Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20N

רק מיאטה
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Super_T כתב:

יבואן ניסאן, מביא הכל, לכאורה, לא יודע כמה קונים GT-R בארץ (מקווה שהרבה יחסית) וכמה קונים 370Z, אבל זה שהרכבים קיימים באתר זו הצהרה וזה נהדר,

יבואן רנו, הביא בעבר את ה-RS וטוב שכך, אשמח לדעת שממשיך להביא אותה,

זה אותו בן אדם (אריק קרסו) וכן, הוא אוהב להביא הכל.

על אותו משקל גם לובינסקי מביא כמעט הכל, החל מדגמים חשמליים עממיים, וכלה ב308 GT\GTI לדוגמא, ולדעתי גם במחירים שפויים, בגלל זה הרכבים האלו נמכרו בכמות יחסית יפה (בעיקר ה208GTI)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

זה אותו בן אדם (אריק קרסו) וכן, הוא אוהב להביא הכל.

על אותו משקל גם לובינסקי מביא כמעט הכל, החל מדגמים חשמליים עממיים, וכלה ב308 GT\GTI לדוגמא, ולדעתי גם במחירים שפויים, בגלל זה הרכבים האלו נמכרו בכמות יחסית יפה (בעיקר ה208GTI)

קרסו באמת מביאים כמעט הכל ייאמר לזכותם אבל התמחור הרבה פעמים לא הכי תחרותי או אטרקטיבי, המגאן הנוכחית שהם מייבאים יקרה מדי ובטח גרסת הטרופי שמגיעה בקרוב שהבנתי שתעלה המון. 

לובינסקי ראויים לשבח אני מסכים, הביאו דגמים ספורטיביים במחיר פצצה, ה 308GTI ב 190 זה סוג של גניבה למי שאוהב את הסגנון, חבל לי שלא נמכרו מהן יותר והם נאלצו להפסיק את היבוא אבל פה בניגוד לכלמוביל עם ה 30N אפשר לאמר שהם באמת ניסו (מה גם שהם ניסו לאורך תקופה ארוכה ולא דקה וחצי) 

ה 208GTI גם תומחרה ממש אחלה ב 130 אלף, לא רחוק במיוחד מקליאו 1.2 אוטומטית עגלתית (בהשוואה), במקרה של ה 208 אני מאמין שהיא הצליחה יפה כי עובדה שהם מכרו עד הרגע האחרון שהפסיק היצור, הייתי אפילו רגע מקנייה של אחת מאותו מחזור :)

פורסם
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

המגאן הנוכחית שהם מייבאים יקרה מדי ובטח גרסת הטרופי שמגיעה בקרוב שהבנתי שתעלה המון. 

למה אתה משווה את המחיר? לקופרה, ל גולף GTI, ל I30, לטייפ R? בהשוואה הזו היא הגיונית. לא?

פורסם

ליונדאי i30N זה קצת טיפשי להשוות כי הם בכלל יצאו הזייה, זאת אומרת ברור שהמגאן בתמחור בארץ עם תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף אבל זו לא חוכמה. 

אבל אם נשווה לקופרה למשל, וואלה לבקש (בזמנו) עשרות אלפי שקלים יותר ממה שעולה לרכוש קופרה, שבכל זאת בארץ, בתחום שבו הוואגיות שולטות בצורה מוחלטת, רנו זה עדיין מותג פחות נחשק שצריך יותר לשכנע כדי שירכשו אותו, אז לבקש 235 אלף למגאן הזו (שהיא אפילו לא הדגם הבכיר בליינאפ שלה) זה קצת בעייתי הייתי אומר. 

התוצאות מדברות בעד עצמן, נמכרו יחידות בודדות בלבד לרכב שעל פניו כן צריך להזיז כמות יפה אבל נשמע גם שהם הביאו לארץ מעט יחידות אז אולי באמת הם פשוט ניסו למכור כמות קטנה במחיר גבוה וזהו. 

