רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נהג חדש מלפניי 7 שנים ורק בחודשים האלו התחלתי לנהוג יש לי בעיה שקצת מציקה לי , קשה לי לדעת מה המרחק של הרכב שלי מצד ימין למדרכה... זה נראה שאני קרוב למדרכה אבל כשאני פותח את הדלת אני רחוק מאוד הרבה פעמים שאני בכביש צפוף יש לי פחד כזה.... איזה מורה נהיגה אמר לי לעשים עט בדשבורד איפה שנראה לי שנגמר הרכב או משהו כזה...
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
משרד הרישוי
מאת דובצע- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים הגעתי למישרד הרישוי באגריפס )ירושלים( לקבל תשובה כן או לא ממרלב והם שלחו אותי לתלפיות כי אצלם אי אפשר לדעת-רציתי לישאול אם זה הגיוני או סתם מחרטטים אותי.זה לא פעם ראשונה ...תודה
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז השבוע חגגתי 33 קיצים, לכבוד היומולדת קמנו ביום שישי ואישתי עדכנה שיש הפתעה. יוצאים מירושלים ואני מנסה לחשוב על מה היא הכינה לי הפעם, אנחנו עם 2 הילדים הגדולים אז התחלתי לחשוב אולי על חדר בריחה משפחתי. הנסיעה בכביש 38, התחילה לעלות את הרעיון שאולי אנחנו בדרך לנס הרים לחווית נהיגה, אבל העובדה שעשיתי לה את זה כמה שנים קודם ושפספסנו את הפניה הורידו לי את המחשבות. איתות ימינה לכיוון תחנת הדלק על כביש 38, מולנו עומדת באדום שאי אפשר לפספס, קורבט V8 STINGRAY שמבהירה תוך שניה את ההפתעה. יוצא אלינו חן, מחברת אקזוטיק קארס, בחור מקסים, שכל סופרלטיב שאגיד עליו רק ימעיט בחוויה, נותן שירות ברמה הגבוהה ביותר שאפשר לבקש, אדם שבחר לעסוק בתחום שהוא הכי אוהב, וזה מורגש בכל רגע …
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
כאן יש השוואה כזו, שבעיני היא די משעשעת. מדהים כמה ביקורת חיובית מקבלת היאריס הזו, ובתור חובב פז'ו, ובעלים לשעבר של 106, הייתי לוקח את הטויוטה, אם רק היה לי כסף לאחת.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נהגת חדשה. רכשתי רכב לפני שבועיים. תוקף רישיון רכב 30 לאוקטובר. איך אני מקבלת את השובר לתשלום? לא הצלחתי דרך האיזור האישי באינטרנט תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האוטלנדר החדש , וה-ASX התייקרו, בכמה אלפי שקים. למשל ה-ASX אינסטייל , בלא פחות מ-5000 שקל. הוא גם לא מופיע יותר בזירת ה-0 ק"ם. אין כאן תירוץ של מחירי השקה, כי המחירים הקודמים היו רשומים במחירוני החברה. האם זו התחלה של מגמת התייקרויות, שצפויה להתפשט, אצל יתר היבואנים?
