Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

הקדמה לאיך הגעתי אל הריו, 

לפני שנה מכרתי קיה פורטה 2011 וקניתי ניסאן סנטרה בצעד פזיז, בעיקר עקב מחיר מפתה ולחץ נפשי אחרי סגר קורונה ממושך שעברתי בצבא (אני איש קבע).

הבנתי שעשיתי טעות והרכב הוא לא רכב טוב, יש הרבה סיבות אבל העיקרית הוא הגיר. מהר מאוד התחילו רעידות,דפיקות,קפיצות. 
מוסך ועוד מוסך ועוד בדיקה, כל פעם עושים משהו קטן ומסבנים אותי עד שהצליחו להוציא אותי מחוץ לתקופת האחריות. לאחר זמן מה התחילו תקלות קשות עם הגיר מה שהצריך כבר את החלפתו.

גיר חדש 14K, מפירוק/שיפוץ 6-7K.

חזרתי למקום שקניתי ממנו את הניסאן ו"דחפתי" אותה לטרייד אין, כמובן בבדיקה הגיר יצא מת אבל אחרי שכנועים הסכימו לקחת אותה.

על הריו הוספתי 10K. העדפתי במקום לתקן את הגיר פשוט לשכוח מהרכב הזה ולהתחיל דף חדש.

אז מה קניתי,

למען האמת עד שלא קניתי כזאת לא ראיתי אפילו לא אחת על הכביש, תמיד ראיתי ריו האצ'בק אבל לא סדאן.

בגלל מכלולי מנוע וגיר שזהים לפורטה שאני מכיר הלכתי על הרכב, הפתעות לא יהיו זה בטוח.

הרכב שלי עלה ב6.2018 לכביש, קניתי אותו עם 84 אלף קילומטר.

נראה די שמור מבפנים,בחוץ כמובן אחרי השבחה של ידיים שמאליות, הבדיקה יצאה פיקס.

יש לו מנוע עתיק של הקבוצה, 1.6 עם 126 כ"ס וגיר 6 הילוכים פלנטרי פשוט.

הטוב,

נוחות הנסיעה הפתיעה אותי מאוד האמת, בצבא אני נוסע מידי פעם על I20 טורבו והיא מרגישה יותר נעימה וסופגת מהI20.

הרכב מרגיש זריז, לא היה מזיק לדחוף לו את ה1000 טורבו אבל גם ה1600 לא מאכזב.

אמינות - הרכב הכי פשוט שיש ולכן אני מאמין שלא יהיו הפתעות. עם הפורטה שהייתה לי פעם הייתי על 170 אלף קילומטר בלי שום פיפס.

יחסית לסופר מיני הרכב כן מרגיש מרווח, מאחורה רק 3 רזים יצלחו לשבת יחד ותא המטען עם פתח העמסה יחסית צר.

הפחות טוב,

האבזור פשוט ובסיסי, הרכב מגיע די עירום. יש רק מערכת עם אפל קאר פליי ואנדרואיד אוטו, מראות מתקפלות חשמלי, תאורה אוטומטית ומוביליי. זהו.

הוספתי בעצמי בקרת שיוט, ג'נטים וחלונות מושחרים.

צריכת הדלק, על הפנים. אם אני ממש אנסה אני אצליח להגיע ל1/13.5 במשאבה.

לסיכום,

הרכב משמש אותנו בעיקר בסופ"שים, באמצע השבוע הוא עומד ללא שימוש.
לזוג עם כלב קטן הוא ממש אחלה. העיקר שלא יהיו הפתעות כי כבר נמאס לי לשרוף ימי חופש בהתחננות למוסכים.

במידה ולא קונים אותו דרך טרייד אין ניתן לקנות אותו בפחות מ50 אש"ח בחברות הליסינג, למשפחות קטנות זה נראלי בול.

216267728_201597805111928_1370958789740789518_n.jpg

217593977_193843966085361_2028690385535147194_n.jpg

• מעניין 2

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הריו סדאן נמכרה תקופה קצרה.

השיווק שלה פסק שהתחילו לייבא את הריו האצ'בק מקוריאה עם מערכות בטיחות - לפני זה ייבאו את הסדאן וההאצ'בק ממקסיקו בלי המערכות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 17.7.2021 בשעה 12:12, GABIUBOGI כתב:

צריכת הדלק, על הפנים. אם אני ממש אנסה אני אצליח להגיע ל1/13.5 במשאבה.

צריכת דלק תקינה לחלוטין במשפחתית 1.6 עם גיר פלנטרי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תכלס כן,

סתם חבל שדוחפים לרכב מ2018 מנוע שהיה בשימוש מ2008. אין שום התקדמות טכנולוגית.

בגדול עם הנסועה הצפויה שלי אני לא אפגע יותר מידי. העיקר שיהיה שקט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 9 שעות, vadim6385 כתב:

צריכת דלק תקינה לחלוטין במשפחתית 1.6 עם גיר פלנטרי.

ריו סדאן היא תת משפחתית, אבל צריכת הדלק בהחלט סבירה לרכב מסוג זה.

לפני 4 שעות, GABIUBOGI כתב:

תכלס כן,

סתם חבל שדוחפים לרכב מ2018 מנוע שהיה בשימוש מ2008. אין שום התקדמות טכנולוגית.

בגדול עם הנסועה הצפויה שלי אני לא אפגע יותר מידי. העיקר שיהיה שקט.

בגלל שמדובר בריו סדאן, יחידת ההנעה היא וותיקה, פשוטה ואמינה.

רכבי סופר מיני בתמורת סדאן מיועדים למדינות מתפתחות בהן לאמינות משקל גבוה יותר בשיקולי הבחירה בהם אצל הלקוחות הפונציאליים. הריו משתייכת לסגמנט של יונדאי אקסנט, פג'ו 301 המצויידות גם הן ביחידות הנעה וותיקות ומוכחות..

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...