אין לי ספק שאם היו מביאים תמחור טוב כמו שלובינסקי עשו לרכבי הספורט שלהם רק שהפעם הישראלי מקבל את האוטומטית (שגם נראית הכי טוב בקטגוריה על הדרך) שהוא רוצה אז היו מזיזים פה פי כמה יותר יחידות. 

הגולף אגב מתומחרת פה גם מאוד גבוה יחסית, ברור שהקופרה קנייה הרבה יותר משתלמת רוב הזמן אבל המותג הזה נורא נורא חזק אז זה עובד להם, המגאן רחוקה מלהיות פה בעל אותו המעמד. 

פורסם
לפני 11 שעות, Doron_Z כתב:

אין לי ספק שאם היו מביאים תמחור טוב כמו שלובינסקי עשו לרכבי הספורט שלהם רק שהפעם הישראלי מקבל את האוטומטית (שגם נראית הכי טוב בקטגוריה על הדרך) שהוא רוצה אז היו מזיזים פה פי כמה יותר יחידות. 

הגולף אגב מתומחרת פה גם מאוד גבוה יחסית, ברור שהקופרה קנייה הרבה יותר משתלמת רוב הזמן אבל המותג הזה נורא נורא חזק אז זה עובד להם, המגאן רחוקה מלהיות פה בעל אותו המעמד. 

שני דברים קפצו לי:
- לובינסקי הביאו את ה-308GT שהיא אוטומטית, שהיתה חזקה יותר מכל המקבילות שלה וגם היתה נוח ומאובזרת יפה ועדיין הרכב הזה לא נמכר בכמויות גדולות, למרות שאפשר היה למכור עוד ממנו כי זה היה סוף דגם.

- למעט ענייני עיצוב פנימי בעיקר (עלה בדיון שהיה בשרשור על הגולף), אין בכלל על מה לדבר,
הקופרה לאון עם תוספות מגיעה חזקה ומאובזרת יותר מגולף GTI,
אם מוסיפים אבזור (הגיוני) בשתיהן,
הGTI מגיעה לכמעט 270K והקופרה לאון נעצרת (אאל"ט) ב-250K ומביאה כוח של GTI CLUBSPORT,
אז כן, הגולף נהנית בעיקר ממוניטין העבר כיום, לא ממש מהיגיון ברכישה, מצד שני , ממתי היגיון משחק תפקיד ברכישת רכבים במחיר ומהסוג הזה :-) ?

• רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

גם בחול יש הבדל במחיר בין המגאן RS הרגילה לבין ה trophy,  למשל באנגליה זה 5000 פאונד. אז הגיוני שגם בישראל היא תהיה יקרה יותר

איזה אבזור חשוב לדעתך להוסיף ל gti שמביא את מחירה ל 270K? 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

מה שהגיע לארץ הייתה CUP ולא הרגילה. וזה אומר שלמעט 20 כ"ס לא היו הבדלים. אותה שילדה, מערכת בלימה, דיפרנציאל ומידת גלגלים. 

כעת לכל הדגמים גם אותו מנוע.

פורסם

אבל היום לדעתי כבר אין cup (או שה cup הפכה להיות הגרסה ה"רגילה")
בכל מקרה, באתרים של רנו באנגליה וצרפת יש שתי גרסאות: RS ו Trophy

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

@mcshmupi

יש שתי חבילות תוספת בסה"כ, כל אחת והחשיבות שלה בעיני הרוכש:

1- חבילת ניהוג: כוללת מעבר לג'אנט 19 ולא 18 כמו שמגיע (וגם יפה משמעותית מהסטוק) וגם מערכת DCC מלאה עם בולמים אדפטיביים ניתנים להגדרה

2- חבילת סאונד ומולטימדיה: כוללת שדרוג מסך מולטימדיה מ-8" ל-10" והכנסת מערכת הרמקולים וההגברה של HARMAN.

כל חבילה עולה 11K.