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 8 אלף צפיות
בגרסה החזקה עם סוללה של 64 קוט״ש המקנה טווח נסיעה מוערך של 455 ק"מ - המחיר? 180 אלף שקלים 🤔… מפרט
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שבוע טוב ומבורך לכולם, כפי הפרסומת שעלה באינטרנט יהיה ב12/08 מכרז רכב של משטרת ישראל אני מעוניין להצטרף אך איני מוצא את רשימת הרכבים באתר כמו שהיה עד היום הם שידרגו את האתר אשמח מאוד ממי שיודע איך להיכנס לרשימת רכבים שיעלה בבקשה קישור. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפשת תיעוד מהאירוע, בייחוד צילומים של אדוארד אטלר שנהג אז באופל GT אשמח לכל עזרה או הפנייה. תודה
הודעה אחרונה מאת פנינה100, -
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני כבר חודשיים ושבוע עם סוזוקי קרוסאובר - השעון במחשב רכב מכוון ב4 דקות אחורה ביחס לשעה האמיתית(ובמערכת המולטימדיה הסינית שמותקנת השעון בסדר מה שימצר לי טעויות לוזים ואיחורים לפגישות זום וכו׳), מכיוון שלסוזוקי אין שום ממשק נורמאלי מעבר ל2 כפתורים דמוי שנתות שיוצאות מלוח המחוגים(ומשלים את הטוטאל פיל של ה90s שהרכב הזה משדר במודל 2021 שלו) לא הצלחתי להביא את עצמי למצוא את התפריט הנחשף לכיוון השעון - וניסיתי להקליק עליהן ולסובב אותן רבות. פתחתי את תא הכפפות ונברתי בו ע״מ להוציא את ספר הרכב ולמצוא את החלק שבו מוסבר איך לכוון את השעון - אחרי שהוצאתי ערמת ספרות ענקית שכוללת ספר על מערכת המולטדיה הסינית כולל תקליטור עם הוראות שימוש(שוב, כמו פעם), החוברת על המובילייפח…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, המשפחה קנתה רכב חדש והרכב נרשם על שמי, עקב מצבו הרפואי של אבי שלא היה זמין בתקופת הרכישה. כמובן שהכסף נקנה מכספו. האם ישנה אפשרות להחזיר את הרכב על שמו מבלי תשלום האגרה? אנו מעוניינים לנצל את אגרת רישוי מופחתת לרכב לאחר שאבי קיבל תג חניה לנכה.
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן חברה, מחפש ריחן לרכב אתחיל בכך שאגיד שאני ממש לא סובל את הריח של כל העצים האלו (לפחות אלו שנתקלתי בהם) פשוט ריח סינטטי חזק ולא נעים. הרכב שלי נקי 24/7 והגעתי למצב שאין לי ריח בכלל לרכב, לא של סבון עם ניחוח טוב אלא ממש של כלום. באלי להוסיף איזה ריחן עדין מאוטו-דיפו ככה שאוכל לקפוץ בלי הזמנה מחנות ייעודית לטיפוח כי שום דבר לא קרוב אליי לבית.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי , תפקידן של המראות להקל על חניה - בתיאוריה ,הן מאפשרות לראות את 2 הגלגלים -אחורי+קדמי . בית מראת הצד במאזדה "יושב" נמוך מדי וכלל לא רואים את מראת העזר הנמצאות בחלקו התחתון של בית המראה . גם לאחר שהעלתי את מושב הנהג עד הסוף , לא הצלחתי לראות את מראת הצד .
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום מישהו שמע על חברת ביג ליס? יש ניסיון המלצות?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום היום על הכביש מדרום לצפון( אילת צפונה) ניראתה משאית מובילה עם רכבים מכוסים בלבן, ניראים כמו ג'יפונים והאמת מרובעים מספיק כדי להזכיר את הניסן אקסטרייל החדשה... לא הצלחתי לצלם או ליראות סמל כי היתי בנתיב הנגדי... יש פה מישהו שיכול אולי להגיד אם אכן זה ניסן או משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חבר'ה, רציתי לדעת ולדון האם משתלם להזמין צמיגים מחו"ל ובקצרה אם יש משהו מיוחד בהזמנה כזאת או שזה כמו כל משלוח רגיל? האם יש מכס בקניית צמיגים? לפי מה שאני רואה המחירים ממש זולים ביחס לארץ (כצפוי) ועוד יותר ברצפה אם קונה מאיביי וכדומה... - לא צמיגים מיוחדים או משהו כזה, אני רוצה להבין את התהליך והאם זה שווה את הטרחה במידה וכן יש עיסוק עם המכס.
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיה ריו 2013 אצבק ספורט איך לכוון את הכפתורים של המערכת מההגה ?
