רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי לכולם, הסתכלתי במחירון של Jeep, והמחירים של המודלים מ2005 והלאה הם בדיוק בתקציב שלי בצורה די מפתיעה. יש סיבה שהמחירון שלהם נמוך ביחס למתחרים כמו טויוטה לנד קרוזר?
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
-
הגנה מפני גניבת רכב 1 2
מאת amirba- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לנו מכת גניבות רכב באיזור. אילו פתרונות קיימים היום להקשות על גניבה? שהגנב פשוט יעבור לרכב הבא אני מדבר על דברים כמו: מנעול הגה, מנעול גיר, ניתוק כלשהו של הרכב על ידי כפתור נסתר או משהו כזה לגבי מנעולים הבנתי שקל מאוד לנסר אותם אבל אולי זה פשוט יגרום לגנב לא לעבוד בכלל על הרכב.
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
אל המבחן הזה ניגשנו, כולנו, עם חשש מסוים. אחרי ה-MK7 וה-7.5 הפושרות שהשאירו את רובינו מאוד מרוגשים, באה ה-performance ושינתה את הדעה של כמעט כולם. אז החשש היה מובן - האם היא יורשת את ה-performance או שמא את הדגם הרגיל? זה מה שחשב עליה @itaysamurai: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3609/מבחנים/פולקסווגן-גולף-GTI--מבחן-דרך
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ערב טוב שתי שאלות בבקשה לגבי מערכת המולטימדיה של איוניק 2021 1.אפליקציית אנדואיד אוטו נדלקת על המסך שך המולטימדיה ,אבל בפועל אין שיקוףהמסך, הוא נדלק וכבה לאחר שניה, מה עושים ? 2. האם אין ברדיו של המולטימדיה לחצן/מקש של AF שמוצא תדר חלופי לתחנה ? עברתי על כל ההגדרות ולא מצאתי תודה
הודעה אחרונה מאת meirg, -
- 13 עוקבים
- 35 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
הנתונים היבשים: הספק: 170 כ"ס קיבולת סוללה: 55kWh 0-100: 9.0 שניות הנעה: אחורית טווח לפי תקן WLTP ק"מ: 285 מחיר: 299900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
סוף מגיע אלינו הדגם החדש של האאוטלנדר. מהדגם הקודם נמכרו כמעט 50000 יחידות ב-8.5 שנים (אם לכלמוביל יש עוד 900 במלאי יש מצב שנעבור את מחסום ה-50000) הדגם המדובר יגיע לכאן עם תקינה אמריקאית כי לא מייעדים אותו לשיווק באירופה. הוא מצויד ביחידת כוח בעלת 2488 וההספק של 181 כ"ס המשודכת לגיר רציף. יחידת כח של ניסאן עם אמינות מוכחת. כל הגרסאות החל מהבסיסית יצויידו במערך מלא של מערכות בטיחות כוללת ניטור עצמים בשטח מת, בקרת שיוט אדפטיבית ולא פחות מ-11(!) כריות אוויר. רמות הגימור שיוצעו הן כדלקמן: EXECUTIVE מחיר 178900 ש"ח ללא חלון בגג. INSTYLE מחיר 189900 ש"ח PREMIUM מחיר 199900 ש"ח LUXURY מחיר…
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כמה שעות עלתה כתבה מעניינת https://www.geektime.co.il/ministry-of-transport-energy-and-environment-electric-vehicle-ev-reform/ מתברר שיש דחיפה לכיוון החשמל ומנסים להוריד חסמים כגון אישורי ועדי בתים ועמדות טעינה. דבר כזה לא יכול לעבור חלק ובטוח שיהיו מכשולים ואנימאמין שעם ירידת ההכנסות מדלק המדינה תעלה את המס על טעינה בעשרות אחוזים מה שכרגע לא קיים
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
כולנו זוכרים את הסיפור של דיזל גייט - זיוף של נתוני זיהום של מנועי דיזל ברכבים תוצרת פולקסווגן (למעשה, מי שערך את הבדיקות היא חברת בוש הגרמנית, אבל האשמה הופלה על קונצרן פולקסווגן). כעת, מתברר שהתחולל סיפור נוסף - 3 מחברות הרכב הגדולות בגרמניה הסכימו להימנע מתחרות על פיתוח טכני בתחום ניקוי תחמוצת החנקן. https://www.calcalist.co.il/world_news/article/rkwuvubtu
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
מאוורר לרכב mg
מאת אבי.ש.- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צ.טובים. אתמול מילאתי גז ברכב המזגן מפסיק מידי פעם את פעולת הקירור והמוסכניק טוען שצריך להחליף מאוורר מנוע. מדובר ברכב mg שנת 2013 1500 על המאוור נדרש מחיר של כ1500 שבמוסך המרכזי לובנסקי כ2500 שח האם ניתן לעשות חיבור ישיר למצבר או שמא חובה להחליף אותו. נ.ב המנוע לא מתחמם בכלל והבעייה רק במזגן. המחיר פשוט מטורף!!!
