רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם ב18.9 נגמר לי הרישיון לרכב ואני צריך לבצע טסט, רציתי לדעת אם אני אבצע טסט מחר לצורך העניין, האם התאריך שנה הבאה לטסט יהיה 18.9.22? או שהוא יהיה לפי התאריך שאבצע את הטסט?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי חבר'ה, כשבודקים מרווח לרוחב המשוב האחורי (למשל באתר הזה) - הנתון המשמעותי זה מרווח ירכיים או כתפיים? לענ"ד מרווח ירכיים הוא החלק החשוב. ואז, האם יכול להיות שהמושב האחורי בספורטאז רחב כמו בקורולה סטיישן? (ונירו לעומת זאת צר יותר מקורולה ומספורטאז...) ספורטאז: Second Row Hip Room (inches) 51.2 שבהמרה לס"מ זה 130 ס"מ קורולה: Second Row Hip Room (inches) 51.3 שבהמרה לס"מ זה 130.3 ס"מ נירו: Second Row Hip Room (inches) 48.3 שבהמרה לס"מ זה 122.7 ס"מ ישבתי בקורולה סטיישן ובספורטאז, הקורולה הרגישה מעט צפופה יותר, אבל אולי זה פסיכולוגי. לעומת זאת, אם מתייחסים למרווח הכתפיים אז בספורטאז ונירו יש 55 אינטש לעומת 51.7 בקרולה (ואולי זה ההסבר) ובכלל, ה…
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום! עקב הצורך ברכב גדול, חשבתי שאפשר לקנות רכב מסחרי עם 5 מקומות ולהוסיף בתא המטען מושבים נוספים, ראיתי פעם פיג'ו פרטנר שעשה את זה. השאלה אם אפשרי חוקית להעביר אותו במסלול ולציין ברשיון הרכב מקומות נוספים? תודה.
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
האם יש הבדל או שזה שקר שיווקי ובעצם זה אותו חומר...
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
סובארו טנדר 1 2
מאת שלומיש-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
להיט במשומשות. חביבם של הבדואים. אלמותי עד עכשיו רואים בכבישים. איך זה שאין רכבים נוספים בקטגוריה הזו?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מדוע לא כל יצרני הרכב מציעים מערכת למניעת שכחת ילדים במושב האחורי בדומה למערכת שניסן מציעה? על פניו מדובר במערכת זולה עד כמעט אפסית לייצור ונותנת מענה חלקי אך עדיפה בכל מקרה. במידה והדלת האחורית נפתחה בכניסה לרכב אך לא נפתחה בשנית ביציאה מהרכב המערכת תצפור בנעילה מספר פעמים כתזכורת. נכון זה לא מושלם כי לא מעט פעמים אנחנו פותחים את הדלת סתם להניח חפץ אך העלות שולית עד אפסית.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
יש למישהו מושג באיזו שעה הכי דליל ומהיר לעשות טסט לרכב? מתלבט אם להגיע בשעת הפתיחה 07:30 או אולי בשעת ארוחת הצהריים או אולי 1/2 שעה לסגירת המכון?