הודעה אחרונה מאת Meir yakov 12, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הרכב שלי בארץ רשום כקארנס ובמקומות שונים בחול כרונדוו. בחול הוא עם מנועים בנפחים אחרים. מישהו יכול להדריכני או להפנות אותי איך אני מחפש באלי או באיביי חלפים? תודה
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
מהמעט שראיתי כשבדקתי רכבים מסחריים, בלטו לי כמה דברים שמאד אהבתי 1 - לכל יצרן יש מספר מאד מצומצם של דגמים, אין כל כך הרבה אופנות והחלפות דגמים כמו בקטגוריות הפרטיות. 2 - ממה ששמעתי, הרכבים המסחריים אמינים הרבה יותר עמידים יותר ופשוטים יותר לתיקון ותחזוקה, ומחזיקים הרבה יותר שנים. 3 - הדגמים של הרכבים לא משתנים משך שנים רבות, מה שמקל על מציאת חלקי חילוף, ומוזיל את התחזוקה. 4 - קל מאד למצא דגמי דיזל 5 - נפח פנימי ענק יחסית לרכב משפחתי. 6 - המחירים של הרכבים האלה במיוחד המשומשים, זולים גם בגלל כל מה שרשמתי למעלה. תקנו אותי בבקשה אם מה מהדברים הרשומים כאן לא נכון. עכשיו בהנחה השעדיפות הגבוהה שלנו זה לרכב אמין קל לתח…
הודעה אחרונה מאת aurya, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הנה משהו שמזמן לא ראינו, עטוף במשהו שמרגיש כאילו אנחנו רואים כל יום בחודשים האחרונים. אחרי לא מעט מותגים סיניים (ובכלל) שנחתו כאן לאחרונה בשקט יחסי (או לא בשקט בכלל), הפעם זה מקסוס (Maxus) מבית Saic (כן, אותה אחת שמייצרת את דגמי MG שמייבאת לובינסקי) שמיובא לכאן ע"י חברת צ'יינה מוטורס אותה אתם אולי מכירים כיבואנית של האוטובוסים של יוטונג. מה שלא ראינו ממש מזמן, זה את הקטגוריה שאליה משתייך הדגם העיקרי של מקסוס הזו - מיניוואן. עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3574/חדשות/גם-מקסוס-מגיעה-לישראל-ע
-
אהלן, אני נוסע הרבה רחובות-קריות. שמתי לב שעם הרכב הפרטי אני לרוב מגיע תוך שעה וחצי, לפעמים כשעתיים. תלוי באיזה שעה ביום אני יוצא מהבית. עכשיו, שקלתי מדי פעם לנסוע ברכבת, אבל אני רואה שזמן הנסיעה ברכבת הוא כשעתיים וחצי, וזה בגלל שיש צורך בהמתנה של 27 דקות (!) לרכבת. לא מבין את ההיגיון הזה, למה נוסע צריך להמתין חצי שעה בתחנת הרכבת רק כדי לעלות על הרכבת השנייה? איך באופן הזה נוסע יעדיף לנסוע בתחבורה ציבורית ולא באוטו הפרטי שלו?
הודעה אחרונה מאת TaxGuy, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני צריך לעבור באופן רעיוני 2 קורסים 1. קורס ריענון רגיל לאחר כמה שנים. 2. בגלל נקודות אני צריך לעבור קורס בסיסי למי שקיבל בין 12 ל22 נקודות. קבעתי תור לקורס ריענון האם אוטומטית זה כולל בתוכו גם את הקורס בסיסי ל12-22 נקודות? שאלתי במב"ע לא ממש ידעו לענות ברור, מישהי אחת אמרה לי שזה כלול ואחרת אמרה לי שצריך לסדר שזה יתאים ולא ידעה לפרט מישהו מכיר את הנושא? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
בשלב ראשון יגיעו שני דגמים שניהם עם הנעה אחורית: Select: הספק 266 כ"ס מומנט 43.8 קג"מ סוללה 68kWh טווח 370 ק"מ לפי תקן EPA מחיר: 300000 ש"ח Premium: הספק 290 כ"ס מומנט 43.8 קג"מ סוללה 88kWh טווח 480 ק"מ לפי תקן EPA מחיר: 330000 ש"ח
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
נשבר לי הפנס הקדמי, C4 2015. בחברה עלות הפנס 4800 ש"ח. באיביי 2200 ש"ח כולל משלוח. גם אם אני מוסיף 17% מע"מ, עדיין יש חיסכון ניכר. השאלה אם תהיה בעיה מבחינת תקן - ידרשו ממני אישורים וכו', או שהפנס יעבור כמו כל דבר אחר שאני מזמין מחו"ל?