הודעה אחרונה מאת אבי.ש., -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז עשיתי השבוע טסט לרכב. אמרו לי שאני צריך להחליף לוחית זיהוי (לא מחויב המציאות לדעתי אבל בכל אופן) החלפתי אותה במכון טסטים (כן, אני יודע שהם עושים כסף קל) אבל שרציתי לקחת אותה אמר לי הבחור שאי אפשר. זה נכון?
הודעה אחרונה מאת ArikM, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי מוסך מועודף שאינו מורשה של דלק, היבואן של המיאטה שקניתי לפני שנה. האם לדעתכם יהיה ממש לא אחראי לעשות אצלו את הטיפולים השנתיים?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
בבעלותי פיג'ו 206 XT אוטומטית, 1600 סמק, משנת 2006 שאני קניתי משומשת בסביבות 2011. נהגתיי בה כמה שנים עד שעברתי לחו"ל. לפני שעברתי לחו"ל התחילו לה בעיות גיר (שקורות בדגם הזה ועוד כמה) וכמה שנים אח"כ שחזרתי לביקור ראיתי נזילה איטית של שמן מראש המנוע. את הבעיות של הגיר ניסיתי לתקן כשאני בחול (שלחתי את ההורים למוסך), הוחלף גיר פעם או פעמיים אבל הבעיה עדיין שמה. האוטו כל השנים האלה אצל ההורים שלי בגינה באיזה מושב בשפלה. נוסעים בו מעט מאוד ורק לטווח קרוב. הוא הספיק לקבל עוד כמה דפיקות ובעיות במהלך השנים האלה. עכשיו חזרתי לגור בארץ ואני לא כלכך יודע מה לעשות עם הרכב הזה. אני ממש לא רוצה לנסוע בו עכשיו (במצבו) ואני מפחד שתיקון יעלה כמה ע…
הודעה אחרונה מאת samz, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שבת שלום, הקדמה לאיך הגעתי אל הריו, לפני שנה מכרתי קיה פורטה 2011 וקניתי ניסאן סנטרה בצעד פזיז, בעיקר עקב מחיר מפתה ולחץ נפשי אחרי סגר קורונה ממושך שעברתי בצבא (אני איש קבע). הבנתי שעשיתי טעות והרכב הוא לא רכב טוב, יש הרבה סיבות אבל העיקרית הוא הגיר. מהר מאוד התחילו רעידות,דפיקות,קפיצות. מוסך ועוד מוסך ועוד בדיקה, כל פעם עושים משהו קטן ומסבנים אותי עד שהצליחו להוציא אותי מחוץ לתקופת האחריות. לאחר זמן מה התחילו תקלות קשות עם הגיר מה שהצריך כבר את החלפתו. גיר חדש 14K, מפירוק/שיפוץ 6-7K. חזרתי למקום שקניתי ממנו את הניסאן ו"דחפתי" אותה לטרייד אין, כמובן בבדיקה הגיר יצא מת אבל אחרי שכנועים הסכימו לקחת אותה. על הריו הוספתי …
הודעה אחרונה מאת mottis, -
כתבה מהיום בוואלה, ההטבה תבוטל גם לחוזים קיימים ולא רק מכאן ולהבא. לא מצאתי אזכור לכך רשמי מרשות המיסים. https://cars.walla.co.il/item/3447296
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, נתחיל מהסוף - בשעה טובה אימא שלי החליטה לקנות רכב חדש מסוכנות (יבואן רשמי) שירשם על שמה. לאחר הרכישה נדרשנו לספק מסמכים שונים, ביניהם אישור נכות, "טופס היתרים והגבלות" וכמו כן לשלם הפרשי אגרה על הרכב הקודם (שהיה רשום על שם אבא). בתחילה לא הבנו על מה מדובר, הרי כל ה"היתרים וההגבלות" מצוינים על רישיון הנהיגה. אז כיאה לאזרחים בסטארט-אפ ניישן ב-2021, פנינו לאתר משרד התחבורה בניסיון לאתר את אופציית תשלום האגרה וכמו כן הנפקת "טופס ההיתרים וההגבלות". לצערנו החיפוש באתר הרשמי של המשרד לא העלה דבר, אך בחיפוש באינטרנט הגענו למדריכים שמסבירים כיצד לשלם את הפרשי האגרה בעזרת אתר התשלומים הממשלתי (שלא צלחו). ולגבי אותו טופס של ההיתרים וה…