והרכב עצמו סביב 240 (אם מדברים על איתוראן ועוד כל מיני), יוצא אם אני זוכר נכון סביב 265.. אולי טיפה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

פורסם
לפני 14 שעות, Doron_Z כתב:

ליונדאי i30N זה קצת טיפשי להשוות כי הם בכלל יצאו הזייה, זאת אומרת ברור שהמגאן בתמחור בארץ עם תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף אבל זו לא חוכמה. 

אבל אם נשווה לקופרה למשל, וואלה לבקש (בזמנו) עשרות אלפי שקלים יותר ממה שעולה לרכוש קופרה, שבכל זאת בארץ, בתחום שבו הוואגיות שולטות בצורה מוחלטת, רנו זה עדיין מותג פחות נחשק שצריך יותר לשכנע כדי שירכשו אותו, אז לבקש 235 אלף למגאן הזו (שהיא אפילו לא הדגם הבכיר בליינאפ שלה) זה קצת בעייתי הייתי אומר. 

התוצאות מדברות בעד עצמן, נמכרו יחידות בודדות בלבד לרכב שעל פניו כן צריך להזיז כמות יפה אבל נשמע גם שהם הביאו לארץ מעט יחידות אז אולי באמת הם פשוט ניסו למכור כמות קטנה במחיר גבוה וזהו. 

לא הבנתי מה המחיר שאתה חושב שהוא נכון. לדעתי איך שלא תנתח את זה, תגלה שהפער שאתה מדבר עליו הוא באיזור העשיריה וזה מאוד שולי בעיני.

בוא ניקח את ה BRZ שנחשבת כמתומחרת מעולה. 200 (אני מקווה שאני לא טועה). מכונית סופר כיפית, אין עוררין. אבל כשאתה מסתכל על המנוע ועל התחושה המיושנת ועל האבזור והשימושיות, הם בעיני בהחלט מצדיקים את הפער. כך שה BRZ לא כזו מציאה... 

לפני 1 דקה, mcshmupi כתב:

אבל היום לדעתי כבר אין cup (או שה cup הפכה להיות הגרסה ה"רגילה")
בכל מקרה, באתרים של רנו באנגליה וצרפת יש שתי גרסאות: RS ו Trophy

יש רגילה וטרופי. כי טרופי ממילא הייתה עם שלדת CUP ואין יותר בידול של מנוע.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

לא הבנתי מה המחיר שאתה חושב שהוא נכון. לדעתי איך שלא תנתח את זה, תגלה שהפער שאתה מדבר עליו הוא באיזור העשיריה וזה מאוד שולי בעיני.

בוא ניקח את ה BRZ שנחשבת כמתומחרת מעולה. 200 (אני מקווה שאני לא טועה). מכונית סופר כיפית, אין עוררין. אבל כשאתה מסתכל על המנוע ועל התחושה המיושנת ועל האבזור והשימושיות, הם בעיני בהחלט מצדיקים את הפער. כך שה BRZ לא כזו מציאה... 

הייתי מתמחר אותה לא יותר מ 210 שגם אז זה גבוה יותר ממה ששחררו את הקופרה (210 זה מחיר סגירה אצלם ויש מקרים גם שירדו מתחת) , לא רואה סיבה למה שיעברו אותם בתמחור בכזה הפרש אם הם רוצים למכור מספר משמעותי של יחידות. וכן 25-30 אלף זה הפרש משמעותי ברמות האלה, תראה מה השינוי הזה עשה לברז וכמה זה הקפיץ את המכירות במאות אחוזים. 