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
הקדמה הרבה אנשים שואלים אותי, מה עדיף הנעה קדמית, אחורית או כפולה (או בכלל: “איזו הנעה יש לי ברכב”). ומה ההבדל. עבור אנשים שהם לא חובבי רכב עבור שימוש טיפוסי, התשובה היא פשוטה – זה לא משנה כי הם גם ככה לא ירגישו בהבדל. לגבי הנעה קדמית או אחורית זה די פשוט ואין יותר מידי מה להרחיב (למרות שיש ניואנסים כמו דפרנציאלים ננעלים בסרנים, אורך צירייות וכד'), אבל לגבי מערכת הנעה כפולה יש הרבה בלבול, כי זו לא מערכת אחת, אלא שלל מערכות שעובדות שונה אחת משנייה. לא מצאתי מאמר מקיף בעברית, אז החלטתי לעשות קצת סדר בבלאגן ועל הדרך לשתף אתכם. מאמר כרגיל ארוך מאוד, אז מי שאין לו כוח לקרוא על המערכות השונות, מוזמן לדלג ישר ל"האם אני צריך את זה?” או אפילו לקבל תשובה מתו…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
זיהוי כבישי עפר בניווט עם גוגל מפות
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה הקטע המזעזע של מפות גוגל שאינו מזהה כבישי עפר על הדרך? לדוגמא לבאים מצפון לאזור תעשיה קיסריה דרך כביש 4 גוגל מפות יכוון לפנייה לכביש צפוני מהאזור תעשייה שאינו מוגדר ולא ממוספר ובמידה והינכם לא מכירים את האזור כמוני תנסעו בו עד אשר תגיעו לכביש עפר ומפותל, אחרי שהבנתי את הטעות ומצאתי את עצמי באזור שומם צועק לשמיים והרכב כבר התלכלך עשיתי פרסה חזרה לכביש 4 והוא מעז להגיד לי שהנסיעה שאמורה להיות מנוטוות דרך כביש 651 דרומית יותר היא יותר איטית, מצאתי כנראה חסרון ענק שבוויז לדוגמא שאני לא משתמש בה לא קיים לפחות לפי המקטע הנ''ל, וייז מנווט ישירות לפי הדרך הנכונה והסלולה, איך חברה גדולה כגוגל שוייז גם בבעלותה בעלת צילומי לווין נכשלת באלגוריטם בסיסי ומאוד קריטי של תוכנת הניווט ש…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי ! חברה טובה רוצה לקנות קיה פיקטנו חדשה. המחיר המלא הוא 85k , ואם רוצים ממש אפשר להשיג במחיר 72k ב0 ק"מ. אך אני אישית מעדיף שהיא תקנה ישירות מקיה, גם כי אבקש שהרישוי יהיה 2022 וגם בכל נושא בחירת הצבע שחשוב לה.והאבזור הניתן לשינוי. האם ידוע מראש מתי יהיו ימי המכירות? ומינסיון עבר - עד כמה המחיר יירד מ85 ? תודה !!
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
שלום, כולנו מכירים תמרור או יותר נכון שלט "השאר בהילוך נמוך/Stay in low gear" שמוצב לפני ולאורך ירידות תלולות בכבשים בארץ. הניסוח הזה לא השתנה עשרות שנים, עוד מהתקופה בה רוב המכוניות היו ידניות ואז לכולם היה ברור מה אומר התמרור. מעניין אותי האם היום הניסוח הזה רלוונטי? איך בגיר אוטומטי אני אמור להישאר בהילוך נמוך? האם "הנהג הממוצע" יודע? האם מישהו בכלל מתייחס לשלטים האלו? אולי צריך לשנות ניסוח למשהו שמתאים יותר למכוניות של היום? דעתי היא שמי שיודע מה אומר התמרור, לא צריך את התמרור, הוא ידע לבד לשלב הילוך נמוך בירידה לא משנה באיזה סוג גיר ורוב הנהגים האחרים חושבים שמה שכתחב שם לא רלוונטי למכוניות אוטומט…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
מגיני רוח גורמים לצריכת דלק מוגברת וחוסר אוירדינמיות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מדובר על קיה סיד 2016 1.6 בנזין. איזה סוג גיר קיים ברכב אוטומטי או רובוטי?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