הודעה אחרונה מאת Patagonia, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 987 צפיות
היי, האם יש דרך להפעיל את המערכת בישראל?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לבדוק כמה רכבים לקניה ואשמח לדעת אם בקיה סיד שנת 2011 יש פתחי מזגן ליד מושב אחורי? אם אין, באיזה דגמים ושנתונים של קיה (סיד, סטוניק, הג'יפונים של קיה) יש פתחי מזגן ליד מושב אחורי? אני מחפשת רכב (מעדיפה קיה לאור נסיון של שנים איתם) שהילדים שלי לא יטוגנו מאחור
הודעה אחרונה מאת motior, -
אהלן חברים, אני מחפש כבר תקופה מקום פתוח ודי מבודד להשתולל עם הרכב וללמוד אותו קצת. משהו בסגנון חניון שריק בסופי שבוע, רצוי כמה שיותר במרכז וללא מדרכות (אני אוהב את הג'אנטים שלי). מישהו מכיר חיה כזאת? מקווה שלא תקחו את זה כהטרלה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש למשהו אולי מידע למה יש באזור הצפון מחסור בגפ"ם (הם אומרים שזה בכל הארץ) הלכתי לכמה תחנות בסוף מצאתי תחנה אחת אחרונה ואני גמרתי להם את הגז. זה קורה הרבה? למה זה קורה משהו אולי יודע? מתי זה נגמר?
הודעה אחרונה מאת ntd, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אנשים. מישהו מכיר השכרת רכב שמשכירה לנהג חדש - 7 חודש... וגם, בן עשרים. חיפה / אשדוד תודה ! ------------------------------------ אחים ! אל נא תכעסו עלי על השרשור הזה אשר פתחתי בעבר ולא הגבתי, יען האינטרנט שלי מסונן בנפה דקה... ואינו מאשר לי לפתוח את השרשור הזה. צר לי מאד.
הודעה אחרונה מאת M H, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני רכישה, אודה לעזרה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שמי משה אני בן 62 ובעל למעלה מ-40 שנות ניסיון בניהול מוסך. בעל תעודות הסמכה 01,02 בנזין ודיזל,ותעודת טכנולוגיה מתקדמת. מחפש עבודה כמנהל מקצועי באזור המרכז (תל אביב יפו והסביבה) למשרה חלקית/מלאה (אפשרות גם לעבודה כיועץ מקצועי במוסך ללא החלק הפיזי). ניתן להשאיר הודעה בפורום או להתקשר 054-6588792 משה
הודעה אחרונה מאת יצחק לוי עכו, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מדובר בגולף Comfortline שנת 2016 בלוי יצחק אחרי שכלול מחיר, אני מקבל 65,000 קוד דגם שהוא מראה לי 724832 ברישיון רכב שלי מופיע קוד דגם - 00724-0207 מהסתכלות על דגם דומה ביד2(Comfortline שנת 2016), אנשים מפרסמים רכבים במחירים 75,000-83,000 פערים מטורפים, מה אני מפספס כאן ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב נכון להיום אני מתנייד על קיה נירו מטעם מקום העבודה, של חברת ליסינג (שלמה סיקסט, אם זה משנה). הרכב ברשותי שנתיים ובכוונתי לעזוב את מקום העבודה. האם מנסיונכם , חברת הליסינג תסכים למכור לי את הרכב, למרות שלא תם החוזה (3 שנים).