הברז אגב משוחררת ב 195-196 על הכביש, זאת אומרת מחיר בפועל קרוב יותר ל 190 לפני אגרות ושטויות. עדיין לא משהו לטעמך? כי לטעמי אחלה של תמורה לרכב שגם נראה פצצה (ואת זה אין לאף אחד ברמת המחירים שלו ברמה הזו) וגם כמובן הנעה אחורית, נמוך, קל משקל עם דיפרנציאל וכל מה שצריך מרכב ספורט "אמיתי" (סוג של כרטיס כניסה), גם האבזור לא כזה רע כי מבחינת הרבה מהלקוחות למי אכפת ממערכות בטיחות, יש AA/CP, כניסה ונעילה ללא מפתח, תאורת לד, אורות אוטומטיים, מצלמה אחורית ובעצם כל מה שצריך כמעט, מה שחסר לי זה בעיקר חיישני גשם ונעילה אוטומטית ומבחינתי אפשר לסגור את האבזור עד המוות... איכות חומרים ובנייה לא וואו זה נכון ובלשון מעטה למרות שאני מוצא את העיצוב עצמו של האינטריור חמוד מאוד ורחוק ממכוער אבל זה סובייקטיבי. 

לשימושיות אין קשר לתמחור אחרת פרארי גם היתה מחולקת בחינם... לז'אנר שלה הברז רכב שימושי לגמרי שיכול לשמש כרכב יחיד לזוג (מיאטה מבחינתי לא רכב יחיד גם עבור זוג שחולק רכב) ואפילו כרכב שני מזדמן למשפחה במידה והילדים לא בגיל של כסאות בטיחות גדולים. 

בקיצור לטעמי לסטנדרטים בארץ כשנמכרה ב 230 היתה יקרה מדי אבל ב 190 זה סביר למדי. 

הרנו יקרה מאוד, הם צריכים גם להסתכל על התחרות ומי ששולט בשוק וכמה הם מבקשים, הברז מסתכלת על המיאטה ויש הפרש מחיר עצום ולא מוצדק בכלל, במקרה של רנו זה בערך אותו הדבר (טוב נו המיאטה יותר מוגזם) רק שהם בצד של המיאטה ועם התדמית של רנו אז למה שיסתכלו עליהם? 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

המיאטה אכן יקרה ממש,

קולגה רכש לאחרונה את גרסת ה-100 שנים למאזדה,

סביב 270K (ולא נכנסנו לביטוחים ועניינים)

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 שעות, Super_T כתב:

שני דברים קפצו לי:
- לובינסקי הביאו את ה-308GT שהיא אוטומטית, שהיתה חזקה יותר מכל המקבילות שלה וגם היתה נוח ומאובזרת יפה ועדיין הרכב הזה לא נמכר בכמויות גדולות, למרות שאפשר היה למכור עוד ממנו כי זה היה סוף דגם.

- למעט ענייני עיצוב פנימי בעיקר (עלה בדיון שהיה בשרשור על הגולף), אין בכלל על מה לדבר,
הקופרה לאון עם תוספות מגיעה חזקה ומאובזרת יותר מגולף GTI,
אם מוסיפים אבזור (הגיוני) בשתיהן,
הGTI מגיעה לכמעט 270K והקופרה לאון נעצרת (אאל"ט) ב-250K ומביאה כוח של GTI CLUBSPORT,
אז כן, הגולף נהנית בעיקר ממוניטין העבר כיום, לא ממש מהיגיון ברכישה, מצד שני , ממתי היגיון משחק תפקיד ברכישת רכבים במחיר ומהסוג הזה :-) ?

הקופרה התייקרה בדור הנוכחי אבל היא עדיין מציעה תמורה גבוהה יותר מהגולף, בארץ הגולף GTI הבסיסית עולה פה כמו הקופרה שבחו"ל מתומחרת מול הקלאבספורט (שאם היתה מגיעה לארץ אז על סמך התמחור של ה GTI עוד היתה מתחילה ב 300 למרות שמקבילה לקופרה) , זה ברור שלוואג יש בארץ במיוחד איזה מס מיוחד נוסף משום מה אבל וואלה, במקרה הספציפי הזה המחיר לא מרתיע, רכב כל כך אייקוני שאנשים מוכנים לשלם אקסטרה. 

לא הייתי אומר שזה לא פקטור, פשוט יש רכבים שמתעלים מעל זה, לרוב זה לא יעבוד אם תתמחר מוצר בצורה מוגזמת, כמו שלא עבד למגאן, ליונדאי, למיאטה (שאייקונית לא פחות) או ל TYPE R למשל. 