הודעה אחרונה מאת ניצן אונאל, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
האם זה נכון שאפשר להסתיר את הרשיון ממשרד הרישוי? יש מורה בראשון לציון שטוען שהוא עושה את זה?!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני לא כל כך עוקב בחדשות, אבל ממה שאני ראיתי באיזה סטטוס של חבר שהוא כתב שליברמן שלנו הולך להוסיף בנוסף לכל המיסים גם מס על הגפ"ם. משהו אולי יודע משהו? אני לא מבין זה לא הרבה יותר ירוק? אמור להיות לו אינטרס שנשתמש בגז? וגם עד שהוא רב איתנו על הגז שיכנס ברכבים החשמליים שהם הדבר הבא ואוטוטו יש כבר יותר רכבים על חשמל מאשר על גז? דעתכם????????
הודעה אחרונה מאת נהג שלא ממש יודע, -
-
שלום לכולם, באחרונה אני מחפש בקדחתנות רכב עבור אחותי. מעבר לצרות הרגילות בחיפוש רכב (הידועות לכולם), נוספה צרה חדשה - שמה בישראל: מודעות פיקטיביות של חברת טרייד מוביל. בכל רכב שמחפשים, בכל צורת חיפוש - ישנן מודעות נהדרות, בזו הלשון: "יד ראשונה פרטית. טריידמוביל -מהיבואן לצרכן. חברת הטרייד אין של יבואני הרכב. אנו מתחייבים לבדיקת הרכב במכון מורשה. הרכב במצב מכני וחיצוני מעולים. עד 100% מימון בתנאים נוחים." הק"מ תמיד נמוך, הרכב תמיד אטרקטיבי - כשמתקשרים, שומעים את התקליט במשך דקות ארוכות, ואז אתה עולה לשיחה אל מול נציג מכירות, שמסביר לך שאת הרכב הזה בדיוק אין - אבל יש אחד אחר עבורך, בד"כ זה גטס או זבל אחר שמנסים לדחוף. מילא אם היה מדובר ברכב שנמכר אתמו…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, רכשתי לפני כחודשיים פיזו 308SW 2015 - רכב מפנק אין ספק. רוב הנסיעות שלי זה בעיר ללא פקקים (15 ק"מ ביום) ומידי פעם בינעירוני ולצערי הרכב שותה דלק (9-10 ק"מ ל-1 ליטר, ממלא כ1100 ש"ח דלק בחודש) חשבתי אולי למכור ולהביא רכב יותר חסכוני לנסיעות בעיר ומידי פעם בינעירוני (עד 25 אלף) או להישאר איתו ולרכוש אופנים חשמליות ב4000 ש"ח לנסיעות עבודה. מה דעתכם, האם הרכבים הקטנים חסכונים יותר משמעותית?
הודעה אחרונה מאת liorlev1, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 885 צפיות
היי, לאבי שנפטר היה רכב בבעלותו. אנחנו עוד לא יכולים לבצע העברת בעלות, אבל קרוב משפחה מעוניין לרכוש את הרכב כבר כעת ולבצע בפועל את ההעברת הבעלות כשנוכל. כמובן שהוא יעשה ביטוח על האוטו על שמו (ואני אבטל את שלנו). הערות/הארות? למה צריך לשים לב?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני זקוקה לשטר מכר למנוע שהוחלף לפני 3 שנים - לא יודעת אצל מי או מה ( קיבלתי את הרכב מבן משפחה). עד עכשיו לא נדרשתי לו בטסט. ועכשיו ביקשו ואין לי דרך להגיע למוכר או למי שהחליף - מה עושים?
הודעה אחרונה מאת חולגי,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood