רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אחרי הרבה מאוד ויכוחים, ריבים ודיונים עם המנהלים, ובעיקר אחרי שהודעה של אחד מהם על וויכוח עם עובדות חלוטות פגעה כנראה באיזה עצב חשוף, החלטתי ללכת לבדוק מה הן באמת העובדות החלוטות (לא בשביל לריב, רציתי באמת לשים קצת מספרים מאחורי הדעות השונות שעולות מדי פעם). רציתי להשוות את מה שאנחנו אומרים על "איך היה פעם", לנתונים. רציתי לראות איך מה שהיה פעם השתנה ואיך נראה אופי הגלישה באתר במהלך השנים (לפחות במהלך אלא שיש נתונים לגביהן – מתחילת 2007 ועד היום), ואילו מסקנות אנחנו כמנהלים – ואתם הגולשים - יכולים להפיק מהמספרים. למען האמת, אני עדיין לא יודע מה הן אותן מסקנות, אני עדיין מעבד את המספרים ומנסה לחשוב ככל האפשר על התועלת והנזק של כל פעולה שעולה לי לראש. בינתיים אי…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
רכבים חשמליים 1 2
מאת evc-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
חשבתי לרכז ידיעות על רכבים חשמליים בשרשור אחד מרוכז. אז ידיעה משמחת ראשונה, הטבת המס על רכבים חשמליים תוארך עד 2025 (הטבת המס הייתה אמורה להסתיים בהדרגה משנת 2023 אילך). זה אומר שמי שכבר רכש או בנה על רכישת רכב חשמלי כעת או בשנת 2022 מתוך מחשבה שהרכב ישמור על ערכו טוב יותר עקב עליית המחירים של דגמים חדשים יותר "אכל אותה" ולגביו הבשורה פחות משמחת 😉 מנגד המכס על רכבים חשמליים (בשיעור של 7 אחוז) המיובאים מסין או שהסוללה שלהם מיוצרת בסין יישאר על כנו. בשורה משמחת נוסף, לא יהיה צורך כלל באישור שכנים להקמת עמדת טעינה פרטית המחוברת ללוח החשמל של בעל הדירה. https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.10025002
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הנסיעה בשני הכיוונים היא קוצנית ולא חלקה, והכביש כולו גלי
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
מחפש רכב ראשון סדאן חזק מה ממליצים
הודעה אחרונה מאת falou, -
דאצ'יה ג'וגר,הלהיט הבא? 1 2
מאת NP1-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
דאצ'יה הציגה את הג'וגר. רכב סופר מענין עם אפשרות ל7 מקומות שאם יתומחר נכון,הוא יטלטל את השוק. בסיס גלגלים של 2.9 נראה כמו מתכון טוב למרווח פנימי מספק. תא המטען דרך אגב 160 ליטר (די דומה לשאר הקטגוריה. הג'וגר יהיה הרכב הראשון של דאצ'יה עם מערכות בטיחות מתקדמות וב2023 גם צפוייה גרסה היברידית.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
היי ערב טוב, לא מזמן רכשתי ניסן אלטימה 2014 (האמריקאית האחרונה לפי מה שהבנתי ) והיא מגיעה עם מראות צד מגדילות. מישהו יודע להגיד למה? אני מודה שזה גורם לי להרר יותר אם בטוח לעבור נתיב ומאוד מקשה בחניות אני מנסה לפצות על זה שאני יודע שהרכב לצידי או המדרכה היא רחוקה יותר ממה שהיא מופיעה ואני לא חושב שזה חישובים שאני אמור להתמודד איתם תוך כדי אז מעבר להסבר, שזה יהיה מעולה יש מישהו שמצא גם מראות רגילות לרכב הזה חח ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת פבל, -
בצל האסון הנורא שאירע אתמול, בו עוד ילד הלך לעולמו במוות אכזרי ומיותר, אני ממש לא מבין את כלמוביל (ואשמח לתגובה מנציג של היבואן) שמזלזלים כך בחיי אדם. בביקורות על האאוטלנדר החדש שראיתי בחו"ל, ראיתי שיש מערכת נהדרת למניעת שכחת ילדים ברכב, המאפשרת בחירה בין התרעה, הדלקת צופר הרכב, וכו', כאשר הרכב ננעל ויש משקל במושב האחורי. גם בספר הרכב בעברית זה מופיע, ומצ"ב. אבל בפועל, זה לא קיים ברכב, גם בגרסאות הבכירות! והיבואן פשוט חסך כמה שקלים על חיישן או לא יודע מה, ברכב שמחירו למעלה מ-200K, דבר שיכול לעלות בחיי אדם. נשגב מבינתי איך עושים כזה דבר. יצויין כי נציגי המכירות בסניף שבו קניתי את הרכב, לא יודעים לענות על זה, ושלחו…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בדגם ELITE יש גג נפתח. החלק החיצוני עשוי מזכוכית. האם יש מקום לחשוש לשריטות/סדקים בזכוכית או אבק על גבי הרכב - דבר העשוי להפריע לנוסעים בתוך הרכב. אשמח לקל חוות דעת מנהגים בעלי ניסיון עם רכב עם גג זכוכית .
הודעה אחרונה מאת Mosheary, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
2016
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
היי האם משהוא מכיר פירוקית שאפשר ללכת ולחפש בה חלקים? הייתה אחת בחדרה שהייתי הולך, אבל היום באתי וסגרו אותה. אז אזור חדרה? פרדס חנה אם משהוא מכיר?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
"עלייה משמעותית במחירי הרכבים המשומשים במחירון הקרוב של לוי יצחק: סמנכ"ל הקבוצה אומר כי "הוא לא זוכר עליה רוחבית כזאת עשרות שנים - אולי בתקופת ההיפראינפלציה בשנות ה80". " (מקור מ-N12) אז משבר השבבים, הקשיים בייצור השוטף ובעיות השינוע והאספקה אחראים לזה? ישראל מיישרת קו עם ארה"ב של החודשים האחרונים ששם מחירי המשומשות עולות על החדשות? נחכה לתחילת ספטמבר יהיה מעניין...
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי לכולם, אז ככה, בסוף השנה שעברה אחרי שאבא ז"ל נפטר, נאלצתי בשיא הקורונה, להעביר בעלות של רכב לימודי נהיגה אוטומטי שהיה על שמו של אבא, לאמא שלי, היורשת היחידה, לאחר המון התכתבויות, במיילים, עם משרד הרישוי ושליחת תעודות פטירה, צוו בית משפט ות"ז , ואישור הורדת דוושות, הם העבירו את הרכב בהצלחה וככה הצלחתי לבטח מחדש ולעשות לו טסט. מטיפשותי, וחוסר הזמן, (סטודנט לרפואה) לא העברתי את הרכב השני הידני את המסלול המייגע הזה, כי אף אחד לא היה נוהג עליו בזמנו. (יש לנו רכבים אחרים) כרגע אני מנסה לדבר עם הפקידה שם, במיילים, יותר משבוע, ואף אחד לא עונה, מנסה אפילו לזמן תור למשרד שלהם בכרמיאל, והאתר לזימון תורים שלהם דפוק ולא ניתן לזמן! אני ממש חסר אונים. משרד הרישוי…
הודעה אחרונה מאת omar87, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השאלה בכותרת, או שהם לא אוניברסליים ולא מתאימים לכל חישוק/צמיג?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, ראיתי שהרכב הנ"ל מדורג בדרגת זיהום 9 (בינונית), גבוה ממרבית המתחרות שלו. זה די הפתיע אותי - כיוון שמדובר ברכב עם מנוע קטן (1,000) וחסכוני יחסית (נשים רגע היברידיות בצד...) לדוגמא: מאזדה 2 עם מנוע 1,500 סמ"ק ודרגת זיהום 5, יונדאי i20 החדשה עם דרגת זיהום 6. האם זה משהו שצריך להיות שיקול בקנייה, או שהפערים בפועל זניחים? היכן ניתן למצוא גישה לנתוני זיהום אוויר אמיתיים (ב-gr/km)? תודה
הודעה אחרונה מאת Alif2, -
איך נפטרים מרכב ישן 1 2
מאת ykg-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
גנבו לי ממיר קטליטי והעלות תקיון בערך 4000 ש"ח כשהרכב נמכר ביד 2 ב6500-7000 מה הדרך הכי טובה להפטר ממנו ? האם חברות הטריידאין יסכימו לתת עליו כמה אלפים ? לא כל כך רוצה להתעסק עם אנשים שקונים רכבים לפירוק ולא רוצה לתת להם את הכתובת שלי (הרכב עומד הרי בחניה ואין אפשרות להראות אותו במקום אחר) מה ניתן לעשות? אשמח לעצות.
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פתאום כשאני פותחת את המזגן, הוא ישר אוטומטית עולה לדרגת האיוורור הגבוהה ביותר (הפסים של עוצמת האיוורור עולים מעצמם), איך משנים את זה? פתאום=לקח לי מישהו את הרכב לטיפול וטסט אתמול והיום פעם ראשונה שנסעתי ברכב, פתחתי מזגן וזה מה שקורה. וזה לא נעים - מאוד מרעיש ומיותר. בספר הרכב לא מצאתי בכלל את הפרק של המזגן
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום רב. יש לנו רכב ישן , סובארו אימפרזה 2006 , הרכב נוסע בצורה די סבירה (למרות שמתקשה לסחוב בעליות) , אבל יש ברכב הרבה בעיות, ומתלבטים מה כדאי לעשות איתו. (יש טסט לעוד חצי שנה) בין הבעיות: אין חיישני למדא ומנורת מנוע דולקת (הממיר נגנב והותקן ממיר חלופי ללא החיישנים כי הם מאד יקרים) נזילת שמן מההגה חופש משולשים רצועות מנוע יבשות ועוד. בנוסף המצב החיצוני של הרכב לא טוב ולא היה מזיק לו פחחות , אם בכלל שווה למישהו לעשות אותה. בעיקרון אין ממש גם כסף לרכב חדש בהרבה , אלא עם לוקחים הלוואה גדולה. השאלה היא האם כדאי לנסות למכור רכב כזה במצב נסיעה תוך ציון כל הבעיות או מראש ללכת לכיוון של מכירה לפירוק? תודה.
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
מחזיק לטלפון ברכב 1 2
מאת orel14- 13 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום אני כבר תקופה שובר את הראש עם מחזיק לטלפון. קניתי כבר המון תושבות לטלפון וכל תקופה מסויימת או שזה היה נשבר/לא מחזיק כמו שצריך וכדומה.. אני יודע שזה דבילי אבל זה נוחות ברכב אז אשמח לשמוע מכם איזה מחזיקי טלפון יש לכם שעמידים לחום הישראלי ועושים את העבודה לאורך זמן. אם אפשר קישורים לעלי אקספרס/אתרים בארץ זה יעזור מאוד. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
היי, אני גר בקומפלקס בניינים עם חניון משותף. פתחתי הזמנה בחברת חשמל להתקנת מונה נפרד לחניה הפרטית בחניון (אין כרגע אפשרות לאופציות האחרות). ביקשתי מהם להאריך עלויות, הם שואלים איזה גודל חיבור אני צריך? למה הכוונה? ההסברים שהם נותנים לי די סתומים.
הודעה אחרונה מאת ldti, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הגיע הזמן לחדש את הביטוח. איזה ביטוח עדיף לנהג צעיר? שקל לק"מ או ביטוח מלא? איזה חברות שולטות היום בשוק? אפליקציות של שקל לק"מ יש לפניקס ולAIG .. האם יש עוד? איזה חברות יותר ידידותיות לנהגים צעירים ?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
האם ניתן להוסיף לרכב קיים מערכת כזאת, שנותנת התראה שיש משהו בתוך השטח המת? אני יודע שיש מראות שעוזרות לצמצם את השטח המת.
הודעה אחרונה מאת shimta, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
הפריט בעל המספר הקטלוגי 199 398 500 A. לא, לא מדובר בחיפושית הוותיקה. מדובר בנקניקיות, שיוצרו כדי לספק פתרון להסעדת עובדי המפעל בוולפסבורג. החברה מפסיקה לייצר את הנקניקיות הפופולריות שלה (מתוך "כלכליסט").
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, קניתי טיגואן 2016, מנוע 1.4 TSI (עברתי מקליאו 2015 0.9 ידנית) כל פעם שאני נדרש ללחוץ על דוושת הגז בפתאומיות ולברוח מאיזה סיטואציה מסוכנת בכביש, זמן התגובה הוא בערך שנייה וחצי ואולי יותר. אחרי שהוא מגיב יש התפרצות כוח לא פרופורציונלית.. כאילו אין קשר בין בין המצערת לגיר והמנוע. סבבה שיש דיליי בגלל הטורבו אבל עדיין זה מאוד מוזר. הרכב עם 55,000 אלף ק"מ ועבר ניקוי סעפת (חשבתי שזה יעזור בתגובה אבל לא לצערי לא משהו משמעותי) האם יש איזה דרך לשפר את תגובת המצערת? אולי תוכנת ניהול מנוע, גיר? גיא
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נראה שצ'מפיון עושים הכנות לייבוא סדיר של האנייאק. בשלב ראשון נראה שיגיעו לתקינה הדגמים הבאים: Skoda Enyaq IV 80 הספק 204 כ"ס 0-100: 8.6 שניות טווח: 420 ק"מ. Skoda Enyaq IV Sportline 80x הספק 265 כ"ס 0-100: 6.9 שניות טווח: 488 ק"מ הנעה כפולה. מחירים אין עדיין, אבל סביר להניח שיהיו בטווח 250-300 אלף ש"ח.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 10 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים אני מתלבט אם לגשת לתפקיד הנ״ל כי זה קצת מושך אותי.. אשמח אם מישהו שמכיר ישפוך לי קצת אור מה השכר בתפקיד, אם ישנם יעדים, אם התפקיד שוחק, ובכללי אם כדאי או לא כדאי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Asfanut, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אוטומקס ממשיכים להרחיב את ההיצע ובשבוע החולף עלתה על הכביש וולוו XC40 T2. גם היא משתמשת במנוע ה-1.5 3 צילינדרים המוכר המגירסאות האחרות של ה-XC40 אך בהספק נמוך יותר של 129 כ"ס בלבד. גם הגג-הפנורמי ירד מרשימת התוספות (לא אבידה גדולה) וגם בקרת השיוט האדפטיבית איננה (חבל מאד) המחיר הרשמי זול ב-1000 ש"ח מהמחיר של ה-T3 אצל היבואן הרשמי (218900) אם לשפוט לפי מדיניות ההנחות בדגמים אחרים, כנראה שמי שיציע 200000 ש"ח לא יישלח הביתה בבושת פנים. (אבל שלא יבוא בטענות על ביצועים נרפים...)
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש מכון בדיקה מומלץ לוולוו בצק פוסט, תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
היי, הזמנתי טויוטה יאריס חדשה מהיבואן הרשמי, אך לצערי חישוקי הגלגלים שאיתם היא מגיעה דיי מכוערים. אני רוצה להחליף את החישוקים, ולמיטב הבנתי לא מומלץ לקנות חישוקים מהיבואן עצמו. מבקש המלצות על מקום איכותי להחלפת החישוקים, עדיפות לאיזור רחובות. תודה, דניאל.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ויותר מעניין - ירידה חדה במכירות הרכב החדש באירופה... ניגוד גדול לנעשה אצלנו https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/hkylmpu11k
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ראיתי שהביטוח ממש יקר. ללא רקע תביעות תאונות בכלל עד כמה הצעות אונליין מדויקות? הכי זול שמצאתי זה 5700 וזה בהתחייבות של עד 10 אלף ק''מ בשנה, כל קמ עוד 0.2 שקל.
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 857 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- motior
- AriGof
- danbr
- mikyl
- Fazer
- yohai71
- Markm4
- דוד495
- benny-m
- davemustaine87
- פאר האורה