רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הלכתי למוסך הוא החליף בולמים ועדין יש רעש זה נשמע מתוך ההגה כזה ממש חזק מישהו ניתקל בבעיה הזאת?
הודעה אחרונה מאת שלושה, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 39 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
חוברת המכרז להצטיידות בכלי רכב שפורסמה אתמול מדגישה כי יהיה מכרז לרכבים משלושה סוגים - סופר מיני, רכב האצ'בק משפחתי ורכב כביש שטח. אחד מהרכיבים החשובים של המכרז נוגע גם ליכולת הטעינה ומדגיש כי ציון ינתן גם למכוניות שיוכלו להיטען מהר יחסית https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/syejujr11y?fbclid=IwAR2dLYxlBoexARkuRQjbYe-yXpPwAMoM93aBQ1ZjW01529BOHASzJhJwOsE ואני אשאל 2 שאלות: מדוע רכב עבודה שיעבוד ודורש זמינות 24/7 צריך להיות חשמלי? זה *עדיין* לא פרקטי. דמיינו סיטואציה בה השוטר נוסע / עושה מרדף והסוללה נגמרת או מתחילה להווצר חרדת טווח. מנגד, סיטואציה בה מחליפים משמרות ולא הספיקו להטעין את הסוללה, זה אבסורד. והאם, בעתיד בשביל לברוח מ…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי חבר'ה... איך מכוונים שעון שאיבוזו דימקס 2019
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לבדוק את המחירון של הרכב שלי בגלל הטענה שמחיר משומשות עולה, סתם מתוך סקרנות, לא מעוניין למכור. מדובר על וולוו XC60 2010 עם T6 במחירון מופיעות 5 אפשרויות, T6 בלי שום כיתוב, אקטיב, קינטיק, אקטרים וR דיזיין. את קינטיק וR דיזיין ניתן לפסול בקלות כיוון שכוח הסוס של המנוע שיש אצלי לא תואם מה שמשאיר את הרגיל, אקטיב ואקסטרים כאפשרויות. האם ניתן למצוא מה כל אחת מרמות הגימור הציעה? או לחלופין, למצוא באמצעות מספר שילדה או רישוי את רמת הגימור? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת boazc, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול איך הולך העניין עם לתדלק בכרטיס חיוב מיידי. הבנתי שזה מחייב סכום גדול ואז מחזיר את השאר ממה שלא תודלק. אשמח שתענו מניסיונכם
הודעה אחרונה מאת נהג חדש תקציב קטן, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאחרונה עשיתי שיפוץ מלא לקטנוע חשמלי בן 8 עם מנוע 6kW (רשוי A2, משקל עצמי 180קילו). כל מערכת החשמל שלו נהרסה לחלוטין. אחרי חודשיים וחצי של עבודה (וקרוב ל-4500שקל בחלקים וחומרים) הוא חזר לעבוד ואפילו עבר טסט השבוע. הפרוייקט הזה פתח לי תיאבון לעוד עבודה על אופנועים חשמליים. אני רוצה לקנות אופנוע (A1 או A), רצוי אחד שלא עובד, ולהמיר אותו לחשמלי. מישהו פה יודע אם קיים בישראל תהליך להמיר אופנוע לחשמלי? אני סקפטי, אבל מקווה להפתעה. חשבתי גם על להתחיל מכלי רכב ללא רשיון (שילדה מפירוק), ולבנות אופנוע ולההעביר אותו את המבחנים הדרושים לקבלרישוי חדש, אבל תהליך כזה אפילו פחות סביר, אני מנחש.
הודעה אחרונה מאת neowizard, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לחבר יש סיאט ארונה FR שנת 21 חדשה. ברכב יש מערכת blind soot מקורית. כשהמערכת מזהה רכב בשטח מת מעל מהירות מסויימת, הנורה במראה דולקת, ואם מאותתים לעבור לאותו צד, הנורה במראה מהבהבת, אבל אין ציפצוף למשוך את צומת הלב של הנהג כמו שאני מכיר מרכבים אחרים. חיפשתי בתפריט בלוח שעונים ויש אפשרות להפעיל או לבטל את ה blind spot, אבל לא מצאתי שום אופציה להפעיל שמע כאשר הנורה מהבהבת (כלומר שהופעל איתות לכיוון הספציפי). האם בארונה אין שמע לאופציה הזו? מה אני מפספס? באור יום קשה להבחין בהבהוב הנורה במראה ונראה לי לא הגיוני שאין ציפצוף. אם יש ציפצוף, איך מפעילים? בדקתי עם אדם אחר עם רכב זהה מודל 2019 וגם הוא טוען שלדעתו אין ציפצוף. הוא לא היה בטוח. אשמח…
הודעה אחרונה מאת איניגו, -
-
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
ביקור במוסך המרכזי של מאיר בשישי האחרון אפשר לי להתנסות לזמן קצר עם שני רכבים שמאוד סיקרנו אותי, באדיבותו של חבר הפורום אסף. הרכב הראשון - S60 T8 . הגעתי אליו בציפיות נמוכות יחסית. יצא לי כבר לנהוג על הגרסאות החלשות יותר של ה V60 בארץ ובחו"ל. מאוד נהנתי מהרכבים אבל הייתה לי תחושה שמשהו חסר בחבילה מבחינת ערך מוסף ובמיוחד יחסית לV40 שלי. הS60 T8 פשוט טרפה את הקלפים מבחינתי. למרות שאני מאוד אוהב את תצורת הסטיישן של הV40 וה V60 , העיצוב של הS60 מאוד דיבר אליי. העיצוב לא שיגרתי יחסית לסדאן. לרכב יש נוכחות מרשימה ואי אפשר להתעלם ממנו בחניה או בכביש. הפרופורציות נכונות מלפנים ומהצד. פחות התחברתי לחלק האחורי. נעבור פנימה, סביבת הנהג מוכרת מאוד…
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רב. יש לי שאלה הנובעת מסקרנות. בינואר השנה קניתי מיבואן דלק מוטורס פורד אקספלורר (הדגם החדש) 2021 , לאחר שבועיים הכנסתי את הרכב למוסך המרכזי בעקבות ריחות לא נעימים שיוצאים מהמזגן, מאז ועד לאמצע יולי אני נכנס ויוצא מהמוסך, ומבילוי משותףעם אנשי טכני של דלק מוטורס, בסופו של תהליך טענו שהרכב תקין, אף על פי שהיה ברור שהוא תקול! מהנדס רכב שבדק את הרכב מצא כבר בכניסתו לרכב שיוצאים ריחות מהמזגן שליוו אותנו במשך הבדיקה שארכה בסביבות שעה + כדי למלא חוות דעת מומחה פניתי למוסך המרכזי ניר צבי בבקשה לקבל את ההיסטורית הטיפולים ברכב, שם מסרו לי מסמך של כניסות ויציאות של הרכב מד אוץ ותו לא. כאשר ביקשתי היסטוריה של התלונות והטיפולים שבוצעו/לא בוצעו ברכב ט…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי רכב חדש מהיבואן שילמתי את כל התשלום כבר עברו 18 יום עם החג הובטח לי את הרכב ועכשיו סיפורים שהמכב לא מישחרר אמנם קיבלתי מס רישוי לפני שבוע וחצי אבל זה לא אומר כלום המנהל כל הזמן מיפל את זה על המכס ואני לא יודעת מה לעשות
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי קיה ספורטז' 2014 עם גג פנורמי. האם אפשרי לדעתכם להשתמש בגגון ספוג? אם לא, באיזה גגון מומלץ להשתמש? המטרה היא לשים עגלה של תינוקת ולחזק את זה עם רצועת רצ'אט. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי מחפש ספר רכב לטנדר איסוזו די מקס 2019 עוד דבר שאני מחפש זה ספר/pdf טיפולים לרכב.. לדעת איזה טיפול לעשות בכל ק"מ. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 37 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
שילשום עלתה על כבישי ישראל פולקסווגן אטלס ראשונה בייבוא מקביל. מדובר על SUV מגודל באורך של 504 ס"מ עם שבעה מקומות, אבזור בטיחות מלא, ומנוע גיבור בנפח 3.6 ליטר 6 צילינדרים המפיק 276 כ"ס, והנעה כפולה. הגיר פלנטרי 8 הילוכים. האטלס מגיע אלינו ממפעל פולקסווגן בטנסי וחונך את היצרן "פולקסווגן ארהב" במסד הנתונים של משרד הרישוי (יש עוד ארבעה כלי רכב שיוצרו במפעל הזה והגיעו בייבוא אישי במהלך השנים) המחיר? 350000 ש"ח. לחסכנים יש גם גירסת 4X2 שעלותה "רק" 330000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
דגם הבסיס החדש כעת יימכר ב-27,995$. דגם הבסיס היוצא נמכר ב-28,845$. פרטים מלאים על התמחור החדש ניתן לקרוא כאן. ע״פ הדיווחים של ערוץ הספורט הדור החדש יגיע לארץ. מה אתם חושבים, האם ניתן לצפות כי גם בארץ המחיר לפחות לא יעלה? או יחזור לקדמותו לפני ההוזלה (230,000₪)? עושה רושם שמדובר במכונית מעולה, שיפרו את כל נקודות התורפה של הדור היוצא (היו עוזרים כמה ס״מ למרווח-רגליים-הלא-קיים במושב האחורי) ללא פגע באחד מהפרמטרים הבולטים בו הצטיין - המחיר.
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בשעה טובה, רכשתי רכב חדש לראשונה - לנד קרוזר ארוך Sahara הביטוח מבקש איתוראן פעיל ובנוסף עלוקה או מערכת איתור לגיבוי ולא מוכן לוותר על זה בגלל עלות הרכב ביבואן טויוטה מבקשים 3,600 ש״ח על ההתקנה של האיתוראן - שזה גם המקסימום האם קיים הבדל בין פוינטר קוברה איתוראן - יש דרך להוזיל את העלות?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בתחילת חודש אוגוסט טסנו בת זוגי ואני לטיול של 3.5 שבועות בארה"ב. היעדים היו (לפי הסדר) - סן פרנסיסקו, לייק טאהו, יוסמיטי, כביש 1, לוס אנג'לס, גרנד קניון, ווגאס ולבסוף ניו יורק. חיפשנו רכב שיתאים לנו מבחינת נוחות נסיעה, מזוודות וכמובן - שלא יהיה משעמם ויעניק אלמנט מסוים של הנאה מנהיגה. על כן, הזמנתי מהארץ רכב בדרגה הגבוהה ביותר מאוויס - פורג אדג' וכו' (לא הייתה אפשרות להזמין אקספלורר/טאהו/יוקון וכו'). אומנם לא מדובר במשהו מיוחד מידי אבל הוא ענה על הצרכים שלנו. בלי קשר לשכירות העיקרית, ברגע ספונטני החלטנו לשכור רכב ליום אחד בסן פרנסיסקו על מנת לבקר באטרקציות שמחוץ לעיר. חלק ראשון - שכירות ליום אחד: בגלל שידענו שהשכירות הקצרה היא …
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
אהלן, אני עומד לרכוש רכב חדש עם תיקון אקטיבי סטייה מנתיב. מגיע היום מרכב "ערום", עוד מלפני עידן חיוב המובילאיי, ותהיתי איך מערכת שכזו עובדת. תודה רבה, ויום נפלא.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
צפיתי בווידאו הזה: https://www.jdn.co.il/news/law/1486476/ אז מה היה לנו כאן? - שוטרים מורים לנהג לעצור. לא עוצר. כנראה יש לו סיבה טובה (ללא רשיון). נמלט בנהיגה פרועה. אני בעד לתפוס עבריינים והרבה יותר בעד למגר את הפשיעה בדרום, אבל אני מעוניין להבין מה הרציונל מאחורי המרדף: לפי הנוהל של המשטרה, כל אחד מהרודפים, ללא קשר לתפקידו ולדרגתו, יכול להחליט בכל עת על הפסקת המרדף. מה עובר לשוטר הנכבד הרודף אשר גם מסכן את חייו ובריאותו למעננו בעת אשר הוא מבחין כי הנמלט חוצה ללא אבחנה צומת באדום? הרי הסבירות הגבוהה ביותר היא כי המרדף יסתיים בתאונה. נניח שחייו ובריאותו של הנמלט אינם מהווים שיקול מכריע בהחלטה על המשך המרדף, אך מה עם חייהם של עוברי הדרך בצומת הבא…
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי. אצלי בעבודה מציעים לעובדים לקחת רכב חברה ונתנו טבלה של הרכבים והמחירים. לא ממש הבנתי איך אני מחשב את העלות החודשית שיעלה לי לקחת מהם רכב. יש עמודה של ״עלות חודשית לעובד בשח״ ויש עמודה של ״שיווי שימוש ברכב״. איך אני מחשב כמה ירד לי במשכורת לפי שני הנתונים האלה? מצרף פה את הטבלה של הרכבים. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי טויטה קורולה 2016 עכשיו רציתי לדעת האם אפשרי לשים בו בדרך כל שהיא את השפה העברית והאם אפשר גם אולי לשדרג ולהתקין וויז מבלי להחליף את המערכת
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הרכב הוא i10 קטנה ובזמן התנעה נשמעו רק תיקתוקים בלבד, בדקתי מתח מצבר כשהמפתח ברכב על 1 וראיתי 11.7 וולט. חיברתי את הבוסטר למצבר והרכב התניע מיד. למחרת בבוקר בבוקר אותו סיפור קרה שוב, אך במקרה הזה הבוסטר לא הצליח להתניע. חיברתי כבלי התנעה למצבר ברכב שלי (70 אמפר/שעה) והרכב הניע בנגיעה... הבוסטר הוא 70mai של שייומי עם זרם התנעה של 600 אמפר בן שנתיים-שלוש, הוא היה טעון במלואו לפני ניסיון ההתנעה ואוחסן בתא המטען ברכב. השתמשתי בו מספר פעמים בעבר ומעולם לא נתקלתי בבעיה. האם הוא מזדקן ומפסיק לתפקד? אפשר לבדוק את זה? בכל זאת ציפיתי ממכשיר של חברה רצינית שיעבוד קצת יותר... ב
הודעה אחרונה מאת windows, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
פרולוג: זה היה אמור להיות פוסט על פאסאט. הפאסאט הזו: 2 ליטר TDI, רמת איבזור של כל מה שבקטלוג (פחות או יותר, בלי התוספות של גרסאות אבזור מיוחדות, אבל עם מושבי אלקנטרה משולבים עור, מסכי LCD בכל מקום, תאורת FULL LED כולל מטריצת תאורה ואור גבוה אוטומטי, תא מטען עם סגירה חשמלית, התנעה ללא מפתח וכו') לא ממש יודע פרטים נוספים כיוון שהרכב המופלא עם 15 אלף קילומטר על הספידומטר - היה תקול. מנורת מנוע. לא הרכב לקחת בשעת לילה מאוחרת לפני נהיגה של 3 שעות לפחות. - החזרתי את האוטו, ולא יכלו לתת לי פאסאט אחרת כי מסתבר שחברת ההשכרה מכרה את הפאסאט הנוספת בחזרה לפולקסוואגן. אז זה לא יהיה פוסט על פאסאט. - במקומה קיבלתי את המקבילה…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב נלקח לטיפול והחלפת רדיאטור ואלטרנטור בעבר היה לרכב קודן והוא נותק, המצבר נותק מהרכב לכמה ימים וכשבאתי להניע הרכב לא נותן סטארטר המצבר נבדק והוא תקין מישהו אולי יודע מה הבעיה? Lexus is250c תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, מתחדש בימים האחרונים ברכב חדש (ההתייחסות רלוונטית לאחרי חודש). כפי שמופיע בשרשור, כנראה יש עדכון מסוים בארץ/בעולם בדגם הנ"ל. הבעיה היא כזו, לא מוצא אזכור בשום מקום להשקת הדגם, המנוע והגיר. בארץ אין אתר אחד שמודע בכלל שקיים שינוי, כנ"ל לגבי מגזין הפורום ומסקרים למינהם ברשת. החשש הגדול שלי שמדובר על סוג דגם ישן, ולא דגם חדש. לכאורה הוא עדיין לא בארץ פיזית (מחסני היבואן). יש אתרים רשמיים זרים של רנו שאומרים שהמנוע בנזין בנפח 1.0 המוגדש הוא TCE100, וחלקם טוענים אחרת. לכאורה יש הבדל בהספק, ובפיק המומנט. אין שום השוואות אחד מול השני, ובכלל זה בערך הסרטון סקירה היחיד שמצאתי "לדגם רפאים" הזה. כמו שמפורט בשרשור שלי, היבואן טוען …
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
שלום, קיימות משאיות ראש גורר 6X2, זאת אומרת רק סרן אחד מניע והסרן האחורי השני הוא סרן מתרומם סינגל ג'אנט. בחלק מהדגמים הסרן המניע הוא האמצעי והסרן המתרומם הוא האחורי ובחלק זה הפוך, המניע הוא האחורי והמתרומם הוא האמצעי. האם יש יתרונות/חסרונות לכל אחת מהשיטות ומדוע בעצם שתי השיטות קיימות? תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 946 צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
תגובת מצערת איטית בספארק 2020
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום ברשותי ספארק 2020 עם 13K, הרכב אצלי כחצי חודש אבל מאוד מובחן שתגובת המצערת שלה איטית להחריד במיוחד מתוך עצירה מוחלטת (משגע אותי) לא מצפה לתגובה של רכב חשמלי אבל נהגתי בכמה רכבים עם גיר CVT כמו הניסאן מיקרה והתגובה אצלה הייתה הרבה יותר מהירה, האם זה תקין? יש משהו שניתן לעשות בנידון? בתור השוואה גם לרכב הקודם שלי פיז׳ו 208 הייתה תגובה איטית ששיגעה אותי אבל כאן זה יותר מובן עקב מנוע הטורבו, או שלא, אני לא מומחה, בכל אופן אשמח להבנה יותר כללית בנושא תגובת מצערת במה זה תלוי ובאילו מכלולים מנוע/גיר אמורה להיות יותר מהירה... לפי מה שראיתי והרגשתי רכבים אוטומטים עם הילוכים (לא גיר רציף) וגם גיר ידני הם בעלי תגובה מהירה יותר.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה דעתכם על מנוע 3 בוכנות של פאביה 2018? אמין לאורך השנים? חסכוני?
הודעה אחרונה מאת bewinboy, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי בנות, עלה לי הרעיון להחליף את תצוגת הנושאים בעמוד "נושאים חדשים". היתרונות לכאן ולכאן הם כדלקמן: בשיטה הנוכחית מוצגים הרבה (ממש ממש הרבה) נושאים. בשיטה "החדשה" מוצגים רק 20 נושאים, אבל יחד עם שם הנושא, מוצג גם חלק מההודעה האחרונה שפורסמה בו (או כולה, אם היא קצרה מספיק). ענו בבקשה בסקר - מה אתם (השאלה רלוונטית רק למי שמשתמש בעמוד הזה מן הסתם) מעדיפים? הסקר יינעל אוטומטית בסוף השבוע הבא. *אני מכיר את הבעיה עם זה שנושאים שלא נקראו עדיין כבר לא מודגשים (רק בתצוגה הזו) וכרגע מסתבר שזה בוטל בכוונה כי זה בכלל היה באג וזה לא באמת הדגיש את הנושאים הנכונים. אני מנסה לראות אם יש לזה תחליף כלשהו או את האפשרות לייצר משהו שיענה על הדרישה הזו.
הודעה אחרונה מאת פבל,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 857 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- motior
- AriGof
- danbr
- mikyl
- Fazer
- yohai71
- Markm4
- דוד495
- benny-m
- davemustaine87
- פאר האורה