התשובה די ברורה. כולנו כבר יודעים די מזמן שזה לא מונע גניבה, עלולות לצוץ תקלות ובעיות עתידיות, הלקוח שמבזבז על זה כסף מיותר, אם כן, מדוע חברות הביטוח עדיין מתעקשות על הרכבת השטות הזו? מי המרוויח האמיתי מ"אמצעי המיגון" הללו?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, איפה יש מפגשים כאלה היום? (זכור לי שפעם היה ביד אליהו, לא יודע אם קורה גם היום) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת .ferrari, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, יש לי מאזדה 3. אצלי מופיע שצריך למלא מקדימה 35PSi ומאחורה 33PSi. עכשיו, אני מגיע לתחנת דלק מהבית במרחק בערך חצי קילומטר-קילומטר. הבנתי שאחרי 200 מטר הצמיגים כבר חמים והנתון של היצרן כבר לא רלוונטי (כי הוא מתייחס לצמיגים קרים), וצריך להוסיף לו משהו כמו 2-3PSi. זה נכון? כלומר אני צריך למלא 37PSI מקדימה. 35PSI מאחורה. נכון או לא נכון? נמקו את תשובתכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן, מחפש לשכפל רק את המפתח עצמו של הרכב (את החלק של הברזל, ללא שכפול שלט/אימובילייזר) הסיבה היא בתור מפתח נוסף (שלישי) שאפשר יהיה להכנס איתו למים בזמן גלישה. ראיתי פוסט דומה מ2016 בנוגע לרכב אחר, וניתנו לו פתרונות, הייתי רוצה לדעת האם זה אפשרי עבור סוויפט 2015 ללא אזעקה עם קודן. עדיפות על בת ים, אבל גם יבנה, רחובות ולוד סבבה
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, מברר בשביל חבר יש לו רכב סובארו שנת 2006 שנוסע אך עם קצת בעיות שמצריכות תיקון כמו חיישן חמצן והוא החליט כבר חצי שנה לא להשתמש בו וגם לא העביר אותו טסט בזמן.. כרגע הרכב שוכב בחנייה חצי שנה ללא שימוש והצעתי לו למכור איך שהוא שלא ישלם כפל טסט גם לשנה הבאה... האם בשביל למכור חייב להעביר טסט?
הודעה אחרונה מאת liorlev1, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
היי אני רואה שאם אני משלם את האגרה של החידוש רישיון רכב דרך האתר אינטרנט - אז הם מתחייבים לשלוח לי רישיון משולם לאימייל שהזנתי. אני יכול להדפיס במדפסת את הרישיון המשולם הזה ששלחו לי ואיתו לגשת לעשות טסט או שחייב את המקורי משולם עם החותמת של התשלום כמו שעושים בסניף הדואר?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום יש לנו רכב שני במשפחה שמשמש לעיתים רחוקות יחסית, כפעם - פעמיים בשבוע. היינו שמים פחיות ריח אבל הבנו שזה לא הרעיון הכי משתלם לרכב שנוסעים בו מעט, כי הוא מתבזבז לחינם. אז אני רוצה לשאול, יש לכם המלצה למפיץ ריח שאפשר לעצור או לסגור אחרי השימוש, ולהמשיך רק כשנוסעים שוב? פחיות בקבוקונים או אולי תרסיס שאפזר לפני הנסיעות? אני באופן אישי אוהב את הריחות של בתי מלון ורכבים חדשים, אם קיימים רייחנים כאלה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת khc, -
-
לאחרונה יש ביקוש גבוה לרכבים חדשים. היצרנים לא מספיקים ליצר בשל בעיית השבבים שפוגעת בהמון ענפים. אבל למה היבואנים מנצלים זאת להגדלת הרווח על כל רכב? שמתי לב למשל להתייקרות של עד 3000 שקל בדגמי פיג'ו 3008. בעוד היורו לא השתנה (או אפילו ירד). השתעשעתי בקניה אונליין של 3008 פרימיום 1600. והגעתי ל 200k שקל לרכב בצבע לבן פנינה עם גג שחור (שזה לבד מתומחר ב-5500 שקל!). עד מתי היבואנים יעשו כאן מה שהם רוצים? לובינסקי בפרט, מעלים מחירים באופן קבוע בלי סיבה. אבל הם לא לבד.
