרת מרחק יחסית גדול ומאטה בהדרגה. )אלא אם הרכב מלפנים ממש בולם חזק(

• מצחיק 1
פורסם

המערכת בעלת טווח ״ראיה״ קצר יותר מנהג והיא פחות צופה שינויים בנתיבים ולכן אם התנועה עמוסה היא תשתמש יותר בבלמים לטעמי.
היתרון שלה הוא בעיקר נוחיות.

באופן אישי אני נוסע איתה כמעט תמיד מופעלת ומשנה הגדרות עם היד כאשר הרגל תמיד בהיכון להתערב ולקחת שליטה.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

פורסם

המחשב לא יהיה יותר חסכוני מנהג עם מוח ורצון לחסוך, אם לנהג אין רצון לחסוך, מה איכפת לו אם המערכת חסכונית יותר? אם אין לו מוח זה כבר סיפור אחר.

הסיבה הטכנית היא פשוטה - טווח הראייה של המערכת לא גדול וההתנהגות שלה תלויה בהתנהגות של הנהג שלפניה, בעוד שנהג שמחפש לחסוך יסתכל רחוק יותר ויווסת את המהירות והמרחק שלו מהרכב שלפניו.

• אהבתי 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דווקא הבקרת שיוט אוטומטית יחסית אגרסיבית אם כי מטעמי בטיחות או כדי לשמור על המהירות גם בעליות וכודמה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, shellcase כתב:

המחשב לא יהיה יותר חסכוני מנהג עם מוח ורצון לחסוך

כמה נהגים כאלה אתה מכיר? אני מכיר אפס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וכפי שנאמר קודם. המערכת צופה עשרות מטרים קדימה ולא יודעת לצפות מהלכים של נהגים אחרים, בעוד נהג אנושי (סביר) מסתכל מאות מטרים קדימה ויכול לצפות מהלכים של נהגים אחרים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, vadim6385 כתב:

מאיפה הבאת את זה? כשהיה לי את הקליאו 0.9 היו לי הרבה נסיעות עם ראש של לחסוך ולהוציא צריכה כמה שיותר טובה מתוך מחשבה שזה מצטבר בסוף החודש וחוסך לי בהוצאות (וזה אכן המצב), הגעתי גם ל 800 קילומטר על מיכל ככה.

אפילו עם הברז בשביל הספורט עשיתי נסיעה כזו רק כדי לראות לאן אפשר להגיע. 

יש הרבה אנשים שמנסים לנהוג חסכוני, למה לא יוצא לך לראות נהגים על 90 קבוע (ולא רק ברכבי מיני או גרוטאות) בנתיב הימני בנסיעות? יש המון כאלה. 

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

הרבה מאוד

הייתי אומר אפילו יותר ממה שחשבתי.

פורסם

דוגמא קלאסית לחוסר יעילות של בקרת שיוט אדפטיבית.
הרכב נוסע בירידה תלולה אבל ללא סיבובים חדים (לדוגמא כביש 1 מירושלים לת'א) ונקבעה לו מהירות של 100 קמ'ש. בקרת השיוט תבלום את הרכב עד מהירות 100 בירידה. נהג אנושי לא ילחץ על הבלם ויאפשר למהירות לגדול ל 120 כי הוא רואה שעוד 500 מטר מצפה לו עלייה.

פורסם
לפני 6 דקות, FARM כתב:

דוגמא קלאסית לחוסר יעילות של בקרת שיוט אדפטיבית.
הרכב נוסע בירידה תלולה אבל ללא סיבובים חדים (לדוגמא כביש 1 מירושלים לת'א) ונקבעה לו מהירות של 100 קמ'ש. בקרת השיוט תבלום את הרכב עד מהירות 100 בירידה. נהג אנושי לא ילחץ על הבלם ויאפשר למהירות לגדול ל 120 כי הוא רואה שעוד 500 מטר מצפה לו עלייה.

ואם זה היה רכב היברידי/חשמלי, זה היה מאוד הגיוני.

בירידה המערכת בולמת את הרכב, בלימה רגנרטיבית טוענת את הסוללה, ואז יש יותר כח לעלות את העליה (זה בנוסף לעובדה שמצב freewheeling בירידה הטעין את הסוללה עוד קצת).

אני חושב שהמערכת הזאת אולי פחות מתאימה לרכבי בנזין/דיזל טהורים.

זה כמו המנהג "לרכב על הבלמים" בירידה. ברכב בנזין זה רע כי זה שוחק את הבלמים. בחשמלי/היברידי זה טוב כי זה מטעין את הסוללה (ולא שוחק את הבלמים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואם זה היה רכב היברידי/חשמלי, זה היה מאוד הגיוני.
בירידה המערכת בולמת את הרכב, בלימה רגנרטיבית טוענת את הסוללה, ואז יש יותר כח לעלות את העליה (זה בנוסף לעובדה שמצב freewheeling בירידה הטעין את הסוללה עוד קצת).

אני חושב שהמערכת הזאת אולי פחות מתאימה לרכבי בנזין/דיזל טהורים.

זה כמו המנהג "לרכב על הבלמים" בירידה. ברכב בנזין זה רע כי זה שוחק את הבלמים. בחשמלי/היברידי זה טוב כי זה מטעין את הסוללה (ולא שוחק את הבלמים).
גם ברכב היברידי יש איבוד אנרגיה. יהיה עדיף לא לבלום ולשמור אץ המהירות לעלייה.
  • תוכן חדש...