פורסם
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

הייתי מתמחר אותה לא יותר מ 210 שגם אז זה גבוה יותר ממה ששחררו את הקופרה (210 זה מחיר סגירה אצלם ויש מקרים גם שירדו מתחת) , לא רואה סיבה למה שיעברו אותם בתמחור בכזה הפרש אם הם רוצים למכור מספר משמעותי של יחידות. וכן 25-30 אלף זה הפרש משמעותי ברמות האלה, תראה מה השינוי הזה עשה לברז וכמה זה הקפיץ את המכירות במאות אחוזים. 

הברז אגב משוחררת ב 195-196 על הכביש, זאת אומרת מחיר בפועל קרוב יותר ל 190 לפני אגרות ושטויות. עדיין לא משהו לטעמך? כי לטעמי אחלה של תמורה לרכב שגם נראה פצצה (ואת זה אין לאף אחד ברמת המחירים שלו ברמה הזו) וגם כמובן הנעה אחורית, נמוך, קל משקל עם דיפרנציאל וכל מה שצריך מרכב ספורט "אמיתי" (סוג של כרטיס כניסה), גם האבזור לא כזה רע כי מבחינת הרבה מהלקוחות למי אכפת ממערכות בטיחות, יש AA/CP, כניסה ונעילה ללא מפתח, תאורת לד, אורות אוטומטיים, מצלמה אחורית ובעצם כל מה שצריך כמעט, מה שחסר לי זה בעיקר חיישני גשם ונעילה אוטומטית ומבחינתי אפשר לסגור את האבזור עד המוות... איכות חומרים ובנייה לא וואו זה נכון ובלשון מעטה למרות שאני מוצא את העיצוב עצמו של האינטריור חמוד מאוד ורחוק ממכוער אבל זה סובייקטיבי. 

לשימושיות אין קשר לתמחור אחרת פרארי גם היתה מחולקת בחינם... לז'אנר שלה הברז רכב שימושי לגמרי שיכול לשמש כרכב יחיד לזוג (מיאטה מבחינתי לא רכב יחיד גם עבור זוג שחולק רכב) ואפילו כרכב שני מזדמן למשפחה במידה והילדים לא בגיל של כסאות בטיחות גדולים. 

בקיצור לטעמי לסטנדרטים בארץ כשנמכרה ב 230 היתה יקרה מדי אבל ב 190 זה סביר למדי. 

הרנו יקרה מאוד, הם צריכים גם להסתכל על התחרות ומי ששולט בשוק וכמה הם מבקשים, הברז מסתכלת על המיאטה ויש הפרש מחיר עצום ולא מוצדק בכלל, במקרה של רנו זה בערך אותו הדבר (טוב נו המיאטה יותר מוגזם) רק שהם בצד של המיאטה ועם התדמית של רנו אז למה שיסתכלו עליהם? 

האמת שהצחקת אותי. אבל זו זכותך. 

אני מבין שאתה חושב כשמשווים CUP ל BRZ התמחור צריך להיות זהה. שלא תבין לא נכון, ה BRZ נהדרת לנהיגה ובהחלט ייחודית. אבל גם פה לא מדובר במותג פרימיום, והיא הכי רחוקה שאפשר לחשוב על זה מבחינת תחושה ואבזור (וזה ממש לא משנה אם מי שבוחר בה לא רוצה את זה, כי יש לזה שווי).  הלוואי והרנו הייתה מתומחרת ב 190 כמו שכתבת, אבל אני לא מצליח למצוא בזה היגיון כשמכוניות מהז'אנר שהן פחות מהנות ולא מבצעות יותר טוב בפער משמעותי עולות באיזורי ה 230-270. זו רמה של הזיה. לדעתי בעולם יחסי היא מתומחרת בצורה יחסית מדוייקת. 

• תוכן חדש...