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. האם מישהו הזמין חלפים/אביזרים לרכב אצל וואפי שמא בטמרה? יש להם אתר אינטרנטי ואפשר להזמין מוצרים עד הבית. האם מישהו הזמין דרכם? חוות דעת? תודה https://wafecar.com/category?categoryId=753&level=3&page=1
הודעה אחרונה מאת yo12, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 39.2 אלף צפיות
לכל מען דבעי לכבוד בעלי ומנהלי אתר "קארספורום" שלום. אני פונה אליכם בשם מרשתי, חברת XXXX, אשר נפגעה [הכנס מילה לטינית שמסמלת מאוד] מהפרסומים הכוזבים והנפשעים [או משהו כזה] באתרכם שלהלן. משרתי פועלת בתום לב מזה 15,784 שנים ושמה לה למטרה חד משמעית להעניק ללקוחותיה את השירות הטוב ביותר שניתן במסגרת כללי הפיזיקה וחוקי מדינת ישראל, אך גם עובדה זו אינה מנעה מאנשים נלעזים [זו מילה אמיתית?] ונלעגים [זו אני יודע שכן] לפרסם אודות מרשתי הכפשות בלתי פוסקות באתרכם אשר מפורסם במרשתת האינטרנטים. פרסומים שמסבים למרשתי, שבזמנה הפנוי [היא חברה, איזה זמן פנוי יש לחברה?] משקיעה מאמצים רבים ומשאבים אינספור למען שיקום יערות הגשם והצלת הגחן המנומר מהכחדה, נזקים כספיים עצומים שנאמדים בטרי…
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אחרי כל הקריאה באינטרנט על כאלו שהצליחו וכאלו שלא, החלטתי לייבא גלגל הגה 98% חדש (שריטה אחת קטנה למעלה) ועשיתי את כל הפרוצדרות האפשריות מהצד שלי לוודא שהמשלוח יילך על הצד הטוב ביותר (חברת שילוח מקומית ולא פרטית, הכרזה של המוכר שמדובר בגלגל הגה ללא כרית אוויר וכו'). לצערי המוצר נעצר במכס ומהדואר נמסר לי שהפריט לא מאושר להכנסה ע"י משרד התחבורה. מיד התקשרתי למשרד התחבורה, ענתה לי בחורה שלעסה תוך כדי השיחה שלנו סוג של מלפפון. בקושי שמעתי אותה, עד שהיא החליטה שאני מספיק ראוי כדי להרים עבורי את השפורפרת ולדבר כמו בן אדם. היא הייתה סופר לא שירותית ואמרה שניתן לייבא רק גלגל הגה חדש עם תו תקן. הסברתי לה שמדובר בגלגל הגה 98% חדש ושאני רוצה שהיא תסביר לי מה זה בכלל תו תקן, אבל …
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי חברים ברשותי ברלינגו 2020 ברמת אבזור בסיסית, מאחסן ציוד וארגז כלים בבגאז. קרה לי פעמיים שפשוט השארתי את דלת הצד או הבגאז פתוחים לרווחה ועליתי הביתה, בפעם האחרונה מישהו ראה וגנב הכל. מחפש מערכת שתראה לי בבית האם הרכב נעול, מכירים ? בדקתי על ביפר ולהבנתי מעדכן רק אם איזה דלת אינה סגורה, וזו חצי עבודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
נתקלתי בפוסט הזה שטוען שזה מכה מהזמן האחרון שגונבים ממירים קטליטיים. מישהו נתקל בזה? https://www.facebook.com/ronen.bechory/posts/2712321059053812
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
אימפקט למכונאי חובב? 1 2
מאת DriftL-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש מברגת אימפקט לטיפול ברכב. אני עברתי על כל החיפוש ומצאתי מברגות לשימושים ביתיים או המלצות על מברגות יקרות באלפי שקלים או פטישי אוויר. רציתי לקבל חוות דעת מאלו אשר עבדו עם מברגות על הרכב, במידה ואני לא משתמש במברגה לגלגלים כלל, רק למנוע ולרכב עצמו. חשוב לציין שאני חדש בתחום כך שאני לומד תוך כדי תנועה, ובעיצומו של פירוק כולל של הרכב לראש מנוע + בניה מחדש של המנוע (לומד תוך כדי עבודה), (מדובר על לאנטיס והרכב צריך ראש מנוע, מעדיף ללמוד לעשות בעצמי כרגע עובד עם רצטים אך מעדיף לייעל את העבודה עם מברגה. מצאתי את המברגות הבאות: וורקס 290.1 20v , 230nm, 3000rpm ב600 שח מקיטה 1.5ah 165nm, 3500rpm…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שחר 1
- ישה
- yoav911gt2
- Lexicon
- meir_gi
- איציק נ.
- DJI
- Markm4
- Itzik-b
- baer
- יבגניפ
- Moshe c