Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, eitanuch כתב:

כדי שלא תסע בכביש במהירות הזו ותסכן אותי ואת עצמך. 

את זה תשאיר לי, 
אל תגיד לי "הרכב עולה 500K או 1M והוא רכב ספורט ברמה כזו או אחרת, אבל אני לא סומך עליך, אז הגבלתי אותו"
אתה יכול למשל, לחייב אותי בהצגת תעודת סיום בהצלחה של קורס נהיגה מתקדמת,
גם ככה אני אצא ממך ושעה אחרי אני אהיה ב-PITSTOP ודומיהם לשחרר את השטות הזו.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 7 דקות, חולה רכב#1 כתב:

לא דיברתי על מסעדה ו-ואגיו ספיציפית.

דיברתי שאם זה עומד בתקן מסוים אז זה בסדר, ולא משנה ההבדל באיכות ביניהם. 

לכאורה זה כן משפיע על האיכות, כי לולא התיאום יכלתי לקנות רכב פחות מזהם. 

פורסם

אבל ציינתי שהתקדמות טכנולוגית זה טוב למוניטין של היצרן. 

אז אם היצרן רוצה מוניטין טוב יותר הוא יכול לפתח טכנולוגיה חדשה, אבל אם הוא לא מעוניין בכך אלא רק להיות רשאי למכור  אז עליו רק לעמוד בדרישות התקן. 

זה בנוגע לזיהום.

בנוגע לאופי העסקאות, אני לא ארחיב יותר מכיוון שאינני בקיא בכך וגם לא רציתי להיכנס לזה מלכתחילה. 

פשוט כתבתי כאזרח מן השורה את מה שהבנתי. 

שזה די אבסורד לקנוס מישהו שעומד בתקן שאתה הצבת. 

פורסם

קראתי את המקור, אין ספק שהקנס הוא על תיאום אבל אם זה היה בנושא שלא קשור בזיהום אוויר כנראה שאף אחד לא היה מתייחס לזה. האיחוד מאוד אובססיבי בנושא הזה. 

פורסם

הנה עוד משהו מעניין - מסתבר שכדי לרמות בבדיקת צריכת דלק, פורשה עשו את הגרסה הידנית של 911 יותר איטית ב0-100 מהגרסה האוטומטית.

אמ;לק: בידנית ההילוכים ארוכים יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 20 שעות, Super_T כתב:

אתה יכול למשל, לחייב אותי בהצגת תעודת סיום בהצלחה של קורס נהיגה מתקדמת

יצרן יכול לחייב, כתנאי לקנייה.

בארה"ב, אם היית רוצה לקנות וייפר, דודג' היתה שולחת אותך לקורס שילמד אותך לשלוט עליה.

אתה שואל למה נהגי דודג' וייפר צריכים צריכים להיות יותר מיומנים מנהגי פיאט פנדה? לא יודע. יש כמה הבדלים מינוריים בין שני הרכבים (נפח תא הכפפות למשל).

אז בוא נפריד:

יש תקן - יצרניות חייבות לעמוד בו, אחרת הן לא ימכרו. נקודה.

יש רף עליון - משהו שאתה משלם עליו 500K ואתה רוצה אותו, ואם היצרן לא יתן לך אותו - אתה תלך למתחרה ממול

יש תחרות - ולפי חוק אסור לתאם עמדות/ ליצור קרטל/ לפגוע בתחרות

ויש תנאי קניה - משהו שהמוכר יכול לדרוש. לא רוצה? אל תקנה.

פורסם

אין לי בעיה עם מה שרשמת למעט זה שמחליטים לסגור אלקטרונית סף מהירות מקסימום ברכב ו”מוכנים” לשחרר לי עוד כמה קמ״ש-ים בתוספת תשלום.

אני לגמרי חושב שעל ווייפר יהיה נחמד ללמוד לנהוג, ולא לרסק אותה תוך שבוע כי אני בטוח שאני יודע לנהוג ברכב עם הנעה אחורית ומנוע עם 400-600+ סוסים (תלוי בגרסה) 😏

ואם זה ״על חשבון היצרן״ בכלל טוב 😎

פורסם
בתאריך 9.7.2021 בשעה 23:35, חולה רכב#1 כתב:

דיזלגייט היה מעשי מרמה של פולקסווגן בזיוף תוצאות הפליטה. 

יש הבדל אדיר בין מרמה ובין אי תחרות. 

בתאריך 9.7.2021 בשעה 23:35, חולה רכב#1 כתב:

זהו הסכם ג'נטלמני שנועד בכדי למנוע תחרות, זה לא נדיר בעולם הרכב.

בתאריך 10.7.2021 בשעה 14:05, חולה רכב#1 כתב:

מה שהם עשו זה לא פלילי,  הם עיכבו התקדמות טכנולוגיה  אבל עדיין עמדו בתקן הזיהום האירופי. 

לעכב תחרות, זה אתה כתבת.

לעכב תחרות זה פלילי.

שאלות?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, vadim6385 כתב:

הנה עוד משהו מעניין - מסתבר שכדי לרמות בבדיקת צריכת דלק, פורשה עשו את הגרסה הידנית של 911 יותר איטית ב0-100 מהגרסה האוטומטית.

אמ;לק: בידנית ההילוכים ארוכים יותר.

זה ברמת הכשר אבל מסריח, כל זה נעשה פשוט בכדי לעמוד בתקנות או ליתר דיוק להתאים את הרכב לפרוטוקול הבדיקה. אם אני מסתכל לדוגמה על הרכב הקודם שלי והגרסה המחודשת שלו, אז בדגם המחודש לדיפרנציאל האחורי יחס העברה סופי מופחת והוסיפו עוד 2 קג"מ למומנט המרבי. לבדיקות זיהום וצריכת דלק זה מצוין כי למהירות נתונה המנוע יסתובב בסל"ד נמוך יותר ולנהג התוספת למומנט מפצה כמעט לגמרי על הירידה במומנט שעובר לגלגלים בשל היחס המופחת. 

דבר דומה היצרנים עושים גם עם מפת תיבת ההילוכים, אם אתה זוכר לדוגמה כולם התלוננו שתיבת ה- DSG 7 מעלה הילוכים מהר מידי במצב הרגיל, זה בדיוק למטרה זו, להשיג נתון צריכת דלק טוב יותר בבדיקה. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם
בתאריך 15.7.2021 בשעה 14:45, Super_T כתב:

אם זה ״על חשבון היצרן״ בכלל טוב

אתה באמת חושב שזה לא מגולם במחיר?
שום דבר לא על חשבון היצרן. הכל מגולגל בסוף ללקוח.

פורסם

יודע מה?
אם היצרן מחייב אותי להיות נהג טוב יותר כתוצאה מהשתתפות בקורס מקצועי, כדי שאוכל לקנות רכב מיוחד?
אני בעד!

• תוכן חדש...