הודעה אחרונה מאת דור--, -
פורד ברונקו 1 2
מאת M.r abo- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
היי חברים . מלפני כמעט שנה אני עוקב אחרי רכב מסוג פורד ברונקו שעולה בארה"ב כ 120000 ש"ח . כשנכנס ארצה המחיר שלו זינק ל 454000 ש"ח ועוד לפני אגרת רישוי של 4700 ש"ח. איפה אנחנו חיים לעזאזל, כמה מסים צריך לשלם 😡 עדיף כבר לרכוש חמור ללא דלק, טסט ,ביטוח, טיפולים
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 23.3 אלף צפיות
היי הייתי בטסט לרכב ביום שלישי שעבר ונכשלתי על ABS, כרגע הזמינו לי משאבת ABS, החלק עדיין לא הגיע ונתנו לי שבוע לסדר את התקלה, יום שלישי מתקרב בעוד יומיים ועדיין החלק לא הגיע, ולא רואה אותו באופק, מה אני עושה? אסור לי לעבור את השבוע לתיקון הליקויים שנתנו לי עד ה6.2.18 מה עושים במצב כזה
הודעה אחרונה מאת elera, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בזמנו אם אני לא טועה זה היה רכב צמוד של תא"לים.
הודעה אחרונה מאת אבי זיו, -
אני עובד בחברת ליסינג גדולה ויוצא לי לנסוע על רוב רכבי הליסינג. אומנם נסיעות די קצרות אבל עדיין שמתי לב להבדלים בעצומים בנוחות של המושבים במיוחד ביונדאי וקיה ששם המושבים פשוט ברמה אחרת של חוסר נוחות,איך שמתיישבים מרגישים את זה,שלא לדבר על נסיעה שאחרי 10 דקות חוטפים כאבים. במיוחד ברכבים הקטנים שמתי לב לזה, אז למה בעצם לא לייצר רכבים עם מושבים יותר נוחים?
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם מה היתרון של מוסך מורשה? אמין יותר? אפשר להתלונן ליבואן? החלפים הם מקוריים בלבד? מה באמת היתרון שמטפלים רק מורשה? תודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שמעתי ששודר אתמול בתקשורת: שצפויה התייקרות חדה במחירי הרכבים המשומשים בגלל: א. מחסור בצ'יפים לרכבים חדשים. ב. בגלל הקורונה אנשים קונים רכב לכל ילד שלא יסע בתחבורה ציבורית. אם מישהו נתקל בידיעה הזו, או שמא הוא ראה היכן זה שודר אשמח אם ישלח קישור.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
מה לדעתכם הצפי של כניסת מכוניות חשמליות לארץ? תוך כמה זמן, באיזה כמות זה יהיה כל כך פופלרי שזה יחליף, אם בכלל, את המכוניות הרגילות? זה יוריד את מחירי המכוניות?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , בכביש 2 לכיוון דרום יש קטע כביש קטן עם עבודות בכביש שכבר הסתיימו, יש שם שלט להגבלה של 70 קילומטר לשעה, על החלק בטון שמפריד בין שני חלקי הכביש(כיוון צפון וכיוון דרום ) היה נדמה לי שראיתי מצלמה שחורה( נייחת ולא ניידת כזו שמצלמת פלאפונים,מצלמה מסוג שעוד לא יצא לי לראות) האם יש שם באמת מצלמה שאוכפת מהירות של 70 קמש ? תודה.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת אם יש למישהו מושג איך להפעיל apple CarPlay בצורה אלחוטית? הרכב אמור לתמוך בזה כי יש לי את הכפתור הזה בהגה לפקודות קוליות.. משום מה לא יודע למה זה מפעיל רק את סירי.. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת אלי25,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 857 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- motior
- AriGof
- danbr
- mikyl
- Fazer
- yohai71
- Markm4
- דוד495
- benny-m
- davemustaine87
- פאר האורה